Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nuśka91 wrote:Haha ok 😁 ale 60 stopni to też nie gotowanie, że się wszystko wyparzy. Nie wiem, ja nasze ubrania całe życie piore w 30 stopniach i teraz się boję, że te ubranka zwłaszcza nowe mi się popsują i pokurczą. A lovele dajecie tylko proszek czy też jakiś płyn do płukania?
Od 60 st.ginie większość bakterii i patogenów. W niższej nie. Na szybko mały artykulik, w necie jest więcej
https://tech.wp.pl/pranie-ubran-w-temperaturze-ponizej-60-stopni-jest-szkodliwe-dla-zdrowia-6034839900705921a -
Kiniorek, polubiłam za ten słodki kawał chłopa. 😊
Więc już naprawdę musisz się oszczędzać. To naprawdę poważna sprawa.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
No moja gin sprawdza na każdej wizycie serce, ilość wód i wagę. A resztę to nie wiem czy sprawdza i nie mówi czy po prostu nie ma tak dobrego usg. Chociaż nie wiem co jeszcze można sprawdzać 🤔 Kookosowa, właśnie o Tobie pomyślałam jak rozmawiałam o tym usg, że jednak można coś wykryć. I tak teraz już się nigdzie nie dostanę, bo brak terminów. No ale chociaż nie jestem jedyna, która nie ma tego usg 😉
-
Kiniorek91 wrote:Silent mam cesarkę sobie ustawić na 14.09
wszystko na nią mnie karze więc nie będę się już buntować i bronić.
Wiecie co najgorsze, że mam tyle rzeczy do roboty, że bym już poszła i zaczęła...
Wow, to już praktycznie za miesiąc! Ej, gdzie się podziały wszystkie dziewczyny z końcówki października? Jestem ponad miesiąc za wszystkimimój poród nie będzie już dla nikogo ciekawy xD
-
Kiniorek, nie bądź niemadra. Z tym naprawdę nie ma żartów. To ledwo skończone 32 tygodnie. Zdecydowanie za wcześnie żeby rodzic, a chyba nie chcesz do tego doprowadzić. Zostaw pracę w domu innym. Przez miesiąc nikt nie umrze jak podłoga będzie rzadziej myta przez męża lub kurze ścierane raz na kilka dni...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Jupik wrote:Od 60 st.ginie większość bakterii i patogenów. W niższej nie. Na szybko mały artykulik, w necie jest więcej
https://tech.wp.pl/pranie-ubran-w-temperaturze-ponizej-60-stopni-jest-szkodliwe-dla-zdrowia-6034839900705921a
Wg tego artykułu trzeba używać silnej chemii, bo detergenty bardziej przyjazne środowisku nie zabijają wszystkich bakterii. To ja dziękuję dla dziecka używać silnej chemii. Dodatkowo ja jestem osobą uczuloną na kurz, piore w 30 st i od własnych ubrań nic mi się nie dzieje.
Poza tym przecież jeszcze jest prasowanie i na te rzeczy działa dużo wyższa temperatura niż w pralce. Chyba będę prać na 40 st + prasowanie a pieluchy na 90 st, bo im na pewno nic nie grozi.ammarylis, moni05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManiaM wrote:To odnośnie prania zadam pytanie , bo ja będę prala dopiero za jakieś 2 tyg , czy płyn wlewacie do szufladki czy jednak w pojemniczku do bębna razem z praniem ? I ile tego detergentu lejecie?
-
nick nieaktualnyJupik wrote:Od 60 st.ginie większość bakterii i patogenów. W niższej nie. Na szybko mały artykulik, w necie jest więcej
https://tech.wp.pl/pranie-ubran-w-temperaturze-ponizej-60-stopni-jest-szkodliwe-dla-zdrowia-6034839900705921a
E.coli żyje prawie w każdym człowieku w odbytnicy i nic złego mu nie robi
tak samo S. aureus również u większości ludzi mieszka w nosogardzieli i po prostu sobie tam żyje i nie szkodzi -
Kiniorek, jak mierzyli to rozejscie spojenia? Normalne usg? I to robil gin czy bylas u ortopedy. Ja mam powazne podejrzenie, ze i u mnie jest cos na rzeczy, od jakiegos tygodnia w zasadzie z kazdym dniem nasilajacy sie bol w tych kosciach po boku pipki, oraz jak naciskam na kosc na srodku wzgorka to taki bol jakby ktos szpilki wbijal. Najgorzej boli jak jestem bardziej aktywna przy naglej zmianie pozycji, unoszeniu nogi w bok itd. Kurczę, boje się tego, ja chce SN!!
-
Nareszcie w domu. Po drodze zakupy w Biedronce bo przecież chłop nie kupi warzyw ani owoców. Tylko pierogi z torebki
i tak mnie złapało że leżę i już no spa bo skurcze łapią. Przy ktg takie miałam i już był alarm. Ja czuję lekkie twardnienie ale wolę chuchać na zimne.
Jak to fajnie jest jak wszystko robią wkoło ciebie a tobie podtykaja pod nosammarylis, kasia1518, kalcia lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
silent wrote:Wow, to już praktycznie za miesiąc! Ej, gdzie się podziały wszystkie dziewczyny z końcówki października? Jestem ponad miesiąc za wszystkimi
mój poród nie będzie już dla nikogo ciekawy xD
2017 #1
2019 #2
-
Moni ja tez wycinalam,bo polowa np.metki byla na całego niedrapka. Z Polą nie wycinalam;p
Kiniorek ja 3 takoe na kolacje na lajcie ;p cukier w normie choc ostatnie 2 dni w tej wyzszej.
Wlasnie czekam u diabetologa.
Pozniej nadrobię resztę😀moni05 lubi tę wiadomość
-
Spokojnie Silent będziemy się rozpakowywac po kolei ale o żadnej nie zapomnimy i każda jest ważna!ja kupiłam kapsułki z Loveli żebym się nie musiała zastanawiać ile płynu wlać😉ale płyn też mam i tak jak na opakowaniu wlewałam do pojemnika,używam też płynu do płukania z Loveli bo szczerze to jak wypralam bez to mimo prasowania te ubrana były takie sztywne.Kiniorek Ciebie to by trzeba było przywiązać za nogę do łóżka żeby sobie na pupie usiadła😉ja dziś idę na kolejne spotkanie z polozna.Milego popołudnia🙂
-
Kookosowa, widze że nie tylko u mnie tak wyglada 😄 mój mąż jakby miał zrobić sobie sam obiad to byłaby to pizza Giuseppe albo krokiety z biedronki 🤷🏻♀️
Dziewczyny, a co myślicie o kapsułkach z loveli do prania? Są ok? Nigdy nie używałam, zawsze tylko proszek i płyn.Kookosowa lubi tę wiadomość
-
silent wrote:Wow, to już praktycznie za miesiąc! Ej, gdzie się podziały wszystkie dziewczyny z końcówki października? Jestem ponad miesiąc za wszystkimi
mój poród nie będzie już dla nikogo ciekawy xD