X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, będziemy trzymać kciuki jutro ❤️ z jednej strony dobrze, że uda się zrobić amino. Jak dostaniesz dobre wiadomości to byc może choć trochę Cie uspokoi.

Kookosowa lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze nic nie wiedza bo nie można teraz badań robić. Ale to sprawy neurologiczne. Naprawdę trudny temat. Muszę się liczyć z poważna choroba. Mąż nie dopuszcza takiej myśli. A ja jestem przerażona.

Co do kończyn. Może będzie niskie. A może jest jakiś problem. Zobaczymy po porodzie. Lekarz uspokaja. Ale każdy ma swój rozum i internet...

• emikey Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internet to zło. Szukaj przyczyny bólu głowy wyjdzie Ci rak odbytu. Chociaż wiem, że ciężko nie uruchamiać wujka Google. Moja koleżanka usłyszała taka sama rzecz i wyszukala karlowatosc. Córeczka urodziła się w 100% zdrowa i proporcjonalna. Czasem Dziecko nie równo rośnie a czasem to błąd pomiaru. Nie ma co się stresować za wczasu

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Czytam Was czasami ale u mnie kiepsko wiec nie chciałam zamulać. Trafiłam do szpitala w czerwcu bo przestałam widzieć. Diagnoza poważna- pozagalkowe zapalenie nerwu wzrokowego. Nie wyglada to dobrze. Wzrok się poprawił ale nadal słabo widzę. I nie wiadomo czy w ogóle wróci. Nikt tego nie wie. Żadnych badań nie można zrobić ze względu na ciąże. Bardzo zle się czuje. Jak bym nie była sobą. I straciłam całkiem kontrole nad własnym ciałem.

Na domiar złego dziecko słabo rośnie. Jest ponad dwa tygodnie do tylu. No i jest dysproporcja w kończynach. Ręce i nogi są poza siatka centylowa. Jestem załamana tym wszystkim. Nie potrafię się skupić na tym na czym teraz powinnam. Czyli na wyprawce i myśleniu o porodzie.

Dreamer mój mąż to miał w zeszłym roku. Z dnia na dzień stracił 80% widzenia w jednym oku. Ale teraz nie jest źle! Jak chcesz to Ci opowiem na Priv jak to dalej wyglądało. Wiem jakie to jest straszne i jeszcze lekarze straszą. Generalnie się nie przejmuj ze względu na ciąże Ci nie zrobią badań bo pewnie te kilka miesięcy nie zrobią różnicy. Trzymam kciuki żeby dziecko było po prostu drobne. Dwa tygodnie to chyba nie fak dużo? A co mówi genekolog?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie być taka do tyłu za wami kupiłam w końcu coś do wyprawki Daniego. Pościel :)

19e164ea51c2.jpg

Dokupiłam też prześcieradło i ochraniacz z tym samym motywem. Po Gabie mam 4 komplety ale chce żeby mały miał pierwsza pościel nowa.

moni05, ammarylis, Kookosowa, brunetka91, przedszkolanka:), sunshine03, mia4444 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer , waga nie taka straszna, u nas tydzień temu (29+5) było 1400-1500 i różnica między brzuszkiem i nóżkami tez prawie 3 tygodnie (tylko u nas odwrotnie, brzuszek malutki, nogi długie)...daj znam znać jutro, będziemy trzymać kciuki ✊

A ze wzrokiem nam ogromna nadzieje, ze problem okaże się nie tak poważny jak straszą lekarze...może to rzeczywiście jakiś ucisk nerwu...jest tyle możliwości...musicie uzbroić się w cierpliwość...po porodzie zrobicie komplet badań i będziecie wiedzieć na czym stoicie...trzymajcie się razem dzielnie ❤️

Kokoosowa kciuki przeniesione na jutro, ale kurczę skrurcze 60 to już chyba spore...odczuwasz je jako twardnienie brzucha, czy właśnie jak skurcze??

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey ale urodziła z tego powodu że miała rozejście? Miała cięcie czy wywolywany?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer kurcze nie możesz się zamykać z tym, zawsze.lepiej się wygdac komuś jak Cię coś dręczy kochana :* zawsze możesz na nas liczyc :*

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dreamer mój mąż to miał w zeszłym roku. Z dnia na dzień stracił 80% widzenia w jednym oku. Ale teraz nie jest źle! Jak chcesz to Ci opowiem na Priv jak to dalej wyglądało. Wiem jakie to jest straszne i jeszcze lekarze straszą. Generalnie się nie przejmuj ze względu na ciąże Ci nie zrobią badań bo pewnie te kilka miesięcy nie zrobią różnicy. Trzymam kciuki żeby dziecko było po prostu drobne. Dwa tygodnie to chyba nie fak dużo? A co mówi genekolog?

Czytałam Twój wpis o mężu. Napisz mi na Priv jak to u Was wyglądało. Badania, diagnostyka itp. U mnie lekarze trochę bagatelizują. Mówią ze się doszukuje u siebie choroby. Ja mam problem z obojgiem oczu. A najdziwniejsze jest to ze wg okulistów ostrość wzroku wróciła a ja kiepsko widzę i odbieram barwy, w ciągu dnia wszystko jest prześwietlone a wieczorem zbyt ciemne.

• Aaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer ta waga to chyba nie taka mała - patrząc na suwaczek to masz o 3-4 dni starszą ciążę, a moja na dzisiejszej wizycie ważyła 1400 gram więc w zeszłym tygodniu też pewnie jakieś 1300, a lekarka nie mówiła, że cokolwiek jest nie tak. Wspomniała, że Mała ma długie nogi i jest po prostu szczupła czyli, że prawdopodobnie będzie chuda a długa. Więc dysproporcję też ma, wagowo podobnie, a jednak mamy się nie martwić.

Szyjka długa zamknięta, póki co Julka w pozycji poprzecznej dlatego tak ją mocno czuję po bokach. Wiadomo, że może się jeszcze przekręcić, ale lekarka powiedziała, że mogą ją wspomóc robiąc kocie grzbiety :)

Kolejna wizyta za 3 tyg i ma być z ktg.

Cabrera lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Emikey ale urodziła z tego powodu że miała rozejście? Miała cięcie czy wywolywany?
    Miała mieć cc ale zaczęło się samo i urodziłam się normalnie. Tak z tego powodu jestem urodzona w 34 tyg. Nie zeszło jej się dobrze po urodzeniu mojego brata.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera czuję jako mocne napięcie. W sumie w domu takie miałam i nic. Ale ja mam wysoki próg bólowy więc nie wiadomo co lepsze. No nie za dobrze. Od 90 to już zaliczają jako porodowe. Lekarz kazał mi dać na rozkurczenie zastrzyk. Teraz już powtórka i piszą się do 30 max i tętno wzrosło. Cały dzień na czcI to po kolacji Bartek się uaktywnił.

Dreamer oj internet to zło ale rozumiem cię. Ja znam już na pamięć wszystkie strony o dwunastnicy.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kurde mi nawet gin nic nie mówiła o żadnym szczepieniu, a teraz pojechała na urlop, więc nawet nie spytam. Każda ciężarna powinna je mieć? Mogę jeszcze gdzieś pójść na to szczepienie czy już za późno?
    Jak zapytałam mojej gin o to , to powiedziała że nie ma takich zaleceń żeby szczepic.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa ja tez mam wysoki próg bólu i jak pojechałam kontrolnie na ktg to nie wierzyłam jak mi polozna mówiła, ze rodzę :D śmiałam się z mężem, bo czułam tylko delikatne napinanie.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, mamy 31+5, mały 2089gram, główka troszkę większa ale lekarz kazał się nie przejmować bo usg III trymestru wyszło idealnie, podobno taka uroda naszego maluszka :)

Kotecki, Cabrera, kasia1518, brunetka91, Kookosowa, Dominika32, przedszkolanka:), ammarylis, sunshine03, mia4444, Goemi, wiktoriaa, Karooo93, Zimri, Jupik, japonka, Kasiulina lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Jak zapytałam mojej gin o to , to powiedziała że nie ma takich zaleceń żeby szczepic.
    Jest zalecenie nawet na stronie głównego inspektora sanitarnego :)
    https://gis.gov.pl/zdrowie/szczepienia-kobiet-planujacych-ciaze-i-szczepienia-w-czasie-ciazy/

A to przecież sanepid w dużej mierze szczepieniami sie zajmuje

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Jest zalecenie nawet na stronie głównego inspektora sanitarnego :)
    https://gis.gov.pl/zdrowie/szczepienia-kobiet-planujacych-ciaze-i-szczepienia-w-czasie-ciazy/

A to przecież sanepid w dużej mierze szczepieniami sie zajmuje
    Widocznie nie doinformowana jest, a raczej na bieżąco ze wszystkimi rzeczami .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka oj można wydać w gemini - mi dziś przyszła paczka za 760zl ( z tego jakieś 250zl dla Zosi mleko i pampersy ) A tak to butelki, chusteczki, pieluszki muslinowe, okrycia kąpielowe, smoczki, zestaw do paznokci, zestaw do włosów, podkłady poporodowe, paczka pampersow 1, majtki siateczkowe, oliwka, Wit D, szare mydło w płynie i jeszcze kilka innych pierdół.

I nie dostałam żadnego gratisu :(, to w smyku zamówiłam za 300zl i dostałam pudełko płatków śniadaniowych nesqik ☺

moni05, sunshine03 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na opuchnięte nogi polecam krem chołodzący - ja jestem po bardzo intensywnych 4 dniach, codziennie na wieczór smarowalam i nigi mi nie puchly.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio bardziej nerwowa ... wszystko mnie wku***a. Nic nie mogę zrobić bo najpierw musimy Zosi pokoik urządzić żebym mogła tam przenieśc wszystkie rzeczy z sypialni i potem zająć się przygotowaniem dla drugiej córki...ale mój mąż uważa że jeszcze 3mc to tyyyyle czasu że po co tak szybko chce robić ten pokój- nie rozumie że robię już wszystko dużo dłużej bo mi ciężko oraz tego że Zosia też potrzebuje czasu żeby zaakceptować zmianę że ma swój pokój- dziś się wkurzyłam i sama zamówiłam farbę do pokoju , żyrandol, zaslonki, takie motylki... I dobrze zrobiłam bo na niektóre rzeczy czas oczekiwania nawet 3tyg.

ammarylis lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