Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My po wizycie
mały ma 1609g. Na USG mega pyza
ciężko zdjęcie było zrobić bo miał buzię przylepiona i zalosniera rączkami. Ogólnie wymiary ma super o jeden tydzień równy do przodu. Pępowiną super. Łożysko wysoko na tylnej ścianie. Wody w normie. Stopa 6.79cm
Irka, Kookosowa, kalcia, KasiaP, Karooo93, adella1, sandrina22, brunetka91, Dominika32, Jupik, Atyde, moni05, przedszkolanka:), kasia1518, wiktoriaa, Goemi, mia4444, Cabrera, japonka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Powodzenia na wizytach i badaniach, kalcia trzymaj się
Moje wczorajsze wyniki ok, glukoza 81/101/86 i hemoglobina się podniosła. Tylko badanie moczu muszę powtórzyć, bo dzwonili, że moja próbka im się pozalewala i nie nadaje się do badania. Tak mi się nie chce jechać specjalnie drugi raz, ale trudno.
Maz mnie dzisiaj wkurzyl. Ja się spieszę, żeby obiad mu ogarnąć przed 12sta przed pracą, a on zamiast zająć się mała, pobawić się z nią, to siedział w telefonie i obstawiał mecze a później poszedł pograć na xboxsie z moim bratem. I jeszcze z pretensjami, że się obrażam. I jeszcze teraz będzie mnie wnerwial, bo non stop będzie wyniki tych meczów sprawdzal.
I czuję się dzisiaj okropnie, boli mnie brzuch w tym pooperacyjnym miejscu. Wczoraj też się nameczylam, bo robiliśmy przemeblowanie w pokoju, niby nic, ale brzuch i krocze czułam. I nie wiem jak mi się tu łóżeczko dla malutkiej zmieści. Będziemy się cisnąć
Pożalilam się i mi lepiej -
Neroli wrote:Raczej tak. Jestesmy chyba w podobnej sytuacji tylko mnie dali jeszcze kołki pod lozko w szpitalu i musialam spac glowa w dol dwie noce. Oszalec mozna. Luteiny i magnezu pelno... Klimat szpitalny nie pomoglby mi. Wyslalam Ci zaproszenie
Gdzie to zaproszenie znaleźć?
Ja się cieszę ze uchroniłam się przed luteinaserio!!! Nawet ten steryd w tyłek przebolałam, ale jak myśle o Litwinów to mi się odechciewa ciąży
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Kiniorek ale to już duży chlopak.
Ja zrobiłam z córką mega długie spacer. Wyszłam o 11 i wróciłam o 13.20 ciągle w ruchu. I zaraz znowu na plac zabaw. Kto pierwszy padnie córką czy ja. Myślę że ja hehe
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyKiniorek91 wrote:No FL ma 60.8mm czyli stopa większą niż udko
za chwilę.wuslw.pomiary z kartki
FL to długość kości udowej, nie stopy - femur lengthtakże nie jest to długość stopy tylko uda
nie mierzy się stóp na żadnych prenatalnychmożliwe, że lekarz użył skrótu myślowego
nie mniej jednak noga długaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 15:51
-
Sunshine. Robiła to na moją prośbę. Mam trzech świadków którzy to widzieli w tym rejestratorka :p a na zdjęciu masz stopę. Mam jeszcze jedno ujęcie bez pomiaru ;p kość udowa wiem jak wygląda i też była mierzona. A moja lekarka już sama na USG sprawdza z ciekawości ile ta stopa ma bo dla niej to jest rzadkość żeby dziecko miało taka długa stopkę. Więc dowiem się za tydzień na normalnym USG i tez napiszę. Byc może rzeczywiście błąd pomiaru się wkradł