Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Pola tak, przymierzam się do Polnej. W sumie podczas ostatniego pobytu (ok 10 dni) też korzystałam przez pierwsze dni po zabiegu z ichniejszych koszul (rzeczywiście "nowa kolekcja" nie jest zła).
Swoje mam głównie w przypadku konieczności wcześniejszego pobytu i/lub dłuższego pobytu po.
Kciuki za wizyty
-
Jestem w drodze na lotnisko. Miałam ostatnia wizytę w Polsce przed wyjazdem. Jestem przerażona, ryczę, nie wiem czy powinnam lecieć do UK. Mały jest zdrowy zacznę od tego. Szyjka 35mm I trzyma i jak to lekarz powiedział jest bezpieczna żeby lecieć ale główkę czuć już placem i lekarz twierdzi że mały się już pcha. Do tego mały nie jest mały. Ma 2800!!!! Waga docelowa 5kg!!! Głowa na 38+3. Jedyne co ma "normalne" to nogi. Wielość brzucha na 40 tydzień. Wód odpowiednią ilość więc to wielkość dziecka. W Polsce kwalifikacja do cc. W UK nie robią tego tak łatwo jak tu. Z terminu 3.10 mam już 7.09. Dostałam L4 do 18.09 ale lekarz powiedział że pewnie do tego terminu wyląduje w szpitalu. Mam też nalegac w UK na konsultacje u 2 lekarzy bo powinni rozważyć rozwiązanie ciąży szybciej.
Zastanawiam się teraz czy nie zaszlam w ciążę miesiąc wcześniej. Zaczęliśmy starania pod koniec listopada. W grudniu spóźnił mi się okres więc 4 dni po terminie zrobiłam test ten super czuły. Wyszły kreski ale tak jasne że ledwo widoczne. Cień cienia cienia cienia. Tego samego dnia dostałam okres. Po okresie dla tak sobie zrobiłam test ten nie czuły i była 1. Następny cykl, testy ovu i test superczuly clear blue dwie ciemne krechy bardzo wcześnie. Gdybym zaszła w ciążę w grudniu nie styczniu to termin maila bym na 1.09. W styczniu 3.10. Z wielkości dziecka wychodzi 7.09. Już sama nie wiem co myśleć bo teraz szukam pocieszenia jakiegoś. Mały na początku był większy tylko o 6 dni nie miesiąc. W uk będą napierac na poród naturalny. Nie wyobrażam sobie rodzic 5kg! Tak się zestreslwalam, że jeszcze zaraz urodzie w samolocie. -
emikey wrote:Jestem w drodze na lotnisko. Miałam ostatnia wizytę w Polsce przed wyjazdem. Jestem przerażona, ryczę, nie wiem czy powinnam lecieć do UK. Mały jest zdrowy zacznę od tego. Szyjka 35mm I trzyma i jak to lekarz powiedział jest bezpieczna żeby lecieć ale główkę czuć już placem i lekarz twierdzi że mały się już pcha. Do tego mały nie jest mały. Ma 2800!!!! Waga docelowa 5kg!!! Głowa na 38+3. Jedyne co ma "normalne" to nogi. Wielość brzucha na 40 tydzień. Wód odpowiednią ilość więc to wielkość dziecka. W Polsce kwalifikacja do cc. W UK nie robią tego tak łatwo jak tu. Z terminu 3.10 mam już 7.09. Dostałam L4 do 18.09 ale lekarz powiedział że pewnie do tego terminu wyląduje w szpitalu. Mam też nalegac w UK na konsultacje u 2 lekarzy bo powinni rozważyć rozwiązanie ciąży szybciej.
Zastanawiam się teraz czy nie zaszlam w ciążę miesiąc wcześniej. Zaczęliśmy starania pod koniec listopada. W grudniu spóźnił mi się okres więc 4 dni po terminie zrobiłam test ten super czuły. Wyszły kreski ale tak jasne że ledwo widoczne. Cień cienia cienia cienia. Tego samego dnia dostałam okres. Po okresie dla tak sobie zrobiłam test ten nie czuły i była 1. Następny cykl, testy ovu i test superczuly clear blue dwie ciemne krechy bardzo wcześnie. Gdybym zaszła w ciążę w grudniu nie styczniu to termin maila bym na 1.09. W styczniu 3.10. Z wielkości dziecka wychodzi 7.09. Już sama nie wiem co myśleć bo teraz szukam pocieszenia jakiegoś. Mały na początku był większy tylko o 6 dni nie miesiąc. W uk będą napierac na poród naturalny. Nie wyobrażam sobie rodzic 5kg! Tak się zestreslwalam, że jeszcze zaraz urodzie w samolocie.
Emikey, a jaki wychodził termin z tego pierwszego usg, nie z OM? On właśnie jest najbardziej wiarygodny. U Ciebie w rodzinie ludzie są raczej duzi czy mali?Skoro robiłaś testy po okresie i nic nie wyszło to moim zdaniem nie ma szans, żebyś zaszła miesiąc wczesniej. Cień cienia cienia cienia też mi wychodził na testach i niestety zawsze to był fail.
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:31
silent, adella1, Dominika32, sunshine03, Kookosowa, Cabrera, moni05, Karooo93, Konieczynka, kasia1518, Atyde, mia4444, wiktoriaa, japonka, Jupik, KasiaP, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
silent wrote:Emikey, a jaki wychodził termin z tego pierwszego usg, nie z OM? On właśnie jest najbardziej wiarygodny. U Ciebie w rodzinie ludzie są raczej duzi czy mali?
Skoro robiłaś testy po okresie i nic nie wyszło to moim zdaniem nie ma szans, żebyś zaszła miesiąc wczesniej. Cień cienia cienia cienia też mi wychodził na testach i niestety zawsze to był fail.
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Jestem w drodze na lotnisko. Miałam ostatnia wizytę w Polsce przed wyjazdem. Jestem przerażona, ryczę, nie wiem czy powinnam lecieć do UK. Mały jest zdrowy zacznę od tego. Szyjka 35mm I trzyma i jak to lekarz powiedział jest bezpieczna żeby lecieć ale główkę czuć już placem i lekarz twierdzi że mały się już pcha. Do tego mały nie jest mały. Ma 2800!!!! Waga docelowa 5kg!!! Głowa na 38+3. Jedyne co ma "normalne" to nogi. Wielość brzucha na 40 tydzień. Wód odpowiednią ilość więc to wielkość dziecka. W Polsce kwalifikacja do cc. W UK nie robią tego tak łatwo jak tu. Z terminu 3.10 mam już 7.09. Dostałam L4 do 18.09 ale lekarz powiedział że pewnie do tego terminu wyląduje w szpitalu. Mam też nalegac w UK na konsultacje u 2 lekarzy bo powinni rozważyć rozwiązanie ciąży szybciej.
Zastanawiam się teraz czy nie zaszlam w ciążę miesiąc wcześniej. Zaczęliśmy starania pod koniec listopada. W grudniu spóźnił mi się okres więc 4 dni po terminie zrobiłam test ten super czuły. Wyszły kreski ale tak jasne że ledwo widoczne. Cień cienia cienia cienia. Tego samego dnia dostałam okres. Po okresie dla tak sobie zrobiłam test ten nie czuły i była 1. Następny cykl, testy ovu i test superczuly clear blue dwie ciemne krechy bardzo wcześnie. Gdybym zaszła w ciążę w grudniu nie styczniu to termin maila bym na 1.09. W styczniu 3.10. Z wielkości dziecka wychodzi 7.09. Już sama nie wiem co myśleć bo teraz szukam pocieszenia jakiegoś. Mały na początku był większy tylko o 6 dni nie miesiąc. W uk będą napierac na poród naturalny. Nie wyobrażam sobie rodzic 5kg! Tak się zestreslwalam, że jeszcze zaraz urodzie w samolocie.
Miałaś robiony test obciążenia glukozą normalnie w Polsce? W sensie czy jest jakaś szansa, że nie wykryli u Ciebie cukrzycy ciążowej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 12:03
-
sunshine03 wrote:jeśli na usg 1.trymestru dziecko nie było starsze o miesiąc to nie ma szans na to, że ciąża jest starsza. Po prostu będziesz miała duże dziecko.
Miałaś robiony test obciążenia glukozą normalnie w Polsce? W sensie czy jest jakaś szansa, że nie wykryli u Ciebie cukrzycy ciążowej? -
Hej
Kciuki za wizyty;-)
Macie jakies sposoby na ból żołądka? No już tak mnie od wczoraj najlepsza że koniec świata,sama nie wiem czy coś zjadlam czy mala mi go tak skopala:-(
Brunetka,czyli Kornelia wagowo nadrobila Super:-)
Emikay Masakra jakaś,tu w DE jesli wychodzi że waga dziecka przy porodzie bedzie przekraczać 4kg to już się kwalifikuje do cesarki.
-
emikey wrote:Test glukozy w UK... I wyniki dobre. 83 124 99
To najważniejsze. Ale rzeczywiście lepiej sie szykuj na wrzesień... może nie początek, ale końcówka juz tak. A jeśli zapadnie decyzja o cc, to pewnie będą chcieli rozwiązać tydzien wczesniej - będą prawdopodobnie patrzeć na datę z 13 tc, czyli ten 27.09 minus tydzień
-
silent wrote:To najważniejsze. Ale rzeczywiście lepiej sie szykuj na wrzesień... może nie początek, ale końcówka juz tak. A jeśli zapadnie decyzja o cc, to pewnie będą chcieli rozwiązać tydzien wczesniej - będą prawdopodobnie patrzeć na datę z 13 tc, czyli ten 27.09 minus tydzień
-
nick nieaktualnyEmikey pamiętaj, że błedy pomiaru wagi często się zdarzają i może aż taki duży nie będzie.
Jeśli masz możliwość iść gdzieś w UK na usg dodatkowe koło 36 tygodnia to idź koniecznie!
No i jeśli faktycznie ma być taki duży to pewnie wyjdzie wcześniej, nie oszczędzaj się -
Emikey, doskonale Cie rozumiem, mnie nacieli dość mocno już prze 3,5 kg córki...
Dziewczyny mają rację, mniej stresu, który szkodzi Tobie i maleństwu, a więcej konsultacji z innymi lekarzami i wspólnego szukania dobrych rozwiązań. ✊🏻✊🏻Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
13.09 godz 8:00 na oddziale już mam ustalony termin... Oficjalnie zaczynam trzepac tyłkiem....
_nova, silent, sunshine03, meerici, moni05, Cabrera, Kookosowa, ManiaM, kasia1518, brunetka91, mia4444, Goemi, Dominika32, japonka, Jupik, KasiaP, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny. Super, ze dzisiaj dobre wiadomości na wizytach.
Emikey rozumiem Twój stres, kurczę, ważne ze młody zdrowy i ze wszystko ok. Te 5kg to bardzo dużo, ale może rzeczywiście się urodzi dużo wcześniej? Wtedy by nie dorósł tak bardzo. Rozumiem ze w UK trudniej o cc, ale wierze ze ogólnie lekarze tam tez wiedza co robią i na pewno się Toba dobrze zaopiekują. Tak generalnie to chyba w Polsce są gorsze standardy porodów, trzymam kciuki żebyś tam trafiła na ludzkich kompetentnych lekarzy którzy zrobią to co dla was najlepsze.
Brunetka super, ze mała jednak dobrze rośnie
A moja bratowa właśnie miała cesarkę na cito! :o nie spodziewaliśmy się tego bo miała termin na 25.09. W badaniach krwi wyszło jej tyle płytek krwi ze uznano to za błąd, ale na drugi dzień badania powtórzyli i okazało się ze to nie błąd i jej zrobiło cesarkę w ciągu godziny. Mała wazy 2100 i dostała 8pkt w skali Apgar. Zostałam ciocią, pierwszy raz w życiuKookosowa, kasia1518, wiktoriaa, Jupik, KasiaP lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
sunshine03 wrote:Emikey pamiętaj, że błedy pomiaru wagi często się zdarzają i może aż taki duży nie będzie.
Jeśli masz możliwość iść gdzieś w UK na usg dodatkowe koło 36 tygodnia to idź koniecznie!
No i jeśli faktycznie ma być taki duży to pewnie wyjdzie wcześniej, nie oszczędzaj się -
moni05 wrote:Emikey, doskonale Cie rozumiem, mnie nacieli dość mocno już prze 3,5 kg córki...
Dziewczyny mają rację, mniej stresu, który szkodzi Tobie i maleństwu, a więcej konsultacji z innymi lekarzami i wspólnego szukania dobrych rozwiązań. ✊🏻✊🏻