X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybaczcie że nie odniosę się do tego co pisalyscie. Jestem zupelnie wypruta z sił...
    Czarek waży 1360 g, łożysko dalej nisko, lewa nerka ciągle się powiększa. W czwartek idę na dokładniejsze usg.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga zależy też od lekarza, wczoraj sama widziałam jak u nas lekarz tylko milimetr odjechał za daleko i już pokazuje wymiar na 40tc

moni05 lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe mnie się też wydaje że dzidzia duża. Brunetka ja wczoraj musiałam ostro hamować bo mi gościu wyjechał, że się tak zdenerwowalam o brzuch jak nie wiem co. A co dopiero zderzenie...

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze Wam napiszę ciekawostkę. Prałam dzisiaj ubranka różnych firm. I miałam nowe- z 5 10 15 body z piżamką w autka no i różne tam z pepco. Te z 5 10 15 pościerały się wzorki a pepco idealne!! prane w tym samym praniu!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    a jeszcze Wam napiszę ciekawostkę. Prałam dzisiaj ubranka różnych firm. I miałam nowe- z 5 10 15 body z piżamką w autka no i różne tam z pepco. Te z 5 10 15 pościerały się wzorki a pepco idealne!! prane w tym samym praniu!
    U mnie kokok z jukki pn praniu zrobił się szorstki i sprał się materiał :/

• moni05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że to zależy od lekarza. Dzisiaj jakoś szybko to robił, tamten powoli, dokładnie...
    Spróbuję się dostać póki co przynajmniej na NFZ u siebie w przychodni. Ponoć lekarz nienajgorszy, nie wiem jak terminy.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dostałam kolejny karton ciuszków...tym razem od szwagierki. W życiu tego wszystkiego małej nie założę. A prać będę tylko 50, 56, 62. No może 68.Pralka dzisiaj przyszła nowa ale nie ma kto podłączyć więc muszę czekać do poniedziałku i wtedy ruszę z praniem na całego.

moni05, Atyde lubią tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze musiałabym też pójść w wasze ślady i zacząć prać :) pranie jak pranie ale to prasowanie mnie przeraża :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakich stopniach robicie pranie? Tak jak na metce? Ja pewnie po wizycie też zacznę, mąż dziś pojechał do Holandii więc muszę się czymś zająć bo mnie trafi. Parę godzin bez niego A gdzie to 2 miesiące, jak mi się już tęskni 😥

syy26iye928jhyb7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na poprawę humoru zrobię zakupy. Myślicie że pomoże?😉

moni05 lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny w jakich stopniach robicie pranie? Tak jak na metce? Ja pewnie po wizycie też zacznę, mąż dziś pojechał do Holandii więc muszę się czymś zająć bo mnie trafi. Parę godzin bez niego A gdzie to 2 miesiące, jak mi się już tęskni 😥
    Ja wszystko 40 stopni, podwójne płukanie i 1000 obrotów

wiktoriaa lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    A ja na poprawę humoru zrobię zakupy. Myślicie że pomoże?😉

Gdybym nie wydała fortuny w tym miesiącu to pewnie też bym tak postąpiła 🙈 śmiało!
    Bo chyba powinnam dokupić więcej 68 wobec tego 😂 tydzień temu miałam kupować mniejsze a teraz kuźwa wychodzi na to, że urodze 5kg kolosa. Tylko nie wiem po kim...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wydaje mi się, ze najważniejsze to porównywać wymiary na tym samym sprzęcie i u tego samego lekarza...No i oczywiście założyć trzeba margines błędu...;)
    My mieliśmy ostatnio 29+5 Ok 1400-1500, wiec tez w sumie niewiele.
    Moni, mój Gin-Znajomy mówi, ze Maluchy przybierają teraz Ok 200 gram na tydzień (wiec te 700 gram byłoby podejrzane ;)). Ale ważne, ze troszke podrósł ❤️

