Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:A ja się zastanawiam czemu nas tutaj tak mało..na pewno już na drugą połowę pazdziernika były pozytywne kreski.
Może nie wszystkie testują tak szybko:) Sporo z nas tutaj obecnych albo po IVF albo po stratach, więc też inaczej do ciąży podchodzimy. I jednak większość na l4, wtedy też jest więcej czasu na forum:)
A swoją drogą, to mnie szef dzisiaj tak wk... zdenerwował, że gdyby nie to, że obiecałam sobie być grzeczna to jeszcze 3-4mce (obiecał podwyżkę), to bym wyszła trzaskając drzwiami... w takich chwilach zazdroszczę Wam l4:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 17:41
2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)
ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
-
Co do smaków. Rano wstałam i miałam ochote na pizze z boczkiem...
Po tym jak zrobiłam paste z makreli stwierdziłam że jednak pizza jest beee i się zastanawiamy co zrobić dalej bo ochota jest a jednak nie wiem na co, na razie drzemka mi się włącza.
Mnie się kawa dzisiaj zamarzyła, tam smakowała, taka pyszna była...
Tak szybko wyszła jak szybko weszła
Serio ta ciąża mną zamiata ;] -
Baylee super wieści
A odnośnie badań... Robicie wszystkie prywatnie, czy idziecie też do gina na NFZ po skierowanie na krew?
Kupa kasy mi wychodzi za to, co mi zapisał, koło 300-400zł za badania krwi.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Mi kazał lekarz zgłosić się za 3 tygodnie, wypada to we wtorek. Ale że względu na to, że boję się, że wypadnie mi coś w pracy umówiłam się na ten czwartek, wg moich obliczeń będzie to 7t1d. Czy jest szansa, że zobaczę serduszko? Nie jest to za wcześnie? Czy rzeczywiście te 4 dni zrobią tak duza różnice? Poza tym nie mogę się doczekać i to jest chyba główny powód.Paulina
-
przedszkolanka:) wrote:Moni ja jutro mam 10 pozycji (w tym tsh,hiv,mocz,cukier itp.) Na nfz.
Ale masz skierowanie od lekarza na NFZ, tak? Bo ja chodzę prywatnie i jego kartka z pieczątką nie jest tak traktowana. Wszystko płatne 100%Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Ale masz skierowanie od lekarza na NFZ, tak? Bo ja chodzę prywatnie i jego kartka z pieczątką nie jest tak traktowana. Wszystko płatne 100%
-
moni05 wrote:Ale masz skierowanie od lekarza na NFZ, tak? Bo ja chodzę prywatnie i jego kartka z pieczątką nie jest tak traktowana. Wszystko płatne 100%
-
Czyli jednak tak jak myślałam, muszę prowadzić ciążę podwójnie. I prywatnie i na NFZ.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni ,ale widzisz..ja teraz na nfz dostalam skierowanie na tsh a w ciazy z Polą pomimo problemów z tarczycą nawet rodzinny mi nie dał bo niby nie może..
A powiecie mi proszę, luteina dopochwowo przed badaniami czy po?moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Moni ,ale widzisz..ja teraz na nfz dostalam skierowanie na tsh a w ciazy z Polą pomimo problemów z tarczycą nawet rodzinny mi nie dał bo niby nie może..
A powiecie mi proszę, luteina dopochwowo przed badaniami czy po?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgu1 wrote:Moni a mozna podwojnie prowadzic ciaze ? Wydawalo mi sie ze ma sie jednego prowadzacego ciaze
A prywatnie możesz chodzić do ilu lekarzy tylko chcesz
Mnóstwo osób prowadzi ciążę podwójnie. Nfz+prywatnie.
Ja będę prowadzić akurat w medicover (to taki mój nfz, bo mam pakiet od męża z pracy) i prywatnie, bo z tej opieki w medicover średnio jestem zadowolona, ale badania za freemoni05 lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka ja dokładnie tak samo, pierwszą ciążę chodziłam prywatnie a teraz poznałam cudownego lekarza i będę chodzić na NFZ. No tak przez 9mcy wizyty+badania to uzbiera się ładna sumka...
Tak mnie naszła ochota na pomarańcza... Już zjedzony
Szykuję się do spania
Spokojnych nocyprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
sunshine03 wrote:Agu1 możesz prowadzić ciążę w ilu miejscach tylko chcesz i mieć tyłu prowadzących ciążę ilu Ci się tylko podoba kart ciąży też. Tylko na nfz musisz mieć 1 lekarza, bo nfz dwa razy tych samych procedur nie zaakceptuje
A prywatnie możesz chodzić do ilu lekarzy tylko chcesz
Mnóstwo osób prowadzi ciążę podwójnie. Nfz+prywatnie.
Ja będę prowadzić akurat w medicover (to taki mój nfz, bo mam pakiet od męża z pracy) i prywatnie, bo z tej opieki w medicover średnio jestem zadowolona, ale badania za free