X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Kalcia dołączam do Ciebie, pozdrawiam ze szpitala. Niestety tydzień temu szyjka 28mm, wczoraj 20 mm, dziś przy przyjęciu już 14 mm... chociaż zamknięta. Lekarka wysłała mnie do Rudy Sląskiej, bo maja 3 stopien. dostaję sterydy, magnez, duphaston, luteinę, pobrali wymaz z szyjki, czekam na wyniki badań i najbliższe dni pokażą co dalej...

Meerici ściskam wirtualnie :* najważniejsze, ze nie masz skurczy i nie sączą się wody. Nie zadręczaj się teraz co by było. Ja ostatni tydzieocno się oszczędzałam i dużo spałam, a i tak skróciła się o centymetr, wiec to roznie bywa. Małpo prostu dużego synka, który od początku jest nisko i mocno na to ujście naciska. Ja wczoraj leżąc cały dzień miałam największy ból i już wiedziałam, ze to na pewno to. Teraz dużo odpoczywaj i nie płacz tylko. Jeśli lubisz to czytaj książki- ja czytam dziś od rana, bo mnie to relaksuje. Pamietaj, ze stres również wpływa na wcześniejszy poród, a my musimy donosić do październik jeszcze :) i ja jestem dobrej myśli, bo córkę urodziłam po terminie 5 dni mimo takiej samej sytuacji :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Ja z zewnatrz mam twarda i zamknieta... Po tym sie nie pozna ze wewnatrz sie rozwiera i skraca. Lepiej zmierzyc na usg.

Mi wczoraj na usg powiedziała pani, ze od razu czuć po mojej szyjce ze jest skracajaca bo jest innej budowy i miękka po prostu. Co do długości to lekarze wiedza ile za przeproszeniem ich palec ma mniej więcej długości i kiedy coś nie tak :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie :D zapomniałam o najważniejszym. Mały juz odwrócony głową w dół :) więc przeczucie miałam dobre :)

A co do szyjek. Niestety nie mamy na nie wpływu. Niektórym skraca się mimo leżenia. Tak nasz organizm jest skonstruowany, że ciężko wyczuć co nam szkodzi a co pomaga.
    Ja czekam na czwartek teraz. Jedynie to zostało. Mam nadzieje, że będzie dobrze i tym razem się nie skróciła i rozwarcia nie na. A jak będzie to cóż... Będzie trzeba pomyśleć jak sobie pomóc w tym czasie zeby nie narozrabiac...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Meerici ściskam wirtualnie :* najważniejsze, ze nie masz skurczy i nie sączą się wody. Nie zadręczaj się teraz co by było. Ja ostatni tydzieocno się oszczędzałam i dużo spałam, a i tak skróciła się o centymetr, wiec to roznie bywa. Małpo prostu dużego synka, który od początku jest nisko i mocno na to ujście naciska. Ja wczoraj leżąc cały dzień miałam największy ból i już wiedziałam, ze to na pewno to. Teraz dużo odpoczywaj i nie płacz tylko. Jeśli lubisz to czytaj książki- ja czytam dziś od rana, bo mnie to relaksuje. Pamietaj, ze stres również wpływa na wcześniejszy poród, a my musimy donosić do październik jeszcze :) i ja jestem dobrej myśli, bo córkę urodziłam po terminie 5 dni mimo takiej samej sytuacji :)
    Mój tez nisko a teraz przybiera w błyskawicznym tempie także uciska coraz bardziej. Książek mam w srocz i jeszcze mąż jakieś filmy na tablecie przyniesie także myśle ze nudzić się nie będę, niech tylko malutki spokojnie jeszcze poczeka, przynajmniej do tego 34 tygodnia! Jestem w sumie spokojniejsza, ze trafiłam do szpitala, bo jeśli dalej będzie się skracać to zauważą to na usg. Ja nie mam żadnych objawów skracania, czuję się ciagle tak samo.

kalcia lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • meerici Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Mi wczoraj na usg powiedziała pani, ze od razu czuć po mojej szyjce ze jest skracajaca bo jest innej budowy i miękka po prostu. Co do długości to lekarze wiedza ile za przeproszeniem ich palec ma mniej więcej długości i kiedy coś nie tak :)
    U mnie też tak było, już w badaniu palpacyjnym lekarka wyczuła, że jest króciutka, usg potwierdziło.

Dziewczyny nie chodzi o to żeby teraz siać ferment, nie chcę tu nikogo niepotrzebnie stresować, Tak tylko przypominam - odpoczywajcie więcej niż byście chciały :)

kalcia lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • meerici Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Nie mam, ponoc odchodza od tego w szpitalach.
    No to ciekawe co u mnie wymyślą. Chyba wolałabym po prostu leżeć pod obserwacją niż mieć pessar i być puszczona samopas.

