X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak pakujecie się do szpitala to osobno torbę na salę porodową i osobno torbę na salę poporodową?
    Czy jakoś inaczej?
    Chce się dzisiaj spakować, żeby móc spać spokojnie i nie wiem czy rozdzielić na dwie torby czy w jedną wszystko wpakować :)

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty ✊🏻

Ja póki co kupiłam 2 staniki do karmienia, ale tylko dlatego, że na niemieckim H&m były 2 sztuki za 8€. Kupiłam trochę większe, zobaczymy :)

Dziewczyny, a mam takie głupie pytanie. Do szpitala chce zabrać rożek i rogal do karmienia, które można prac w 40 stopniach. A wiem, że po szpitalu najlepiej prac w 90 stopniach i teraz nie wiem, rożek będzie do wyrzucenia? Czy mogę go wyprać w większej temp?

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silent: ból przy przekręcaniu z boku na bok, ból pachwin, ból bioder, ból ciągnący do ud, boli przy chodzeniu, staniu i siedzeniu. Nawet nie mogę nóg złączyć bo w tym momencie boli mnie wszystko na raz ;/ Nie mam typowo zlokalizowanego w jednym miejscu :/ po prostu boli od połowy ciała do kolan. Ale plecy ok. I do tego chodzę jak kaczka... Już kiedyś o tym pisałam ale już mąż mi dwa dni temu mówił że komicznie wyglądam. Gorzej jak wcześniej.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine. Ja bym spakowała chyba wszystko do jednej. Ale np podzieliła sobie na woreczki w środku albo rozdzieliła jakoś. Po porodzie i tak mąż bierze do domu do prania/wyrzucenia to co się ubrudzi.

sunshine03 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshain ja mam dwie torby jedna a dziecka w aucie leży a jedna dla mnie. Plus podkladyi majtki w foliowce bo to wielkie gabarytowo. Na poród to tylko klapki i koszula więc na wierzch wkładasz i tyle.

Ollli lepiej kocyk który będziesz mogła wyprać albo wywalić. Rożka szkoda i poduchy bo nie upierzesz

sunshine03 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kciuki za wizyty ✊🏻

Ja póki co kupiłam 2 staniki do karmienia, ale tylko dlatego, że na niemieckim H&m były 2 sztuki za 8€. Kupiłam trochę większe, zobaczymy :)

Dziewczyny, a mam takie głupie pytanie. Do szpitala chce zabrać rożek i rogal do karmienia, które można prac w 40 stopniach. A wiem, że po szpitalu najlepiej prac w 90 stopniach i teraz nie wiem, rożek będzie do wyrzucenia? Czy mogę go wyprać w większej temp?
    jak masz do wyboru wyrzucic albo uprac w 90stopniach to lepiej wrzucic na 90 stopni i zobaczyc co z niego wyjdzie :D
    albo zabrac cos, co mozna w tylu uprac, albo cos, co nie szkoda wyrzucic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 11:00

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kciuki za wizyty ✊🏻

Upierz w Vanishu antybakteryjnym normalnie na 40 stopni

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Kokoosowa i Basia <3

Dziewczyny wizytujące - również trzymam kciuki :)

Ja się umówiłam na usg 4D w piątek, stwierdziłam, że może tego wyjść fajna pamiątka dla Malucha <3

W kwestii zamówień, to powiem tak, dziś mi przyszło 5 wielkich paczek ;) w tym Gemini (u mnie też wyszła kwota przyprawiająca o zawrót głowy), płyny do prania, laktator i jeszcze inne rzeczy...idę je właśnie rozpakowywać :D

Sandrina, dobrze, że mówisz, też mam drewniane łóżeczko jeszcze w kartonie i też dziwnie pachnie...muszę je w takim razie rozłożyć i wywietrzyć...:/

Ps. od jutra mam Gości, eM. wyjechał mi na cały tydzień i muszę sama cały dom ogarnąć...wypadałoby też zrobić spotkanie rodzinne, ale nie dam rady przygotować obiadu dla kilkunastu osób - obiad będzie zatem w postaci pizzy i/lub na mieście ;)

