Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jak pakujecie się do szpitala to osobno torbę na salę porodową i osobno torbę na salę poporodową?
Czy jakoś inaczej?
Chce się dzisiaj spakować, żeby móc spać spokojnie i nie wiem czy rozdzielić na dwie torby czy w jedną wszystko wpakować -
Kciuki za wizyty ✊🏻
Ja póki co kupiłam 2 staniki do karmienia, ale tylko dlatego, że na niemieckim H&m były 2 sztuki za 8€. Kupiłam trochę większe, zobaczymy
Dziewczyny, a mam takie głupie pytanie. Do szpitala chce zabrać rożek i rogal do karmienia, które można prac w 40 stopniach. A wiem, że po szpitalu najlepiej prac w 90 stopniach i teraz nie wiem, rożek będzie do wyrzucenia? Czy mogę go wyprać w większej temp? -
Silent: ból przy przekręcaniu z boku na bok, ból pachwin, ból bioder, ból ciągnący do ud, boli przy chodzeniu, staniu i siedzeniu. Nawet nie mogę nóg złączyć bo w tym momencie boli mnie wszystko na raz ;/ Nie mam typowo zlokalizowanego w jednym miejscu
po prostu boli od połowy ciała do kolan. Ale plecy ok. I do tego chodzę jak kaczka... Już kiedyś o tym pisałam ale już mąż mi dwa dni temu mówił że komicznie wyglądam. Gorzej jak wcześniej.
-
Sunshain ja mam dwie torby jedna a dziecka w aucie leży a jedna dla mnie. Plus podkladyi majtki w foliowce bo to wielkie gabarytowo. Na poród to tylko klapki i koszula więc na wierzch wkładasz i tyle.
Ollli lepiej kocyk który będziesz mogła wyprać albo wywalić. Rożka szkoda i poduchy bo nie upierzeszsunshine03 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyOlliiii wrote:Kciuki za wizyty ✊🏻
Ja póki co kupiłam 2 staniki do karmienia, ale tylko dlatego, że na niemieckim H&m były 2 sztuki za 8€. Kupiłam trochę większe, zobaczymy
Dziewczyny, a mam takie głupie pytanie. Do szpitala chce zabrać rożek i rogal do karmienia, które można prac w 40 stopniach. A wiem, że po szpitalu najlepiej prac w 90 stopniach i teraz nie wiem, rożek będzie do wyrzucenia? Czy mogę go wyprać w większej temp?
albo zabrac cos, co mozna w tylu uprac, albo cos, co nie szkoda wyrzucic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 11:00
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Kciuki za wizyty ✊🏻
Dziewczyny, a mam takie głupie pytanie. Do szpitala chce zabrać rożek i rogal do karmienia, które można prac w 40 stopniach. A wiem, że po szpitalu najlepiej prac w 90 stopniach i teraz nie wiem, rożek będzie do wyrzucenia? Czy mogę go wyprać w większej temp? -
nick nieaktualnyDzień dobry,
Kokoosowa i Basia
Dziewczyny wizytujące - również trzymam kciuki
Ja się umówiłam na usg 4D w piątek, stwierdziłam, że może tego wyjść fajna pamiątka dla Malucha
W kwestii zamówień, to powiem tak, dziś mi przyszło 5 wielkich paczekw tym Gemini (u mnie też wyszła kwota przyprawiająca o zawrót głowy), płyny do prania, laktator i jeszcze inne rzeczy...idę je właśnie rozpakowywać
Sandrina, dobrze, że mówisz, też mam drewniane łóżeczko jeszcze w kartonie i też dziwnie pachnie...muszę je w takim razie rozłożyć i wywietrzyć...
Ps. od jutra mam Gości, eM. wyjechał mi na cały tydzień i muszę sama cały dom ogarnąć...wypadałoby też zrobić spotkanie rodzinne, ale nie dam rady przygotować obiadu dla kilkunastu osób - obiad będzie zatem w postaci pizzy i/lub na mieścieKookosowa lubi tę wiadomość
-
Szczerze mówiąc szkoda mi wyrzucić, bo może dużo nie kosztują, ale są ładne 😀 bez Rogala się obejde, ale jakiś rożek bym musiała wziąć. Chyba że kupię po prostu jeszcze jakis tani i brzydki co sama z chęcią wyrzuce 😄
-
Kiniorek91 wrote:Silent: ból przy przekręcaniu z boku na bok, ból pachwin, ból bioder, ból ciągnący do ud, boli przy chodzeniu, staniu i siedzeniu. Nawet nie mogę nóg złączyć bo w tym momencie boli mnie wszystko na raz ;/ Nie mam typowo zlokalizowanego w jednym miejscu
po prostu boli od połowy ciała do kolan. Ale plecy ok. I do tego chodzę jak kaczka... Już kiedyś o tym pisałam ale już mąż mi dwa dni temu mówił że komicznie wyglądam. Gorzej jak wcześniej.
Masakra. Wybierz się do tego ortopedy. Mnie teraz boli mocno w krzyżu i kość ogonowa, ale jestem pewna, że to od tego ze nagle w ciąży przytyłam 16 kg przy dużej niedowadze i zero mięśni. I dlatego, że mało się ruszam. A mało się ruszam, bo mi bebech ciąży i boli - kółko się zamyka.
Pomimo ścisłej diety cukrzycowej waga zapiernicza 1kg na tydzień, jak nie więcejTyłek mi smutno wisi, mam celulit.. chyba kupuję orbitreka po porodzie
-
Kiniorek91 wrote:Koniczynka u mnie to samo. Tylko ja mam 95F... A kupiłam dwa staniki do karmienia na allegro ale bez usztywnienia i bym je najchętniej sprzedała
mimo że fiszbiny to wiszą cycki strasznie...
