Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
meerici wrote:Kalcia dołączam do Ciebie, pozdrawiam ze szpitala. Niestety tydzień temu szyjka 28mm, wczoraj 20 mm, dziś przy przyjęciu już 14 mm... chociaż zamknięta. Lekarka wysłała mnie do Rudy Sląskiej, bo maja 3 stopien. dostaję sterydy, magnez, duphaston, luteinę, pobrali wymaz z szyjki, czekam na wyniki badań i najbliższe dni pokażą co dalej...
Meerici ściskam wirtualnie :* najważniejsze, ze nie masz skurczy i nie sączą się wody. Nie zadręczaj się teraz co by było. Ja ostatni tydzieocno się oszczędzałam i dużo spałam, a i tak skróciła się o centymetr, wiec to roznie bywa. Małpo prostu dużego synka, który od początku jest nisko i mocno na to ujście naciska. Ja wczoraj leżąc cały dzień miałam największy ból i już wiedziałam, ze to na pewno to. Teraz dużo odpoczywaj i nie płacz tylko. Jeśli lubisz to czytaj książki- ja czytam dziś od rana, bo mnie to relaksuje. Pamietaj, ze stres również wpływa na wcześniejszy poród, a my musimy donosić do październik jeszczei ja jestem dobrej myśli, bo córkę urodziłam po terminie 5 dni mimo takiej samej sytuacji
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Neroli wrote:Ja z zewnatrz mam twarda i zamknieta... Po tym sie nie pozna ze wewnatrz sie rozwiera i skraca. Lepiej zmierzyc na usg.
Mi wczoraj na usg powiedziała pani, ze od razu czuć po mojej szyjce ze jest skracajaca bo jest innej budowy i miękka po prostu. Co do długości to lekarze wiedza ile za przeproszeniem ich palec ma mniej więcej długości i kiedy coś nie tak
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Wlasnie
zapomniałam o najważniejszym. Mały juz odwrócony głową w dół
więc przeczucie miałam dobre
A co do szyjek. Niestety nie mamy na nie wpływu. Niektórym skraca się mimo leżenia. Tak nasz organizm jest skonstruowany, że ciężko wyczuć co nam szkodzi a co pomaga.
Ja czekam na czwartek teraz. Jedynie to zostało. Mam nadzieje, że będzie dobrze i tym razem się nie skróciła i rozwarcia nie na. A jak będzie to cóż... Będzie trzeba pomyśleć jak sobie pomóc w tym czasie zeby nie narozrabiac... -
kalcia wrote:Meerici ściskam wirtualnie :* najważniejsze, ze nie masz skurczy i nie sączą się wody. Nie zadręczaj się teraz co by było. Ja ostatni tydzieocno się oszczędzałam i dużo spałam, a i tak skróciła się o centymetr, wiec to roznie bywa. Małpo prostu dużego synka, który od początku jest nisko i mocno na to ujście naciska. Ja wczoraj leżąc cały dzień miałam największy ból i już wiedziałam, ze to na pewno to. Teraz dużo odpoczywaj i nie płacz tylko. Jeśli lubisz to czytaj książki- ja czytam dziś od rana, bo mnie to relaksuje. Pamietaj, ze stres również wpływa na wcześniejszy poród, a my musimy donosić do październik jeszcze
i ja jestem dobrej myśli, bo córkę urodziłam po terminie 5 dni mimo takiej samej sytuacji
kalcia lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
kalcia wrote:Mi wczoraj na usg powiedziała pani, ze od razu czuć po mojej szyjce ze jest skracajaca bo jest innej budowy i miękka po prostu. Co do długości to lekarze wiedza ile za przeproszeniem ich palec ma mniej więcej długości i kiedy coś nie tak
Dziewczyny nie chodzi o to żeby teraz siać ferment, nie chcę tu nikogo niepotrzebnie stresować, Tak tylko przypominam - odpoczywajcie więcej niż byście chciałykalcia lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Neroli wrote:Nie mam, ponoc odchodza od tego w szpitalach.🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Co tu się wyprawia???? Szpitale?
Wracam do żywych. Z okiem już spoko więc mogę znów patrzeć na wyświetlacze, Tv, tel. Jutro lece do Polski i mam schizy, że maly postanowi się tam urodzic. Bo wracam w 33+6. A tego bym nie chciała. Dziś też ostatnia noc w mieszkaniu. Jak wrócę to już będziemy przeprowadzeni do domu
Nadrobię w Polsce bo tam będę mieć pomoc przy małym i więcej czasu. -
Uff. Nadrobilam
co to się dzieje ? Dziewczyny zaciskac nogi ! Niech siedzą w brzuszkach Łobuzy
Ja dziś po wizycie I mamy już kilogram. Takie się to wszystko robi coraz bardziej realne.Z wyprawka jestem daleko w tyle. Jutro wyprawia urodziny córeczki,bo dziś kończy 3 latka I potem zaczynam działać.moni05, Kookosowa, Cabrera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWlasnie wrocilam od lekarza mojego z nfz. Wzielam L4 bo mi sie konczylo i recepty. Ogladal szyjje, niby na tym samym etapie. Dalej sobie leze z tv i ksiazkami. Jutro maz mnie zawozi do innego miasta do mamy i tam bede chodzic na kontrole prywatnie. Lekarz mi powiedzial ze te krazki to dla nich problematyczne jest bo moze rownie dobrze pomoc jak i zaszkodzic, a pretensje beda tylko do nich. Skoro w szpitalu odchodza od tego to cos jest na rzeczy. Kurde lezalam caly tydzien i nie odczuwalam niskiego ulozenia dziecka, a dzis na troche wyszlam i ledwo wrocilam do domu bo czulam wszystko w dole. Jednak lezenie cos daje.
Znajoma miala zalozony krazek na podobnym etapie ciazy i donosila do 32 tyg, wody odeszly. Wiem ze z krazkiem tez musiala lezec.
Trzymajmy sie jakos dziewczyny.
Dobrej nocy kazdej z Was -
kalcia wrote:Nova może on tez widzi, ze masz problem z podejmowaniem decyzji i sam wybrał meble
To by było dopiero, żeby mi meble dla dzieci wybierał :p wjechała do domu wielką paka, która zabronił mi otwierać. Jak wrócił z pracy, dopiero się dowiedziałam, co tam jest. Oficjalnie ogłaszam, że mam najlepszego męża ever. Kupił mi na rocznicę ślubu fotel
żółtego uszaka z Ikea, na którego choruje od dwóch lat
Kalcia, meerici, neroli - trzymam kciuki, żeby dzieciaki posiedziały jeszcze w brzuchu)
przedszkolanka:), meerici, moni05, ManiaM, Karooo93, kasia1518, Neroli, Cabrera, Matka30+, Jupik, kalcia, wiktoriaa, Kaczorka, Dominika32, KasiaP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:A co do prezentów od męża.. Ja wczoraj dostałam tak bez okazji Mi Band 4 🥰
Pozytywnie mnie zaskoczył 😍
Daj znać, jak się sprawuje. Też się zastanawiam nad zakupem, ale ciągle się waham, czy naprawdę potrzebuje :p ponoć to tak jest, że dopóki nie masz, to nie potrzebujesz, a jak masz, to żyć bez tego nie możesz -
Nova😁to możemy sobie podać recę bo ja też dostałam uszatka na imieniny🙃tylko szarego🙂liczę że będzie idealny do karmienia i wygodny. Dziewczyny mocno zaciskać nogi jeszcze mamy troszkę czasu i niech nasze małe szczęścia tak się nie spieszą!
_nova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny