X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie. Wypisze sie jutro i mam nadzieje ze to nie bedzie zla decyzja no ale bede lezec ile wlezie. Od zakaldania krazkow i szwow juz odchodza w szpitalach bo nie sa zbyt bezpieczne, wiec tylko wypoczynek i lezenie glowa w dol.
    Tak sie martwie.. :(

• moni05 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało nas tu słodkich 😊 cieszę się, ze macie takie fajne wyniki. Na innych wątkach więcej dziewczyn ma cukrzyce ciążowa, wiec serio mamy szczęście w większości.

Karo, mysle, ze do powtórki. Bo nawet jak wcześniej ciężarnym krzywa była zalecana dwupunktowa to pomiar był na czczo i po 2h. Wiec chyba ten po 2h jest istotny.

Adella, no serio 😂 ma sa kra.

Aaa i zamówiłam te butelki Lovi nie zaburzające ssania, które polecała chyba Jupik. Wyglądają na fajne, smoczek tez. Wzięłam dwie. Na gemini po 19,99 chyba. Mam nadzieje, ze się sprawdza 😉 w sensie chce żeby mąż tez karmił moim mlekiem, wiec postanowiłam, ze będzie u nas kp i kpi 😋

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie ostatnio pytał czy kupiłam już te wielkie podpaski😉 Zresztą sam też smigal po zapas, bo leciało ze mnie ciurkiem.
    Te butelki Lovi u nas się sprawdziły, teraz zamówiłam inne, nawet nazwy teraz nie pamiętam, ale dziewczyny polecaly.
    Neroli- oszczędzaj się i odpoczywaj w miarę możliwości.
    Karooo- a co z tym wynikiem się stało? Myślę że cukier będzie do powtórki.
    Jak już wszyscy chwalą się tymi wynikami😉 to i ja gorsza nie będę😀 75, 115, 112

moni05, Kookosowa, kasia1518 lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Zazdroszcze już wyników glukozy i to dobrych ;) ja za 2 tyg:o

Basiu czekamy na dalsze wiesci,fajnie że napisałas!
    Neroli tak jest w szpitalu,ale oni się boją i trzymają bo kasa tez.

Haha Moni oj tam, rzecz potrzebna to na wierzchu ;p

Ja jutro bede miała swoją mommy bag i czekam jeszcze na szlafrok z koszula. A dzisiaj odebralam kolejna torbe z ubrankami i na razie pasuje bo nie mam gdzie chować,pora na selekcje ale to jak sie obrobię z czyms innym to moze w przyszłym tygodniu się w końcu za ciuszki zabiore ;)

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni nie wiedzą co się stało 🤦 dostałam odpowiedź,że "coś się zadziało z probówka" ...
    Po prostu od początku w tym zabiegowym coś ginie,coś nie wychodzi po prostu tragedia ... 🙄

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też dzisiaj już ma dotrzeć paczka z Gemini :)

Mam dzisiaj gorszy dzień, jutro wizyta i jakoś się tak stresuję, że pożeram wszystko, co mi wpadnie w łapy :( ostatnio w ciąży, właśnie na tym etapie wykryli problemy z sercem u małego i trafiłam do szpitala. Tak strasznie się boję powtorki... Nie wyobrażam sobie teraz iść do szpitala. Od wczoraj jakoś mi brzuch twardnieje i jestem mega zdołowana. Chciałam się jeszcze pożalić, że słabo czuję ruchy, ale teraz się położyłam i Czarek fika jak szalony :) więc chociaż jeden problem z głowy.

A z pozytywów, to wysłali już moje koszule z doctor nap. Jestem w szoku, bo wybrałam darmowa przesyłkę, która oznaczyli, że idzie od 10 do 24 dni. I tak mi się nie spieszyło, a tu taka niespodzianka. Tylko ciekawe, kiedy faktycznie dojdą, bo przesyłkę dostarcza Poczta Polska 🙈

moni05 lubi tę wiadomość

• Zimri Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova dzień różnicy między nami, a ja słabo czuje ruchy. Jak dziewczyny piszą o falyjacym brzuchu to naprawdę zazdroszczę. Wieczorem jak się położę i rękę przyloze to czuję. W ciągu dnia nie ma szans abym coś wyczula, a nie mam łożyska na przedniej ścianie jak w 2 ciąży. Czekam jeszcze 😋

W końcu dziś zamówiłam w Gemini duża paczkę i nae czytam o Waszych butelkach... Zalomn8alam6🥴

moni05 lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Hej ;)
    Zazdroszcze już wyników glukozy i to dobrych ;) ja za 2 tyg:o

Basiu czekamy na dalsze wiesci,fajnie że napisałas!
    Neroli tak jest w szpitalu,ale oni się boją i trzymają bo kasa tez.

Haha Moni oj tam, rzecz potrzebna to na wierzchu ;p

Ja jutro bede miała swoją mommy bag i czekam jeszcze na szlafrok z koszula. A dzisiaj odebralam kolejna torbe z ubrankami i na razie pasuje bo nie mam gdzie chować,pora na selekcje ale to jak sie obrobię z czyms innym to moze w przyszłym tygodniu się w końcu za ciuszki zabiore ;)
    Przedszkolanka czemu masz tak późno glukoze ? Przecież Ty już 27tc 3d to powinno być za Tobą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 17:30

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, doświadczenia z poprzedniej ciąży robią swoje... tez nimi żyje. Ale zobaczysz, będzie dobrze! 😊 a napięcia brzucha to niekoniecznie skurcze, mogą wynikać tez z ułożenia czy ruchów Czarka 😘

Zimri, haha 😋 ja zamówiłam niby dużo, ale mało. Prawie nic z listy nie skreśliłam... resztę dokupie w rossmannie, ale jakbym chciała wszystko na raz w gemini to bym z 500 wydała, a nie 250... 😕😱

Właśnie Przedszkolanka, a glukozy wg zaleceń się nie robi do końca 26tc? Czemu tak późno masz?

