X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska witaj w klubie!
    Chyba wszystkie czujemy to samo...A przynajmniej większość
    Ja 3 dni temu modlilam się o mdłości,bo ciagle mi się wydawało że wtedy bede miala pewność że wszystko ok,i co? I mdłości są!Ale wyczytalam że mdłości powoduje też progesteron ktory przyjmuje 2*200mg,i to zaburzylo mój spokój...teraz nie wiem czy mdłości to objaw prawidlowej ciąży czy przyjmowanych leków...
    I tak w koło Macieju... nie wspomne o tym że co siusiu to dokladne oglądanie wkladki czy żadnej plamki nie ma,a podczas prysznica wzrok wbity w stopy czy czasem nie krwawie. Ja to dopiero czuje się zeswirowana!

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Hejka, dzisiaj moim zdaniem negatyw :-( coś tam niby widać ale myślę że to kreska fabryczna
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a97f24841738.jpg
    @ w sumie powinna być jutro, więc jeśli do wtorku nie przyjdzie, to we wtorek badanie krwi
    Kochana niestety nic tu nie ma :( ja mialam takie cos w sierpniu bo tak chcialam zobaczyc krevhe se nawet odbarwienie traktowalam jako kreske.. ale dla pewnosci idz na bete !

AnitaK lubi tę wiadomość

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzam papiero po podcieraniu...
    Ale od wczoraj doszly mi wzdecia :D a tylko raz mnie muli w ciagu dnia
    Ale nie mowie juz hop bo sie pochwale a za chwile polece :D
    Nasze zamartwianie nic nie da. Co ma byc to bedzie oprocz dbania o siebie nie mozemy nic wicej zrobic ;)

Ja posprzatalam sobie. Za chwile biore sie aa obiad ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, kochana, wysłałam Ci zaproszenie do grona przyjaciółek z zamiarem podesłania Ci linka tutaj właśnie, ale mnie uprzedziłaś. :*
    Ja nadal po każdym siku sprawdzam, czy czasem nie krwawię... Mimo mdłości wiem, że puste jajo też sprawia, że beta przyrasta, a że ona powoduje mdłości to nawet rzyganie mnie nie uspokaja :(
    Mi wyjdzie raczej 6+0 dziś, z tego, co mówił lekarz, ale poczekam do usg żeby zmienić suwaczek o te dwa czy trzy dni :P

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska każda chyba ma obawy na tym etapie. Ja calą ciążę z Polą jak i teraz sprawdzam przy podcieraniu czy nic nie ma.
    Mdłości mi wrócily i piersi,za to czuję lekkie kłócie szyjki i tak w koło macieja jak to Dominika napisała.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni kurcze Ty jeszcze masz ponad tydzien do wizyty a muslalam ze masz predzej. To ja sie juz zaczynam denerwowac a mam 46godz :p

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja biorę od dawna progesteron z powodu procedury in vitro która miałam i mdłości żadnych nie miałam, sa teraz więc mam nadzieję ze przez ciąże. I tak sa delikatne. Moja siostra jest w trzeciej ciąży i mówiła mi że mdłości i wymioty prawdziwe to pojawic mi się mogą dopiero w 9-10tyg.Czyli za 3-4tyg.Bolu piersi nie mam prawie wcale ani zachcianek żywieniowych, każda z nas jest inna i są dziewczyny które mają nasilone objawy od początku ciąży a takie które przechodzą cała bez prawie żadnych. Nie popadajmy w paranoje ze któras coś boli a któras nie to już musi być źle. Też tak miałam i wyleczylam się. Bo można zwariować. Przy okazji która już z Was jest już po usg serduszkowym? I w którym tygodniu i dniu ciąży była widoczna akcja serca? Ja wybieram się we wtorek i to będzie 6t3d.Mam nadzieję ze juz serduszko będzie bic

16uddqk30vgif7kq.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja biorę od dawna progesteron z powodu procedury in vitro która miałam i mdłości żadnych nie miałam, sa teraz więc mam nadzieję ze przez ciąże. I tak sa delikatne. Moja siostra jest w trzeciej ciąży i mówiła mi że mdłości i wymioty prawdziwe to pojawic mi się mogą dopiero w 9-10tyg.Czyli za 3-4tyg.Bolu piersi nie mam prawie wcale ani zachcianek żywieniowych, każda z nas jest inna i są dziewczyny które mają nasilone objawy od początku ciąży a takie które przechodzą cała bez prawie żadnych. Nie popadajmy w paranoje ze któras coś boli a któras nie to już musi być źle. Też tak miałam i wyleczylam się. Bo można zwariować. Przy okazji która już z Was jest już po usg serduszkowym? I w którym tygodniu i dniu ciąży była widoczna akcja serca? Ja wybieram się we wtorek i to będzie 6t3d.Mam nadzieję ze juz serduszko będzie bic

