Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:Przy Gabie 3455 nie mam najmniejszego pęknięcia. Ale 3,5 a 5 to różnicaGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
aga_ni wrote:Dzień dobry dziewczyny. Super, ze dzisiaj dobre wiadomości na wizytach.
Emikey rozumiem Twój stres, kurczę, ważne ze młody zdrowy i ze wszystko ok. Te 5kg to bardzo dużo, ale może rzeczywiście się urodzi dużo wcześniej? Wtedy by nie dorósł tak bardzo. Rozumiem ze w UK trudniej o cc, ale wierze ze ogólnie lekarze tam tez wiedza co robią i na pewno się Toba dobrze zaopiekują. Tak generalnie to chyba w Polsce są gorsze standardy porodów, trzymam kciuki żebyś tam trafiła na ludzkich kompetentnych lekarzy którzy zrobią to co dla was najlepsze.
Brunetka super, ze mała jednak dobrze rośnie
A moja bratowa właśnie miała cesarkę na cito! :o nie spodziewaliśmy się tego bo miała termin na 25.09. W badaniach krwi wyszło jej tyle płytek krwi ze uznano to za błąd, ale na drugi dzień badania powtórzyli i okazało się ze to nie błąd i jej zrobiło cesarkę w ciągu godziny. Mała wazy 2100 i dostała 8pkt w skali Apgar. Zostałam ciocią, pierwszy raz w życiuPaulina -
Kiniorek91 wrote:13.09 godz 8:00 na oddziale już mam ustalony termin... Oficjalnie zaczynam trzepac tyłkiem....
Kiniorek jak ja bym chciała urodzić 13córkę też chciałam a wyszedł 3. Z mężem uwielbiamy 13 tki. Szczęśliwy piątek będzie.
Aga ni polubienie za zostanie ciocia. Zdrówka dla maluszka. Ja właśnie się wzięłam za porządki w szafie. Muszę powywalac wszystko. Mam zasadę że skoro nie użyłam czegoś przez rok to i nie użyje teraz.aga_ni lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
no dzień dobry, kurcze dawno sie tak nie stresowalam usg jak dzisiaj.
Ale widze, ze narazie same dobre wiesci, a Kalcia ?
Moni dobrze, ze narazie sie nic nie dzieje, ale moze szybsza wizyta by nie zaszkodzila.
Emikey nie martw sie na zapas, idz w Uk do lekarza i zoaczysz co Ci powie, ale nie wierze, ze kazali by Ci rodzic sn dziecko 5 kg (jesli nawet by zalozyc, ze nie ma bledu pomiaru i bedzie taki duzy), nawet w UK.
Aga_ni czyżby rozwijal sie zespol HELLP skoro taka szybka decyza o cc? Dobrze, ze mala juz bezpieczna poza brzuchem i gratulacje oczywiscie. A bratowa jak sie czuje ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 13:39
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny,
osobiście wydaje mi się, że błędy pomiaru są baaardzo częste.
Dla przykładu byłam u dwóch super Ginów: pierwszy 31+2 podał wagę 1721 gram (nogi o dwa tygodnie starsze (także Brunetka nawet mniejszy niż Twoja Korneliai lekarz nawet nie skomentował, że waga nieodpowiednia), a druga wizyta 31+5, gdzie nóżki zmierzył na ponad 36 tydzień i tym samym waga wyszła ponad 2 kg.
Szczerze mówiąc nie przywiązywałabym aż tak dużej uwagi do szacowanej "wagi", szczególnie jeszcze na tym etapie.
Emikey domyślam się, że się zdenerwowałaś, ale poczekaj jeszcze chwilkę...może na najbliższych badań okaże się, że nie jest tak źle, albo Mały sam zadecyduje, żeby wyjść pod koniec września...nerwy nie służą teraz ani Tobie ani Maluszkowi!
Aga_ni gratulacje ciociu, waga małej całkiem, całkiem, trzymam kciuku, żeby było dobrze
Kiniorek kurcze, to rzeczywiście już tuż tużtroszkę zazdroszczę, że już tak niedługo będziesz tuliła synka
AAAle, to mi uświadamia, że my jeszcze jednak mało ogarnięci jesteśmy...generalnie zakupione wszystko mamy (oprócz wanienki i fotelika, ale z tym poradzi sobie sam eM. w razie czego), ale mamy całkowity bałagan w domu...ani kącik dla Stacha jeszcze nie urządzony, ani pokoik (czeka go malowanie), meble nie skręcone, pranie i prasowanie czeka...!!!
Chyba czas się za to zabrać od przyszłego tygodnia...moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Caberera ja jestem na podobnym etapie i mam jakis wewnetrzny luz, chociaz szanse na przedwczesny porod bardzo duze. Z tym, ze zadnego malowania nie planuje, no i czekam na posilki w sprzataniu, porzadkach w szafach i prasowaniu itp bo sama raczej nie moge tego ogarnac. Ale wychodze z zalozenia, ze nie ma sie co stresowac, nawet jak cos zadzieje sie wczesniej i z czyms nie zdazymy, maz, mama i przyjaciolka ogarną.
