X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie pozycje zamówione - jaram się :D

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Przedszkolanka, sto lat! I smacznego ciacha <3
    A ja spakowana czekam na mój transport do domku <3 super było w Polsce ale chcę już do mężusia <3

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka 100 lat :)

Ja na razie nie czytam nic. Jakoś chyba pójdę za doświadczeniem i swoim przeczuciem. Z Kapim też nie czytałam. Z dziecięcych mam "U malucha na talerzu" i bajeczki :D
    Jakos od 7 się wiercilam. Wstałam pół godziny temu i siedzę na balkonie na leżaku. Kasper o 12 z moją przyjaciółką idzie do wesołego miasteczka. K będzie coś na obiad kombinował a mnie zostaje kolejny dzień lezenia... Nad ranem strasznie mi dają w kość bóle nóg... Ciągną od bioder do kolan... Wczoraj wieczorem cmilo podbrzusze. Lekko bolało ale nie tak mocno jak na okres. Wzięłam nospe, magnez i przeszło... Mam nadzieję że sie nie powtórzy znowu. Stwierdziłam, że jak będzie się nasilać to podjedziemy dzisiaj na IP.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Cabrera dziękuję. Jakoś mi zleciał czas. Na luzie. Ale ciągle mam sny. Że znajduje pieniądze. Dziś znowu. Sny mają pozytywne znaczenie więc może to dobry znak.

Przedszkolanka wszystkiego najlepszego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 09:58

kkkaaarrr, Cabrera lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego Przedszkolanka :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Przedszkolanko😘dużo zdrówka i szybkiego bezbolesnego rozwiązania🙃

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, najlepsze życzenia! 💐

Ja sobie zrobiłam kuku nowym żelem i podrażniłam sobie strasznie tam na dole 😬 w Nocy tez spać nie mogłam. Rogal jeszcze nie wysechł a bez to była katorga... 😪

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Przedszkolanka, Sto lat!!! Japonka, trzymam za was kciuki, na pewno z dzieckiem jest wszystko ok! Basiu, czekamy na wieści. Kiniorek, no brawo! Z tego co piszesz to bardzo ładnie odpoczywasz :)

Śledzę was na biezaco tylko mniej pisze bo cały czas jestem w trybie mega aktywnym. Wczoraj jak wyszłam z domu przed 9 rano do szkoły rodzenia, to wróciłam po północy od znajomych. Zwiedziłam w końcu porodówkę w szpitalu który wybraliśmy (Żeromski w krk). Standard nie powala ale jest akceptowany, dla mnie najważniejsza jest kadra, mam nadzieje ze trafie na dobrych ludzi. Potem mąż mi zrobił super miły dzień, okazało się że mamy kupione bilety do lina o rezerwacje w fajnej restauracji. Zjadłam tonę pysznych muli ;)

Dzięki za polecenie książek! Jakoś w tej ciąży zupełnie przestałam czytac cokolwiek. Teraz jest na to czas w końcu. A póki co zamiast książki o macierzyństwie kupiłam sobie kurs kodowania online. Haha, chyba już mi brakuje pracy (w sensie intelektualnej rozrywki) a jestem na L4 dopiero tydzień.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, któraś z Was pisała o duphastonie w nadmiarze. Czy aktualne?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza ciąża, więc brak doświadczenia - mieszkamy z dala od rodziny, w naszej miejscowości nie mamy nikogo z bliskich, kto mógłby nam pomóc po porodzie, dlatego chętnie sięgamy do książek. Wiem, że to tylko taka sucha teoria, ale takie czytanie uspokaja mój wewnętrzny głos, który czasami twierdzi, że wszystko ogarnie samemu a czasami jest przerażony ;)

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat przedszkolanko:-)

• japonka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Przedszkolanko! U mnie zanosi się na kolejny dzień z młodym w brzuchu, skurcze były rano na KTG ale na zasadzie młody się rusza - brzuch staje, po 10 sekundach schodzi i to wszystko nie boli nic. To chyba dalej Braxton Hicks. Jutro będzie ordynator na obchodzie to może powie co dalej. Czy to dziwne że posiedziałabym tu dłużej? Chociaż do końca sierpnia?

