Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To i ja się dołączę, a co
Justa z Łodzi, na początku października kończę 35. Krótka historia- o pierwsze dziecko walczyliśmy jakoś ponad 5 lat. Udało się dopiero po pierwszej inseminacji i tak o to mamy w domu prawie 10 mczna Kinie o drugim gadaliśmy, czy tak, czy nie, kiedy- nie mieliśmy złudzeń, że jak się zdecydujemy to pierwsze co idziemy do kliniki. No a tu niespodzianka. Okresu brak, w czwartek robię test- 2 krechy. W piątek beta 175- trochę mało, bo ostatnia @ 22 grudnia, ale z drugiej strony cykle miałam teraz bardziej nieregularne, za chiny nie wiem, kiedy była owulacja, i w ogóle o zabezpieczeniu się nawet byśmy nie pomyśleli, bo jak ktoś się stara 5 lat i się nie udaje to w głowie jest, że brak zabezpieczenia i tak jest świetnym zabezpieczeniem tak czy siak dziś powtórzyłam betę. Termin z @ wychodzi coś 30 września/1 październik ale obstawiam, że owu była później i może być do kliku dni przesunięcia, czyli byłby przent na moje 35 urodziny w sumie jak zrobiłam test to padłam ze śmiechu, to samo zrobił mój mąż jak mu powiedziałam, bo naprawdę, w ogóle nie pomyśleliśmy, że może się udać naturalnie. No i trochę nas to zaskoczyło, ale ogólnie myślę, że damy radę, będzie mała różnica wieku, a dla mnie 35 to i tak sporo na dziecko i im później byłoby trudniej. Tak więc co ma być to będzie, czekam na dzisiejszą betę, czy rośnie i jest ok.
Pozdrawiamsunshine03, kalcia, Klamka1982 lubią tę wiadomość
-
Hej hej hej! Mam 10 miesięczne bobo. Postanowiliśmy szybko starać się o drugie. Wczoraj miałam dziwne brązowe uplawy co mnie zdziwiło bo cykle po ciąży miałam 28-55 dni. Dzisiaj z ciekawości zrobiłam test. Deuga kreska bardzo blada ale widoczna (27dc) byłam już zrobić betę wyniki o 13. Z apki wynika, że 8 października będzie naszym dniem. Ciekawa jestem co pokaże wynik bety. Jeju.. wszystko od nowa? Dziesięć razy siku w nocy, ubieranie butów przez męża? Chyba się boję
Klamka1982 lubi tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:Hej hej hej! Mam 10 miesięczne bobo. Postanowiliśmy szybko starać się o drugie. Wczoraj miałam dziwne brązowe uplawy co mnie zdziwiło bo cykle po ciąży miałam 28-55 dni. Dzisiaj z ciekawości zrobiłam test. Deuga kreska bardzo blada ale widoczna (27dc) byłam już zrobić betę wyniki o 13. Z apki wynika, że 8 października będzie naszym dniem. Ciekawa jestem co pokaże wynik bety. Jeju.. wszystko od nowa? Dziesięć razy siku w nocy, ubieranie butów przez męża? Chyba się boję
Mała ruda ja tez termin z ost. Miesiączki na 8 października nasza córcia wczoraj skończyła dwa latka, a ja już od roku chciałam starać się o drugie, ale zawsze coś było, a to mąż jeszcze nie był gotowy, to stwierdziłam ze pójdę do pracy na chwile załapie się to i finansowe zabezpieczenie będzie, pracowałam 10 miesięcy i powiedzieli mi, żebym odpoczęła i za miesiąc wróciła- zeby nie dać mi umowy na czas nieokreślony, akurat w tym momencie mąż się zdecydował , ze już czas na drugie. Umowe miałam do 15 stycznia a 24 blada kreseczka 25 stycznia już beta 18,5 wiec można powiedzieć, ze dwa tygodnie się staraliśmy hehe
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
kalcia wrote:h
Mała ruda ja tez termin z ost. Miesiączki na 8 października nasza córcia wczoraj skończyła dwa latka, a ja już od roku chciałam starać się o drugie, ale zawsze coś było, a to mąż jeszcze nie był gotowy, to stwierdziłam ze pójdę do pracy na chwile załapie się to i finansowe zabezpieczenie będzie, pracowałam 10 miesięcy i powiedzieli mi, żebym odpoczęła i za miesiąc wróciła- zeby nie dać mi umowy na czas nieokreślony, akurat w tym momencie mąż się zdecydował , ze już czas na drugie. Umowe miałam do 15 stycznia a 24 blada kreseczka 25 stycznia już beta 18,5 wiec można powiedzieć, ze dwa tygodnie się staraliśmy hehe
Ja miałam podobna sytuację w pracy. Mieszkałam z mężem w dwóch różnych krajach i widywalismy się raz na miesiąc. Nie było mowy o dziecku w takich okolicznościach a ja narazie nie chciałem się przeprowadzać bo kochałam swoją pracę. Ale pewnego lutowego dnia dowiedziałam się że mnie przesunięto, raczej zdegradowano, na inne stanowisko bo trzeba było zatrudnić żonę pewnego prezesa i teologa. Samorządowka... Wtedy postanowiliśmy, że czas odpocząć od tego politycznego syfu i czas na rodzinę. Postanowiliśmy starać się od kwietnia żeby dziecko urodziło się już w 2018roku. Syn począł się 1 kwietnia. Czyli jedna noc starań. No i jest z grudnia 2017. A drugie też szybko.
kalcia lubi tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:Hej hej hej! Mam 10 miesięczne bobo. Postanowiliśmy szybko starać się o drugie. Wczoraj miałam dziwne brązowe uplawy co mnie zdziwiło bo cykle po ciąży miałam 28-55 dni. Dzisiaj z ciekawości zrobiłam test. Deuga kreska bardzo blada ale widoczna (27dc) byłam już zrobić betę wyniki o 13. Z apki wynika, że 8 października będzie naszym dniem. Ciekawa jestem co pokaże wynik bety. Jeju.. wszystko od nowa? Dziesięć razy siku w nocy, ubieranie butów przez męża? Chyba się boję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 11:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mała_ruda wrote:Beta negatywna. To jeszcze nie mój wątek;)
mała_ruda lubi tę wiadomość
-
Hej, jestem z Wami mój termin też na 1 października wypada bety nie robię, bo jestem w UK. emilkey dzis bylas u GP potwierdzić ciąże powiedz jak wygladała wizyta. Ja dopiero na 4 lutego mam wizyte i nie do GP tylko od razu midwife.
-
mała_ruda ja widzę drugą kreskę, a ile jest dpo?
-
Ale skoro test coś tam wyłapuje to beta powinna wyjść pozytywna
-
Ja zrobiłam wczoraj i dzisiaj i w obu dwóch testach wyszły cienie cienia, no nie wiem jak to u mnie będzie, czekam na bete