X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska witaj w klubie!
    Chyba wszystkie czujemy to samo...A przynajmniej większość
    Ja 3 dni temu modlilam się o mdłości,bo ciagle mi się wydawało że wtedy bede miala pewność że wszystko ok,i co? I mdłości są!Ale wyczytalam że mdłości powoduje też progesteron ktory przyjmuje 2*200mg,i to zaburzylo mój spokój...teraz nie wiem czy mdłości to objaw prawidlowej ciąży czy przyjmowanych leków...
    I tak w koło Macieju... nie wspomne o tym że co siusiu to dokladne oglądanie wkladki czy żadnej plamki nie ma,a podczas prysznica wzrok wbity w stopy czy czasem nie krwawie. Ja to dopiero czuje się zeswirowana!

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Hejka, dzisiaj moim zdaniem negatyw :-( coś tam niby widać ale myślę że to kreska fabryczna
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a97f24841738.jpg
    @ w sumie powinna być jutro, więc jeśli do wtorku nie przyjdzie, to we wtorek badanie krwi
    Kochana niestety nic tu nie ma :( ja mialam takie cos w sierpniu bo tak chcialam zobaczyc krevhe se nawet odbarwienie traktowalam jako kreske.. ale dla pewnosci idz na bete !

AnitaK lubi tę wiadomość

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzam papiero po podcieraniu...
    Ale od wczoraj doszly mi wzdecia :D a tylko raz mnie muli w ciagu dnia
    Ale nie mowie juz hop bo sie pochwale a za chwile polece :D
    Nasze zamartwianie nic nie da. Co ma byc to bedzie oprocz dbania o siebie nie mozemy nic wicej zrobic ;)

Ja posprzatalam sobie. Za chwile biore sie aa obiad ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, kochana, wysłałam Ci zaproszenie do grona przyjaciółek z zamiarem podesłania Ci linka tutaj właśnie, ale mnie uprzedziłaś. :*
    Ja nadal po każdym siku sprawdzam, czy czasem nie krwawię... Mimo mdłości wiem, że puste jajo też sprawia, że beta przyrasta, a że ona powoduje mdłości to nawet rzyganie mnie nie uspokaja :(
    Mi wyjdzie raczej 6+0 dziś, z tego, co mówił lekarz, ale poczekam do usg żeby zmienić suwaczek o te dwa czy trzy dni :P

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska każda chyba ma obawy na tym etapie. Ja calą ciążę z Polą jak i teraz sprawdzam przy podcieraniu czy nic nie ma.
    Mdłości mi wrócily i piersi,za to czuję lekkie kłócie szyjki i tak w koło macieja jak to Dominika napisała.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni kurcze Ty jeszcze masz ponad tydzien do wizyty a muslalam ze masz predzej. To ja sie juz zaczynam denerwowac a mam 46godz :p

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja biorę od dawna progesteron z powodu procedury in vitro która miałam i mdłości żadnych nie miałam, sa teraz więc mam nadzieję ze przez ciąże. I tak sa delikatne. Moja siostra jest w trzeciej ciąży i mówiła mi że mdłości i wymioty prawdziwe to pojawic mi się mogą dopiero w 9-10tyg.Czyli za 3-4tyg.Bolu piersi nie mam prawie wcale ani zachcianek żywieniowych, każda z nas jest inna i są dziewczyny które mają nasilone objawy od początku ciąży a takie które przechodzą cała bez prawie żadnych. Nie popadajmy w paranoje ze któras coś boli a któras nie to już musi być źle. Też tak miałam i wyleczylam się. Bo można zwariować. Przy okazji która już z Was jest już po usg serduszkowym? I w którym tygodniu i dniu ciąży była widoczna akcja serca? Ja wybieram się we wtorek i to będzie 6t3d.Mam nadzieję ze juz serduszko będzie bic

16uddqk30vgif7kq.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja biorę od dawna progesteron z powodu procedury in vitro która miałam i mdłości żadnych nie miałam, sa teraz więc mam nadzieję ze przez ciąże. I tak sa delikatne. Moja siostra jest w trzeciej ciąży i mówiła mi że mdłości i wymioty prawdziwe to pojawic mi się mogą dopiero w 9-10tyg.Czyli za 3-4tyg.Bolu piersi nie mam prawie wcale ani zachcianek żywieniowych, każda z nas jest inna i są dziewczyny które mają nasilone objawy od początku ciąży a takie które przechodzą cała bez prawie żadnych. Nie popadajmy w paranoje ze któras coś boli a któras nie to już musi być źle. Też tak miałam i wyleczylam się. Bo można zwariować. Przy okazji która już z Was jest już po usg serduszkowym? I w którym tygodniu i dniu ciąży była widoczna akcja serca? Ja wybieram się we wtorek i to będzie 6t3d.Mam nadzieję ze juz serduszko będzie bic

