X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie kolacyjke zjadlam i czyje sie spiaca :-o
    Moj K sie smieje ze mnie bo na obiad wzielam sobie ziemniaczki opiekane. Tak mi smakowaly a pozniej mnie zmulilo. I sie nabijal ze weszly opiekane a wyszli peere :p

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buhahaha!
    Ja śledzia spróbowałam bo sie bałam,ale wszedł .
    A jak myslicie,w ciazy z Pola brałam dupka i mialam meeeega mdlosci,wymioty itp. Teraz brałam dupka i tez mdłosci,ale od wczoraj biore luteine dopochwowa i jest o wiele lżej. Myślicie ,ze to mialo wpływ?(mam wrazliwe jelita) czy moze pomogly paluszki przed wstaniem,podjadanie i te gumy?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:08

• Jupik Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    buhahaha!
    Ja śledzia spróbowałam bo sie bałam,ale wszedł .
    A jak myslicie,w ciazy z Pola brałam dupka i mialam meeeega mdlosci,wymioty itp. Teraz brałam dupka i tez mdłosci,ale od wczoraj biore luteine dopochwowa i jest o wiele lżej. Myślicie ,ze to mialo wpływ?(mam wrazliwe jelita) czy moze pomogly paluszki przed wstaniem,podjadanie i te gumy?

Ja brałam wtedy na początku dupka, potem luteinę i różnicy nie było, po obu rzygalam, źle się czułam itp. Też mam wrażliwe jelita, i mimo, że teraz nic nie biorę to już mam jazdy jelitowe i mdłości. U mnie chyba nie miało to wpływu.. notabene właśnie mnie mdli, kurna :-(

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Ja brałam wtedy na początku dupka, potem luteinę i różnicy nie było, po obu rzygalam, źle się czułam itp. Też mam wrażliwe jelita, i mimo, że teraz nic nie biorę to już mam jazdy jelitowe i mdłości. U mnie chyba nie miało to wpływu.. notabene właśnie mnie mdli, kurna :-(
    No właśnie mnie też ;p pora spać!

Jupik lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/49daf71f0b8e6.jpg.html

A my dziś świętowaliśmy dzien pizzy :D wzięło mnie na pichcenie :) w sumie to jeszcze świętowaliśmy 30 urodziny mojego lubego. Miał w czwartek. Dzis miała byc romantyczna kolacja z tej okazji. Niestety jego choroba rozłożyła wiec kolacyjka w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 22:48

moni05 lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie też jakoś słabo się zrobiło, musiałam się położyć więc idę zaraz spać :-)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀
  • _nova Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ale macie tempo w pisaniu tych postów. Od kilku dni chce wejść, zobaczyć, co u Was, coś napisać, a tu za każdym raZem tyle wpisów do nadrobienia. Zanim wszystkie przeczytam, to już muszę stąd uciekać. Ale dobrze :) wątek się rozwija i coraz więcej nowych twarzy <3

Niecierpliwa - przykro mi :( trzymaj się, niedługo na pewno powitasz już tego właściwego kropka!

Współczuję wszystkim randek z toaletą. Mnie odrzuca od jedzenia tak do południa. Później już jest nieźle. Dzisiaj zauważyłam, że piersi mi już sinieją! Tzn. pojawiają się te brzydkie, niebiesko-fioletowe żyły. W poprzedniej ciąży takie sensację miałam o wiele później.

Co do odstawienia od piersi - ja planuję karmić, jak długo się da. Aż jestem ciekawa, co mój gin na to. Jest trochę starej daty, ale i tak mu ufam.

Wizytuję 13.02.

Czas spać. Dobranoc :)

moni05, AnitaK lubią tę wiadomość

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, dzisiaj moim zdaniem negatyw :-( coś tam niby widać ale myślę że to kreska fabryczna
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a97f24841738.jpg
    @ w sumie powinna być jutro, więc jeśli do wtorku nie przyjdzie, to we wtorek badanie krwi

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale że nikt jeszcze nie pisał? Co Wy dziewczęta? Tylko nie mówcie, że Was mdli...
    Ja już po śniadaniu musiałam zjeść bo uczucia głodu nie znoszę...
    Męczyłam się wczoraj i zasnąć nie mogłam, bardzo chciało mi się spać a jakoś sen nie chciał przyjść. No i rano synuś też nie dał pospać bo wstał przed 7 :-\ za to jest opcja na drzemkę w dzień ;-)

AnitaK lubi tę wiadomość

Paolka _25

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ja niestety nic nie widzę..

A ja się witam bez mdłości i bólu piersi..eh,schizuje :(

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hay:)
    Anita ja niestety nic nie widzę.. :(
    Ja też po śniadaniu,mialam się wybrać do kościoła ale sikam co chwilę,i muli strasznie,więc odpuszczam...

