X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Jak się czujecie? Mnie mdli pół dnia, osłabiona jestem i spać chce mi się już o 19.dziś po śniadaniu wróciłam do łóżka i zimno mi nawet pod kołdrą i kocem
    u mnie jakoś od kilku dni lepiej. Mdłości mam tylko po wstaniu, ale znalazłam na nie sposób. Wystarczy, że napiję się szklanki soku pomarańczowego, szybko zjem małe śniadanie i przechodzą :D
    zmęczona jestem też i zimno mi też ciągle, ale to do przeżycia :)

a mówić nikomu nie mówimy. Dopiero po badaniach prenatalnych, czyli najwcześniej końcówka marca. Chociaż ja bym poczekała gdzieś do wielkanocy z tą informacją.
    W poprzedniej ciąży mąż wypaplał wszystkim na podobnym etapie ciąży, bo już po serduszku, a po poronieniu do prostowania informacji był ostatni, więc teraz siedzi cicho.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zmuliło chwile i już jest ok. Dziwne i schizujące bo za dobrze się czuję..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice i siostra wiedzą i dwie koleżanki bo wiedziały o in vitro, jedna w ciąży raptem dwa tyg starszej niż moja i razem pracujemy więc powiedziałam. Reszta osób tych bliskich oczywiście dowie się najwcześniej w kwietniu, jak minie pierwszy trymestr. Pijecie dużo? Podobno trzeba a ja generalnie pije za mało. I ciężko mi się zmusić

16uddqk30vgif7kq.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj jajniki bardzo bolą,i zimno mi strasznie,mam 2 pary skarpet i jak odpoczywam to pod 2 kocami.Tez bekam jak stary dziad...
    Ale gołąbki zrobione,pranie rozwieszone.
    Przydaloby się choć na chwilę wyjść z domu na jakis spacer ale wcale mi się nie chce...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Moi rodzice i siostra wiedzą i dwie koleżanki bo wiedziały o in vitro, jedna w ciąży raptem dwa tyg starszej niż moja i razem pracujemy więc powiedziałam. Reszta osób tych bliskich oczywiście dowie się najwcześniej w kwietniu, jak minie pierwszy trymestr. Pijecie dużo? Podobno trzeba a ja generalnie pije za mało. I ciężko mi się zmusić
    Ja też zmuszam się do picia. Lekarz po wynikach zobaczył i kazał mi dużo pić. Podobno 2 l płynów dziennie.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije herbaty duzo... Wiem ze nie powinnam ale nic innego nie umiem. Moze nie beda zle te wyniki...

Po ilu dniach powinny byc wyniki do odbioru te co mamy zrobic?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kiepawy dzień od samego rano. Właśnie się obudziłam z drzemki i zastanawiam co zjeść skoro nie mam nic na obiad, i na nic nie mam ochoty :-/. Zlew w kuchni pełny, nawet nie mam siły pozmywać. A wczoraj tak dobrze się czułam.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7/10 wyników dobrych. Czekam na reszte.
    Jupik kupilam gotowe pierogi i mam w nosie ;p
    Co do picia to ja mało :/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja mam 7/10 wyników dobrych. Czekam na reszte.
    Jupik kupilam gotowe pierogi i mam w nosie ;p
    Co do picia to ja mało :/

A to nie masz tych pozostałych trzech? Bo chyba nie są złe?
    Mój mózg nie domaga, wybacz.

Jupik, rozumiem Cię doskonale. O ile do podstaw podstaw w ogarnianiu mieszkania się zmuszam, tak np porzadki w szafkach i komodach czekaja na mą litość od miesiąca... :/ a w ogóle to miałam to do końca zeszłego roku ogarnąć, no ale operacja itd. Normalnie mi wstyd. Tak ze mnie teraz ujowa pani domu, że nie wiem,czy się da gorzej...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie na NFZ , pierwsza moja wizyta u tego lekarza i mam mieszane uczucia. Nic nie mówił, sama zobaczyłam pulsujące serduszko. Najeżdżal na nie kilka razy, ale nie było głosu- nie wiem czemu. Atmosfera była dziwna o sama nawet nie zapytałam o nic, wiec wizytę która miałam mieć w poniedziałek prywatnie przełożyłam na dziś. Może pomożecie mi ze zinterpretować chociaż zdjęcie. Czy wskaźniki są prawidłowe?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5759c77f8d3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:11

Dominika32, zmyslowa lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Cabrera :-) wychodzi na to, że wizytujemy razem ;-) damy radę zostały tylko albo aż 4 dni :-P

Nie zdążyłam wczoraj zrobić pierogów i zrobiłam dziś :-P smakowały!! Mniam!
    Teraz synuś ucina drzemkę a ja nie wiem co robić... Wypadałoby ogarnąć ale chęć leżenia jest większa.. :-D i jeszcze muszę iść babci zanieść pierogi.

