X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine tylko to nie są kromy jak z chleba zwykłego wiejskiego xD tylko to są tak jakby 3 małe kwadraty :p

b2ef20939512.jpg

A pyszny i syty. :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny :)
    Podrzucicie jeszcze raz przepis Mini na jabłecznik? :)
    Życzę Wam miłego dnia a wizytującym powodzenia! Ja dziś USG trzeciego trymestru i już od tygodnia chodzę podekscytowana i nie mogę się doczekać :)

silent lubi tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeemmmiiillliiiaaa proszę ;)

https://www.mojewlasne.pl/2017/10/24/najlepsze-ciasto-z-polowkami-jablek/

moni05, ManiaM, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Właśnie czekam na wypis. Nareszcie do domu.
    Wkoncu zjem coś zdrowego :)

przedszkolanka:), nuśka91, sandrina22, _nova, aga_ni, Cabrera, mia4444, kasia1518, KasiaP lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) kurcze tak czytam, że wszystkie po kolei macie robione usg 3 trym. A mi moja ginekolog nawet nic o tym nie wspomniała. Jak byłam teraz w 30tc na wizycie to spytałam o to i powiedziała, że wszystkie wady które mogły wyjść bada się w 1 i 2 usg prenatalnym, a na tym trzecim to jedynie serce, wzrastanie płodu itp i ze to są takie rzeczy, które ona widzi na swoim usg na normalnej wizycie. Teraz to już sama nie wiem, jestem chyba jedyna tutaj która nie poszła na usg 3 trymestru 😐

nuśka91 lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Sunshine tylko to nie są kromy jak z chleba zwykłego wiejskiego xD tylko to są tak jakby 3 małe kwadraty :p

b2ef20939512.jpg

Moim zdaniem to nadal dość duzo. Ja zjadam max 2 takie kromki na sniadanie zazwyczaj z nabialem na wierzchu, plasterek wedliny, jakis pomidorek.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    690ee6518ea3.jpg
    Ja jestem grzeczna i prasowanie sobie nadal czeka. Tak jak u Ciebie Brunetka - wyprane wszystko, ale niewyprasowane.
    Jeszcze nie policzyłam na sztuki, muszę ułożyć na najmniejsze, średnie i większe, bo rozmiary od 56 do 68, ale wypadają różnie.
    Jest tego dużo. Boje się, że połowy nie ubiore 🙈
    Poucinalam wszystkie metki i szczerze nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Zaczęłam panikowac, że od małego wychowam nadwrazliwe dotykowo i sensorycznie dziecko 😋 Ala jak już wspominałam miała nadwrażliwość i była masakra. Część zostanie do końca życia. Ale ja sama nie lubię metek z boku w bluzkach itd. A niektóre serio twarde były... 🤷🏻‍♀️

sunshine03, nuśka91, Cabrera, brunetka91 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😉
    My nadal w pracy ... Ale już zostały nam pojedyncze dni.
    W między czasie próbuje ogarnąć tone ciuszkow dla małej,
    Ale w sumie średnio mi idzie 🙄

Miłego dnia dziewczyny i powodzenia na wizytach, czekamy na
    Same dobre wieści 🤗

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie będę rozdzielać. W sumie to dzisiaj chyba nawet tego drugiego śniadania nie zjem bo nie zdążę przed lekarzem, dlatego jem 3 syte posiłki w ciągu dnia, ewentualnie jakiś jogurt... Bo po prostu mam za dużo rzeczy do roboty... :/

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:

b2ef20939512.jpg

to ja jem tak, jak kkkaaaarrr zazwyczaj 2 kromki takie :)
    Na sniadanie czy na kolacje, 3 bym nie dała rady zjesc.

to czy to dużo czy mało to jest bardzo subiektywne odczucie :)

gdybym była na diecie cukrzycowej to pewnie na kolacje zrobilabym sobie 2 takie kanapki i jedna zjadla na 1.kolacje, a druga na 2.kolacje, zeby dwa razy nie szykowac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 11:42

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wszystkim za udzial w dyskusji o miejscu fotelikow w samochodzie przy dwojce dzieci. Wychodzi na to, ze starszak za kierowca ma siedziec glownie ze wzgledu na 'wysiadanie' z samochodu. Argument z jednej strony rozumiem, z drugiej wydaje mi sie lekko naciagany, ale grunt, ze juz wiem czym to zalecenie jest powodowane :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania na zajady naturalna metoda to ogórki kiszone. Zawsze działa polecam!

ManiaM lubi tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ☺️

Witam się po kilku dniach przerwy. Po mojej wizycie w szpitalu postanowiłam postawić wszystko na głowie, żeby się przygotować na tego dzidziusia, bo dotarło do mnie, że nie miałam kompletnie nic poza kilkoma sztukami ubranek... A dzidziuś w sumie może być w każdej chwili.

Tak więc kilka dni zajęło mi skompletowanie dosłownie całej wyprawki od A do Z + to co potrzebne do szpitala. Prawie wszystkie rzeczy zamówiłam przez internet i teraz przychodzą po 2-3 paczki na dzień 😀 z apteki Gemini moje zamówienie miało prawie 700 zł 😮 ale mam świadomość że normalne kobiety kupują etapami a ja musiałam wszystko na raz więc trudno 😉 No i masę czasu zajęło mi czytanie o składach wszystkich kosmetyków, mlek itp itd.

