Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAdella, jakby co, to tu możesz się wygadać ...zawsze będziemy po twojej stronie 😊
Tylko się nie denerwuj...bo Maluch czuje to co Ty...!
Ps. Przedszkolanko, moj gin tez z tych, co glukozę do 28 tc robią, a mi się nie spieszy...pójdę chyba w czwartek, ale mam złe przeczucie...ja uwielbiam słodkie pod postacią dobrego, domowego ciasta (najlepiej ciepłego jeszcze 🥰), owoców czy kawałka czekolady...nie wiem czy dam radę z tego zrezygnować ....😰 -
Hello
Bylam na wizycie i wszystko ok. Szyjka sie wydluzyla bo ma 4.1 cm szok.
Malutki duzy bo 1.3 kg wiec lekar- wiedzac jak duze dziewczyny byly powiedzial ze on tez kolosem bedzie. A ze mialam prawie 2 lata temu tez wyluszczanego miesniaka macicy to powiedział że na bank bedzie cesarka. Czyli wstepnie 30 powinnismy miec choc termin mam na 13 pazdziernika. Dostałam zwolnienie od 6 sierpnia.Karooo93, moni05, ammarylis, Kookosowa, brunetka91, przedszkolanka:), Jupik, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
adella1 wrote:O jakieś głupstwa, jak zazwyczaj. Najgorzej że ja się teraz naprawdę szybko denerwuje, a on wie jak mnie wkurzyc.
Mój to samo robi. Jeszcze czasem specjalnie ciągnie temat żeby śrubkę dokręcić i podenerwowac... Tak więc nie przejmuj się. Usiądź do kompa i zajmij się szukaniem fajnych rzeczy
Ja szukam proszków do prania. Tzn zastanawiam się nad Lovela, Jelp a Dzidziuś albo biały jelen.. Lovela niby najpopularniejsza ale też chyba najdroższy, tak samo jak Jelp. I myślę nad jeleniem albo dzidziusiem. A wy jak? -
kasia, moni - rzeczywiście jest na mailu, a myślałam że jeszcze coś dodatkowo wysyłają. Dzięki
Cabrera - owoce można:) nie wszystkie i nie na kilogramy, ale można..
Tylko się nie stresuj na zapas, po stres też cukier podnosi ;Pmoni05, Cabrera, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:Mój to samo robi. Jeszcze czasem specjalnie ciągnie temat żeby śrubkę dokręcić i podenerwowac... Tak więc nie przejmuj się. Usiądź do kompa i zajmij się szukaniem fajnych rzeczy
Ja szukam proszków do prania. Tzn zastanawiam się nad Lovela, Jelp a Dzidziuś albo biały jelen.. Lovela niby najpopularniejsza ale też chyba najdroższy, tak samo jak Jelp. I myślę nad jeleniem albo dzidziusiem. A wy jak?
Używałam dzidzusia, loveli, a białego jelenia do prania ubrań całej rodziny. Różnica tylko w zapachu. -
Uwemhe widzę, że mamy dużo podobieństw
wiek ten sam, termin porodu też mam na 13 i moja córka w tym roku kończy 7 lat.
Mi również lekarz proponuję cc, tylko jeszcze nie powiedział dlaczego więc się zastanawiam. Ale jeśli będę miała jakiś wpływ na termin to wolałbym bliżej daty wyznaczonej z Om no ale zobaczymy -
Z proszków kupiłam lovela. Można zamówić na Allegro większa paczkę i opłaca się o wiele bardziej. Lub nawet z ceneo sprawdzić, gdzie taniej. Pierwsze 1,5kg kupiłam stacjonarnie za 14,99 a później już będę zamawiać.
Zakochałam się z mężu mym ponownie 😍 nie mogłam złożyć laktatorów (ciążowy budyń), złapał go, instrukcje i zrobił to w minutę. Później jeszcze ze dwa razy składał i rozkładał żeby się nauczyć do sterylizacji. No kocham go 😂 ale on naprawdę myśli i najbardziej się boi, ze jak urodzę to on będzie się musiał nami WSZYSTKIMI zająć. Czyli małym, mną i nasza siedmiolatka... 🤦🏻♀️_nova, Cabrera, Kookosowa, kasia1518 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Wiecie co... Ja się zastanawiam czy nie panikuje... Ale myślę czy nie podejść s czwartek do mojej lekarki. Martwi mnie to że mi się ten brzuch tak stawia i ciągle plecy bolą i przy tym podbrzusze też. Ale nie chce żeby mnie wzięła za panikare... Ale sprawdzałam szyjke. Tzn chciałam sprawdzić czy nie się nie dzieje i wydaje się byc miękka. Nie sprawdzałam daleko oczywiście ale kurde... Sama nie wiem ...
-
Wlasnie odpakowalam moje zamówienie z apteki i niby wszystko cacy, ale nie dali nic w gratisie :p w zeszłym roku, przy podobnym zamówieniu dostałam mnóstwo próbek dla mamy i dla dziecka, wkladek laktacyjnyh i innych dziwów. Teraz - mimo zamówienia za 655 zł - figę z makiem. Boszzz. Jaka się roszczeniowa w tej ciąży zrobiłam 🤦 nie no. Zart. Nie zamawiałam po to, żeby dostać coś w gratisie. Ale gratisy zawsze są miłe :p
Moni rozplywam się 😍 super mąż!
