Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Obiecuję. Jak jeszcze raz moje dziecko nie użyje klamki w drzwiach to mu normalnie z zawiasów wykrece. Nie wiem czemu ale wrócił z obozu i zapomniał do czego klamka służy i normalnie co otwiera jakikolwiek pokój to trzaska drzwiami... W ciągu dnia jeszcze spoko ale rano co chwila mnie budzi
i tak mi ciśnienie podniósł że już nie śpię...
Kalcia oby teraz było ok. Polezysz, odpoczniesz i wrócisz do domu.
Kurde wiecie co, mam wrażenie że to moje dziecko to kolos będzie. Nie wierzę, że taki mały człowiek moze ważyć tylko 1.5kg i czuć go od spojenia łonowego do mostka :o jeszcze 4 godz i się dowiem jaka będzie waga Tera i na koniec
No i najważniejsze czy wszystko w porządku z nim i jego malutkimi organami ❤️
Dominika32, moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
Dominika32 wrote:Dzień dobry:-)
Kciuki za wizyty:-)
No i oczywiście Kciuki za Basie i Kalcie:-
Zaciskajcie mocno nogi dziewczyny.
Komuś jeszcze tak bardzo dokucza ból w podbrzuszu(spojenie lonowe)??? Czy tylko ja mam to nieszczęście?
Mi też dokucza. -
Komuś jeszcze tak bardzo dokucza ból w podbrzuszu(spojenie lonowe)??? Czy tylko ja mam to nieszczęście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 09:15
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
adella1 wrote:W końcu nie dotarlysmy z koleżanką do kina, może jutro się uda🙂
Za to imię zmieniliśmy, według męża Michałów jest za dużo😉jest dużo w moim pokoleniu z lat 80, wśród dzieci mniej chociaż chyba jest to imię na 15 miejscu pod względem popularności
-
Komuś jeszcze tak bardzo dokucza ból w podbrzuszu(spojenie lonowe)??? Czy tylko ja mam to nieszczęście? -
japonka wrote:Mój zostaje
jest dużo w moim pokoleniu z lat 80, wśród dzieci mniej chociaż chyba jest to imię na 15 miejscu pod względem popularności
Dokładnie 16 wśród imion męskich w 2018, a w moim województwie jest w pierwszej 10😉 Mężowi zaczęło to przeszkadzać. -
ManiaM wrote:Co do porodu SN czy CC , ja tak strasznie się boję że przy astmie nie dam rady naturalnie A tak bardzo bym chciała...
Teraz mam duszności A co dopiero pod wpływem bólu, stresu i emocji... mam nadzieję że nie wpłynie to na dziecko, nie będzie jakieś niedotlenione czy coś
ManiaM mam to samo - bardzo zależy mi na porodzie SN a alergia i astma niestety mogą być powodem do CC...
Jakoś poród sn kojarzy mi się z większą bliskością z Maleństwem.
Kalcia i Basia trzymajcie się dzielnie!!
Kiniorek powodzenia na wizycie.
Czy któraś jeszcze nie robi usg trzeciego trymestru? -
Karooo93 wrote:Witam się rano z wypita glukozą poraz drugi na śniadanie 😎
Kalcia - aby maluszek powiedział sobie jeszcze w brzuszku! Kciuki zaciśnięte! ✊
Nie ma to jak powtarzać jedno z gorszych badan w czasie ciąży z winy laboratorium... Dobrze, że jakoś poszłoKarooo93 lubi tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Wczoraj coś mi weszło w prawy pośladek i bolał w sumie boli do tej pory aż na nogę promieniowało. A krocze też mnie tak dziwnie bolało jak chodziło, cała ta kość, kluje normalnie chodziłam jak kaczka. Chyba się rozpadam
Kalcia dobrze, że masz tam opiekę i zajęli się Tobą jak trzeba. Ufaj lekarzom i zdawaj nam tu na bieżąco relacje. Masz moje wsparcie i kciuki! ✊🏻✊🏻😘
Kiniorek kciuki za wizytę! 😊 ale to na USG III trymestru szacują urodzeniowa wagę, tak? Nie wiedziałam, że tak można 😁 fajnie by było.
Ja mam to USG w przyszły wtorek... 30.07. To w sumie będzie 30+1 skończony dzień 😋Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Monia tak
szacunkowa waga będzie podana prawdopodobnie
aż się zdjęć nie mogę doczekać
Dzisiaj przesadziłam że spaniem chyba
.. wczoraj lekka kolacja bo mnie mylili a z rana cukier 93
Jeszcze jak się uda będziemy na uck jechać pooglądać ta nowa porodówkęjuż zdecydowałam że jednak tam będę rodzić. No chyba że mnie coś nie przekona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 09:46
moni05 lubi tę wiadomość
-
Ja nie miałam z Alą tego badania, wiec jestem ciekawa 😉
Szacunki co do wagi w szpitalu a urodzeniowej były w miarę trafne. Prawie dwa tygodnie po terminie szacowali na 3300g a wyszła 3570g. 😋
Teraz oboje z mężem nie jesteśmy wysocy ani duzi, to tez po kim Remik miałby być 🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzień dobry
Powodzenia na wizytach i krzywych, kciuki za dziewczyny w szpitalu
Aaga wrote:Czy któraś jeszcze nie robi usg trzeciego trymestru?
Ja nie robię. W I i II trymestrze robiłam prenatalne na NFZ u innego lekarza, a w III mój dr już sam sobie musi radzić. Za tydz mam wizytę, i boję się co mi powie o szyjce- a teraz się nie oszczędzam bo remont i kompletowanie wyprawki
Na pocieszenie przyszło dziś moje zamówienie z 5-10-15 (sweterek, 2 bluzy i jakieś drobiazgi) i tak mi się podobają, że się nie mogę doczekać kiedy małego w to ubiorę
przedszkolanka:), ammarylis lubią tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:Dzień dobry
Powodzenia na wizytach i krzywych, kciuki za dziewczyny w szpitalu
Ja nie robię. W I i II trymestrze robiłam prenatalne na NFZ u innego lekarza, a w III mój dr już sam sobie musi radzić. Za tydz mam wizytę, i boję się co mi powie o szyjce- a teraz się nie oszczędzam bo remont i kompletowanie wyprawki
Na pocieszenie przyszło dziś moje zamówienie z 5-10-15 (sweterek, 2 bluzy i jakieś drobiazgi) i tak mi się podobają, że się nie mogę doczekać kiedy małego w to ubiorę
No właśnie moja lekarka ma nowy sprzęt od 2 miesięcy i na ostatnich wizytach robiła mi pomiary główki, brzuszka, narządów, przepływy itd. i się zastanawiam czy na takich III trymestru robią coś "extra" czego nie jest w stanie zrobić lekarz prowadzący na dobrym sprzęcie? -
Aaga wrote:ManiaM mam to samo - bardzo zależy mi na porodzie SN a alergia i astma niestety mogą być powodem do CC...
Jakoś poród sn kojarzy mi się z większą bliskością z Maleństwem.
Kalcia i Basia trzymajcie się dzielnie!!
Kiniorek powodzenia na wizycie.
Czy któraś jeszcze nie robi usg trzeciego trymestru?
Też się tego obawiam, że to może być wskazanie do cc.
Ja nie robię usg 3 trymestru