Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się witam ale z takim humorem że zastanawiam się jak ja dam rady ten miesiąc wytrwać... Przyszedl mój koszmar z pierwszej ciazy. Nie życzę najgorszemu wrogowi... W nocy myślałam że się dosłownie z bólu poskładam... Pisałam wam kiedyś że miesiąc ostatni z Kasprem leżałam bo nic nie pomagało.
W nocy obudził mnie ból przy przekręcaniu i każdy ruch był jak wbijanie miliona szpilek... PACHWINY! nie usiądę na dupie przez miesiąc chyba -
Hej
Moni kciuki za wizyte i pozostale dziewczyny
Basiu i Kookosowa za pozytywne wiesci w tym tygodniu!
Kiniorek jeszcze troszke i koniec..
U mnie na maxa wyprawkowo ruszyłam,niedługo z Polą na spacer i po pieczywo i wracamy pranie dalej stawiac 😀
I czekam na wieści bo moja kolezanka ma dzisiaj genetyczne i pappe i może płec pozna😊Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość
-
Kiniorek, więc musisz odpuścić już na dobre. Tym razem masz naprawdę solidna motywację 😉 uważaj na siebie.
Przedszkolanka, dziękuję 😘
Kto dzisiaj wizytuje ze mną? 😊Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzień dobry po weekendzie
Trzymam kciuki za dziewczyny szpitalne i wizytujące
moni05 dzisiaj dzień rozpoczęłam od skurczu łydki, ale jak piłam poranną kawę to o nim już nie pamiętałam. W ogóle to nie wiem co się zadziało, ale od tygodnia mam taką ochotę na kawę jak nigdy w życiu. Chyba moja jedyna zachcianka ciążowa
Kiniorek trzymaj się dzielnie, już niewiele ci zostało do cc !!
Ja dzisiaj też się wziąłem za pranie - obkupiłam się w Lovellę na promocjach i już nie mam żadnej wymówki. Aplikacja pokazuje mi mniej niż 60 dni do daty porodu, i już mnie powoli panika zaczyna ogarniać, że nie zdążę ze wszystkim.
Jeszcze muszę przejrzeć ubranka i zobaczyć czego mi brakuje, bo ciągle mam wrażenie, że mam za mało i będę codziennie prała
No i muszę w końcu kliknąć zamówienie apteczne w gemini, ale to po wypłacie, bo się aż 430zł uzbierało (a to już moje 2gie zamówienie).
-
Kiniorek współczuje bardzo
teraz to już lezec musisz i nie masz wyboru
Moni pokaz zdjęcie dostawki, bo ja tez na dniach chce zamówić
Basia i Kokosowa głowy do góry i czekamy na dobre wieścimoni05, Kookosowa lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Kalcia, jak chłop złoży to pokażę 😊 generalnie zamówiłam Lionelo Vera (tą z funkcją kołyski i dużo siateczki na ściankach).Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
I jeszcze przyszła torba do wózka od mamy ginekolog, no i szczerze czegoś takiego szukałam. Prosta, bez wzorów, ciemny grafitowy kolor, co chłop się nie powstydzi nosić, porządnie zrobiona, na mocne rzepy i bardzo pojemna. No i tania. 😉
Cabrera lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzień Dobry wszystkim i kciuki za dziewczyny w szpitalach!!!
Moni ja dziś wizytuję na 15:30 po 5 tygodniach, już nie mogę się doczekać jak zobaczę tego łobuziakaTak się rozpycha, że czekam aż którąś stroną wyjdzie nóżka albo rączka. Wczoraj w kościele albo bardzo chciała wyjść bo nie mogła już tego słuchać albo tak się pchała na pielgrzymkę kobiet
Dziwie się, że egzorcyzmów nikt nie odprawił bo mnie aż wyginało na tym krześle tam
Ja w sobotę wybuchłam wyryczałam się przez 30 min i jak nowo narodzona, humor rewelacyjnyDziś posprzątam łóżeczko, ale wszystko czego brakuje kupimy po wypłacie a trochę tego jest: wanienka, przewijak, materacyk, cała wyprawka apteczna, staniki do karmienia, koszule, szlafrok, ręczniki dla maluszka, no i dekoracje do pokoiku. Wypłata szybko przepadnie w tym miesiącu
A tu jeszcze jedno pępkowe, chrzciny masakra...
