X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa masakra po prostu. Czasem mam wrażenie, że dla niektórych lekarzy człowiek jest nikim...

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Kookosowa masakra po prostu. Czasem mam wrażenie, że dla niektórych lekarzy człowiek jest nikim...
    Współczuję czekania Kookosowej, bo to jest straszne :(

ale Twoje twierdzenie jest trochę na wyrost. Skoro jej zabieg przełożono to znaczy, że lekarze musieli się zająć pilniejszymi i gorszymi przypadkami

obecnie też już nie ma tego, że trzeba leżeć 3 dni, żeby szpital dostał kasę za pobyt w szpitalu (bo to była głupota)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa przetrzymuja dla kasy ewidentnie. Moja mama prscuje w szpitalu i czesto mowi, ze 'dac w lapkę' obowiazuje do dzis. Moja dziadek tez czekal na operacje i w ooncu zaplacil to sie nim zajeli.
    Mnie tez tak chcieli przetrzymac ale ja sie wypisalam na zadanie.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Współczuję czekania Kookosowej, bo to jest straszne :(

ale Twoje twierdzenie jest trochę na wyrost. Skoro jej zabieg przełożono to znaczy, że lekarze musieli się zająć pilniejszymi i gorszymi przypadkami

obecnie też już nie ma tego, że trzeba leżeć 3 dni, żeby szpital dostał kasę za pobyt w szpitalu (bo to była głupota)
    Ogólnie moje stwierdzenie jest poparte moimi doświadczeniami, a trochę ich miałam w 2018 r., bo byłam w różnych szpitalach pacjentka. I tu nie chodzi o to czy kasę dostają czy nie, bo to akurat mnie nie obchodzi, ale stosunek niektórych - podkreślam- niektórych lekarzy w stosunku do przypadku danej pacjentki często pozostawia wiele do życzenia. Mając prywatnego swojego lekarza w szpitalu byłam zupełnie inaczej traktowana, niż wtedy, gdy musiałam rodzic w szpitalu gdzie on nie przyjmuje ( ponieważ rodzic musiałam w szpitalu z 3 poziomem referencyjnoaci) z powodu wady serca dziecka. I nie chodzi tu o to, że Jagódka zmarła, tylko o sam fakt jak byłam traktowana przez trzy tygodnie pobytu w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 11:47

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa cierpliwości, ja już się jej w szpitalu nauczyłam:* cały czas trzymam kciuki za Was:*
    My po usg, dziś tylko sprawdzali przepływy i wody. Wody w normie, przepływy się nie pogorszyły:) opór w pepowine jest dalej ale ciut lepszy niż ostatnio był 1,55 A dziś 1,5. Więc trzymamy się dalej:) oby pomiary za tydzień były pomyślne, mam nadzieję że Filipek nie spoczął na laurach... przyszły wyniki wymazów też w porządku. Jutro kończymy upragniony 32tc❤

Kookosowa, ammarylis, ManiaM, przedszkolanka:), wiktoriaa, Karooo93, Cabrera, kkkaaarrr, kalcia, silent, paulina2811, Goemi, Kinga82, Jupik, mia4444, Neroli, kasia1518, brunetka91, aga_ni, japonka, Dominika32 lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Kokosowa cierpliwości, ja już się jej w szpitalu nauczyłam:* cały czas trzymam kciuki za Was:*
    My po usg, dziś tylko sprawdzali przepływy i wody. Wody w normie, przepływy się nie pogorszyły:) opór w pepowine jest dalej ale ciut lepszy niż ostatnio był 1,55 A dziś 1,5. Więc trzymamy się dalej:) oby pomiary za tydzień były pomyślne, mam nadzieję że Filipek nie spoczął na laurach... przyszły wyniki wymazów też w porządku. Jutro kończymy upragniony 32tc❤
    Świetne wiadomości :) myślę, że teraz to już będzie tylko lepiej :) jak ktoś mi życzliwy powiedział : że ma nadzieję, że limit pecha na dłuższy czas już wyczerpałam i życzę żebys ty też już go wyczerpała i teraz było już tylko lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 11:50

basia1987 lubi tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshain jestem z rodziny medyków i wiem jak działają szpitale. Moja mama jak się dowiedziała że mnie zapomnieli wpisać to się uśmiała. Paranoja. Muszą trzymać trzy dni bo kasa. I to nadal funkcjonuje. I niestety lekrze mieli pilne przypadku. Była obsowa w czasie. Ale potem zabiegu były robione więc jako że próbka powinna iść na czas to powinni mnie wziąć pierwsza. A woleli przewalić na koniec. Co do lekarzy to niestety atyde na rację. Patrząc jakie mają podejście na obchodzie. Dopiero jak coś się dzieje to nagle się okazuje ile ich jest i każdy lata jak na sraczkę. Byle tylko się nic nie stało.

