X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:43

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek super pomysł. A znajomi powinni wiedzieć że przed porodem to są wydatki i 200 zł to naprawdę dużo. To są już zakupy z Rossmana dla małego i ciebie więc nie w kij dmuchał. mapa by mi się bardzo spodobała.

Brunetka a była policja?? Kobieta w ciąży chyba w standardzie jest jechać na kontrolne badanie do szpitala. Czy aby wszystko ok.

Dreamer rośnie i byle tak dalej.
    U nas każdy gram się liczy. I mam nadzieję jak najdłużej posiedzi w brzuchu.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka91 no prawdziwy pech...dobrze że jesteście całe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, dobrze ze nie stało się Wam nic poważnego!!
    Ale pewnie strachu się najadlyscie...odpocznij teraz i spróbuj się troszke uspokoić :)

• moni05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, obserwuj się teraz i pilnuj! Badal Cie ktoś?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dzisiaj mnie wszystko denerwuje, a generalnie nastroj mam raczej dobry ostatnimi czasy; juz paru osobom sie oberwalo ;).
    Basia super wiesci, zobaczysz ze bedzie tak juz do konca. Kokosowa trzymaj sie tam, wiem ze to dzien stresu dluzej, ale czasem ak bywa, ze trzeba przelozyc, to na pewno nic przeciwko Tobie. Dreamer waga malego wypada calkiem dobrze, jak patrze na swoje siatki centylowe, tez wynalazlam sobie ostatnio zmartwienie, ze chlopcy mniej urosli, ale chyba niepotrzebnie.
    Brunetka pomysl, czy nie jechac na IP, zeby Cie zbadali, zobaczyli jak lozysko, bo to jednak uderzenie bylo. Mialas zapiete pasy? Adapter? Mala rusza sie normalnie?
    Kiniorek nie patrz na innych,z reszta w takiej sytuacji wydaje mi sie, ze wspolnie sie ustala kwote zrzutki a nie narzuca, kazdy ma inne mozliwosci w danej chwili.
    Ta mapa zdrapywana super, sama sie nad nia kiedys zastanawialam.
    Z podobnych pomyslow mozna zamowic mape nieba z danego dnia, np urodzin dziecka, slubu, itp tez fajne i oryginelne.
    cos takiego https://strellas.com/pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 16:15

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, póki co malutka będzie spała w śpiworku lub rożku ale ogólnie mieszkam w kamienicy, zima szybko się wychladza mieszkanie ponieważ budynek nie jest ocieplony i tak myślę czy by na wszelki wypadek nie kupić kolderki, polecacie jakaś? Skąd zamawiacie poszewki? Czy żadna s was tego nie kupowała jeszcze?

oar843r8hxms7jm7.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania można kupić cieplejszy śpiworek, ich grubość jest podawana w skali tog. Tak chyba bezpieczniej.

• Aaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam pytanie o ręczniki. Macie jakieś specjalne dla Maluchów, z innego materiału czy coś? Okrycie kąpielowe mamy póki co jedno, ale zastanawiam się nad samymi ręcznikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 16:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Dziewczyny, póki co malutka będzie spała w śpiworku lub rożku ale ogólnie mieszkam w kamienicy, zima szybko się wychladza mieszkanie ponieważ budynek nie jest ocieplony i tak myślę czy by na wszelki wypadek nie kupić kolderki, polecacie jakaś? Skąd zamawiacie poszewki? Czy żadna s was tego nie kupowała jeszcze?
    Jeżeli w pokoju będziecie mieć naprawdę zimno (poniżej 17stopni) to trzeba kupić śpiworek 2 lub 2.5 tog do tego dziecko ubrane w pajac, body, skarpetki.

