X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kurde moze mi ktoś kto bierze luteine wytłumaczyć tak wielką różnicę w cenie luteiny 100g,a 200g? Zawsze mi gin przepisywala luteine 100g x2 i płaciłam kilka zł, a teraz zmieniła mi na 200g x1 i myślałam, że babka w aptece się pomyliła. Zapłaciłam 150 zł za jedno opakowanie 😳 gdybym wiedziała to bym powiedziała gin, że ma mi nie zmieniać, bo różnica jedynie taka, że biorę raz dziennie i nie muszę dwa.
    Refundacja. I ta i ta jest droga tylko jest pierwszą 100 refundowana

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kkkaaarrr nie sądzilam,źe tyle ich nazbierałam 😂 szkoda mi wynosic wiec zostawiam wszystkie ;p

Moni masz racje- stres nie pomoże w niczym. Lepiej leżeć i odpoczywać do wizyty.
    I tak samo mam że te rozmiary to np.56 a kazdy z innej parafii i dla mnie są od 50-62 😅

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa luteine odstawialam po pierwszym trymestrze, pewnie znów mnie obstawi tym z każdej strony. 😬

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czop też wypadł jakieś 2 doby przed porodem, więc trzymam kciuki, żeby to jednak nie był czop.
    Ja dziś miałam taki wieczór, że mnie siostra tak wyprowadziła z równowagi, że już dawno nie pamiętam u siebie takiego wybuchu. No normalnie jadna wielka bomba atomowa..
    Dobrze, że już mi przeszło. W pewnym momencie też się przerazilam, że jeszcze z tych emocji skurczy dostanę i dopiero by było..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 23:36

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Monia jak to czop??;o jeju,mi wypadł 2 dni przed jakos i tylko tak mi się kojarzy,ale Ty zaciskaj jeszcze nogi!

Podliczylam z grubsza najmniejsze rozmiary uff. 56-62 i czasem 68 póki co (rozmiarówki mega różne). Mam futerko,3 kombinezony,3 takie lekkie i chyba tylko czapeczke dokupie jedna na zime. A tak to tyle:
    e984d5b0654b.jpg
    To mało w porównaniu do mojej szafy :P Gaba ma ilości hurtowe ciuchów. Praktycznie nic nie zniszczone więc zostało dla drugiego. A Dani już ma też mały sklep odzieżowy nowych :P

Ja w życiu czopa nie widziałam. Z Gaba mi nie odszedł. A jeśli odszedł to podczas porodu i go nie widziałam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, tak jak dziewczyny piszą: zaciskaj nogi ✊✊

Ps. Ja mam od kilku dni taka ilość wodnisto-czasami mlecznej wydzieliny (a nie biorę lutki, z wyników nie wychodzi tez infekcja), ze poważnie zastanawiam się nad tymi paskami/wkładkami sprawdzającymi, czy to nie wody :/
    Tylko nie mam pojęcia jak to działa?? Korzystała któraś??

moni05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Nie wiem czy która będzie używała chusteczek water wipes, ale spieszę z nowina, ze jest na nie promocja na stronie blizejciebie.pl normalnie są za 15 zł paczka, a w promocji za 10 zł, jak sie kupuje 15 paczek to poniżej 10 zł wychodzi :)

Na gemini można kupić chyba 9 paczek za 89 pln :)

moni05, kalcia lubią tę wiadomość

• kalcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni spokojnie. Mi czop zaczął wypadać w 32 tc z Kosia i chodziłam z rozwarciem od tego czasu, ciąże przenosilm o 5 dni. Nie u każdej kobiety czop to od razu poród niektóre organizmy przygotowują się dużo wcześniej :) tak jak nie martwcie się wymiotami lub biegunka na tym etapie, organizm może się oczyszczać wtedy często opada brzuch, ale tez nie znaczy, ze poród się już zaczyna.

moni05 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera jak dobrze ze napisałam ;) dzięki! Ja jak wpisałam w wyszukiwarkę to mi mnóstwo stron wyskoczyło, ale nie gemini i tam gdzie podałam było najtaniej- zamawiam od razu bo akurat mi się femibion kończy :)

