Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam pakiet z pracy w enelmedzie i tam prowadziłam ciążę i pewnie tą też będę, no jednak wszystkie badania i wizyty za free. Ale- USG robiłam i będę robić prywatnie, bo jak się skusiłam na bezpłatne połówkowe w enelmedzie (wcześniejsze robiłam prywatnie) to różnica w sprzęcie i badaniu mnie powaliła i tak się zestresowałam, że i tak po polowkowym grzalam znów do kliniki zrobić za kasę. Więc badania krwi niech mi robią z nfz, ale dzidziusia oglądać wolę na profesjonalnym sprzęcie i niech robi specjalista.
-
Ooo ja też się zastanawiałam właśnie jak to jest,że z jedyną kartą ciąży chodzę do każdego póki co mam swojego i się go trzymam.
Dziękuję, to luteinę wezmę lepiej po
Paolka ja nawet nie podliczałam ile mnie wyniosły wizyty i badania bo wiem,że majątek.. -
sunshine03 wrote:Ja będę prowadzić akurat w medicover (to taki mój nfz, bo mam pakiet od męża z pracy) i prywatnie, bo z tej opieki w medicover średnio jestem zadowolona, ale badania za free
-
Wy tu o jedzeniu, zachciankach, a mi szpitalne jedzenie uszami wychodzi :p nawet wąchać już tego nie mogę!
Do dziewczyn ze Śląska: jest teraz program z UE skierowany dla mieszkanek woj. śląskiego, który finansuje nam badania prenatalne. Trzeba tylko znaleźć miejsce, gdzie robią to za darmo. Na pewno Gyncentrum z Katowic ma darmowe badania.
Agu1, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Pozwólcie, ze do Was dołączę.
Termin wg miesiączki na 8’pazdziernika. Pierwsza wizyta dopiero w czwartek. Do tej pory robiłam 2 razu betę żeby sprawdzić przyrost i było Ok.
Czytam was od samego początku ale dość długo się zbierałam żeby napisać.
przedszkolanka:), kkkaaarrr, moni05, Jupik, Paolka_25, Dominika32 lubią tę wiadomość
-
Jupik wrote:Ja dziś podejrzanie dobrze się czuję. Zemdlilo mnie może ze dwa razy. Z jednej strony się bardzo cieszę, z drugiej- czemu mnie nie mdli- WTF ?
Ja zauważyłam,że wieczorem mi gorzej mdli..do południa senna jestem i słaba a w południe dzialam . -
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Samo NFZ mnie nigdy nie usatysfakcjonuje, u nas jest nadal 3x USG, prenatalne? Śmiech. No ale skierowania musi dać, bo mi się po prostu należą. Będę wyhaczać jutro jakiegoś
A co jak położna prowadzi ciążę? Jak to wygląda z badaniami?
Bo USG wiadomo, robi lekarz. A resztę?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kiniorek91 wrote:Paulina witamy
Nova w ktorym szpitalu lezysz?
Ja sie edo Gyne wybieram chyba ze moj gin stwierdzi ze mam u niego za darmo
-
przedszkolanka:) wrote:Na pocieszenie Ci powiem,że dzisiaj lepiej nie tylko Tobie ale i mnie i koleżance na belly wiec może taki dzień
Ja zauważyłam,że wieczorem mi gorzej mdli..do południa senna jestem i słaba a w południe dzialam .
U mnie to samo- rano na przetrwanie, południe do drugiej drzemki Kingi najlepiej, potem idę z nią na drzemkę i wstaję już z gorszym samopoczuciem, a wieczór to masakra.
No i przechwalilam, bo jak dziś było ok, tak teraz mnie mdli i mdli.. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eabf571a3e1.jpg
Cześć dziewczyny, ja dziś byłam na takim szybkim usg, bo w piątek idę na normalną wizytę i u mnie wszystko dobrze. Bąbelek prawie 5mm, bije serduszko
Gratuluję wszystkim, które dziś zobaczyły serduszka. Fajne uczucie, kamień z serca
Mi termin wychodzi jakoś na 4 października. Poproszę o wpisanie mnie na listę
A z badań na piątek mam na razie tylko morfologie, mocz i poziom cukru.Agu1, przedszkolanka:), Jupik, moni05, kkkaaarrr, _nova, Baylee lubią tę wiadomość
-
Moni u nas w szpitalu jakos tak jest chyba że są 3 główne usg i tyle. Ja chodze do przychodni gdzie najpierw przyjmuje polozna,mierzy waży itp.a pózniej dr przyjmuje i bada. Usg jest na każdej wizycie(ja póki co mam co tydzien dwa i może tak bedzie póki jest torbiel). Nawet zdjecia dostaje do domu
Jupik haha,też wykrakałam po tym dzisiejszym spaghetti ;p
Nuśka gratuluje
Uciekam spac bo padam,trzymajcie kciuki bym przeźyła badania! Dobranoc :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 22:35