16uddqk30vgif7kq.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie idę dziś do kościoła, nie ryzykuję, szczególnie, że z Kingą jakby mi się słabo zrobiło czy coś to dopiero kaplica..
    Ale ja mam alternatywę-oglądam Szustaka ;-) i jego dzisiejszy CNN do Ewangelii. Polecam.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Ja jestem po. Byłam na usg w 5 tyg i5 dniu i było serce. W tamtej ciąży serce 5 tyg i 2 dnia.

Baylee lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja nawet nie wiem gdzie to się wyświetla. No ale jestem ;)

Z podcieraniem to też mam cały czas. U mnie mało objawów. Jedynie duże zmęczenie i większy apetyt. Piersi nie bolą, zero nudności. Na początku pobolewał mnie brzuch, teraz już rzadziej coś czuję.

No i też tak myślę, że ciąża może być młodsza, bo cykle miałam 30-33 dni,
    28.12.18 1dc,
    14.01.19 owulacja potwierdzona monitoringiem,
    20-24.01.19 plamienia implantacyjne

No nic, pozostaje czekać do wtorku...

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee tez mam we wtorek. I serduszkowe juz. Mam nadzieke ze bedzie bilo jak dzwon

Baylee lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaze kotlety z fileta na obiad i stwierdzolam ze noe bede jesc... Bunt

. Wole kawalek szpinakowego ciacha z truskawkami ... :P

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj. wstalam pelna energii,szczesliwa z zerowymi objawami... mhm

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra - jak zazdroszczę pobudki o 9! Mój mały przez bite osiem miesięcy miał takie nocki, jak opisujesz. Ok.19:30 zasypiał, nad ranem picie i znowu do wyrka. I tak do 9-10 ;) eh. Gdzie te czasy. Od kiedy się dowiedziałam o drugiej ciąży, zwrot o 180 stopni
    W nocy płacze, trzeba wstawac, szukać smoka, a w ekstremalnych przypadkach karmić i przytulać. Całkowita pobudka o 7...
    Dzisiaj na szczęście jest mąż w domu, więc rano grzecznie wystawiłam Malodszego i Starego za drzwi sypialni, a sama wskoczylam jeszcze na godzinkę do łóżka.

My już po spacerze. Na Śląsku dzisiaj piękna pogoda! Jak tam reszta Polski?

• _nova Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 - to ciesz się tym stanem, bo pewnie niedługo wszystko wróci do normy :p

My jakieś dziwne jesteśmy. Boli, mdli - źle. Nie boli, nie mdli - jeszcze gorzej. I zrozum tu babę w ciąży ;)

Agu1, przedszkolanka:), Karolika lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Moni kurcze Ty jeszcze masz ponad tydzien do wizyty a muslalam ze masz predzej. To ja sie juz zaczynam denerwowac a mam 46godz :p

Wizyte juz jedna mialam i jak najbardziej jest w porzadku, teraz mam co 2 tygodnie praktycznie :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Agu1 - to ciesz się tym stanem, bo pewnie niedługo wszystko wróci do normy :p

My jakieś dziwne jesteśmy. Boli, mdli - źle. Nie boli, nie mdli - jeszcze gorzej. I zrozum tu babę w ciąży ;)
    Haha to prawda ale wiesz jak to jest jeszcze kropka nie widzialam to swiruje :D ale za tskie samopoczucie to w 1 ciazy bym zabiła :D

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Sarrra - jak zazdroszczę pobudki o 9! Mój mały przez bite osiem miesięcy miał takie nocki, jak opisujesz. Ok.19:30 zasypiał, nad ranem picie i znowu do wyrka. I tak do 9-10 ;) eh. Gdzie te czasy. Od kiedy się dowiedziałam o drugiej ciąży, zwrot o 180 stopni
    W nocy płacze, trzeba wstawac, szukać smoka, a w ekstremalnych przypadkach karmić i przytulać. Całkowita pobudka o 7...
    Dzisiaj na szczęście jest mąż w domu, więc rano grzecznie wystawiłam Malodszego i Starego za drzwi sypialni, a sama wskoczylam jeszcze na godzinkę do łóżka.

My już po spacerze. Na Śląsku dzisiaj piękna pogoda! Jak tam reszta Polski?

Nova a a skąd jesteś ja z Chorzowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 13:24

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine wpisz mi prosze wizytę 21.02 :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