Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiniorek91 wrote:Silent: ból przy przekręcaniu z boku na bok, ból pachwin, ból bioder, ból ciągnący do ud, boli przy chodzeniu, staniu i siedzeniu. Nawet nie mogę nóg złączyć bo w tym momencie boli mnie wszystko na raz ;/ Nie mam typowo zlokalizowanego w jednym miejscu
po prostu boli od połowy ciała do kolan. Ale plecy ok. I do tego chodzę jak kaczka... Już kiedyś o tym pisałam ale już mąż mi dwa dni temu mówił że komicznie wyglądam. Gorzej jak wcześniej.
Kiniorek, naprawdę współczuję. Niby już nie dużo czasu, ale jednak jakoś trzeba funkcjonować na co dzień więc może się wybierz do jakiegoś lekarz? Niech Ci ginekolog poleci gdzie możesz z tym pójśc może23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
nick nieaktualny
-
Melduje sie po szczepieniu na krztusiec. Internista, u ktorej bylam 'na kwalifikacji' do szczepienia mowila, ze bardzo warto teraz odzalowac te pare zlotych, bo jest bardzo duzo zachorowan na krztusiec i niestety tendencja wzrostowa, a maluszki po urodzeniu 1sza dawke najwczesniej po 6tyg dostana, a nawet do domu moze to badziewie przyniesc kazdy z nas, bo te szczepienia co my mielismy jeszcze w szkole to juz dawno nie dzialaja
Oraz, dla tych co w Medicover, polecam to zrobic na NFZ, wtedy szczepionke kupicie w aptece za 90zl, a w Medicover licza sobie 200zl!sunshine03, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Aaga piorę normalnie w 40st i w proszkach i w płynach dla dzieci. Co do wanienki to będę wyparzac bo lata w piwnicy leżała. A przewijak będę myć gorąca wodą z mydłem. Na to i tak będą przescieradelka szły.
Podkład nieprzemakalny ale taki na gumce to kupiłam jeden. Jakby poszedł do prania to dam na chwilę ten apteczny podkład.
Materac do łóżeczka zamówiony. Łóżeczko w domu jest już. Mąż pojechał bo dziś na nockę ma. Ja pociągiem wracam w czwartek. W piątek odpoczywam a w sobotę wyjazd do Istebnej na weekend że znajomymi. Kaspra odbieramy w niedzielę w drodze powrotnej i później byle wyrobić się ze wszystkim do wesela. Mam nadzieję że do 23.08 będę miała już wszystko gotowe. -
Jestem po usg prywatnym, w zeszłym tygodniu miałam w lux medzie. Mała waży 1420 nadal głową w górze. Okazało się, że podczas usg II trumestru zapomniał zmienić daty porodu i teraz to zrobił wpisując 21. 10.
Nie chciałabym aby to było zmienione, bo córkę rodziłam tydzień po terminie i były zielone wody już. Boję się tego teraz i nie chciałabym przenosić.moni05, wiktoriaa, mia4444, Karooo93 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny... Ciążowy budyń - wizyta w karcie ciąży jak byk: 06.08 18:00, czyli nie dzisiaj. Jutro 🤷🏻♀️🤯😢Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Pierwszy raz zaslablam... 😔 Ta pogoda jest straszna.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kurde mi nawet gin nic nie mówiła o żadnym szczepieniu, a teraz pojechała na urlop, więc nawet nie spytam. Każda ciężarna powinna je mieć? Mogę jeszcze gdzieś pójść na to szczepienie czy już za późno?
-
nick nieaktualny
-
Hej melduję się po ktg. Młoda nie była zadowolona bo strasznie kopała aż trzaski były 😊 wszystko jest w porządku, żadne skurcze się nie zapisały. Teraz czekam spokojnie do wizyty u swojego lekarza za tydzień.
Kciuki za wizytujące, a szczególnie za dziewczyny w szpitalach!Cabrera, moni05, mia4444, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Tak Mania
zgłaszasz się sama do szpitala w terminie porodu i później zazwyczaj są co dwa dni, ale to już polozna wszystko powie
niektórzy lekarze wykonują wcześniej na wizytach u siebie. Mój prywatny robi w 38 tc już u siebie w gabinecie na wizycie, Ale drugi do którego chodzę na NFZ nie robi.
ManiaM lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
nick nieaktualnyKurcze, Moni, po pierwsze uważaj na siebie! A po drugie kciuki przesuwamy na jutro, wiem, że czekałaś na wizytę, ale do jutra czas szybko zleci
ale się wkurzyłam...zamówienie z z drogerii (były tam pieluchy jednorazowe, podkłady, butelki i Lovela przyszło w dwóch paczkach - na cale szczęście płyny (Lovela) osobno (a było ich sporo 3 x 3l do koloru + 4,7 l do białych). Odbierając paczkę nie zauważyłam, że jest uszkodzona....pół jednego płynu się wylało...i pal pierun ten płyn, ale pół przedsionka mam teraz w Loveli, kupa sprzątania...nie chce mi się nawet tego reklamować, ale chyba już będę płyny stacjonarnie kupować
jedyny plus: cały dom pachnie mi Lovelą
No nic, na pociechę podjadę chyba odebrać zamówienie z Zara Babymoni05 lubi tę wiadomość
-
Mania w pierwszej ciąży bez komplikacji jedziesz w dniu terminu do szpitala i co dwa dni cię podłączają. Jeśli miewasz skurcze albo coś się dzieje to możesz jechać wcześniej.
ManiaM lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
sunshine03 wrote:Do 34.tygodnia można zrobić
Oraz, jesli ktoras z was by chciala to zrobic to musicie isc do internisty/rodzinnego, bo gin skierowania na szczepienie nie moze wypisac. -
Cabrera, ja się wkurzylam podobnie na Gemini ostatnio... Każdy kartonik pogniecony, poupychane na siłęGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
kalcia wrote:Tak Mania
zgłaszasz się sama do szpitala w terminie porodu i później zazwyczaj są co dwa dni, ale to już polozna wszystko powie
niektórzy lekarze wykonują wcześniej na wizytach u siebie. Mój prywatny robi w 38 tc już u siebie w gabinecie na wizycie, Ale drugi do którego chodzę na NFZ nie robi.
-
nick nieaktualny