Mój widząc podkłady do przewijania i gaziki, tylko skomentował, że znowu będzie się musiał uczyć, co do czego służy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 20:37
moni05 lubi tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:Wiecie co... Ja się zastanawiam czy nie panikuje... Ale myślę czy nie podejść s czwartek do mojej lekarki. Martwi mnie to że mi się ten brzuch tak stawia i ciągle plecy bolą i przy tym podbrzusze też. Ale nie chce żeby mnie wzięła za panikare... Ale sprawdzałam szyjke. Tzn chciałam sprawdzić czy nie się nie dzieje i wydaje się byc miękka. Nie sprawdzałam daleko oczywiście ale kurde... Sama nie wiem ...
Może cialo potrzebuje wypoczynku a ty sama codziennie piszesz że znowu przegiełaś. Powypoczywaj sobie, zaopatrz w książki, daj spokoj z gotowaniem niech tesciowa pomoże albo zamawiajcie. Po.prostu nic nie rob i porownaj stan jestem pewna że dużo z tego miniee. Bo lekarka cudow też nie zdziała.
To jest stan że na legalu mozemy sobie pofolgować. A nawet jest to wskazane. A masz ten luksus że twoj synuś już kawaler wiec da sobie rade. Gorzej mają maMy maluszkow:-).
-
A na szyjke jest tylko jedno lekarstwo. Wyyyyypoczynek. Moja sie wydluzyla choc caly czas pracowałam ale po pracy drzemka od razu i naprawde wiekszosc rzeczy sobie odpusciłam.
Ja mam to szczescie ze mam raczej porzadek. Wiec ogarnianie mieszkania nie zajmuje duzo. Ale pranie rozwieszanie/ oproznianie zmywarki/ zamiatanie podlog zostaw mezowi i synowi. -
kalcia wrote:Przedszkolanko daj znać jak torba przyjdzie, jestem ciekawa czy faktycznie zmieszczą się rzeczy dla mnie i dziecka w nią, tez jestem na nią bardzo napalona
-
moni05 wrote:Z proszków kupiłam lovela. Można zamówić na Allegro większa paczkę i opłaca się o wiele bardziej. Lub nawet z ceneo sprawdzić, gdzie taniej. Pierwsze 1,5kg kupiłam stacjonarnie za 14,99 a później już będę zamawiać.
Zakochałam się z mężu mym ponownie 😍 nie mogłam złożyć laktatorów (ciążowy budyń), złapał go, instrukcje i zrobił to w minutę. Później jeszcze ze dwa razy składał i rozkładał żeby się nauczyć do sterylizacji. No kocham go 😂 ale on naprawdę myśli i najbardziej się boi, ze jak urodzę to on będzie się musiał nami WSZYSTKIMI zająć. Czyli małym, mną i nasza siedmiolatka... 🤦🏻♀️
My jestesmy prawie 12 lat po slubie a ciągle jestem zakochama jak nastolatka i moim zdaniem.moj mąż jest aniołem
Jest po prostu wspaniały i to moje błogosławienstwo od Boga. A jak dba o mnie w tej ciazy to nawet teraz pisząć sie wzruszam:-)jest absolutnie the best:-). To jest super rzecz bo mocno odciąża.moni05, ammarylis, _nova, Kookosowa, wiktoriaa, sunshine03, Jupik, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Uwemhe no właśnie wiesz... Gdyby tak było prosto usiąść na dupie... Prawda. Mam wszystko porobione. No prawie. Mam jutro na szybko krem z ogórka w thermomixie więc robi się samo w 15min. Teściowa nie zrobi obiadu bo sama pracuje na rano. Młody jutro wraca o 23 z obozu. Więc jutro mogę poleżeć. Ale w czwartek znowu będę mieć pranie z 10dni obozu. Muszę przełożyć już w komody ubranka i poukladac to logicznie żeby później już mieć lżej 🤦 ja wiem jak to wygląda, tu marudzi a tu i tak lata... Ale jak tego nie zrobię to później nie dam rady
mąż pomaga na ile może a teraz sam ma gonitwę bo do lekarzy musi chodzić po zgodę na pracę na nowym stanowisku. Już wie że czeka aneks z podwyżka. Więc przychodzi z pracy i leci na badania. -
Goemi wrote:Uwemhe widzę, że mamy dużo podobieństw
wiek ten sam, termin porodu też mam na 13 i moja córka w tym roku kończy 7 lat.
Mi również lekarz proponuję cc, tylko jeszcze nie powiedział dlaczego więc się zastanawiam. Ale jeśli będę miała jakiś wpływ na termin to wolałbym bliżej daty wyznaczonej z Om no ale zobaczymy
Śmiesznie bo.my szybko.zaczeliśmy po to by mieć przewage i odchowane dzieci juz wlasnie po 30:-) a tu suprise i od nowa zaczynamy biznes hehehhe.Goemi lubi tę wiadomość