X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa a tak ogólnie jak się czujesz?

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wierzę Ci. Mam ten strach przed porodem, dużo o tym rozmawiamy..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa, mocne kciuki i od nas, w pierwszej kolejności za samo badanie (moze uda się z ta amnioredukcja??), a później będziemy czekać i trzymać kciuki za dobry wynik ❤️✊✊
    Trzymaj się tam dzielnie !!

Kookosowa lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka czapeczka bawełniana i kapturek od misiowego kombinezonu powinien załatwić robotę 😊

Ja sobie na siedząco segreguje właśnie ciuszki wg kolorów i temperatury i od jutra też wstawiam. 😁

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa, trzymam mocno kciuki ✊🏻✊🏻

Ja dzisiaj się wzięłam w końcu za ubranka i myślałam, że dostanę depresji. Nawet nie próbowałam sortować według rozmiarów na metkach, bo np body r.56 były identyczne jak te r.68. I taki misz masz był z większością ubranek. Albo body rozmiar na 0-3 Msc, a wielkością są na spore 68 🤦🏻‍♀️ w miarę możliwości posortowałam wielkością i po prostu wszystko wyjdzie w praniu co i kiedy będzie pasować.

moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde mam nadzieję że będzie dobrze. Dziś napadłam lekarkę i ja przemaglowalam u wiem że nawet z taką wada rodzą się dzieci zdrowe. Chociaż mam lek u obawę.
    Już chyba ostatnie dni przeszłam z depresji po euforię a wczoraj nawet w czarnowidztwo i rozmawiałem z mężem co ja zrobię z wyprawka. Tak dziś zeszło wszystko i poprostu czekam.

Przedszkolanka też z nią dużo rozmawiałam. Ona wiedziała że jadę. Że mnie nie będzie. Dziś pytała o mnie i chciała żebym wróciła ale Piotrek jej tłumaczył. Ona jest bardzo mądra i myślałam że będzie dużo gorzej. Zadzwonili nawet na video rozmowie mi pomachała. Dała buzi.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze. Jesteś w najlepszych rekach. A jak wody płodowe? Cały czas tak samo dużo?

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe tak bez zmian. Ale kopniaki mimo tego czuję mega. Więc musi mieć dużo siły i mega mięśnie skoro daje radę hehe :)

Cabrera lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Uwemhe tak bez zmian. Ale kopniaki mimo tego czuję mega. Więc musi mieć dużo siły i mega mięśnie skoro daje radę hehe :)

Bo te nasze październikowe dzieci to prawdziwi Mocarze i wojownicy 😊

moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa najważniejsze jest pozytywne nastawienie, bo bez niego można oszaleć. Myślę że Bartuś będzie zdrowy pod kątem genetycznym, ja pamiętam jak mnie straszył lekarz, że pomimo dobrych wyników na pierwszych prenatalnych, wada serca może wskazywać na to i na to... Później jak leżaklam na patologii i rozmawiałam z innymi lekarzami okazało się, że to rzadko się zdarza, aczkolwiek jest prawdopodobne dlatego oni muszą o tym informować. Jagódka oprócz wady serca, była zdrową dziewczynka :) myślę, że u ciebie będzie tak samo! Też miałam przeróżne myśli na ten temat, co z wyprawka, co jeśli wydarzy się najgorsze... I myślę, że w takiej chwili takie myśli przychodzą mimowolnie, tak zaprogramowana jest nasza psychika, ale w takich sytuacjach - trudnych i trzymających w niepewności pozytywne myślenie odgrywa największą rolę, bo bez tego można zwariować.

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuchy do szpitala,kocyk bambusowy i polarkowy,pieluchy i niechodki odświeźone,jutro ciemne ciuszki. Aleeee zafarbowaly mi 2 pieluchy i rękaw koszuli do porodu 😣 na róźowo!!