Cabrera lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do niedzielnej kawki <3

Droga Mamo,powiem Ci coś bardzo ważnego. Czas płynie nieubłaganie. Brzmi jak banał? Być może jeszcze tego nie wiesz, ale musisz się spieszyć. Spiesz się głaskać małą główkę zanim usłyszysz: „Mamo, nie dotykaj! Zepsujesz mi fryzurę!”
    Spiesz się trzymać małą rączkę, bo już niedługo Twoje dziecko cofnie ją i zawstydzeniem powie: „Mamooo! No weź! Jestem już duży!”
    Spiesz się tulić i dawać buziaki, bo dosłownie za chwilę obetrze policzek i rozejrzy się czy nikt nie widział.
    Spiesz się całować małe stópki, bo za moment, gdy zdejmie buty w rozmiarze 40 albo większym będziesz się zastanawiać, czy coś nie zdechło Ci pod kanapą.
    Spiesz się czytać mu wieczorem, bo ani się nie obejrzysz, jak zamknie przed Tobą drzwi do swojego pokoju i założy słuchawki na uszy.
    Spiesz się cieszyć jego 743 pytaniem w ciągu dnia, które rozpoczyna słowo: „mamOoO”, ponieważ teraz właśnie jesteś jego największym autorytetem i najważniejszym nauczycielem, a za chwilę już nim nie będziesz.
    Spiesz się gotować ten rosół trzeci raz w tym tygodniu, bo nawet nie wiesz jak szybko będziesz się zastanawiać czy w ogóle jest sens robić obiad, skoro nie ma dla kogo.
    Spiesz się cieszyć gwarem i hałasem w domu, bo cisza, kiedy wyleci z gniazda, będzie aż bolała.
    Spiesz się radować jego rękami zarzuconymi na Twoją szyję, gdy wchodzisz do domu, bo już niebawem tylko pies będzie się cieszył z Twojego powrotu.
    Spiesz się układać je do snu i leżeć przy nim zanim zaśnie, bo ta chwila, kiedy będziesz czekać wieczorem, aż wróci do domu nerwowo spoglądając na zegarek, nadejdzie dosłownie za moment.
    Spiesz się spełniać jego małe prośby, gdyż niebawem jedyną prośbą jaką będzie do Ciebie miał, to żebyś dała mu święty spokój.
    Spiesz się słuchać o tym, co dla niego najważniejsze, ponieważ niedługo nie będziesz już jego powiernikiem, nie z Tobą będzie dzielić sekrety. Spiesz się pytać: „jak Ci minął dzień”, bo za moment na to pytanie odpowiedzią będą wywrócone oczy i głośne westchnienie.
    Spiesz się spędzać z nim wakacje, ponieważ nie minie wiele czasu jak wakacje będzie spędzać z kimś innym.
    Spiesz się rozmawiać z nim przez telefon o pierdołach, zanim będzie wyciszać dzwonek na widok „mama” na wyświetlaczu.
    Wszystko co dziś Cię męczy i denerwuje to tylko etap. Bardzo krótki zresztą. Nawet nie zorientujesz się w którym momencie się zakończył. Kiedy usiądziesz, w domu zapanuje upragniona cisza, a Ty nad nią zapłaczesz. I choć dziś trudno Ci w to uwierzyć, będzie Ci tego strasznie brakowało.
    Zostaną tylko wspomnienia, kilka zdjęć i oczekiwanie na kolejny telefon.

Anna Jaworska

przedszkolanka:), Cabrera, moni05, kkkaaarrr, ManiaM, lena198808, brunetka91 lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Moni, tak jak dziewczyny piszą: zaciskaj nogi ✊✊

Ps. Ja mam od kilku dni taka ilość wodnisto-czasami mlecznej wydzieliny (a nie biorę lutki, z wyników nie wychodzi tez infekcja), ze poważnie zastanawiam się nad tymi paskami/wkładkami sprawdzającymi, czy to nie wody :/
    Tylko nie mam pojęcia jak to działa?? Korzystała któraś??
    Ja mam od dawna paski, są zolte całe, przykladasz pasek do śluzu ( na wkładce albo bezpośrednio do pochwy co ja robię,) i jeśli pasek zmienia kolor na pomarańczowy to jest ok, jeśli zmienia kolor na zielony albo niebieski to wtedy są wody. W paczce za 8 zł jest około 50 pasków, najlepiej po kupieniu włożyć do wody i sprawdzić jak wygląda żeby wiedzieć :)

Cabrera lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey ja mam więcej,ale resztę odłożyłam bo tego nie pomieszczę (teź dużo dostałam) 🙈
    3 wory pełne oddaje koleżance,nawet ich nie przeglądam.

