X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakieś głupstwa, jak zazwyczaj. Najgorzej że ja się teraz naprawdę szybko denerwuje, a on wie jak mnie wkurzyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella, jakby co, to tu możesz się wygadać ...zawsze będziemy po twojej stronie 😊
    Tylko się nie denerwuj...bo Maluch czuje to co Ty...!

Ps. Przedszkolanko, moj gin tez z tych, co glukozę do 28 tc robią, a mi się nie spieszy...pójdę chyba w czwartek, ale mam złe przeczucie...ja uwielbiam słodkie pod postacią dobrego, domowego ciasta (najlepiej ciepłego jeszcze 🥰), owoców czy kawałka czekolady...nie wiem czy dam radę z tego zrezygnować ....😰

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    Bylam na wizycie i wszystko ok. Szyjka sie wydluzyla bo ma 4.1 cm szok.
    Malutki duzy bo 1.3 kg wiec lekar- wiedzac jak duze dziewczyny byly powiedzial ze on tez kolosem bedzie. A ze mialam prawie 2 lata temu tez wyluszczanego miesniaka macicy to powiedział że na bank bedzie cesarka. Czyli wstepnie 30 powinnismy miec choc termin mam na 13 pazdziernika. Dostałam zwolnienie od 6 sierpnia.

Karooo93, moni05, ammarylis, Kookosowa, brunetka91, przedszkolanka:), Jupik, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    O jakieś głupstwa, jak zazwyczaj. Najgorzej że ja się teraz naprawdę szybko denerwuje, a on wie jak mnie wkurzyc.

Mój to samo robi. Jeszcze czasem specjalnie ciągnie temat żeby śrubkę dokręcić i podenerwowac... Tak więc nie przejmuj się. Usiądź do kompa i zajmij się szukaniem fajnych rzeczy ;)

Ja szukam proszków do prania. Tzn zastanawiam się nad Lovela, Jelp a Dzidziuś albo biały jelen.. Lovela niby najpopularniejsza ale też chyba najdroższy, tak samo jak Jelp. I myślę nad jeleniem albo dzidziusiem. A wy jak?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia, moni - rzeczywiście jest na mailu, a myślałam że jeszcze coś dodatkowo wysyłają. Dzięki :)

Cabrera - owoce można:) nie wszystkie i nie na kilogramy, ale można..
    Tylko się nie stresuj na zapas, po stres też cukier podnosi ;P

moni05, Cabrera, kasia1518 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Mój to samo robi. Jeszcze czasem specjalnie ciągnie temat żeby śrubkę dokręcić i podenerwowac... Tak więc nie przejmuj się. Usiądź do kompa i zajmij się szukaniem fajnych rzeczy ;)

Ja szukam proszków do prania. Tzn zastanawiam się nad Lovela, Jelp a Dzidziuś albo biały jelen.. Lovela niby najpopularniejsza ale też chyba najdroższy, tak samo jak Jelp. I myślę nad jeleniem albo dzidziusiem. A wy jak?
    Z córką Masze i niedźwiedzia oglądam, taki rekaks😉
    Używałam dzidzusia, loveli, a białego jelenia do prania ubrań całej rodziny. Różnica tylko w zapachu.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 a który ma najdelikatniejszy zapach?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe widzę, że mamy dużo podobieństw :) wiek ten sam, termin porodu też mam na 13 i moja córka w tym roku kończy 7 lat.
    Mi również lekarz proponuję cc, tylko jeszcze nie powiedział dlaczego więc się zastanawiam. Ale jeśli będę miała jakiś wpływ na termin to wolałbym bliżej daty wyznaczonej z Om no ale zobaczymy

• moni05 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z proszków kupiłam lovela. Można zamówić na Allegro większa paczkę i opłaca się o wiele bardziej. Lub nawet z ceneo sprawdzić, gdzie taniej. Pierwsze 1,5kg kupiłam stacjonarnie za 14,99 a później już będę zamawiać.