Brunetka, u mnie w gościach jest moja 20 miesięczna Chrzesniaczka i ma rozmiar 80 ;)
    Chyba nie ma sensu prac jeszcze takich ciuszków.
    Ja ogarniam garderobę tak do 9 miesiąca :)

moni05 lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Jakby mała się nie ruszala to bym pojechała. Ale co chwilę się odzywa więc wiem że jest ok. Ale strachu się najadlam. Pasy zawsze zapinam i układam je pod brzuchem, adaptera nie mam.
    P. S. To było moje pierwsze uczestnictwo w kolizji, nikt nigdy w nas nie walnal, ani my w kogoś. Był taki huk, że nie wiedziałam co się dzieje, darłam się i jak wyszłam to na tego gościa nawrzeszczalam z nerwów, mama to samo. Dopiero jak się uspokoilysmy to mama stwierdziła, że faktycznie mogła być jej wina, że był w martwym punkcie i mogła spróbować się dogadać, to by mandatu nie dostała. Ale to był młody taksówkarz, więc jak już widział że mama jedzie to po prostu wjechał i będzie miał za friko naprawione.. A tak to teraz trzeba kupić nowe drzwi, koszt. Ok. 800 zł + naprawa +mandat 450 zł. Piękny prezent sobie zrobiła na 30 rocznicę ślubu..
    Ale rusza nie się dziecka w chwili obecnej nie ma nic wspólnego z odklelajacym się łożyskiem np. Ja bym po jechała sprawdzić. Nawet jak to było lekko to tm nie jest potknięcie o nierówny chodnik tylko siła uderzenia spora.

pOla34, moni05, ammarylis, sunshine03, Atyde, Jupik lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Ja to w 40° pralam i do dziś tak piore .

wiktoriaa lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie ma co porównywać, jak badanie na innym sprzęcie i przez innego lekarza :/
    Albo jeden albo drugi wyjechał mocno w granicach błędu
    2.5cm na tym etapie jeśli chodzi o szyjkę to dobry wynik! Będzie dobrze :) odpoczywaj sobie, a zobaczysz, że jeszcze po terminie będziesz rodzić :)

Ale też bym się wkurzyła jakby mi takie skrajne wymiary wyszły :/

Brunetka spirit ma racje i dziewczyny. Po wypadku, stłuczce koniecznie powinno się pojechać do szpitala, żeby sprawdzić, czy łożysko się nie odkleja.
    To dobrze, że dziecko się rusza, ale nie jest to niestety żaden wyznacznik, że wszystko jest dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 21:06

moni05 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że w kwestii rozmiarów to zależy od dziecka; moja Zośka skończyła rok A już niektóre ciuszki- właściwie spodnie nakładam w rozmiarze 92 bo długasne nogi ma.

Ale tak jak piszecie dziewczyny, raczej pranie tych większych rozmiarów > 74 mija się z celem, bo potem trzeba będzie robić to jeszcze raz- także Brunetka- prasowanie do rozmiaru 74/80 , resztę pakuje w kartony- zawsze będzie to mniej ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 21:07

brunetka91 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka91 ja bym jednak też radziła konsultacje z lekarzem. Nie możesz zadzwonić do swojego prowadzącego i przedstawić sytuację?

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że w ogóle porównywanie wagi dziecka jest bez sensu na tym etapie, każde rośnie inaczej, w swoim tempie. Jedno przybiera systematycznie a drugie szybko wybije i później wolniej. Naprawdę Dziewczyny cieszmy się, że jesteśmy już w trzecim trymestrze :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

• Goemi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że kiedyś był już poruszany temat ale chciałam dopytać czy decydujecie się na bank komórek macierzystych.? Dziś byłam w szkole rodzenia i właśnie było spotkanie z przedstawicielami tego banku i mam bardzo mieszane uczucia. Jako jedyna nie podałam swoich danych bo to potrzebne do przesłania oferty ale bez przesady wszystkie dane personalne + termin porodu i nazwisko lekarza prowadzącego i oczywiście konkurs za te dane można wygrać bank za darmo. Czy też się z tym spotkałyście w szkole rodzenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 21:18

‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