Kalcia czytalam <3
    Miłej niedzieli!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Emikey ja mam więcej,ale resztę odłożyłam bo tego nie pomieszczę (teź dużo dostałam) 🙈
    3 wory pełne oddaje koleżance,nawet ich nie przeglądam.

Kalcia czytalam <3
    Miłej niedzieli!
    Ja jak wrócę do domu to zacznę sortować co mam po Gabie. Części ubranek nie lubiłam i oddam na cele charytatywne. Szkoda miejsca w szafie na coś czego i tak mu nie założę. Chociaż ubranka 56 62 68 to kropla w morzu przy tym co Gaba ma teraz. Moja mama uwielbia kupować. Bratowej też kupowała hurtowo więc mam pełno nowych ciuchów po bratanku tez. Ja sama czasem też cos kupię nie bo potrzebuje ale dlatego że chce coś sama wybrać. Myślę że z 10 dzieci spokojnie bym obdzieliła Gaby ciuchami jak nie więcej.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Do niedzielnej kawki <3
    [...]/QUOTE]

Pieprzone hormony ciążowe. Czytam to, patrzę na mojego rocznika i tylko łzy ocieram...

kalcia lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszecie mi jeszcze raz tytuły ksiazek w których wskazuję się jak poradzić dziecku z jego emocjami. Wiem że podaealyscie ale nie umiem odnalezc

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszczęśliwsze dziecko w okolicy Harpa , a dla niemowlaka polecam Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy- tam jest opisana słynna metoda 5s :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam te Najszczesliwsze dziecko w okolicy, czekam na dostawę.

I dziś niewierze własnym oczom. Mój 4latek rano sam się ubrał, zjadł 3placki z cukini i powiedział : dziękuję najadlam się, potem założył sam buty, w kościele grzeczniutki, teraz usiadł i sam zjadł miseczkę rosołu z makaronem w minionki. A że pocieklo po brodzie to sam zmienił t-shirt.
    Może jeszcze coś z niego wyrośnie ;P

Miłej niedzieli wam życzę.

Co do czopu to i ja go nie widziałam. Mi odeszły wody w domu więc pewnie z czopem poszło.

I szlag mnie trafia bo przedwczoraj mieliśmy udany sexik. A od wczoraj wieczorem czuje ze jakąś infekcja się zaczyna. Od razu wczoraj na noc globulka. Ale to jest nie do zniesienia, prawie za każdym razem to samo.
    Lecze i siebie i męża. Ręce opadają. I nie tylko ręce...

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czym bedziecie myły swoje nemowlaki? szukam jakiegś olejku do kapieli ale nie pamietam czy mówiłyście że kokosowy czy migdałowy czy jaki? macie jakąś specjalną firmę?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę myła w emoliencie tak jak u syna. Od początku używałam Emolium i zero problemów ze skórą. Kąpałam co dwa dni. Teraz kupiłam Ollian jak się nie sprawdzi to będę zmieniać.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara dziewczyny mówily o kokosowym :)

Moja mama wczoraj się wzruszyla. Jest jej przykro że nie będzie jej przez tyle czasu i gdy będę rodzić. No ale co ja za to mogę? Tak zdecydowała. Przytulilysmy się i poszłyśmy spać :)

Czuję za mały ma bardzo mało miejsca. Ciągle się rozpycha i to dość boleśnie.

Ciągle myślę czy mi coś zostało do kupienia ale chyba juz wszystko mam. Pojedyncze rzeczy zostały jakieś ale to w sumie nic pilnego, coś co można kupić po porodzie.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