Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBaylee wrote:Jak się czujecie? Mnie mdli pół dnia, osłabiona jestem i spać chce mi się już o 19.dziś po śniadaniu wróciłam do łóżka i zimno mi nawet pod kołdrą i kocem
zmęczona jestem też i zimno mi też ciągle, ale to do przeżycia
a mówić nikomu nie mówimy. Dopiero po badaniach prenatalnych, czyli najwcześniej końcówka marca. Chociaż ja bym poczekała gdzieś do wielkanocy z tą informacją.
W poprzedniej ciąży mąż wypaplał wszystkim na podobnym etapie ciąży, bo już po serduszku, a po poronieniu do prostowania informacji był ostatni, więc teraz siedzi cicho.
-
Moi rodzice i siostra wiedzą i dwie koleżanki bo wiedziały o in vitro, jedna w ciąży raptem dwa tyg starszej niż moja i razem pracujemy więc powiedziałam. Reszta osób tych bliskich oczywiście dowie się najwcześniej w kwietniu, jak minie pierwszy trymestr. Pijecie dużo? Podobno trzeba a ja generalnie pije za mało. I ciężko mi się zmusić
-
A mnie dzisiaj jajniki bardzo bolą,i zimno mi strasznie,mam 2 pary skarpet i jak odpoczywam to pod 2 kocami.Tez bekam jak stary dziad...
Ale gołąbki zrobione,pranie rozwieszone.
Przydaloby się choć na chwilę wyjść z domu na jakis spacer ale wcale mi się nie chce...
-
Baylee wrote:Moi rodzice i siostra wiedzą i dwie koleżanki bo wiedziały o in vitro, jedna w ciąży raptem dwa tyg starszej niż moja i razem pracujemy więc powiedziałam. Reszta osób tych bliskich oczywiście dowie się najwcześniej w kwietniu, jak minie pierwszy trymestr. Pijecie dużo? Podobno trzeba a ja generalnie pije za mało. I ciężko mi się zmusićWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
przedszkolanka:) wrote:Ja mam 7/10 wyników dobrych. Czekam na reszte.
Jupik kupilam gotowe pierogi i mam w nosie ;p
Co do picia to ja mało
A to nie masz tych pozostałych trzech? Bo chyba nie są złe?
Mój mózg nie domaga, wybacz.
Jupik, rozumiem Cię doskonale. O ile do podstaw podstaw w ogarnianiu mieszkania się zmuszam, tak np porzadki w szafkach i komodach czekaja na mą litość od miesiąca... a w ogóle to miałam to do końca zeszłego roku ogarnąć, no ale operacja itd. Normalnie mi wstyd. Tak ze mnie teraz ujowa pani domu, że nie wiem,czy się da gorzej...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hej, ja już po wizycie na NFZ , pierwsza moja wizyta u tego lekarza i mam mieszane uczucia. Nic nie mówił, sama zobaczyłam pulsujące serduszko. Najeżdżal na nie kilka razy, ale nie było głosu- nie wiem czemu. Atmosfera była dziwna o sama nawet nie zapytałam o nic, wiec wizytę która miałam mieć w poniedziałek prywatnie przełożyłam na dziś. Może pomożecie mi ze zinterpretować chociaż zdjęcie. Czy wskaźniki są prawidłowe?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5759c77f8d3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:11
Dominika32, zmyslowa lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Cześć Cabrera wychodzi na to, że wizytujemy razem damy radę zostały tylko albo aż 4 dni
Nie zdążyłam wczoraj zrobić pierogów i zrobiłam dziś smakowały!! Mniam!
Teraz synuś ucina drzemkę a ja nie wiem co robić... Wypadałoby ogarnąć ale chęć leżenia jest większa.. i jeszcze muszę iść babci zanieść pierogi.
Na szczęście podłączyli już prąd i mogłam się naładować.
Klamka pisz tu szybciutko jak po wizycieKiniorek91, Cabrera lubią tę wiadomość
Paolka _25 -
kalcia wrote:Hej, ja już po wizycie na NFZ , pierwsza moja wizyta u tego lekarza i mam mieszane uczucia. Nic nie mówił, sama zobaczyłam pulsujące serduszko. Najeżdżal na nie kilka razy, ale nie było głosu- nie wiem czemu. Atmosfera była dziwna o sama nawet nie zapytałam o nic, wiec wizytę która miałam mieć w poniedziałek prywatnie przełożyłam na dziś. Może pomożecie mi ze zinterpretować chociaż zdjęcie. Czy wskaźniki są prawidłowe?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5759c77f8d3.jpg
Ja tam z parametrów widzę tylko, że Twoje maleństwo ma 3,5mm a pęcherzyk ma 2,05 cm i jest to 6 tyg 4 dni. Te inne co są z boku to podobno (tak wyczytałam) oznaczenia sprzętu.
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie sama nie chce sie odezwac bo to tyle samo widze co Jupik. Idz do prywatnego i sie pytaj o wszystko bo takie masz prawo a on obowiazek odpowiedziec.
Mysle teraz czy odrobaczac czesciej psa czy wystarczy raz na 3msc?
W ogole sie zastanawiam jak to bedzie jak maluch sie pojawi
Melman jest troche strachliwy i bardzo szczeka na obcych. Moze jak bedzie wyczuwal ze w brzuszku sie rusza i zyje ktos to bedzie troche mniej problemow... -
hej..dziewczyny...ja dziś wstałam to tak jakbym w ciąży nie była...tak dobre samopoczucie...ale parcie mam na jabłka i chleb ciemny z masłem i pomidorem...innych kanapek nie jem od kilku dni...
No i udalo mi się zarejestrowac na NFZ wizyte w poniedziałek
Jak myślicie mówić mu,że chodzę też prywatnie itp, że mam L4, że biorę luteinę??
Poradzcie coś.. proszę ??
Moje serduszka w niebie:(
04.2011 [*]
10.2018 [*]
12.2018 [*]
27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ. -
nick nieaktualnyZmyslowa o tym, ze chodzisz prywatnie albo że jesteś na zwolnieniu nie nusisz mówić. Chyba ze ten lekarz też będzie Cie chciał wysłać na zwolnienie, to wtedy trzeba powiedzieć, że już jesteś. No i o tym, ze bierzesz luteinę powinnaś powiedzieć. Zresztą lekarze na 1.wizycie często pytają o przyjmowane leki
-
Dzięki dziewczyny, ale i tak trochę się zestresowałam jego zachowaniem. Wole pojechać do swojego, który prowadził mi ciąże pierwsza, bo on dużo mówi i opowiada. A i tak miałam mieć wizytę w poniedziałek, wiec będę po prostu spokojniejsza.
24 lata -
Spoko Paolka trochę mnie uspokoił ten artykuł u mamyginekolog, ale sam ginekolog nie zrobił na mnie super wrażenia. Poszłam tylko dla badań na NFZ, a ciąże i tak będę prowadzić jeszcze prywatnie
Paolka_25 lubi tę wiadomość
24 lata