Więc dziewczyny i tak podziwiam waszą organizację
Co do kąpania my na początek sama woda a potem zobaczymy.moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
Oki
ja wybrałam kinderkraft neste póki co
ale się nie buja. Torbę mam po corce ze skiphop i bardzo polecam. Droższa, ale jakość super i bardzo praktyczna, zaczepy , przegródki, kieszonki. Bardzo pojemna i wzory tez nie pstrokate, ja mam w szaro bezowe zygzaki. W środku jest tez mata do przewijania w trasie
moni05 lubi tę wiadomość
24 lata -
kalcia wrote:O matko Sandrina co ty w tej aptece tak zaszalalas?
Kalcia nie mam pojęcia
a tak na serio to pierdoły typu kremy dla maleństwa, sól fizjo, wodę morską, czopki, wit D,olej z migdałów, z droższych rzeczy ręczny laktator, mm i butlę na wszelki wypadek, podkłady nieprzemakalne na łóżeczka i pampki. Dużo tego niby nie ma a się uzbierało.
Stwierdziliśmy z K, że lepiej teraz zamówić niż on miałby potem to apteki biegać - zwłaszcza, że będzie miał gorący okres w pracy i może nie mieć kiedy.
My kupiliśmy drewnianą dostawkę - 3ci dzień już śmierdzi farbą i się nie chce wywietrzyć. Dobrze, że nie skręciliśmy na ostatnią chwilę bo strach by było dziecka w to kłaść
-
Witam się i ja pijąc kawkę na tarasie.Noc przeszła o.k. Zapowiada się ładny dzień. Basia i Kokosowa jesteście w moich myślach .Kiniorek może jeszcze ból trochę przejdzie, a myślałaś o jakichś zabiegach? Masazach? Czy nic się nie da zrobić? Sandrina ja wczoraj robilam zamówienie na doz.pl i wyszło mi 400zł.Do tego na allegro około 300 i sie nabiera niestety. Ale pocieszę Cię że moja bratowa w zeszłym roku za tysiaka w Gemini zamówiła. Ja się dzisiaj relaksuje bo jestem sama. Najpierw tylko lecę na morfologie i przeciwciała do mojego labu,potem do Biedronki a potem odpoczywam. Miłego dnia i dobrych wiadomości.
Kookosowa, sandrina22 lubią tę wiadomość
-
Jak mogę wtrącić odnośnie staników Aaga to nie kupuj ich teraz za wiele, bo nie wiadomo jaki będziesz miała rozmiar piersi. Niektórym kobietom nieznacznie się zmienia innym wcale. Ja np. Miałam inne staniki na noc a inne na dzień, bo w nocy miałam spore piersi ze względu na dłuższa przerwę w karmieniu, a w dzień były za duże. Teraz np. Jak jestem w ciąży to te staniki są na mnie za małe. Na razie wiec nie kupuje tylko zostawiam sobie te co mam po Kosi, jeden mam taki ci był za duży i kupię po pierwszym nawałę. Teraz możesz sobie kupić ze 2-3 żeby później nie było szkoda pieniędzy
np takie bawełniane, bo one jeszcze w miarę się rozciągają i dopasowują, ale takie usztywniane z fiszbinami ja kupię po porodzie.
Aaga, moni05 lubią tę wiadomość
24 lata -
kalcia wrote:Jak mogę wtrącić odnośnie staników Aaga to nie kupuj ich teraz za wiele, bo nie wiadomo jaki będziesz miała rozmiar piersi. Niektórym kobietom nieznacznie się zmienia innym wcale. Ja np. Miałam inne staniki na noc a inne na dzień, bo w nocy miałam spore piersi ze względu na dłuższa przerwę w karmieniu, a w dzień były za duże. Teraz np. Jak jestem w ciąży to te staniki są na mnie za małe. Na razie wiec nie kupuje tylko zostawiam sobie te co mam po Kosi, jeden mam taki ci był za duży i kupię po pierwszym nawałę. Teraz możesz sobie kupić ze 2-3 żeby później nie było szkoda pieniędzy
np takie bawełniane, bo one jeszcze w miarę się rozciągają i dopasowują, ale takie usztywniane z fiszbinami ja kupię po porodzie.