Ogólnie swoje piersi bym zmniejszyła o 3 rozmiary nawet bez ciąży ... Będę o tym myśleć jak już wszystko ze mnie zejście bo kiedyś poruszałam ten temat z moją lekarka i powiedziała że to przemyślenia jak już skończę produkcję dzieci ;p
-
sandrina22 wrote:Kalcia nie mam pojęcia
a tak na serio to pierdoły typu kremy dla maleństwa, sól fizjo, wodę morską, czopki, wit D,olej z migdałów, z droższych rzeczy ręczny laktator, mm i butlę na wszelki wypadek, podkłady nieprzemakalne na łóżeczka i pampki. Dużo tego niby nie ma a się uzbierało.
Stwierdziliśmy z K, że lepiej teraz zamówić niż on miałby potem to apteki biegać - zwłaszcza, że będzie miał gorący okres w pracy i może nie mieć kiedy.
My kupiliśmy drewnianą dostawkę - 3ci dzień już śmierdzi farbą i się nie chce wywietrzyć. Dobrze, że nie skręciliśmy na ostatnią chwilę bo strach by było dziecka w to kłaść
Sadnrina a ile tych podkładów kupujesz? Zastanawiam się czy dobrze posiadać ilości hurtowe? Bo ja mam 5 sztuk tylko i nie wiem czy kupować...?
I jeszcze pytanie, o co chodzi z witaminą D? Podaje się ją dziecku od urodzenia, tak? Każdemu czy jak jest jakieś wskazanie? Przepraszam, pewnie głupie pytanie, ale nie wiem, a na szkole rodzenia nie mówili a ja zapomniałam zapytać.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Mnie też dość mocno doskwiera spojenie łonowe, ale lekarka mówiła, że jest ok więc się nie martwię.
Dziewczyny a po zakupie np. wanienki, przewijaka itd. jakoś specjalnie to czyścicie/wyparzacie czy coś? Bo właśnie wyczyściłam łóżeczko, ale to było używane i mocno przykurzone więc trochę się naszorowałam, ale nie mam pojęcia jak podejść do nowych rzeczy czy tak samo czyścic czy wystarczy przelać jakimś wrzątkiem czy coś? -
moni05 wrote:Dzień dobry 😊
Ja dzisiaj też zaczynam prać. Ale najpierw mąż musi przywieźć mi płyn. Pierzecie normalnie proszek-płyn?
Kurier z rana przywiózł mi dostawke 🙈 w sumie to on mnie obudził z rana za drugim razem. Za pierwszym okropny skurcz w lydce. Do teraz mnie ta lydka boli. Mąż się śmiał, że trening, bo wstałam z jękiem. No co był skurcz? Był. Prawdziwy? I to jak! 😬
Ja mam dzisiaj wizytę... Boję się co na niej usłyszę. Ale dopiero o 18:00, ze względu na to, że mąż chciał w końcu zobaczyć młodego (bo nie widział go od czasów gumisia 2,5 cm 😋) a nie wiedział czy będzie miał ten urlop i kiedy.
Moni, ja dzisiaj też zaczęłam pranie, właśnie przed chwilą wstawiłam, cieszę się jakby to było nie wiadomo coMiałam tylko w domy lovela mleczko do prania i uznałam, że to wystarczy tj nie używam już płynu. Nie wiem czy słusznie, ale tak na logikę im mniej tym lepiej chyba?
Na pierwszy rzut poszło łóżeczko dostawka - kupiłam używane chicco dream i widzę że całe można zdjąć i włożyć do pralki więc tak zrobiłam, mam nadzieję, że się nie zniszczy. To samo zrobię z wózkiem - już go zdemontowałam, można to wszystko wyprać.
Powodzenia na wizycie!moni05 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
nick nieaktualnyOlliiii wrote:Szczerze mówiąc szkoda mi wyrzucić, bo może dużo nie kosztują, ale są ładne 😀 bez Rogala się obejde, ale jakiś rożek bym musiała wziąć. Chyba że kupię po prostu jeszcze jakis tani i brzydki co sama z chęcią wyrzuce 😄
Jeśli miałabym wyrzucić, to wolałabym kupić taki, który można prać w 90 stopniach np. u mamyginekolog - moim zdaniem bardzo fajny, cenowo też nie szokuje
Aczkolwiek jak mimo wszystko nie planuję nic z takich rzeczy brać do szpitala...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 11:29
-
aga_ni w szkole rodzenia mówili, że wit D podaje się od urodzenia każdemu dziecku. Ja kupiłam w kroplach, bo nie chce mi się bawić z kapsułkami.
Co do nieprzemakalnych podkładów ja kupiłam 2 - jeden na dostawkę i 1 na łóżeczko - jak będą się sprawdzać i będzie potrzeba to kupię więcej. Na początek mam plan, że jak będą się suszyć to położę na te kilka godzin zwykły podkład.
Ale chętni poczytam jak inne dziewczyny planują, bo pojęcia nie mam jak często maluch zasikuje łóżeczkoaga_ni lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Kciuki za wizyty ✊🏻
Dziewczyny, a mam takie głupie pytanie. Do szpitala chce zabrać rożek i rogal do karmienia, które można prac w 40 stopniach. A wiem, że po szpitalu najlepiej prac w 90 stopniach i teraz nie wiem, rożek będzie do wyrzucenia? Czy mogę go wyprać w większej temp?
Ja bym pewnie wyprała w 90 i miała nadzieję, że się nie zepsują ;] A tak w ogóle to rogala nie będę brała, bo mi się wydaje za duży, że będzie przeszkadzał. Najwyżej mi mąż dowiezie jak uznam, że jest mi potrzebny.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!