_nova lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Przedszkolanka czemu masz tak późno glukoze ? Przecież Ty już 27tc 3d to powinno być za Tobą
    Kasiu mi lekarz mówil,że do 28 tyg.mam czas a ze mam wyniki na jednym skierowaniu i mam je zrobic przed wizyta(dopiero zaczelam żelazo brać) to tak wypada. Ale jak zapytalam co jak sie nie uda to powiedzial,ze nic sie nie stanie bo nie przewiduje u mnie cukrzycy ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri ja właśnie też słabo czuję ruchy. To przed chwilą, to był taki miły wyjątek. Pewnie młodemu zasmakowała ta góra wafelków czekoladowych, którą pochłonęłam że stresu...
    Moni dzięki za dobre słowo :* będę się trzymać tego, że musi być dobrze :)

moni05 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kasiu mi lekarz mówil,że do 28 tyg.mam czas a ze mam wyniki na jednym skierowaniu i mam je zrobic przed wizyta(dopiero zaczelam żelazo brać) to tak wypada. Ale jak zapytalam co jak sie nie uda to powiedzial,ze nic sie nie stanie bo nie przewiduje u mnie cukrzycy ;)
    Bo te nowe zalecenia że do 26tc 6d są od niedawna. A za 2 tyg to Ty już będziesz po 28tc.

Nie musisz robić wszystkich badań ze skierowania jednocześnie, możesz zrobić jedno A za jakiś czas pozostałe- tam sobie już zrobią odpowiednią adnotacje.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię słodyczy. Ale dzisiaj, przez pogodę chyba, mam TAKĄ ochotę, ze chyba zrobię smażone na karmelu banany z bita śmietana 😅🤤 tylko muszę zdobyć banany.
    Mój mąż to jest pochłaniacz słodyczy. Nic już nie mam nawet jakbym chciała coś chapnąć.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zamówienie z Gemini przyszło w tamtym tyg, i nie mogę narzekać na jakość zapakowania - wszystko ładnie ułożone, delikatniejsze rzeczy np butelki solidnie poowijane folią bąbelkową. Ale...nie dostałam ani faktury, ani paragonu. Dziwne to.

Gratulacje dla dziewczyn z dobrymi wynikami krzywych :)

Moni05 jak nie cierpię bananów, tak teraz na tej przeklętej diecie to na samą myśl mam ślinotok :D

moni05, KasiaP lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja tam nie porównuje pierwszej ciąży bo z niej praktycznie nic nie pamiętam. Przeszłam przez nią tak leciutko, że się nie skapnelam kiedy doszłam do 8ego miesiąca. Później pamiętam leżenie i ból pachwin... :/ Może dlatego że do szkoły chodziłam długi i przygotować do matury się musiałam.

A teraz i tak ta ciaza jest inna niż poprzednia. W tej mam wszystkie objawy ciąży. I wymioty i większe skurcze. I cukrzycę.

Dzwoniła moja mama. Znalazła w NL karuzele nad łóżeczko z pluszowymi owieczkami. Normalnie ona taka zadowolona z tego zakupu jest! Cieszy mnie to, że może się czymś wesołym zająć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 19:53

KasiaP lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdenerwowalam się, poklocilam się z mężem. Teraz brzuch twardy jak kamień😞

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Zdenerwowalam się, poklocilam się z mężem. Teraz brzuch twardy jak kamień😞

Jeju :( co się stało? Aż tak źle? Może jakieś dobre słowo pocieszenia pomoże :*

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Moje zamówienie z Gemini przyszło w tamtym tyg, i nie mogę narzekać na jakość zapakowania - wszystko ładnie ułożone, delikatniejsze rzeczy np butelki solidnie poowijane folią bąbelkową. Ale...nie dostałam ani faktury, ani paragonu. Dziwne to.

Gratulacje dla dziewczyn z dobrymi wynikami krzywych :)

Moni05 jak nie cierpię bananów, tak teraz na tej przeklętej diecie to na samą myśl mam ślinotok :D

Gemini wysyła fakturę i listę zamówienia na e- mail ☺

sandrina22 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Bo te nowe zalecenia że do 26tc 6d są od niedawna. A za 2 tyg to Ty już będziesz po 28tc.

Nie musisz robić wszystkich badań ze skierowania jednocześnie, możesz zrobić jedno A za jakiś czas pozostałe- tam sobie już zrobią odpowiednią adnotacje.
    Tak moźna? Ja chcialam juź dawno to zrobić bo mąź mial urlop a teraz czekam na jego wolne tez bo ide sama z Polą a to ryzykowne dla mnie trochę.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, zobacz, czy masz fakturę na mailu 😊
    No mi wszystkie kartoniki jakieś ciecie strasznie wymiętoliły... 😕 ale w środku nic nie ucierpiało, także nie ma co się czepiać.

sandrina22 lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