Kookosowa lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc szkoda mi wyrzucić, bo może dużo nie kosztują, ale są ładne 😀 bez Rogala się obejde, ale jakiś rożek bym musiała wziąć. Chyba że kupię po prostu jeszcze jakis tani i brzydki co sama z chęcią wyrzuce 😄

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Silent: ból przy przekręcaniu z boku na bok, ból pachwin, ból bioder, ból ciągnący do ud, boli przy chodzeniu, staniu i siedzeniu. Nawet nie mogę nóg złączyć bo w tym momencie boli mnie wszystko na raz ;/ Nie mam typowo zlokalizowanego w jednym miejscu :/ po prostu boli od połowy ciała do kolan. Ale plecy ok. I do tego chodzę jak kaczka... Już kiedyś o tym pisałam ale już mąż mi dwa dni temu mówił że komicznie wyglądam. Gorzej jak wcześniej.

Masakra. Wybierz się do tego ortopedy. Mnie teraz boli mocno w krzyżu i kość ogonowa, ale jestem pewna, że to od tego ze nagle w ciąży przytyłam 16 kg przy dużej niedowadze i zero mięśni. I dlatego, że mało się ruszam. A mało się ruszam, bo mi bebech ciąży i boli - kółko się zamyka.

Pomimo ścisłej diety cukrzycowej waga zapiernicza 1kg na tydzień, jak nie więcej :( Tyłek mi smutno wisi, mam celulit.. chyba kupuję orbitreka po porodzie ;)

3uqruv0.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Koniczynka u mnie to samo. Tylko ja mam 95F... A kupiłam dwa staniki do karmienia na allegro ale bez usztywnienia i bym je najchętniej sprzedała :/ mimo że fiszbiny to wiszą cycki strasznie... :/ Ogólnie swoje piersi bym zmniejszyła o 3 rozmiary nawet bez ciąży ... Będę o tym myśleć jak już wszystko ze mnie zejście bo kiedyś poruszałam ten temat z moją lekarka i powiedziała że to przemyślenia jak już skończę produkcję dzieci ;p
    Kiniorek a bylaś u brafitterki? W sensie z tym rozmiarem? Ile masz w obwodzie pod biustem? Bo ja mam duży obwod i biust sporo mniejszy i mam 75 G. Może ty powinnaś mieć mniejszy obwod a większą miseczkę?

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam takie bole w ciąży z dziewczynami. Wspolczuje. Nawet do samochodu ciężko mi się wsiadało:-(

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe właśnie jestem u rodziców u tu jest taki sklep gdzie dobierają. Może się uda tam podjechać.
    Co do boli to idę w czwartek na wizytę i powiem wszystko mojej lekarce.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Kalcia nie mam pojęcia :P
    a tak na serio to pierdoły typu kremy dla maleństwa, sól fizjo, wodę morską, czopki, wit D,olej z migdałów, z droższych rzeczy ręczny laktator, mm i butlę na wszelki wypadek, podkłady nieprzemakalne na łóżeczka i pampki. Dużo tego niby nie ma a się uzbierało.
    Stwierdziliśmy z K, że lepiej teraz zamówić niż on miałby potem to apteki biegać - zwłaszcza, że będzie miał gorący okres w pracy i może nie mieć kiedy.

My kupiliśmy drewnianą dostawkę - 3ci dzień już śmierdzi farbą i się nie chce wywietrzyć. Dobrze, że nie skręciliśmy na ostatnią chwilę bo strach by było dziecka w to kłaść :/

Sadnrina a ile tych podkładów kupujesz? Zastanawiam się czy dobrze posiadać ilości hurtowe? Bo ja mam 5 sztuk tylko i nie wiem czy kupować...?

