X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ide zdrzemnac... Zjadlam obiad. Batat z piekarnika z palkami z kurczaka. W polowie juz nie moglam ale takie dobre ze wcisnelam :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę jedzenia! Ja dziś słuchajcie ryżyk z pieczonym jabłkiem.. jakiekolwiek mięcho by mi w gardle stanęło. Wiecie co zrobiłam jak poszłam na betę i do gina, już po teście z 2 krechami? Polazlam do McDonalda (do którego notabene chodzę od święta) i wcielam burgera i moje ulubione lody z polewą karmelową, bo sobie pomyślałam, że póki mogę, bo zaraz znowu koniec z jedzeniem.. No i wykrakalam. Najchętniej teraz bym nic nie jadła. U mnie ciąża równa się zarciowstret :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni reszty jeszcze nie ma wyniku ;) róźyczka chyba jutro ma być i jakieś tam dwa jeszcze byly ;p

Kalcia wszystko jest dobrze :* gratuluje!
    Jupik lodyyyyy,Mak!!! O matko!

kalcia, moni05 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja po tej wizycie byłam taka głodna, ze zajechałam po drodze do kfc- strasznie mi się chciało! :D ale to tak od święta tylko takie rzeczy jem.

Jupik lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kalcia mialam pisać i zapomnialam-na tym etapie nie puszczą nam dźwięku serduszka bo jest to szkodliwe dla zarodka,później juź tak :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pisalam posta... Ze dzis nie wymiotowalam i w momencie mnoe zmulilo i czar prysł...

A mam taka ochote na kebaba dzisiaj takiego mieszanego... I nie wiem czy zamowic czy wytrzymac...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • mila_88 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przełożyli mi wizytę z dziś na jutro:/
    Kot Schroedingera dzień dłużej:/

Paolka ja też jestem bezobjawowa, jeżeli nie liczyć zmęczenia i częstego siusiu.

2019.11.14 dwa bijące serduszka
    2019.12.27 dziewczynki;)
    2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)

ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Zachęcona wpisem koleżanki Cabrery tez się witam :). Według pierwszych wyliczeń lekarza ciąża jest o ok 4-5 dni starsza, ale wydaje mi się ze jest tak jak na suwaku :). Widziałam na razie tylko pęcherzyk tydzień temu, kolejna wizytę mam w przyszły czwartek i mam nadzieje, ze zobaczę już malucha i serduszko :). Objawy - wielkie zmęczenie, ochota na warzywa, obolały i duży brzuch wieczorem, lekki ból piersi, nic więcej póki co :) No i trochę mniej rozgarnięta jestem :P

sunshine03, Jupik, mila_88, Cabrera, Paolka_25, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila_88 wrote:
    Przełożyli mi wizytę z dziś na jutro:/
    Kot Schroedingera dzień dłużej:/

Paolka ja też jestem bezobjawowa, jeżeli nie liczyć zmęczenia i częstego siusiu.
    ugh :/ niecierpliwego czekania kolejny dzień :/
    ja za każdym razem mam lekkiego stracha, jak się umawiam, że coś się wydarzy i przełożą mi wizytę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 19:08

Wysłany: 13 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mi taki numer zrobili pod koniec pierwszej ciąźy i ryk był,że hej ;p

Witaj nowa ;) wizytujemy razem w czwartek ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mila_88 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nowa:)

No właśnie szlag mnie trafił.... ostatnio mało mi trzeba:) Mąż dzielnie znosi...
    ...i pociesza, że Fasolek będzie większy i ładniej na zdjęciu wyjdzie...

Ta wizyta to moje być albo nie być, więc stres jest duży.

Paolka_25, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

2019.11.14 dwa bijące serduszka
    2019.12.27 dziewczynki;)
    2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)

ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila88, będę trzymała mocne kciuki (kibicuje Ci od początku:))!

mila_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dawno mnie nie było....
    Wyjechałam sobie do rodziców z pieskiem, bo mąż wyjeżdza i nie chciałam być sama :) w pracy L4, wiem ze to mniej kasy ale w pracy niekorzystne warunki (drukarnia) wiec wole odpuscic ;)
    16dpo mialam bete 66 a 19 dpo 399 ;) na usg dopiero 25go ide. Boje sie strasznieeeee
    Chcę moje serduszko usłyszeć. Najpiekniejsza Walentynka ahh :)

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroil ale zwolnienie ciążowe jest 100% płatne, średnia jest liczona z ostatnich 12stu miesięcy także nic nie tracisz ;-) no chyba, że premia była "pod stołem" :-P

Witaj nowa :-)

Myślałam, że rzepakowepole coś skrobnęła a tu cisza...

Jak u Was z Libido? I u mnie chyba na minusie... Już na samo dotknięcie mam nerwy... :-\

Paolka _25
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Neroil ale zwolnienie ciążowe jest 100% płatne, średnia jest liczona z ostatnich 12stu miesięcy także nic nie tracisz ;-) no chyba, że premia była "pod stołem" :-P

Witaj nowa :-)

Myślałam, że rzepakowepole coś skrobnęła a tu cisza...

Jak u Was z Libido? I u mnie chyba na minusie... Już na samo dotknięcie mam nerwy... :-\
    Ja milczałam długo, bo miałam straszne przeboje. Już się z tą ciąża żegnałam. Na ten moment jest zarodek i serduszko, więc jestem spokojniejsza.

Przepraszam, że się nie odezwałam, ale nie chciałam się nakręcać.

Moja rada jest taka - jak macie w porządku lekarzy, którym ufacie, to się ich trzymajcie i nie kombinujcie. ;)

moni05 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się na razie boimy seksić :D. Stwierdziliśmy ze po 8 tyg dopiero zaczniemy :P libido równe 0 z małymi epizodycznymi skokami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:10

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od tych mdłości to się seksu chce porównywalnie z tym mięchem na które patrzeć nie mogę ;-)
    Mąż na razie w rozjeździe, więc problemu nie ma. Zresztą on się cyka o dzidziusia (w 1 ciąży mieliśmy długo zakaz), więc pewnie nie będzie się dopominal swego ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chęci na minusie ;p
    Mila ja też trzymam kciuki za wizytę!;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, u mnie tez libido marniutkie, a eM. jakby nagle odmłodniał z 20 lat;) nie mogę się opędzić ;) także <3 są, ale myśle, ze skoro żadnych plamien nie ma, to nie szkodzimy brzdacowi ;)

Choć zaczynam eM. o nekrofilię podejrzewać, bo ja bym tylko spała i spała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:22

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to bym chciala a moj nie chce :p ale jakos sobie upust trzeba dac bo u mnie libido jest 100% wieksze jak wczesniej ;p

Mowilyscie ze zimno... Wlasnie siedze pod kocem i czekam na kebsa xD

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