Ehh wypłakałam się i zjadłam batona i mi lepiej. Byli mnie odwiedzić więc mogłam potulic dziecko.

Atyde lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa masakra! Nie dziwie się, że się musiałaś wypłakać. Dla mnie to abstrakcja, że biorą Cię od niedzieli do szpitala i już kolejny raz przekładają zabieg. Też uważam, że tu gównie o kasę chodzi jak nie z NFZ to po znajomości wrzucają kogoś na zabiegi albo lekarz nie przychodzi bo sobie w prywatnym gabinecie przyjmuje.

Skoro amnio robią w pon i śr to czemu Ci ściemniali, że będziesz miała we wtorek? Chore... Trzymaj się dzielnie! Jesteśmy z Tobą!

Basiu a jaka waga Filipka??

Ja zaczęłam w końcu też pranie :) Ale póki co kocyki, i takie tam co jeszcze dostałam od znajomej.

Ubranka jeszcze czekają :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, współczuję nerwów 😔 trzymaj się dzielnie 😘

Basiu, cieszę się z dobrych informacji. Oboje z Filipkiem jesteście bardzo silni. ❤️

Ja laktator mam ręczny z canpola. Zwykły, ręczny wystarczał na moje potrzeby. W sumie planuje KP i KPI żeby mąż przynajmniej raz to robił, więc przynajmniej raz będę odciągnąć. Nadmiar chce mrozic, kupiłam na razie 1 opakowanie woreczkow. Mam mały zamrażalnik, więc pojemniczki odpadają. Musi być na płasko.

Kookosowa lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.Kokosowa przykro mi, głową muru nie przebijesz. Na szpitale i lekarzy każdy narzeka. Ważne że jesteś pod kontrolą i nic się nie dzieje. Basiu cieszę się razem z Tobą. Musi być już dobrze. Powodzenia na wizytach.

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Kokosowa masakra! Nie dziwie się, że się musiałaś wypłakać. Dla mnie to abstrakcja, że biorą Cię od niedzieli do szpitala i już kolejny raz przekładają zabieg. Też uważam, że tu gównie o kasę chodzi jak nie z NFZ to po znajomości wrzucają kogoś na zabiegi albo lekarz nie przychodzi bo sobie w prywatnym gabinecie przyjmuje.

Skoro amnio robią w pon i śr to czemu Ci ściemniali, że będziesz miała we wtorek? Chore... Trzymaj się dzielnie! Jesteśmy z Tobą!

Basiu a jaka waga Filipka??

Ja zaczęłam w końcu też pranie :) Ale póki co kocyki, i takie tam co jeszcze dostałam od znajomej.

Ubranka jeszcze czekają :)
    Pomiary mamy za tydzień:*

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, czyli teraz czekamy do przyszłego wtorku i pomiarów, a pozniej jeszcze tydzień i będzie już 34 tc ❤️

A szpitale...No cóż...bywają różne...ja tez mam różne doświadczenia, czasem lepsze, czasem gorsze.
    Dlatego będziemy chyba rozmawiać z eM. z naszym lekarzem, czy mógłbyś być pod telefonem...chodzi głównie o pomoc w przyjęciu do szpitala (nie chciałabym być odesłana ;)) i np. interwencje przy ewentualnym braku postępu porodu (to moja największa obawa :/)

basia1987 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piąta i ostatnia pralka wstawiona 😬 jutro planuje poprasować (na siedząco) i poukładać wielkościowo to wszystko. Na pewno niebawem spakujemy z mężem torby.