I jeszcze pytanie, o co chodzi z witaminą D? Podaje się ją dziecku od urodzenia, tak? Każdemu czy jak jest jakieś wskazanie? Przepraszam, pewnie głupie pytanie, ale nie wiem, a na szkole rodzenia nie mówili a ja zapomniałam zapytać.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dość mocno doskwiera spojenie łonowe, ale lekarka mówiła, że jest ok więc się nie martwię.

Dziewczyny a po zakupie np. wanienki, przewijaka itd. jakoś specjalnie to czyścicie/wyparzacie czy coś? Bo właśnie wyczyściłam łóżeczko, ale to było używane i mocno przykurzone więc trochę się naszorowałam, ale nie mam pojęcia jak podejść do nowych rzeczy czy tak samo czyścic czy wystarczy przelać jakimś wrzątkiem czy coś?

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dzień dobry 😊
    Ja dzisiaj też zaczynam prać. Ale najpierw mąż musi przywieźć mi płyn. Pierzecie normalnie proszek-płyn?
    Kurier z rana przywiózł mi dostawke 🙈 w sumie to on mnie obudził z rana za drugim razem. Za pierwszym okropny skurcz w lydce. Do teraz mnie ta lydka boli. Mąż się śmiał, że trening, bo wstałam z jękiem. No co był skurcz? Był. Prawdziwy? I to jak! 😬

Ja mam dzisiaj wizytę... Boję się co na niej usłyszę. Ale dopiero o 18:00, ze względu na to, że mąż chciał w końcu zobaczyć młodego (bo nie widział go od czasów gumisia 2,5 cm 😋) a nie wiedział czy będzie miał ten urlop i kiedy.

Moni, ja dzisiaj też zaczęłam pranie, właśnie przed chwilą wstawiłam, cieszę się jakby to było nie wiadomo co ;) Miałam tylko w domy lovela mleczko do prania i uznałam, że to wystarczy tj nie używam już płynu. Nie wiem czy słusznie, ale tak na logikę im mniej tym lepiej chyba?

Na pierwszy rzut poszło łóżeczko dostawka - kupiłam używane chicco dream i widzę że całe można zdjąć i włożyć do pralki więc tak zrobiłam, mam nadzieję, że się nie zniszczy. To samo zrobię z wózkiem - już go zdemontowałam, można to wszystko wyprać.

Powodzenia na wizycie!

moni05 lubi tę wiadomość

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Szczerze mówiąc szkoda mi wyrzucić, bo może dużo nie kosztują, ale są ładne 😀 bez Rogala się obejde, ale jakiś rożek bym musiała wziąć. Chyba że kupię po prostu jeszcze jakis tani i brzydki co sama z chęcią wyrzuce 😄

Jeśli miałabym wyrzucić, to wolałabym kupić taki, który można prać w 90 stopniach np. u mamyginekolog - moim zdaniem bardzo fajny, cenowo też nie szokuje :)

Aczkolwiek jak mimo wszystko nie planuję nic z takich rzeczy brać do szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 11:29

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni w szkole rodzenia mówili, że wit D podaje się od urodzenia każdemu dziecku. Ja kupiłam w kroplach, bo nie chce mi się bawić z kapsułkami.

Co do nieprzemakalnych podkładów ja kupiłam 2 - jeden na dostawkę i 1 na łóżeczko - jak będą się sprawdzać i będzie potrzeba to kupię więcej. Na początek mam plan, że jak będą się suszyć to położę na te kilka godzin zwykły podkład.
    Ale chętni poczytam jak inne dziewczyny planują, bo pojęcia nie mam jak często maluch zasikuje łóżeczko :D

aga_ni lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie: kocyki, pieluszki tetrowe itd. pierzecie też w tych płynach i proszkach dziecięcych czy używacie czegoś mocniejszego?

Ja będę miała dwa podkłady na zmianę :)

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kciuki za wizyty ✊🏻

Ja bym pewnie wyprała w 90 i miała nadzieję, że się nie zepsują ;] A tak w ogóle to rogala nie będę brała, bo mi się wydaje za duży, że będzie przeszkadzał. Najwyżej mi mąż dowiezie jak uznam, że jest mi potrzebny.

‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