Zakochałam się z mężu mym ponownie 😍 nie mogłam złożyć laktatorów (ciążowy budyń), złapał go, instrukcje i zrobił to w minutę. Później jeszcze ze dwa razy składał i rozkładał żeby się nauczyć do sterylizacji. No kocham go 😂 ale on naprawdę myśli i najbardziej się boi, ze jak urodzę to on będzie się musiał nami WSZYSTKIMI zająć. Czyli małym, mną i nasza siedmiolatka... 🤦🏻‍♀️

_nova, Cabrera, Kookosowa, kasia1518 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    adella1 a który ma najdelikatniejszy zapach?

Mi dzidziuś na przykład prawie nie pachniał. Ale pewnie co człowiek to opinia.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... Ja się zastanawiam czy nie panikuje... Ale myślę czy nie podejść s czwartek do mojej lekarki. Martwi mnie to że mi się ten brzuch tak stawia i ciągle plecy bolą i przy tym podbrzusze też. Ale nie chce żeby mnie wzięła za panikare... Ale sprawdzałam szyjke. Tzn chciałam sprawdzić czy nie się nie dzieje i wydaje się byc miękka. Nie sprawdzałam daleko oczywiście ale kurde... Sama nie wiem ...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko daj znać jak torba przyjdzie, jestem ciekawa czy faktycznie zmieszczą się rzeczy dla mnie i dziecka w nią, tez jestem na nią bardzo napalona ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja już dziś 7 miesiąc zaczęłam! Szok :) ta ciąża tak szybko mi leci, ale na szczęście już prawie wszystko mam.

moni05, KasiaP, przedszkolanka:), Jupik lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • _nova Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie odpakowalam moje zamówienie z apteki i niby wszystko cacy, ale nie dali nic w gratisie :p w zeszłym roku, przy podobnym zamówieniu dostałam mnóstwo próbek dla mamy i dla dziecka, wkladek laktacyjnyh i innych dziwów. Teraz - mimo zamówienia za 655 zł - figę z makiem. Boszzz. Jaka się roszczeniowa w tej ciąży zrobiłam 🤦 nie no. Zart. Nie zamawiałam po to, żeby dostać coś w gratisie. Ale gratisy zawsze są miłe :p

Moni rozplywam się 😍 super mąż!
    Mój widząc podkłady do przewijania i gaziki, tylko skomentował, że znowu będzie się musiał uczyć, co do czego służy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 20:37

moni05 lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Wiecie co... Ja się zastanawiam czy nie panikuje... Ale myślę czy nie podejść s czwartek do mojej lekarki. Martwi mnie to że mi się ten brzuch tak stawia i ciągle plecy bolą i przy tym podbrzusze też. Ale nie chce żeby mnie wzięła za panikare... Ale sprawdzałam szyjke. Tzn chciałam sprawdzić czy nie się nie dzieje i wydaje się byc miękka. Nie sprawdzałam daleko oczywiście ale kurde... Sama nie wiem ...
    Kiniorek a może sprobuj najpierw przez 3 dni nic nie robić? Bo to tak trochę bezsensu.
    Może cialo potrzebuje wypoczynku a ty sama codziennie piszesz że znowu przegiełaś. Powypoczywaj sobie, zaopatrz w książki, daj spokoj z gotowaniem niech tesciowa pomoże albo zamawiajcie. Po.prostu nic nie rob i porownaj stan jestem pewna że dużo z tego miniee. Bo lekarka cudow też nie zdziała.

To jest stan że na legalu mozemy sobie pofolgować. A nawet jest to wskazane. A masz ten luksus że twoj synuś już kawaler wiec da sobie rade. Gorzej mają maMy maluszkow:-).

