Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Klamka1982 - super przyrost, gratulacje ja czekam jeszcze na swój wynik.
Do dziewczyn od "cieñ cienia" - generalnie wiem, że się czeka z niecierpliwością na testowanie itd. ale mimo wszystko najlepiej jednak zrobić test w dniu spodziewanej @ . Po pierwsze dlatego, że nawet jeśli się udało, ale zarodek się nie zagnieździ, i tak @ przyjdzie. Po drugie jak wychodzi cień cienia cienia to i tak trzeba powtarzać za dwa dni, czy będzie już cień cienia i znowu za dwa czy tylko cień itd. Badanie b-hcg też lepiej w dniu @, niemniej jak jest beta 0-5 to ciąży nie ma. Uwierzcie, 5 lat starań i wiem jak działa umysł. Cień cienia cienia- może się jednak udało, beta ok.0 - może błąd sprzętu albo za wcześnie, przyszła @ - może i tak jest ciąża, bo niektóre krwawią w ciąży. Z doświadczenia wiem, że to błędne koło. Lepiej sobie poczekać cierpliwie do dnia @ i wtedy patrzeć, czy są dwie kreski, ewent. iść sobie od razu na betę. Naprawdę, jak coś tam się zaczyna dziać to cień w dniu @ nie jest cieniem cienia, który cień pogania tylko jakąś krechą, może bladą, ale jest a betka już też jest powyżej 0. Oczywiście, są jakieś tam wyjątki, bo owu mogła być wcześniej/ później, ale jak się staracie to pewnie mniej więcej wiecie kiedy wypada owu i od tego dnia najlepiej poczekać jednak te 14 dniKlamka1982, sunshine03, emikey lubią tę wiadomość
-
Jupik ja to wszystko wiem. Wiem co się ze mną działo przed pierwszą ciaza. Określenie terminu @ to u mnie kosmos. Cykle 28-55 dni.
Już Wam mamy pazdziernikowe nie zawracam gitary. Jak coś będzie dalej to się pojawię jak nie to trudno.
Rosnijcie zdrowo!
-
Klamka1982 wrote:Dziewczyny mam już wynik bety...
24.01 137mlU/ml
dzisiaj 28.01 1328mlU/ml
Chyba dobrze?
Czyli żrę luteinę do wizyty u gina w sobotę, zobaczymy co powie.Klamka1982 lubi tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
basia1987 wrote:U mnie wynik 599 mIU/ml. Chyba ok prawda?
Pięknie przyrasta, książkowobasia1987 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
basia1987 wrote:Przy nie ktorych moja 599 wydaje mi sie mała...
Basia, mam średni dwudniowy przyrost powyżej średniej (ok.179%) i w poprzedniej ciąży z tego co pamiętam też tak miałam. Twój jest też dobry i zupełnie w normie, i oscyluje bliżej średniej, więc luzik
Dla wszystkich - jest fajny kalkulator przyrostów na belly:
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.htmlbasia1987 lubi tę wiadomość
-
Jupik wrote:Basia, mam średni dwudniowy przyrost powyżej średniej (ok.179%) i w poprzedniej ciąży z tego co pamiętam też tak miałam. Twój jest też dobry i zupełnie w normie, i oscyluje bliżej średniej, więc luzik
Dla wszystkich - jest fajny kalkulator przyrostów na belly:
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.htmlJupik lubi tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Ja też się w końcu doczekałam. Wynik 395.
Średni dwudniowy przyrost 103%. Chociaż w porównaniu z Waszymi moja beta to maleństwo...
Niestety wieczorem znowu wróciło plamienie, Ginka kazała brać duphaston i acard zmniejszyć do jednej tabletki, w środę wizyta. Jeśli wcześniej nie padnę na zawał.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
To i ja się pochwalę - wczorajsza beta 2980 (19 dpo), ale widzę że przyrost za każdym razem niższy (choć cały czas w normie). Już chyba nie będę się więcej kłuć, bo to masa nerwów, a tak podobno jest, że im pózniej tym mniej spektakularne przyrosty.
-
Dziewczyny, każda z nas jest na innym etapie, dlatego bety i przyrosty różne.
Trzeba się cieszyć, że rośnie:D
Tu jest ciekawy artykuł, ile było sukcesów przy różnym poziomie bety w 16dpo:
https://healdove.com/reproductive-health/16dpo
A tu wygrzebane z jakiejś stronki, nie pamiętam już skąd to skopiowałam.wrote:Przyrost bety nie powinien być niższy niż:
66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1200 mIU/ml
114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1200 mIU/ml
podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1200-6000 mIU/ml
w późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy.
Nie martwcie się drobnymi plamieniami, to normalna rzecz. No chyba, że to jasnoczerwona krew i jej duuużo jest...
Będzie dobrze. Musi!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 19:18
meerici, basia1987 lubią tę wiadomość
2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)
ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
-
Hej
Tak nieśmiało ,ale i ja się przywitam w piątek ujrzałam dwie kreski i beta 168.61 i progesteron 53.46 a dzisiaj beta 835.36 lekko sie stresuje bo przyrost 190 % ale musi być dobrze!
Termin z OM na 5 października
Tak w skrócie to jestem mamą 4 latki z która calą ciąże spędziłam właśnie tu i baaardzo fajnie wspominam ten czas i zawarte przyjaznie w realu
Mam nadzieję,że mnie przygarniecie hihisunshine03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymila_88 wrote:Tu jest ciekawy artykuł, ile było sukcesów przy różnym poziomie bety w 16dpo:
https://healdove.com/reproductive-health/16dpo
Ciekawy artykuł, z jednej strony się uspokoiłam, bo teraz mam 96-100% szans, choć patrzac na inne z Was moje bety nie sa wysokie, ale przyrosty w normie. A z drugiej strony w poprzedniej ciąży beta była wyższa w danym dpo niż teraz, czyli 100% powodzenia powinno być, a jednak nie było...
-
nick nieaktualny
-
Podoba mi sie to motto i tego się trzymamy
Kiedy wizytujecie? Ja już w czwartek (w środę trzecia beta) a dalej jak mnie pokieruje
Jestem pod stała "opieka" bo miałam cb we wrześniu i lekarz mi pomagal zajść(clo,dupek,monitoringi ). Już przebieram nogami bo przy becie 1000 chyba pecherzyk bedzie?
Sarra ja tak samo mialam a jeszcze na tarczycowe czekalam do teraz..to Twoja pierwsza beta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 20:05
-
nick nieaktualny