X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymam za Was kciuki ❤️ nie jestem sama, ale pewnie ostatnia 😅

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Dzień dobry :)
    Emikey jakbym czytała o sobie. Mam takie schizy i strachy o córkę że to się na książkę nadaje. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić że ona niedługo sama będzie chodzić po dworzu albo do szkoły bez mojego czujnego oka. Chyba jej GPS zamontuje pod skórą. A jeszcze jak się słyszy co czasami się dzieje. Że dzieci się biją, że jakieś małolaty kogoś skatowały i zrobiły krzywdę to mam już panikę na samą myśl. Może z drugim będzie mniej czasu na myślenie to będzie łatwiej. :)
    My już myślimy o jakimś trackerze i o tym gdzie go wsadzić haha :P

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, ale się porobiło. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki! 😘
    I koniecznie się odzywajcie!

Ja się ostro biorę za pranie, prasowanie i układanie!🙂😍

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    A powiedzcie mi o co chodzi z azotanem srebra? Nie pamietam, aby Borys mial to podawane 3 lata temu.. na co to jest??

Edit: juz doczytalam, to nie szczepienie a zakraplanie oczu. To bylo 3 lata temu :)

Tego azotanu srebra się już nie używa, tzn przynajmniej w tym szpitalu w który będę rodzic. Ale zakraplają czymś innym, tj jakaś maścią z antybiotykiem.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    Kkkkaaaarrr to zabieg Credego, nie masz wpisanego tego w wypis? ja chyba mam, az musze poszukac i sprawdzić
    Pamietam jak jeszcze na sali porodowej po dwoch godzinach przytulania jak bylo mierzenie, wazenie to polozna zapytala czy zgadzamy sie na 'przetarcie oczu'. Bylam przekonana, ze to jakis antybiotyk, tak mi zostalo w pamieci, ale moze to byl ten azotan

Edit: aga ni, doczytalam teraz twoj post, to by pasowalo do tego co zostalo w mojej pamieci, slowo antybiotyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:17

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Właśnie nigdy nie było problemu. Zawsze ilość wód była prawidłowa. Będę więcej pić i zobaczę czy za tydzień na usg coś się poprawiło.
    Dzięki za rady!
    W poprzedniej ciazy na jednym usg wyszlo, ze mam za malo wod, nawet do szpitala mnie wyslali. Oczywiscie kazali pic itd. Jakos tak wyszlo, ze rano byl lekarz, a na IP wieczorem pojechalam i caly dzien nic innego nie robilam tylko pilam. Na IP ilosc wod w normie i wielkie zdziwienie po co mnie przyslali

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz cały czas właśnie mi powtarza o piciu wody, żebym nie bała się, że napije się za dużo bo wtedy po prostu wysikam to ci będzie w nadmiarze a dla dziecka będzie lepiej

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja jestem po wizycie. Mały ma 2kg. Wszystko ok poza wodami płodowymi na granicy... Wizyta za 2 tyg. Zmartwiło mnie to bo jesli nadal bedzie ich mało to czeka mnie szpital. Nie dosc ze ostatnio mam doły to jeszcze to! W miedzy czasie mam usg w 3go trymestru wiec zapytam tamtego lekarza.
    Łożysko się podniosło ale ja chyba nadal wolałabym cc. Strasznie sie boję komplikacji podczas sn. 8 lat czekalismy na dziecko. Na dodatek jest z inv i najzwyczajniej w swiecie boję sie o niego. Lekarka mówiła ze urodze naturalnie.
    Mnie też zakwalifikowali do porodu naturalnego, chyba że pojawią się jakieś wskazania po drodze. Trzymam kciuki za wody, za 2 tygodnie będziesz już w 35 tygodniu więc nawet jakby coś trzeba było z tym robić, to już duży chłopak będzie :)