Teraz przynajmniej jestem dużo bardziej spokojna. Zostało mi tylko pranie. Porządki cały czas trwają. Już jest bardzo dobrze a nie chce się przemęczyć więc codziennie coś robię ale po trochu a nie wszystko na raz. Mama też dużo w tym pomaga typu mycie okien albo mycie jakąś chemią. Mąż w weekend malował kuchnie i sufit w łazience. Na początku bardzo narzekał i chciał to jeszcze odłożyć (jest w domu tylko w weekendy) ale teraz jest z siebie bardzo dumny, bo ładnie to zrobił 😀 Szwagier złożył komode tak że spoko☺️

Bardzo się cieszę, bo wszystko w końcu nabrało tempa. Z totalnego nieogara teraz jestem już prawie w 100% przygotowana 💪 Z rzeczy których mi brakuje to jeszcze właśnie lustro do auta o którym pisałyście i monitor oddechu oraz elektroniczna niania. Monitor chce kupić z olx używany. W mojej okolicy jest Babysense 5 za 200 zł albo Babysense 7 za 270 zł i się zastanawiam czy w ogóle jest różnica. A nianie raczej kupię nie taką typową tylko kamerkę do wifi bo funkcje ma dokładnie taką samą a jest dużo tańsza.

Do szpitala spakuje ostatecznie torbę początkiem przyszłego tygodnia, czekam jeszcze na paczkę z apteki i na to aż wypiore wszystko. A potem planujemy jakiś wyjazd 3-4 dniowy w końcuuuu...

W ogóle dzisiaj miałam sen... śniło mi się że urodziłam, ale dziewczynke z ciemnymi włoskami 😮 ważyła 2850g. I rodziłam kurcze w jakimś ogromnym namiocie przy szpitalu z innymi kobietami bo nie było miejsca na porodówce 😂 i była noc, ulewa i burza 😁

Ale mam nadzieję, że Kuba jednak jest Kubą, bo niektóre rzeczy ma już podpisane 😉

Miłego dnia dla Was 😘

66b29aa0519d.jpg

silent, sandrina22, Cabrera, moni05, mia4444, przedszkolanka:), kasia1518, kasia1518, brunetka91, Goemi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja tez powycinalam wszystkie metki. Sobie wycinam z ciuchow, bo mnie denerwuja to dziecku też :D Zeszło mi na tym straaaasznie duzo czasu :D niektore ciuchy to cale ksiazeczki mialy powszywane :O

moni05 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    No to sobie będę rozdzielać. W sumie to dzisiaj chyba nawet tego drugiego śniadania nie zjem bo nie zdążę przed lekarzem, dlatego jem 3 syte posiłki w ciągu dnia, ewentualnie jakiś jogurt... Bo po prostu mam za dużo rzeczy do roboty... :/
    Ja o dietach wiem bardzo niewiele, na szczescie nigdy do zadnej nie musialam sie stosowac, ale zawsze slyszalam, ze jedzenie duzo a rzadko nie jest dobre i nie chodzi tu o cukrzyce tylko o metabolizm, jedzac mniej a czesciej lepiej sie to jakos spala i sie nie odklada. Moze ktos tu bieglejszy w temacie i lepiej to wytlumaczy

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dzień dobry :) kurcze tak czytam, że wszystkie po kolei macie robione usg 3 trym. A mi moja ginekolog nawet nic o tym nie wspomniała. Jak byłam teraz w 30tc na wizycie to spytałam o to i powiedziała, że wszystkie wady które mogły wyjść bada się w 1 i 2 usg prenatalnym, a na tym trzecim to jedynie serce, wzrastanie płodu itp i ze to są takie rzeczy, które ona widzi na swoim usg na normalnej wizycie. Teraz to już sama nie wiem, jestem chyba jedyna tutaj która nie poszła na usg 3 trymestru 😐

Ja też nie idę, mój lekarz powiedział że wszystko sprawdzi a trzecie usg nie jest tak bardzo ważne jak dwa poprzednie, tak że spokojnie ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ja o dietach wiem bardzo niewiele, na szczescie nigdy do zadnej nie musialam sie stosowac, ale zawsze slyszalam, ze jedzenie duzo a rzadko nie jest dobre i nie chodzi tu o cukrzyce tylko o metabolizm, jedzac mniej a czesciej lepiej sie to jakos spala i sie nie odklada. Moze ktos tu bieglejszy w temacie i lepiej to wytlumaczy
    dokładnie tak jest, jak mówisz :) przy regularnych, ale małych posiłkach metabolizm jest nakręcony, bo organizm wie, że regularnie dostaje jedzenie i może zużyć to, co dostaje. Natomiast przy rzadszym jedzeniu odkłada na gorsze czasy, bo koduje, że ma przerwy w dostawie energii ;)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do problemu z praniem no i mnie przerosło.
    W jakiej temperaturze uprac pokrowce z fotelika samochodowego?
    Dostałam 2szt i są lekko mówiąc usyfione bo stały na strychu 1,5roku nie używane. Niby w worku ale jednak.
    Na metce jest 30' ale boję się że i w 40 nie za wiele zdziałam. Myślicie że w 60 mogą się zniszczyć lub sprac??? Nie chce potem zostać bez fotelika.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Wracam do problemu z praniem no i mnie przerosło.
    W jakiej temperaturze uprac pokrowce z fotelika samochodowego?
    Dostałam 2szt i są lekko mówiąc usyfione bo stały na strychu 1,5roku nie używane. Niby w worku ale jednak.
    Na metce jest 30' ale boję się że i w 40 nie za wiele zdziałam. Myślicie że w 60 mogą się zniszczyć lub sprac??? Nie chce potem zostać bez fotelika.
    ja bym po prostu uprała w niższej temperaturze, najwyżej 2 razy, jakby jeden raz nie wystarczył ;)

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Sama się zapisałam na usg 3 tym.tam gdzie byłam na połówkowych. Mój lekarz też o tym nie wspomniał. Pamiętam że moja bratowa też sama poszła w zeszłym roku dla własnego spokoju, bo są rzeczy których wcześniej nie widać bo dziecko i narządy są po prostu za małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 11:58

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