Na szczęście podłączyli już prąd i mogłam się naładować.

Klamka pisz tu szybciutko jak po wizycie ;-)

Kiniorek91, Cabrera lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Hej, ja już po wizycie na NFZ , pierwsza moja wizyta u tego lekarza i mam mieszane uczucia. Nic nie mówił, sama zobaczyłam pulsujące serduszko. Najeżdżal na nie kilka razy, ale nie było głosu- nie wiem czemu. Atmosfera była dziwna o sama nawet nie zapytałam o nic, wiec wizytę która miałam mieć w poniedziałek prywatnie przełożyłam na dziś. Może pomożecie mi ze zinterpretować chociaż zdjęcie. Czy wskaźniki są prawidłowe?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5759c77f8d3.jpg

Ja tam z parametrów widzę tylko, że Twoje maleństwo ma 3,5mm a pęcherzyk ma 2,05 cm i jest to 6 tyg 4 dni. Te inne co są z boku to podobno (tak wyczytałam) oznaczenia sprzętu.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia wszystko jest w porządku :) na takim wczesnym etapie tylko się ogląda serduszko. Nie powinno się go słuchać na głos. Polecam przeczytać artykuł mamy ginekolog o usg wczesnej ciąży :) lekarz nic nie mówił, bo wszystko jest w porządku :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sama nie chce sie odezwac bo to tyle samo widze co Jupik. Idz do prywatnego i sie pytaj o wszystko bo takie masz prawo a on obowiazek odpowiedziec.

Mysle teraz czy odrobaczac czesciej psa czy wystarczy raz na 3msc?
    W ogole sie zastanawiam jak to bedzie jak maluch sie pojawi :-O
    Melman jest troche strachliwy i bardzo szczeka na obcych. Moze jak bedzie wyczuwal ze w brzuszku sie rusza i zyje ktos to bedzie troche mniej problemow...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..dziewczyny...ja dziś wstałam to tak jakbym w ciąży nie była...tak dobre samopoczucie...ale parcie mam na jabłka i chleb ciemny z masłem i pomidorem...innych kanapek nie jem od kilku dni...

No i udalo mi się zarejestrowac na NFZ wizyte w poniedziałek :)
    Jak myślicie mówić mu,że chodzę też prywatnie itp, że mam L4, że biorę luteinę??
    Poradzcie coś.. proszę ??

Moje serduszka w niebie:(
    04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
    27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmyslowa o tym, ze chodzisz prywatnie albo że jesteś na zwolnieniu nie nusisz mówić. Chyba ze ten lekarz też będzie Cie chciał wysłać na zwolnienie, to wtedy trzeba powiedzieć, że już jesteś. No i o tym, ze bierzesz luteinę powinnaś powiedzieć. Zresztą lekarze na 1.wizycie często pytają o przyjmowane leki :)

• kalcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ale i tak trochę się zestresowałam jego zachowaniem. Wole pojechać do swojego, który prowadził mi ciąże pierwsza, bo on dużo mówi i opowiada. A i tak miałam mieć wizytę w poniedziałek, wiec będę po prostu spokojniejsza.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu w poprzednim poście wyszło mi klamka zamiast Kalcia :-P
    Kalcia wszystko jest w porządku, ale napisz nam też po tej drugiej wizycie ;-) ciekawe czy parametry się pokryją? Ale to chyba może być zależne od aparatu USG?

Paolka _25
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Paolka :D trochę mnie uspokoił ten artykuł u mamyginekolog, ale sam ginekolog nie zrobił na mnie super wrażenia. Poszłam tylko dla badań na NFZ, a ciąże i tak będę prowadzić jeszcze prywatnie :)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczęta, to która tu jest jeszcze bezobjawowa i w miarę spokojna? :-P
    Tylko ja? :-P

Paolka _25
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