Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:a jeszcze Wam napiszę ciekawostkę. Prałam dzisiaj ubranka różnych firm. I miałam nowe- z 5 10 15 body z piżamką w autka no i różne tam z pepco. Te z 5 10 15 pościerały się wzorki a pepco idealne!! prane w tym samym praniu!Paulina
-
Też mi się wydaje, że to zależy od lekarza. Dzisiaj jakoś szybko to robił, tamten powoli, dokładnie...
Spróbuję się dostać póki co przynajmniej na NFZ u siebie w przychodni. Ponoć lekarz nienajgorszy, nie wiem jak terminy.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
I dostałam kolejny karton ciuszków...tym razem od szwagierki. W życiu tego wszystkiego małej nie założę. A prać będę tylko 50, 56, 62. No może 68.Pralka dzisiaj przyszła nowa ale nie ma kto podłączyć więc muszę czekać do poniedziałku i wtedy ruszę z praniem na całego.
moni05, Atyde lubią tę wiadomość
-
Kurcze musiałabym też pójść w wasze ślady i zacząć prać
pranie jak pranie ale to prasowanie mnie przeraża
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
wiktoriaa wrote:Dziewczyny w jakich stopniach robicie pranie? Tak jak na metce? Ja pewnie po wizycie też zacznę, mąż dziś pojechał do Holandii więc muszę się czymś zająć bo mnie trafi. Parę godzin bez niego A gdzie to 2 miesiące, jak mi się już tęskni 😥
wiktoriaa lubi tę wiadomość
Paulina -
adella1 wrote:A ja na poprawę humoru zrobię zakupy. Myślicie że pomoże?😉
Gdybym nie wydała fortuny w tym miesiącu to pewnie też bym tak postąpiła 🙈 śmiało!
Bo chyba powinnam dokupić więcej 68 wobec tego 😂 tydzień temu miałam kupować mniejsze a teraz kuźwa wychodzi na to, że urodze 5kg kolosa. Tylko nie wiem po kim...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyDziewczyny, wydaje mi się, ze najważniejsze to porównywać wymiary na tym samym sprzęcie i u tego samego lekarza...No i oczywiście założyć trzeba margines błędu...
My mieliśmy ostatnio 29+5 Ok 1400-1500, wiec tez w sumie niewiele.
Moni, mój Gin-Znajomy mówi, ze Maluchy przybierają teraz Ok 200 gram na tydzień (wiec te 700 gram byłoby podejrzane). Ale ważne, ze troszke podrósł ❤️
Brunetka, u mnie w gościach jest moja 20 miesięczna Chrzesniaczka i ma rozmiar 80
Chyba nie ma sensu prac jeszcze takich ciuszków.
Ja ogarniam garderobę tak do 9 miesiącamoni05 lubi tę wiadomość
-
brunetka91 wrote:Jakby mała się nie ruszala to bym pojechała. Ale co chwilę się odzywa więc wiem że jest ok. Ale strachu się najadlam. Pasy zawsze zapinam i układam je pod brzuchem, adaptera nie mam.
P. S. To było moje pierwsze uczestnictwo w kolizji, nikt nigdy w nas nie walnal, ani my w kogoś. Był taki huk, że nie wiedziałam co się dzieje, darłam się i jak wyszłam to na tego gościa nawrzeszczalam z nerwów, mama to samo. Dopiero jak się uspokoilysmy to mama stwierdziła, że faktycznie mogła być jej wina, że był w martwym punkcie i mogła spróbować się dogadać, to by mandatu nie dostała. Ale to był młody taksówkarz, więc jak już widział że mama jedzie to po prostu wjechał i będzie miał za friko naprawione.. A tak to teraz trzeba kupić nowe drzwi, koszt. Ok. 800 zł + naprawa +mandat 450 zł. Piękny prezent sobie zrobiła na 30 rocznicę ślubu..pOla34, moni05, ammarylis, sunshine03, Atyde, Jupik lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny w jakich stopniach robicie pranie? Tak jak na metce? Ja pewnie po wizycie też zacznę, mąż dziś pojechał do Holandii więc muszę się czymś zająć bo mnie trafi. Parę godzin bez niego A gdzie to 2 miesiące, jak mi się już tęskni 😥
wiktoriaa lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyMoni nie ma co porównywać, jak badanie na innym sprzęcie i przez innego lekarza
Albo jeden albo drugi wyjechał mocno w granicach błędu
2.5cm na tym etapie jeśli chodzi o szyjkę to dobry wynik! Będzie dobrzeodpoczywaj sobie, a zobaczysz, że jeszcze po terminie będziesz rodzić
Ale też bym się wkurzyła jakby mi takie skrajne wymiary wyszły
Brunetka spirit ma racje i dziewczyny. Po wypadku, stłuczce koniecznie powinno się pojechać do szpitala, żeby sprawdzić, czy łożysko się nie odkleja.
To dobrze, że dziecko się rusza, ale nie jest to niestety żaden wyznacznik, że wszystko jest dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 21:06
moni05 lubi tę wiadomość
-
Myślę że w kwestii rozmiarów to zależy od dziecka; moja Zośka skończyła rok A już niektóre ciuszki- właściwie spodnie nakładam w rozmiarze 92 bo długasne nogi ma.
Ale tak jak piszecie dziewczyny, raczej pranie tych większych rozmiarów > 74 mija się z celem, bo potem trzeba będzie robić to jeszcze raz- także Brunetka- prasowanie do rozmiaru 74/80 , resztę pakuje w kartony- zawsze będzie to mniej ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 21:07
brunetka91 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Ja myślę, że w ogóle porównywanie wagi dziecka jest bez sensu na tym etapie, każde rośnie inaczej, w swoim tempie. Jedno przybiera systematycznie a drugie szybko wybije i później wolniej. Naprawdę Dziewczyny cieszmy się, że jesteśmy już w trzecim trymestrze
sunshine03 lubi tę wiadomość
Paulina -
Wiem, że kiedyś był już poruszany temat ale chciałam dopytać czy decydujecie się na bank komórek macierzystych.? Dziś byłam w szkole rodzenia i właśnie było spotkanie z przedstawicielami tego banku i mam bardzo mieszane uczucia. Jako jedyna nie podałam swoich danych bo to potrzebne do przesłania oferty ale bez przesady wszystkie dane personalne + termin porodu i nazwisko lekarza prowadzącego i oczywiście konkurs za te dane można wygrać bank za darmo. Czy też się z tym spotkałyście w szkole rodzenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 21:18