Jemu też się włączylo wicie gniazda chyba. Latal z odkurzaczem, pozmywal a teraz niedawno skończył myć lodówkę. Super, bo nie znoszę tego robić. Że też wpadł na to że by wypadało. 🤯

O 16 wyjeżdżamy, bo przed wizytą ogarniemy jakiś obiad na mieście 😉 tak jak zawsze było czepianie się że chudne, nie przybieram tak teraz 4kg w miesiąc. Zakład, że będzie "za dużo"? 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 14:20

Cabrera, Kookosowa, ammarylis lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniu. Mały nadrobił trochę. Ale byłam u innej lekarki bo moja na urlopie i trochę mniej jej ufam. Wg niej waga 1686 gram. Czyli nadrabia. Ale mnie tak tuczy cała rodzina ze za chwile ja się nie uniose.

sunshine03, silent, Cabrera, moni05, mia4444, Atyde, Kookosowa, ammarylis, Karooo93, wiktoriaa, kasia1518, przedszkolanka:), Goemi, Jupik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ja po badaniu. Mały nadrobił trochę. Ale byłam u innej lekarki bo moja na urlopie i trochę mniej jej ufam. Wg niej waga 1686 gram. Czyli nadrabia. Ale mnie tak tuczy cała rodzina ze za chwile ja się nie uniose.
    Mysle ze nie masz się co martwić wagą dziecka :) u mnie w 31+2 1590g i lekarz uważa, że wszystko w normie. Po prostu waga przewidywana na poród to 3.1-3.3kg

moni05 lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 30tc mały miał około 1340-1400g i mówiła, że dobrze rośnie i przy porodzie może mieć 3700g, wiec wydaje mi się, że Twoja waga jest na prawdę w porządku :)

Dziewczyny, wiecie co to może być, że prawie codziennie czuje w brzuchu takie delikatne miarowe stukanie jak bicie serca, ale wolniejsze niż moje, bo sprawdzałam. Czuje to jakiś czas i potem cisza i na nastepny dzień lub za kilka dni znowu 🤔

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    U mnie w 30tc mały miał około 1340-1400g i mówiła, że dobrze rośnie i przy porodzie może mieć 3700g, wiec wydaje mi się, że Twoja waga jest na prawdę w porządku :)

Dziewczyny, wiecie co to może być, że prawie codziennie czuje w brzuchu takie delikatne miarowe stukanie jak bicie serca, ale wolniejsze niż moje, bo sprawdzałam. Czuje to jakiś czas i potem cisza i na nastepny dzień lub za kilka dni znowu 🤔

Oliii, czkawka 🤔???
    Ja tak czułam tylko raz i wydaje mi się, ze to czkawka była 😊

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie obstawiałabym czkawke, ale kuzynka mi inaczej opisywała jak wygląda czkawka, że niby wtedy cały brzuch skacze i w sumie nie wiem 😀

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollliii a może czkawka małego? ;)

Ja padam. Serio. Byliśmy u tej kuznki. Wracając 30min staliśmy w pełnym słońcu w aucie bez klimy bo jechał TDP... Przed nami stała śmieciara i normalnie mnie dźwigało...
    Do tego czuję że spojenie mnie zaczyna boleć więc może rzeczywiście się lekko rozeszło. Jeszcze dwa dni i wizyta. K powiedział że pójdzie że mną.

Powiedzcie mi, znajomi z którym jedziemy chcą zrobić niespodziankę tym ktorzy nas zaprosili na ten weekend miodowy. Ok. Jestem za. Tyle że wymyślili po 200zl od pary, dla nas trochę duzo... Ciężko trochę wyłożyć tyle kasy parę dni przed wyjazdem... Szczególnie że trzeba zatankować, wziąć ze sobą też kasę... Więc pomyslalam, że zrobimy sami prezent za tyle ile nas stać. Oni dużo podróżują i znalazłam taka fajna zdrapkę mapy świata do powieszenia na ścianę. Miejsce które zwiedza mogą sobie odhaczyc zdrapując je. Co myślicie? Ogólnie oni lubią takie rzeczy więc myślę że by się ucieszyli. ostatecznie zamiast 200 możemy się dołożyć 100... I też będzie ok. Raczej nikt nas nie będzie gonić. Szczególnie, że napisałam, że przed porodem i weselem cienko u nas z kasą...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer, waga jest prawidłowa jak najbardziej. Ja po każdym usg panikuje i też tak mówią, że mały mały, a jak sobie sprawdzam, na którym jest centylu to zawsze jest w normie, a nawet ponad. Twój też powyżej dwudziestego, jest ok 😊

Kiniorek, oczywiście, że zawsze i w każdej sytuacji wydatki planuje się zgodnie z możliwościami, a nie oczekiwaniami innych. Nie denerwuj się, myślę, że spokojnie możecie wyłożyć tyle, na ile Was stać i nikt rozsądny nie będzie Was o to winil. 😉
    Sama poszalalam w tym miesiącu za bardzo, bo na malowanie, zakupy dla małego i drobiazgi poszło 2500 ponad... 🙈 Sama sobie szlaban daje na cokolwiek innego.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