Taki mam właśnie plan żeby kupić póki co dwa takie staniki, a potem się zobaczy. -
Dzięki dziewczyny. Odezwałam się na rodzicielskiej grupie. 3/4 miala takie objawy przy rozejściu spojenia... W pierwszej ciąży miałam do dupy lekarkę i nic mi nie sprawdzałam gdy mówiłam o objawach...
Sama szukam torby na wózek bo nie mam. Muszę coś znaleźć... Ale dzisiaj jakoś weny i humoru brak.
Do czwartku jestem u rodziców wiec na razie nie będę miała z czym szaleć.moni05 lubi tę wiadomość
-
Aaga to też trzymam kciuki i czekam na wieści. 😊
Kalcia, ja nie mam totalnie nic po córce, to było dawno, więc wszystko wydałam. Może i dobrze, bo po prawie 8 latach to i tak wątpię, że coś by się nadało.
Ja sama na Gemini raz już wydałam ponad 300 zł a druga tura to będzie około 250. Tak jak mówię, nie mam totalnie nic do takiego malucha 😁Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hej hej.
Młody w przedszkolu, zrobiłam zakupy w Tesco wydając 100 i nie wiem czy będzie co jeść. Dziś czeka na mnie sterta prasowania, muszę ogarnąć mieszkanie bo po 14 przychodzi gość od rekuperacji.
Ale najpierw kawa
Jeśli chodzi o piersi to zależy od kobiety oczywiście, ale przed pierwszą ciąża miałam miseczkę B/C, w trakcie karmienia miałam 70G i teraz go noszę choć jest już za mały. Obstawiam że piersi jeszcze mi się powiększa i aż boję się myśleć jakie cyce będę miała.
I wiecie że patrzeć na te cycki nie mogę. Wydają mi się ogromne. Do tego sutki bardzo duże, a zawsze miałam malutkie. Bez stanika wiszą na brzuchu. Buuuu -
Moni to wiadomo ze po takiej przerwie nic się nie ma , a nawet jak się ma to podejście inne, trendy, gust, potrzeby itd.
no ja do wyparli podchodzę minimalistycznie i wydałam raz 300 zł już z wkładkami laktacyjnymi, wzięłam zapas 5 paczek z akuku, bo bardzo mi pasowały
dlatego się dziwie co można za tyle pieniędzy aż dla takiego malucha zamawiać
moni05 lubi tę wiadomość
24 lata -
Koniczynka u mnie to samo. Tylko ja mam 95F... A kupiłam dwa staniki do karmienia na allegro ale bez usztywnienia i bym je najchętniej sprzedała
mimo że fiszbiny to wiszą cycki strasznie...
Ogólnie swoje piersi bym zmniejszyła o 3 rozmiary nawet bez ciąży ... Będę o tym myśleć jak już wszystko ze mnie zejście bo kiedyś poruszałam ten temat z moją lekarka i powiedziała że to przemyślenia jak już skończę produkcję dzieci ;p
-
Kiniorek91 wrote:Dzięki dziewczyny. Odezwałam się na rodzicielskiej grupie. 3/4 miala takie objawy przy rozejściu spojenia... W pierwszej ciąży miałam do dupy lekarkę i nic mi nie sprawdzałam gdy mówiłam o objawach...
Sama szukam torby na wózek bo nie mam. Muszę coś znaleźć... Ale dzisiaj jakoś weny i humoru brak.
Do czwartku jestem u rodziców wiec na razie nie będę miała z czym szaleć.
Ja miałam rozejście spojenia ponad normę (16 mm, norma jest do 10 mm) i z tego powodu CC. Jak pisałaś o problemach z przekręcaniem na bok, to przeszło mi to przez myśl, bo dokładnie tak było u mnie. Ból nie do zniesienia, tak samo przy staniu na jednej nodze przy np. wkładaniu majtek. Ale jak napisałaś, że bolą Cię pachwiny to pomyślałam, że może to jednak nie spojenie. U mnie bolalo na samym środku, dokładnie tam gdzie spojenie, ale może u każdego jest inaczej. Najlepiej jak wybierzesz się do ortopedy, zmierzy Ci rozejście.