Cabrera lubi tę wiadomość
-
Nacięcie/pęknięcie to to czego najbardziej się boję. Ból i skurcze mnie nie martwią, nie mam przed nimi obawy, ale to krocze... Borys miał 3050g, 49cm, urodzony 37+3. Jest spora szansa, że teraz Nina będzie większa, a jesli tylko donoszę bliżej 40tc to prawdopodobnie będzie sporo większa. Przy Borysie musieli mnie naciąć, zszyli ponoć noczym chirurgia plastyczna, ale co z tego, może po roku dopiero przestałam czuć dyskomfort, nie mówiąc o kwestiach związanych z mięśniami dna miednicy, bo te mam absolutnie do wymiany.. teraz w ciąży bardzo ten problem się nasilił i nie zdziwię się jak po ciąży będę myśleć o jakimś zabiegu na poprawę w tym temacie. Nie wyobrazam sobie reszte zycia chodzic w pampkach dla doroslych, albo popuszczac w majty przy kazdym wysilku czy kichnieciu
-
Kookosowa wrote:Kiniorek jak ja bym chciała urodzić 13
córkę też chciałam a wyszedł 3. Z mężem uwielbiamy 13 tki. Szczęśliwy piątek będzie.
Aga ni polubienie za zostanie ciocia. Zdrówka dla maluszka. Ja właśnie się wzięłam za porządki w szafie. Muszę powywalac wszystko. Mam zasadę że skoro nie użyłam czegoś przez rok to i nie użyje teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 14:00
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
paulina2811 wrote:Tzn za mało czy za dużo płytek?
No właśnie nie wiem, bo z moim bratem i bratowa raczej trudno się dogadać a teraz to w ogóle są w szoku.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Kiniorek91 wrote:Muszę teraz trochę się sprężyc... Bo nie mam pościeli z wypranej ;/ tylko w sumie to zostało i resztki jakieś z szuflad. Wyparzyć butelki i smoczki no i mogę się dopasować do szpitala. Jeszcze zauważyłam że mi się dzisiaj brzuch obniżył...
Sprężyć w wydawaniu dyspozycji pomocnikom 😊sunshine03, Kookosowa, Cabrera, KasiaP lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
pOla34 wrote:no dzień dobry, kurcze dawno sie tak nie stresowalam usg jak dzisiaj.
Ale widze, ze narazie same dobre wiesci, a Kalcia ?
Moni dobrze, ze narazie sie nic nie dzieje, ale moze szybsza wizyta by nie zaszkodzila.
Emikey nie martw sie na zapas, idz w Uk do lekarza i zoaczysz co Ci powie, ale nie wierze, ze kazali by Ci rodzic sn dziecko 5 kg (jesli nawet by zalozyc, ze nie ma bledu pomiaru i bedzie taki duzy), nawet w UK.
Aga_ni czyżby rozwijal sie zespol HELLP skoro taka szybka decyza o cc? Dobrze, ze mala juz bezpieczna poza brzuchem i gratulacje oczywiscie. A bratowa jak sie czuje ?
Właśnie tez czekam na wieści od Kalci. Bratowa nie czuje się za dobrze, ale to chyba normalne po cesarce. Dostała jakieś leki przeciwbólowe. A poza tym nic nie wiem, nie mam z nimi kontaktu za bardzo na co dzień a tym bardziej teraz nie chce och zamęczać pytaniami. Ale ogólnie w ciąży jeszcze tydzień temu było wszystko książkowo. Tydzień temu się okazało, ze mała prawie nie urosła od ostatniej wizyty i dlatego zgłosili się do szpitala. Tam jej skoczyło ciśnienie j ciagle było za duże, a potem wyszła ta zła liczą płytek i cc. Dobrze, że byli pod opieka! Mam nadzieje ze wszystko się dobrze poukłada. Kurczę stresujące to trochę ze naprawdę trzeba się sobie przyglądać i nie bagatelizować jeśli nas coś niepokoi, i słuchać lekarza!23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Dominika32 wrote:Hej
Kciuki za wizyty;-)
Macie jakies sposoby na ból żołądka? No już tak mnie od wczoraj najlepsza że koniec świata,sama nie wiem czy coś zjadlam czy mala mi go tak skopala:-(
Brunetka,czyli Kornelia wagowo nadrobila Super:-)
Emikay Masakra jakaś,tu w DE jesli wychodzi że waga dziecka przy porodzie bedzie przekraczać 4kg to już się kwalifikuje do cesarki.Dominika32, Rubii lubią tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualny
-
paulina2811 wrote:Ja do szpitala 17.09, dziewczyny tak naprawdę za miesiąc duzo z nas będzie już miało maluszki
Te wakacje sprzyjają zmianom terminów porodu. Na każdym forum coś się dziewczyny spieszą. A tu i na jesień się przeniosło
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
brunetka91 wrote:Wydaje mi się, że te 5 tygodni temu jak miała te 772 g to po prostu mój lekarz ma kiepski sprzęt, a że dzisiaj poszłam prywatnie, Pani dr jeszcze ma to USG 3D i 4D to i lepszy sprzęt i wyszła normalna waga. W piątek mam u swojego wizytę i zobaczymy. Najpierw niech zbada, zwazy, a później mu pokaże wyniki z dzisiaj 😜😂Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyKookosowa wrote:Te wakacje sprzyjają zmianom terminów porodu. Na każdym forum coś się dziewczyny spieszą. A tu i na jesień się przeniosło
także nie ma reguływ końcu najczęstsza data porodu to +/-14 dni od tp.
A jak macie wyznaczoną datę cc to wiadomo, że data porodu znana wcześniej i rozpakowanie będzie wcześniej -
Chyba w ogóle sporo cesarek tu mamy. Jak to bym tam wolała, żeby samo się zaczęło i wtedy cesarka. Tak na zimno to nie ma jakoś magii i dreszczyku emocji
Ale przekonał mnie argument, że lekarze nie lubią ciąć na „gorąco”, że skurcze itd...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 15:17