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na szyjke jest tylko jedno lekarstwo. Wyyyyypoczynek. Moja sie wydluzyla choc caly czas pracowałam ale po pracy drzemka od razu i naprawde wiekszosc rzeczy sobie odpusciłam.
    Ja mam to szczescie ze mam raczej porzadek. Wiec ogarnianie mieszkania nie zajmuje duzo. Ale pranie rozwieszanie/ oproznianie zmywarki/ zamiatanie podlog zostaw mezowi i synowi.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Przedszkolanko daj znać jak torba przyjdzie, jestem ciekawa czy faktycznie zmieszczą się rzeczy dla mnie i dziecka w nią, tez jestem na nią bardzo napalona ;)
    Az sobie wygooglałam tą torbe. Czy ona ma byc do szpitala? Bo wydaje sie mała czy taka po prostu dla mamy i dziecka? Bo kurcze tania nie jest wiec gdzie jest haczyk?:-)

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Z proszków kupiłam lovela. Można zamówić na Allegro większa paczkę i opłaca się o wiele bardziej. Lub nawet z ceneo sprawdzić, gdzie taniej. Pierwsze 1,5kg kupiłam stacjonarnie za 14,99 a później już będę zamawiać.

Zakochałam się z mężu mym ponownie 😍 nie mogłam złożyć laktatorów (ciążowy budyń), złapał go, instrukcje i zrobił to w minutę. Później jeszcze ze dwa razy składał i rozkładał żeby się nauczyć do sterylizacji. No kocham go 😂 ale on naprawdę myśli i najbardziej się boi, ze jak urodzę to on będzie się musiał nami WSZYSTKIMI zająć. Czyli małym, mną i nasza siedmiolatka... 🤦🏻‍♀️
    Super z tym mezem:-)
    My jestesmy prawie 12 lat po slubie a ciągle jestem zakochama jak nastolatka i moim zdaniem.moj mąż jest aniołem
    Jest po prostu wspaniały i to moje błogosławienstwo od Boga. A jak dba o mnie w tej ciazy to nawet teraz pisząć sie wzruszam:-)jest absolutnie the best:-). To jest super rzecz bo mocno odciąża.

moni05, ammarylis, _nova, Kookosowa, wiktoriaa, sunshine03, Jupik, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe no właśnie wiesz... Gdyby tak było prosto usiąść na dupie... Prawda. Mam wszystko porobione. No prawie. Mam jutro na szybko krem z ogórka w thermomixie więc robi się samo w 15min. Teściowa nie zrobi obiadu bo sama pracuje na rano. Młody jutro wraca o 23 z obozu. Więc jutro mogę poleżeć. Ale w czwartek znowu będę mieć pranie z 10dni obozu. Muszę przełożyć już w komody ubranka i poukladac to logicznie żeby później już mieć lżej 🤦 ja wiem jak to wygląda, tu marudzi a tu i tak lata... Ale jak tego nie zrobię to później nie dam rady :(
    mąż pomaga na ile może a teraz sam ma gonitwę bo do lekarzy musi chodzić po zgodę na pracę na nowym stanowisku. Już wie że czeka aneks z podwyżka. Więc przychodzi z pracy i leci na badania.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Uwemhe widzę, że mamy dużo podobieństw :) wiek ten sam, termin porodu też mam na 13 i moja córka w tym roku kończy 7 lat.
    Mi również lekarz proponuję cc, tylko jeszcze nie powiedział dlaczego więc się zastanawiam. Ale jeśli będę miała jakiś wpływ na termin to wolałbym bliżej daty wyznaczonej z Om no ale zobaczymy
    Wiek w sensie ciązy czy moj? Hehehe bo ja przy was to już prawie starowinka:-) prawie 34 lata mam
    Śmiesznie bo.my szybko.zaczeliśmy po to by mieć przewage i odchowane dzieci juz wlasnie po 30:-) a tu suprise i od nowa zaczynamy biznes hehehhe.

Goemi lubi tę wiadomość

‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