Kokosowa oczywiście,że jest mądra i dadzą radę ;) a pozniej bedzie"mama wracaj bo z tata wyglupy byly " ;) oby i u mnie tak bylo,z tym że u nas najgorzej z usypianiem i jak sobie cos wkręci,no ale mam dla niej prezent o którym od dawna marzy ,taki od mamy i Olusia jak sie urodzi to mam nadzieję, że sie zajmie i zapomni na te 3 dni troszkę :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara olej kokosowy nierafinowany koniecznie, wystarczy pół łyżeczki do kąpieli, zobaczysz ze skóra już jic nie potrzebuje później :) a jeśli chcesz masaże robić to olej migdałowy polecam. Tylko olej koksowy na mokro, na sucho wysusza dlatego dodaje si do kąpieli a nie bezpośrednio na skore :) myłam tak Kosie do 6 miesięcy, skóra jak marzenie.

moni05, Neroli lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    a czym bedziecie myły swoje nemowlaki? szukam jakiegś olejku do kapieli ale nie pamietam czy mówiłyście że kokosowy czy migdałowy czy jaki? macie jakąś specjalną firmę?
    Na początku sama woda. Takie są zalecenia w UK i przy 1 synku było ok. Potem wjechało sylveco i dla nas to zakup bingo. Już kupiłam 4 butle na kolejne 6m.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Z tymi ruchami, aż wam zazdroszczę :) ja mam łożysko na przedniej ścianie i nie czuje Oliwki tak często, czasem nawet widzę jak brzuch się rusza, a ruchów nie czuje!!
    Tez mam na przedniej ścianie ale mały od 18 tyg nawala jak może. Teraz ma już mało miejsca więc się głównie rozpycha już nie kopie. Jak się wypnie to czuje jak mi skóra pęka :/ z Gaba też miałam na przedniej i poczułam później. Na dobre zaczął kopać ok 21-22 tyg.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam z małym na plaży nad rzeką. Pomosty to zło. Milion razy przeszłam go w to i we wto. Umrę na ból kosci ogonowej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie co drugi dzień jakiś zjazd emocjonalny i słaby humor. Dzisiaj jest ten lepszy :) Wstawiłam pranie, wypiłam kawę. Potem pojadę z dziećmi do dziadków.
    Życzę Wam dobrego dnia.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-)
    Kciuki za wizyty
    Miłego dnia:-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-)
    Kolejny tydzień przed nami. Ja mam jutro diabetologa z rana i wieczorem ginekologa.
    Chyba pojde z przyjaciołką na krola lwa. Bo moje dziewczynki były jak ja się źle czułam. A taki film trzeba zobaczyć:-)

Dziewczyny czy ktoras wie co u monallisy? Ona też się spodziewała 3 dziecka. Jest parę osob ktore były bardzo aktywne a się nie udzielają mam nadzieję że wszystko ok.

Kokosanka oraz Basia dla Was ten tydzień będzie szczegolnie ważny wiev trzymam za Was kciuki w tych szpitalach.Za pomyślne wyniki:-)

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! :) Witam się w swój pierwszy dzień pracy z domu! :) oczywiście już zamiast pracowac mam ochotę robić pranie i porządki! Rozsadza mnie energia, słońce swieci :):) to tak a propos samopoczucia, u mnie rollercoaster ale ostatnio zdecydowanie chill i nie jestem w ogóle nerwowa.

Za to jak na szkole rodzenia położna pokazuje zasady pierwszej pomocy albo mówi o czymkolwiek przykrym to mam łzy w oczach. Ostatnio tez zachęcała żeby teraz właśnie napisać list do swojego dziecka i dać mu jak będzie nastolatkiem, prawie się popłakałam, tak mnie to wzruszyło.

Kokosowa, Basia za was szczególnie mocno trzymam kciuki w tym tygodniu. Trzymajcie się dzielnie i starajcie się myśleć pozytywnie codziennie. A jak macie ochotę się wyżalić, piszcie, żeby nie kumulować sobie w głowie złych myśli.

My mamy wizytę w środę, w czwartek imprezę, w weekend wesele, cieszę się na te wszystkie atrakcje.

Kookosowa, Cabrera, moni05 lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Ja dzisiaj też zaczynam prać. Ale najpierw mąż musi przywieźć mi płyn. Pierzecie normalnie proszek-płyn?
    Kurier z rana przywiózł mi dostawke 🙈 w sumie to on mnie obudził z rana za drugim razem. Za pierwszym okropny skurcz w lydce. Do teraz mnie ta lydka boli. Mąż się śmiał, że trening, bo wstałam z jękiem. No co był skurcz? Był. Prawdziwy? I to jak! 😬

Ja mam dzisiaj wizytę... Boję się co na niej usłyszę. Ale dopiero o 18:00, ze względu na to, że mąż chciał w końcu zobaczyć młodego (bo nie widział go od czasów gumisia 2,5 cm 😋) a nie wiedział czy będzie miał ten urlop i kiedy.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