X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ok,dobrze się śpi tylko to wstawanie na siku męczące.
    Ja już po porannym zwrocie,i to samej żółci.Ciagle się zastanawiam czy to przez progesteron mnie tak muli...
    Poza tym nie mam żadnych objawów,jedynie czasem przy kaszlu czy kichaniu coś zakuje..

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie mdli ale zygnac się nie da a czasem sobie myślę że lepiej by było zygnac i mieć spokój przynajmniej na chwilę. A nie takie pernamentne mdlosci wkurwiajaco męczące.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mdlosci to dla mnie coś nowego bo z synem ani razu nie miałam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja spać coś dzisiaj nie mogłam,durnoty się śniły..
    Przeżyłam,jem już uff.

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole, Kalcia kciuki za Was dziś!

I ja dzisiaj nie wyspana, głupoty się śniły a później dziecko marudziło.

Teraz remonty na klatce i nie mam prądu w mieszkaniu... I tak do 16 i jeszcze zapomniałam naładować przez noc telefon... :-(

Paolka _25
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    To mnie mdli ale zygnac się nie da a czasem sobie myślę że lepiej by było zygnac i mieć spokój przynajmniej na chwilę. A nie takie pernamentne mdlosci wkurwiajaco męczące.

No ja właśnie dziś nocka z dupy, bo to mi niedobrze, za gorąco, głupoty się śnią, przewalalam się co chwila. Obudziłam się z mdłościami i umieram, wolałabym rzyg i z bani, a tak się czuję, jakbym jechała starym PKSem i rzygać się chce, a wysiąść nie można, koszmar (mam chorobę lokomocyjną).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W ogóle mdlosci to dla mnie coś nowego bo z synem ani razu nie miałam.

Może teraz będzie dziewczyna. Niby z dziewczynami są większe mdłości. U mnie przy 1 się sprawdziło.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja teź potwierdzam !;) chociaż moja mama ze mną wymiotowała a z siostra nie u stawiali na Grzesia a mam siostre :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Może teraz będzie dziewczyna. Niby z dziewczynami są większe mdłości. U mnie przy 1 się sprawdziło.
    Przyszłość pokaże. Ale w ogóle inaczej mi teraz niż z Gaba. Przy nim to praktycznie nie czułam, że jestem w ciąży. Tyle że smakował mi kwas i pikantne potrawy. Zjadałam po 8 kiwi na raz. Porzeczki czerwone garściami. Agrest. Winogrona. A teraz nuetlla majonez serki topione. Nic pikantnego i broń boże nic kwasnego. Od kiwi mnie odrzuca. No i z Gaba miałam śliczna cerę a teraz ciągle coś mi wywala. Na czole i plecach głównie. Czoło to tak podrapalam, że rany mam. Dobrze ze mam czupryne :P

Moja mama w ciąży z bratem też jadła kwas, jabłka renety kiszona kapustę a ze mną sucha bułkę i kawę inke gorzka :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka dziękuje za kciuki :) mam wizytę o 13 dziś.

U mnie mdłości ciagle, całe dnie. Odrzuciło mnie od kawy zupełnie. W pierwszej ciąży miałam ciagle ochotę, teraz nie mogę. Na szczęście ból brzucha minął zupełnie, bo przez weekend odpoczęłam :)

Jestem zamulona, ale wyspana i szczęśliwa, ze dziś w końcu wizyta , zero stresu :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty :)
    Mi dzisiaj jest ok o dziwo tylko spać bym poszła. Pewnie wieczorem będzie muliło.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:

Jupik ja z chłopakiem do dostatnich dni wymiotowałam także ten... Co organizm i co ciąża to inaczej. U mnie właśnie mówili, że dziewczyna dziewczyna bo objawy typowo dziewczynowe a jest chłopak i to totalny terrorysta! :-P

Paolka _25
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusla piekny bąbelek :)

Ja mlodegk do szkoly wyslalam na polkolonie a sama sie polozylam dalej i dopiero oczy otwarlam. Wlaczyc pranie i moze cos rusze u mlodego w szafie zeby bluzy przebrac bo tego ma od groma

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajusiu wstalam i musialam szybko pomarancze zjesc bo prawie juz w lazience bylam oddajac wszystko... do tego izabela wstala o 4 rano :( potem spala ino godzinke no umieram. Ja wole mdlosci, bo po wymiotach dostaje jakis trzesawek zawsze....
    Ale dochodza mdlosci nie takie jak mialam z Iza ale jednak mose vedzie Michasia ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:05

Baylee lubi tę wiadomość

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosheeee jeszcze tydzien do mojej wizyty...Jak ja wam ZAZDROSZCZUJE Dziewczyny!
    Trzymam kciuki za wizytujace...

A klamka? odzywala sie? czy cos przeoczylam,bo juz dawno jej nie widzialam...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujecie? Mnie mdli pół dnia, osłabiona jestem i spać chce mi się już o 19.dziś po śniadaniu wróciłam do łóżka i zimno mi nawet pod kołdrą i kocem

Agu1 lubi tę wiadomość

16uddqk30vgif7kq.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Jak się czujecie? Mnie mdli pół dnia, osłabiona jestem i spać chce mi się już o 19.dziś po śniadaniu wróciłam do łóżka i zimno mi nawet pod kołdrą i kocem

No właśnie nie umiem się zwlec żeby coś zrobić a musze zacząć coś sortować w szafach... Mam do prasowania rzeczy... Obiad do zrobienia i nie umiem się za nic zabrać...

Baylee lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    postanowiłam się ujawnić, bo mi trochę głupio, że Was poczytuję tak "incognito" ;)
    Pewnie dołączę do Was tak na całego, jak zobaczę to upragnione <3 (i pewnie więcej jest takich osób, które nie chcą wcześniej się ujawniać, stąd taka pustka na drugiej połowie listy ;))

A jeśli chodzi o mnie, to to pierwsza ciąża (po długich staraniach), na razie jestem po szybkim sprawdzeniu w ubiegły czwartek: pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym jest w macicy i prognoza według lekarza optymistyczna :)

Kolejna wizyta 18.02.2019 i mam nadzieję, będzie już serducho!

Z objawów towarzyszy mi tylko ogromne zmęczenie i senność. Były też bóle @, ale teraz są już rzadziej. Trochę mdli, ale tylko czasami i do wytrzymania.

Gratuluję tym, które już <3 widziały, trzymam kciuki, żeby reszta z nas też mogła cieszyć się takim widokiem i żeby był to wątek samych dobrych wieści :)

Miłego dnia!

Dominika32, Kiniorek91, Agu1, sunshine03, przedszkolanka:), Baylee, Jupik, Paolka_25, nuśka91, JagLag, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Mnie tez mdli, bekam jak stary facet :( przepraszam nie chcialam polubic. Czekam na przyjaciolke... nie wiem czy juz jej powiedziec... czy poczekac

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mowie bratu i bratowej w sobote na urodzinach taty. Moja mama juz wie i tata. I drugi brat. Tylko ze mama z batem w NL sa w pracy. Na szczescie mama wraca za 2-3msc.

Siedze i mi sie plakac chce... Nie wiem. Takie smuteczki mnie lapia jak muzyki slucham a nawet nie mam powodu do placzu, chyba ze ze szczescia.

Szafa w polowie przerobiona z wieszakow... Jeszcze półeczki

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