X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Haha ok 😁 ale 60 stopni to też nie gotowanie, że się wszystko wyparzy. Nie wiem, ja nasze ubrania całe życie piore w 30 stopniach i teraz się boję, że te ubranka zwłaszcza nowe mi się popsują i pokurczą. A lovele dajecie tylko proszek czy też jakiś płyn do płukania?

Od 60 st.ginie większość bakterii i patogenów. W niższej nie. Na szybko mały artykulik, w necie jest więcej ;-)
    https://tech.wp.pl/pranie-ubran-w-temperaturze-ponizej-60-stopni-jest-szkodliwe-dla-zdrowia-6034839900705921a

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek kawał chłopa na prawdę! Pozostaje odpoczywać na maxa i słuchać lekarzy! Nuśka ja jestem zwolenniczką pranie 40 stopni plus prasowanie nawet gaci😁 płynu dla dzidzi nie używam bo im mniej chemii tym lepiej.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, polubiłam za ten słodki kawał chłopa. 😊
    Więc już naprawdę musisz się oszczędzać. To naprawdę poważna sprawa.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja gin sprawdza na każdej wizycie serce, ilość wód i wagę. A resztę to nie wiem czy sprawdza i nie mówi czy po prostu nie ma tak dobrego usg. Chociaż nie wiem co jeszcze można sprawdzać 🤔 Kookosowa, właśnie o Tobie pomyślałam jak rozmawiałam o tym usg, że jednak można coś wykryć. I tak teraz już się nigdzie nie dostanę, bo brak terminów. No ale chociaż nie jestem jedyna, która nie ma tego usg 😉

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silent mam cesarkę sobie ustawić na 14.09 :) wszystko na nią mnie karze więc nie będę się już buntować i bronić.

Wiecie co najgorsze, że mam tyle rzeczy do roboty, że bym już poszła i zaczęła...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Silent mam cesarkę sobie ustawić na 14.09 :) wszystko na nią mnie karze więc nie będę się już buntować i bronić.

Wiecie co najgorsze, że mam tyle rzeczy do roboty, że bym już poszła i zaczęła...

Wow, to już praktycznie za miesiąc! Ej, gdzie się podziały wszystkie dziewczyny z końcówki października? Jestem ponad miesiąc za wszystkimi :P mój poród nie będzie już dla nikogo ciekawy xD

3uqruv0.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To odnośnie prania zadam pytanie , bo ja będę prala dopiero za jakieś 2 tyg , czy płyn wlewacie do szufladki czy jednak w pojemniczku do bębna razem z praniem ? I ile tego detergentu lejecie?

oar843r8hxms7jm7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, nie bądź niemadra. Z tym naprawdę nie ma żartów. To ledwo skończone 32 tygodnie. Zdecydowanie za wcześnie żeby rodzic, a chyba nie chcesz do tego doprowadzić. Zostaw pracę w domu innym. Przez miesiąc nikt nie umrze jak podłoga będzie rzadziej myta przez męża lub kurze ścierane raz na kilka dni...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek Ty już sobie tylko leż i nawet się nie bierz za nic, żebyś szybciej nie poszła... Trzymam kciuki, żeby było dobrze ✊

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Od 60 st.ginie większość bakterii i patogenów. W niższej nie. Na szybko mały artykulik, w necie jest więcej ;-)
    https://tech.wp.pl/pranie-ubran-w-temperaturze-ponizej-60-stopni-jest-szkodliwe-dla-zdrowia-6034839900705921a

Wg tego artykułu trzeba używać silnej chemii, bo detergenty bardziej przyjazne środowisku nie zabijają wszystkich bakterii. To ja dziękuję dla dziecka używać silnej chemii. Dodatkowo ja jestem osobą uczuloną na kurz, piore w 30 st i od własnych ubrań nic mi się nie dzieje.