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • japonka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Ja miałam elektryczny Medela i ręczny Avent. Obydwa sprzedałam, ale wolałam ten ręczny. Laktator się przydaje, bo matka też człowiek i czasami chce lub musi wyjść bez dziecka. Teraz mam pożyczony Medela i najwyżej kupię inny jak ten się nie sprawdzi.
    Ja mam Medela Swing, koleżanki polecały.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator lovi ręczny po corce. Przydał się przy nawale, ściągałam tez i mroziła już później na czarna godzinę :) kupiłam używany za 50 zł chyba i sprawdził się właśnie przy nawale jakoś w 5 dobie.

ammarylis lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś weszłam w 8 miesiąc <8 powodzenia dziś na wizytach, ja mam w piątek

Cabrera, przedszkolanka:), Aaga, moni05, mia4444, japonka lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zryczalam. Polskie szpitale dbają o dietę ciężarnej i jej nerwy. Był obchód i wczoraj mówili że o 7 rano amnio po czym o 9 że jednak nie dziś a jutro. Bardzo są skrupulatni w tym co robią. Już mi z nerwów tak skurcze łapią. Dzwoniłam do męża wypłakałam się w słuchawkę. On zły bo ile można. Córką też już tęskni. A mnie trzymają niewiadomo po co 3 dzien. Oprócz ktg siedzę i czytam książkę. W domu przynajmniej bym miała opiekę i zdrową dietę. Żałuję że nie poszłam na Bielany tylko tutaj

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa wiem co czujesz, moja córka miała 10 miesięcy kiedy miała mieć operacje pod narkoza, wcześniej miałam jej nie karmić 6 godzin, a jadła wyedy tylko pierś i oni mi 3 razy zmieniali godzinę operacji. Córka już była wkurzona, bo nie wiedziała o co mi chodzi, raz jej daje dwie piersi i każe jeść do pełna, potem ona chce, a ja nie daje, jednak za godzinę daje, potem znowu nie daje i daje i tak w kółko :| może porozmawiaj z lekarzem prowadzącym, ze masz w domu mała córkę, która bardzo tęskni, a ty psychicznie się męczysz w szpitalu i chces konkretnej informacji kiedy będzie badanie.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    A ja się zryczalam. Polskie szpitale dbają o dietę ciężarnej i jej nerwy. Był obchód i wczoraj mówili że o 7 rano amnio po czym o 9 że jednak nie dziś a jutro. Bardzo są skrupulatni w tym co robią. Już mi z nerwów tak skurcze łapią. Dzwoniłam do męża wypłakałam się w słuchawkę. On zły bo ile można. Córką też już tęskni. A mnie trzymają niewiadomo po co 3 dzien. Oprócz ktg siedzę i czytam książkę. W domu przynajmniej bym miała opiekę i zdrową dietę. Żałuję że nie poszłam na Bielany tylko tutaj
    Szpitale często trzymają po to by dostać kasę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro. Bo w oni robią amnio poniedziałek i środę. No już chyba wiedzą jak na korytarzu ryczalam w słuchawkę. Jedzie do mnie mąż bo ja mogę wychodzić z oddziału więc idę do dziecka.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator reczny pigeon. Myslalam, że mi reka odpadnie ściągając mleko. 2 dni meczarni i kupiliśmy elektroniczny aventu. Bylam zadowolona. Ale najlepsze co miałam to silikonowy odciągnąć pokarmu.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, a w ktorym jestes szpitalu? Myslalam ze wlasnie w Bielanskim

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoosowa, współczuje, takie przeciąganie pobytu jest dość częste i z doświadczenia niestety wiem, ze bardzo irytujące :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii laktatora: dostałam używany ręczny aventu, ale udało mi się upolować nowy Tomme Tippe (tez ręczny) w komplecie z 2 butelkami, pojemnikiem do przechowywania i innymi gadżetami (wkładkami etc.) za 58 pln 😁, wiec w sumie dla samych butelek było warto ;))

Nastawiam się głównie na kp, ale właśnie w sytuacjach awaryjnych wole mieć choć ręczny laktator pod ręka ;)

moni05 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa tule :* nasze szpitale..z Pola mnie trzymali 3 doby bo kasa a jak wrócilam to dopiero się za mnie wzieli. (Mdłosci ,kroplowki itp)

Kookosowa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