Dziewczyny!! Ja dzisiaj we śnie chodziłam po starych,nawiedzonych,opuszczonych zamkach... co mi się roi w tej głowie.

moni05 lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam w koncu sen pozytywny
    Tzn zwaiowany ale bez jakiegos nagetywnego podtekstu. Dopiero sie obudzilam
    Nalezalo mi sie po wczorajszym. Chociaz 3 razy w nocy siku bylo.

Przedszkolanka nie schizuj. Ja wczoraj mialam spokoj a pod wieczor rzyganko. Ciesz sie poki na razie jest ok :p

moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wczoraj pochwalilam... dzis od rana mdłości i kibelek zaliczony... jeszcze nic nie zjadłam :(

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Hejka, dzisiaj moim zdaniem negatyw :-( coś tam niby widać ale myślę że to kreska fabryczna
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a97f24841738.jpg
    @ w sumie powinna być jutro, więc jeśli do wtorku nie przyjdzie, to we wtorek badanie krwi

Kochana, nie denerwuj się, postaram się pomóc Ci swoim doświadczeniem. Ja tam miałam, słabe testy, mała i spadająca beta i za każdym razem była to ciąża biochemiczna - doszło do zapłodnienia komórki, jednak była ona zbyt słaba żeby się zagnieździć. Ale to nie musi być to, choć wiele na to wskazuje. To oczywiscie nie jest poronienie, tak się dzieje bo testujemy za szybko, przed terminem @.
    Idź jutro na bete koniecznie i sprawdz jak ona sie ma, bo jesli przyrasta to to nie biochem :)

AnitaK lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam bardzo dobry dzień (tzn mdliło, ale bez zwracania), zrobiłam obiadek mega, upiekłam ciasteczka... Wieczodem się męczyłam, bo przed 2 szłam pod prysznic, a o 10.00 mnie mój obudził żebym coś zjadła,bo jedziemy do mamy za godzinę :P
    Zaciera mi się tryb noc-dzień.

Edit. Oczywiscie juz po 4 wymarsz na siku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 10:29

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Ale że nikt jeszcze nie pisał? Co Wy dziewczęta? Tylko nie mówcie, że Was mdli...
    Ja już po śniadaniu musiałam zjeść bo uczucia głodu nie znoszę...
    Męczyłam się wczoraj i zasnąć nie mogłam, bardzo chciało mi się spać a jakoś sen nie chciał przyjść. No i rano synuś też nie dał pospać bo wstał przed 7 :-\ za to jest opcja na drzemkę w dzień ;-)

Mój dzisiaj spał do 9. W nocy 2 pobudki na smoczusia bo wypadł i o 7:20 go przewinelam i dałam mleko i dalej nyny. Spał tak od 19:40 z przerwą na mleko o 21.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    A ja sie wczoraj pochwalilam... dzis od rana mdłości i kibelek zaliczony... jeszcze nic nie zjadłam :(

No to witamy wśród zamulonych ;-) jeszcze zatęsknisz za stanem, gdzie wszystko wcinalas i nic Ci nie było :-)

Ja od rana mdłości, ale zjadłam śniadanie (ser biały poszedł w ruch, żyłam na nim- tylko na nim, cały 1 trymer poprzedniej ciąży) i jakoś przeszło. Ogarnięcie chałupy i wszystkiego z rana bez męża i z mdłościami- wyzwanie. No ale trzeba było dać radę. Po południu przyjeżdża teściowa z obiadem, chwilo trwaj. Szkoda, że jutro wyjeżdżają.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik mam nadzieję że nie zawitam na dlugo w gronie zamulonych... teraz juz ok. Jeśli to będą tylko takie poranne mdłości to przeżyję jakoś. Oby się nie nasilalo...

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę się dołączyć?
    Cześć Moni, Ciebie znam ;)

U mnie 6+3 dzisiaj. Pierwsza ciąża, w sumie 1,5 roku starań z przerwami przez problemy hormonalne. I udało się w cyklu który spisałam na straty :)

Na USG byłam zaraz po tym jak dowiedziałam się o ciąży (tak mi lekarz kazał przyjść), to był początek 5 tygodnia i zobaczyłam dosłownie tylko kropeczke. Od razu dostałam duphaston 2x dziennie. Jakieś 3 dni później miałam lekkie plamienia i zwiększył mi dawkę duphastonu do 3x dziennie.

Teraz idę we wtorek na szybkie USG, powie mi jakie badania zrobić i znowu w piątek wizyta.

Pisze do Was, bo od kilku dni zmagam się z strasznym pogorszeniem nastroju... Mam czarne myśli, czuję się mało "w ciąży" niż jeszcze kilka dni temu i dręczy mnie przeczucie, że coś może być nie tak. Też macie czasem takie nastroje?

Chciałbym się cieszyć, ale dopóki nie będę mieć pewności, że zarodek się rozwija to chyba nie dam rady...

moni05, AnitaK lubią tę wiadomość

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