Poza tym przecież jeszcze jest prasowanie i na te rzeczy działa dużo wyższa temperatura niż w pralce. Chyba będę prać na 40 st + prasowanie a pieluchy na 90 st, bo im na pewno nic nie grozi.

ammarylis, moni05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    To odnośnie prania zadam pytanie , bo ja będę prala dopiero za jakieś 2 tyg , czy płyn wlewacie do szufladki czy jednak w pojemniczku do bębna razem z praniem ? I ile tego detergentu lejecie?
    ja wlewalam mleczko do prania z loveli od razu do bębna. Ile wlać to patrzyłam na opakowaniu loveli z tyłu i zgodnie z tym wlałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    artykuł trochę jest bez sensu moim zdaniem :)
    E.coli żyje prawie w każdym człowieku w odbytnicy i nic złego mu nie robi ;)
    tak samo S. aureus również u większości ludzi mieszka w nosogardzieli i po prostu sobie tam żyje i nie szkodzi ;)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, jak mierzyli to rozejscie spojenia? Normalne usg? I to robil gin czy bylas u ortopedy. Ja mam powazne podejrzenie, ze i u mnie jest cos na rzeczy, od jakiegos tygodnia w zasadzie z kazdym dniem nasilajacy sie bol w tych kosciach po boku pipki, oraz jak naciskam na kosc na srodku wzgorka to taki bol jakby ktos szpilki wbijal. Najgorzej boli jak jestem bardziej aktywna przy naglej zmianie pozycji, unoszeniu nogi w bok itd. Kurczę, boje się tego, ja chce SN!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie w domu. Po drodze zakupy w Biedronce bo przecież chłop nie kupi warzyw ani owoców. Tylko pierogi z torebki :) i tak mnie złapało że leżę i już no spa bo skurcze łapią. Przy ktg takie miałam i już był alarm. Ja czuję lekkie twardnienie ale wolę chuchać na zimne.
    Jak to fajnie jest jak wszystko robią wkoło ciebie a tobie podtykaja pod nos :)

ammarylis, kasia1518, kalcia lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Wow, to już praktycznie za miesiąc! Ej, gdzie się podziały wszystkie dziewczyny z końcówki października? Jestem ponad miesiąc za wszystkimi :P mój poród nie będzie już dla nikogo ciekawy xD
    Jestem !I chyba jak dobrze kojarzę widzimy się na porodówCe? :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja tez wycinalam,bo polowa np.metki byla na całego niedrapka. Z Polą nie wycinalam;p

Kiniorek ja 3 takoe na kolacje na lajcie ;p cukier w normie choc ostatnie 2 dni w tej wyzszej.
    Wlasnie czekam u diabetologa.

Pozniej nadrobię resztę😀

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Jestem !I chyba jak dobrze kojarzę widzimy się na porodówCe? :p

Oo a Ty tez bedziesz rodzic w Ujastku? :P a możesz spróbować rodzić tak w okolicach 18.10, bo jakoś wtedy bede mieć CC? :P

3uqruv0.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Silent będziemy się rozpakowywac po kolei ale o żadnej nie zapomnimy i każda jest ważna!ja kupiłam kapsułki z Loveli żebym się nie musiała zastanawiać ile płynu wlać😉ale płyn też mam i tak jak na opakowaniu wlewałam do pojemnika,używam też płynu do płukania z Loveli bo szczerze to jak wypralam bez to mimo prasowania te ubrana były takie sztywne.Kiniorek Ciebie to by trzeba było przywiązać za nogę do łóżka żeby sobie na pupie usiadła😉ja dziś idę na kolejne spotkanie z polozna.Milego popołudnia🙂

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa, widze że nie tylko u mnie tak wyglada 😄 mój mąż jakby miał zrobić sobie sam obiad to byłaby to pizza Giuseppe albo krokiety z biedronki 🤷🏻‍♀️

Dziewczyny, a co myślicie o kapsułkach z loveli do prania? Są ok? Nigdy nie używałam, zawsze tylko proszek i płyn.

Kookosowa lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Spokojnie ja też z końca miesiąca A u gina terminy coraz to bliższe. Ostatnio się nawet 7 październik zrobił 😳 u nas w rodzinie same dziewczynki i każda wyszła minimum 2tyg przed terminem. Ostatnio jak byłam na wizycie u innego gina to mi powiedział że będę mieć cesarke bo miałam wycinanego mięśniaka i przy porodzie naturalnym mogłaby mi pęknąć macica. W poniedziałek mam wizytę u swojego więc muszę go zapytać co i jak.

syy26iye928jhyb7.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