Jak wpiszesz w google "jak ubierac dziecko do spania" i klikniesz w grafikę to wyswietli Ci, jak ubrac dziecko w zależności od stopni w ponieszczeniu :)
    Tak, żeby bylo bezpiecznie, bez zadnych kolder

Cecylia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Ja z kolei mam pytanie o ręczniki. Macie jakieś specjalne dla Maluchów, z innego materiału czy coś? Okrycie kąpielowe mamy póki co jedno, ale zastanawiam się nad samymi ręcznikami.
    Ja kupiłam po prostu 3 okrycia kąpielowe, nic innego nie planuję w końcu to okrycie to ręcznik.
    Ponoć bambusowe okrycia kąpielowe są fajne, ale drogie, więc się nie skusiłam

Poza tym do wytarcia może być też pielucha jako ręcznik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 17:06

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni a gdzie sprawdzasz jaki to centyl ? Jest jakiś kalkulator ?
    Bo mi już nie piszą w centylach bo wiedza ze się doktoryzuje nad tym potem

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    https://medicinafetalbarcelona.org/calc/

http://perinatology.com/calculators/exbiometry.htm

Ja tu sobie wpisywałam ;)

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:

U nas córką spala w polarkowych pajacykach. W nocy sprawdzałam to czasem rozkopana była a cieplutko na karku i wszędzie.
    Przegrzewanie gorsze dla takiego maluszka więc w takich zwykłych śpiworach powinno być akurat

Co do ręczników to ja kupiłam zwykle z Pepco. Tak samo córce i są akurat. Ładnie chłoną wodę. A dziecko za chwilę wyrośnie i tak więc przemienicie na zwykły ręcznik kąpielowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 17:27

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:

Tutaj:
    http://medicinafetalbarcelona.org/calc
    :)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże opóźnienie jest. Co najmniej godzinne...

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za linki.

Moni powodzenia.

moni05 lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U nas wszystko ok po wizycie. Dzis 30 tydz i 3 dni i waga 1900. Myślałam ze bedzie o wiele wiekszy. Na tym etapie jegi siostry ważyły o ponad pol kilo wiecej. Lekarz chce mi zrobic cesarke 20 września bo wtedy ma dyżur
    Najpierw chciał 4 pazdziernika bo.termin z okresu na 13.10 a potem.stwierdził ze zobaczymy jaki termin byl w 10tygodniu z wielkości malucha a tam było 6.10 i zaproponował ten 20.09. Ja kurcze zła i aż mi sie płakać chciało. Bo wydaje mi.sie ze ten 30 jak planowałam.jest bezpieczniejszy. No i bede miała męza na miejscu wtedy. Mamy pogadac dokladnieni ustalić pod koniec sierpnia ale powiem jemu że nie.
    Ciecie w kazdej chwili.moze zrobić.

moni05, mia4444, Kookosowa, przedszkolanka:), kasia1518, Cabrera, Jupik lubią tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wspolczuje tych komplikacji ale mam nadzieję że bedzie ok niedlugo. Co do wagi małego to.napewno jest odpowiednia.

Basiu każdy tydzień przynosi ci coraz to lepsze wieści:-) bardzo się ciesze:-)

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej
    U nas wszystko ok po wizycie. Dzis 30 tydz i 3 dni i waga 1900. Myślałam ze bedzie o wiele wiekszy. Na tym etapie jegi siostry ważyły o ponad pol kilo wiecej. Lekarz chce mi zrobic cesarke 20 września bo wtedy ma dyżur
    Najpierw chciał 4 pazdziernika bo.termin z okresu na 13.10 a potem.stwierdził ze zobaczymy jaki termin byl w 10tygodniu z wielkości malucha a tam było 6.10 i zaproponował ten 20.09. Ja kurcze zła i aż mi sie płakać chciało. Bo wydaje mi.sie ze ten 30 jak planowałam.jest bezpieczniejszy. No i bede miała męza na miejscu wtedy. Mamy pogadac dokladnieni ustalić pod koniec sierpnia ale powiem jemu że nie.
    Ciecie w kazdej chwili.moze zrobić.
    Większy? :) u mnie w 31+5 mały ma 2098 gram i lekarz mówi, że jest duży i duży będzie do porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 18:28

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