16uddqk30vgif7kq.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie idę dziś do kościoła, nie ryzykuję, szczególnie, że z Kingą jakby mi się słabo zrobiło czy coś to dopiero kaplica..
    Ale ja mam alternatywę-oglądam Szustaka ;-) i jego dzisiejszy CNN do Ewangelii. Polecam.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Ja jestem po. Byłam na usg w 5 tyg i5 dniu i było serce. W tamtej ciąży serce 5 tyg i 2 dnia.

Baylee lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja nawet nie wiem gdzie to się wyświetla. No ale jestem ;)

Z podcieraniem to też mam cały czas. U mnie mało objawów. Jedynie duże zmęczenie i większy apetyt. Piersi nie bolą, zero nudności. Na początku pobolewał mnie brzuch, teraz już rzadziej coś czuję.

No i też tak myślę, że ciąża może być młodsza, bo cykle miałam 30-33 dni,
    28.12.18 1dc,
    14.01.19 owulacja potwierdzona monitoringiem,
    20-24.01.19 plamienia implantacyjne

No nic, pozostaje czekać do wtorku...

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee tez mam we wtorek. I serduszkowe juz. Mam nadzieke ze bedzie bilo jak dzwon

Baylee lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaze kotlety z fileta na obiad i stwierdzolam ze noe bede jesc... Bunt

. Wole kawalek szpinakowego ciacha z truskawkami ... :P

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj. wstalam pelna energii,szczesliwa z zerowymi objawami... mhm

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra - jak zazdroszczę pobudki o 9! Mój mały przez bite osiem miesięcy miał takie nocki, jak opisujesz. Ok.19:30 zasypiał, nad ranem picie i znowu do wyrka. I tak do 9-10 ;) eh. Gdzie te czasy. Od kiedy się dowiedziałam o drugiej ciąży, zwrot o 180 stopni
    W nocy płacze, trzeba wstawac, szukać smoka, a w ekstremalnych przypadkach karmić i przytulać. Całkowita pobudka o 7...
    Dzisiaj na szczęście jest mąż w domu, więc rano grzecznie wystawiłam Malodszego i Starego za drzwi sypialni, a sama wskoczylam jeszcze na godzinkę do łóżka.

My już po spacerze. Na Śląsku dzisiaj piękna pogoda! Jak tam reszta Polski?

• _nova Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 - to ciesz się tym stanem, bo pewnie niedługo wszystko wróci do normy :p

My jakieś dziwne jesteśmy. Boli, mdli - źle. Nie boli, nie mdli - jeszcze gorzej. I zrozum tu babę w ciąży ;)

Agu1, przedszkolanka:), Karolika lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Moni kurcze Ty jeszcze masz ponad tydzien do wizyty a muslalam ze masz predzej. To ja sie juz zaczynam denerwowac a mam 46godz :p

Wizyte juz jedna mialam i jak najbardziej jest w porzadku, teraz mam co 2 tygodnie praktycznie :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Agu1 - to ciesz się tym stanem, bo pewnie niedługo wszystko wróci do normy :p

My jakieś dziwne jesteśmy. Boli, mdli - źle. Nie boli, nie mdli - jeszcze gorzej. I zrozum tu babę w ciąży ;)
    Haha to prawda ale wiesz jak to jest jeszcze kropka nie widzialam to swiruje :D ale za tskie samopoczucie to w 1 ciazy bym zabiła :D

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Sarrra - jak zazdroszczę pobudki o 9! Mój mały przez bite osiem miesięcy miał takie nocki, jak opisujesz. Ok.19:30 zasypiał, nad ranem picie i znowu do wyrka. I tak do 9-10 ;) eh. Gdzie te czasy. Od kiedy się dowiedziałam o drugiej ciąży, zwrot o 180 stopni
    W nocy płacze, trzeba wstawac, szukać smoka, a w ekstremalnych przypadkach karmić i przytulać. Całkowita pobudka o 7...
    Dzisiaj na szczęście jest mąż w domu, więc rano grzecznie wystawiłam Malodszego i Starego za drzwi sypialni, a sama wskoczylam jeszcze na godzinkę do łóżka.

My już po spacerze. Na Śląsku dzisiaj piękna pogoda! Jak tam reszta Polski?

Nova a a skąd jesteś ja z Chorzowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 13:24

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine wpisz mi prosze wizytę 21.02 :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