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się wyprawia???? Szpitale?

Wracam do żywych. Z okiem już spoko więc mogę znów patrzeć na wyświetlacze, Tv, tel. Jutro lece do Polski i mam schizy, że maly postanowi się tam urodzic. Bo wracam w 33+6. A tego bym nie chciała. Dziś też ostatnia noc w mieszkaniu. Jak wrócę to już będziemy przeprowadzeni do domu :D

Nadrobię w Polsce bo tam będę mieć pomoc przy małym i więcej czasu.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici dobrze,że jesteś pod opieka! ja ostatnio przeginam z aktywnością i boję sie wizyty w czwartek... ale daje to dobry sygnał by w końcu zwolnić.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za Was wszystkie. Też się stresuje bo krocze moje czasem mocno kluje, niby się oszczędzam, końcówka remontu mam nadzieję, ale wiadomo jak jest.

Mam wyniki glukozy, chyba ok, prawda?
    a63122ce20e3.jpg

Kookosowa lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ile sztuk ubranek każdego rodzaju macie na rozmiar 62? I czy kupujecie już 68 czy lepiej już po porodzie?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Nadrobilam :D co to się dzieje ? Dziewczyny zaciskac nogi ! Niech siedzą w brzuszkach Łobuzy :)
    Ja dziś po wizycie I mamy już kilogram. Takie się to wszystko robi coraz bardziej realne.Z wyprawka jestem daleko w tyle. Jutro wyprawia urodziny córeczki,bo dziś kończy 3 latka I potem zaczynam działać.

moni05, Kookosowa, Cabrera lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam od lekarza mojego z nfz. Wzielam L4 bo mi sie konczylo i recepty. Ogladal szyjje, niby na tym samym etapie. Dalej sobie leze z tv i ksiazkami. Jutro maz mnie zawozi do innego miasta do mamy i tam bede chodzic na kontrole prywatnie. Lekarz mi powiedzial ze te krazki to dla nich problematyczne jest bo moze rownie dobrze pomoc jak i zaszkodzic, a pretensje beda tylko do nich. Skoro w szpitalu odchodza od tego to cos jest na rzeczy. Kurde lezalam caly tydzien i nie odczuwalam niskiego ulozenia dziecka, a dzis na troche wyszlam i ledwo wrocilam do domu bo czulam wszystko w dole. Jednak lezenie cos daje.
    Znajoma miala zalozony krazek na podobnym etapie ciazy i donosila do 32 tyg, wody odeszly. Wiem ze z krazkiem tez musiala lezec.
    Trzymajmy sie jakos dziewczyny.
    Dobrej nocy kazdej z Was :)

• _nova Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Nova może on tez widzi, ze masz problem z podejmowaniem decyzji i sam wybrał meble :D

To by było dopiero, żeby mi meble dla dzieci wybierał :p wjechała do domu wielką paka, która zabronił mi otwierać. Jak wrócił z pracy, dopiero się dowiedziałam, co tam jest. Oficjalnie ogłaszam, że mam najlepszego męża ever. Kupił mi na rocznicę ślubu fotel
    <3 żółtego uszaka z Ikea, na którego choruje od dwóch lat :)

Kalcia, meerici, neroli - trzymam kciuki, żeby dzieciaki posiedziały jeszcze w brzuchu :))

przedszkolanka:), meerici, moni05, ManiaM, Karooo93, kasia1518, Neroli, Cabrera, Matka30+, Jupik, kalcia, wiktoriaa, Kaczorka, Dominika32, KasiaP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:53

_nova lubi tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    A co do prezentów od męża.. Ja wczoraj dostałam tak bez okazji Mi Band 4 🥰
    Pozytywnie mnie zaskoczył 😍

Daj znać, jak się sprawuje. Też się zastanawiam nad zakupem, ale ciągle się waham, czy naprawdę potrzebuje :p ponoć to tak jest, że dopóki nie masz, to nie potrzebujesz, a jak masz, to żyć bez tego nie możesz :)

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova😁to możemy sobie podać recę bo ja też dostałam uszatka na imieniny🙃tylko szarego🙂liczę że będzie idealny do karmienia i wygodny. Dziewczyny mocno zaciskać nogi jeszcze mamy troszkę czasu i niech nasze małe szczęścia tak się nie spieszą!

_nova lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:54

_nova lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sobie zrobiłam paznokcie. Wcześniej był to relaks teraz z brzuchem jest to dyscyplina sportowa. Ehh :)

Jupik lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:54

‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