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka chyba normalne. Jak masz dużo do roboty a możesz sobie odpocząć to myślę że nawet na plus, żeby się zresetować. Zadbają o Ciebie i maleństwo :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    U nas pierwsza ciąża, więc brak doświadczenia - mieszkamy z dala od rodziny, w naszej miejscowości nie mamy nikogo z bliskich, kto mógłby nam pomóc po porodzie, dlatego chętnie sięgamy do książek. Wiem, że to tylko taka sucha teoria, ale takie czytanie uspokaja mój wewnętrzny głos, który czasami twierdzi, że wszystko ogarnie samemu a czasami jest przerażony ;)
    u mnie podobnie :) i przeczytanie tych książek dało mi sporo spokoju, że dam sobie jakoś radę :)
    Może jak ktoś ma duże doświadczenie z maluchami to na luzie podchodzi do opieki nad niemowlakiem, ale to nie ja :D
    Poza tym wiele ciekawego się można dowiedzieć, z wiedzy Pawła Zawitkowskiego myślę, że mamy, które już dzieci mają również wielu ciekawych rzeczy się dowiedzą.

No i pewnie włożę tym kij w mrowisko, ale ja nie do końca się zgadzam z tym, że każda mama wie najlepiej, co dla dziecka jest najlepsze, dlatego warto się dokształcić i skorzystać z wiedzy specjalistów :)

a co jak co teraz jeszcze czas na czytanie książek jest :D później może być różnie :D

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kochane, któraś z Was pisała o duphastonie w nadmiarze. Czy aktualne?

Moni, ja mam :)
    Napisz na priv adres, to ci prześle

moni05 lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, ja również się nie zgadzam, że matka wie najlepiej. Dlatego wolę poczytać książki, ale raczej takie wydania w miarę nowe, bo wiadomo, że informacje potrafią się zmieniać z roku na rok. Zresztą ja jestem taka osoba, że jeśli chce się o czym kolwiek dowiedzieć to zawsze muszę przeczytać o tym książkę. Niektórzy wolą wszystko się uczyć tylko poprzez praktykę, a ja muszę najpierw poznać teorie :P

sunshine03 lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine :) mnie po prostu nie ciągnie. Jakoś tak intuicyjnie do tego podchodze. Czytam artykuły, rady i porady, bo się trochę zmieniło od urodzenia Kaspra. Ale mysle, że taka wiedza ogólna jest aktualna. Kasper byl HNB i przy nim miałam szkole życia :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    u mnie podobnie :) i przeczytanie tych książek dało mi sporo spokoju, że dam sobie jakoś radę :)
    Może jak ktoś ma duże doświadczenie z maluchami to na luzie podchodzi do opieki nad niemowlakiem, ale to nie ja :D
    Poza tym wiele ciekawego się można dowiedzieć, z wiedzy Pawła Zawitkowskiego myślę, że mamy, które już dzieci mają również wielu ciekawych rzeczy się dowiedzą.

No i pewnie włożę tym kij w mrowisko, ale ja nie do końca się zgadzam z tym, że każda mama wie najlepiej, co dla dziecka jest najlepsze, dlatego warto się dokształcić i skorzystać z wiedzy specjalistów :)

a co jak co teraz jeszcze czas na czytanie książek jest :D później może być różnie :D
    W punkt! Mam wrazenie, że im więcej się dowiem przy pierwszym dziecku - książki, blogi, kanały - tym będę miała wiekszy wachlarz możliwości jeśli się cos nie sprawdzi. Możliwe, że przy kolejnych dzieciach jest łatwiej, ale jeśli to pierwsze, w rodzinie nie było do tej pory maluchów a i nie ma np mamy pod ręką, która zawsze może coś podpowiedzieć, to trzeba się jakoś ratować ;)

sunshine03, Atyde lubią tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, najlepszego !

Ja tam lubię czytać i uważam, że jest dostępne dużo fajnej literatury w temacie, i żałuję, że nasi rodzice nie mieli takich możliwości. Ja akurat chwilowo czytam Drugi rok życia dziecka ;-) (seria książek od ciąży począwszy, miesiąc po miesiącu o rozwoju dzieci), a mąż Rodzeństwo bez rywalizacji- i ta drugą książkę serdecznie polecam tym, którzy już mają dziecko i nie chcą powielać błędów swoich rodziców (np.mnie mama wiecznie przyrównywała do siostry- a ona to to, a Ty nie..- serdecznie tego nienawidziłam a siosty miałam też dość, że to taki chodzący ideał).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Sunshine :) mnie po prostu nie ciągnie. Jakoś tak intuicyjnie do tego podchodze. Czytam artykuły, rady i porady, bo się trochę zmieniło od urodzenia Kaspra. Ale mysle, że taka wiedza ogólna jest aktualna. Kasper byl HNB i przy nim miałam szkole życia :D
    Kochana myślę, że inaczej na to patrzysz, bo już jedno dziecko jednak odchowane :D więc tyle, co Ci potrzeba doczytasz sobie na jakiś blogach, a przy pierwszym dziecku to można się naprawdę pogubić w tym, co piszą w internecie, bo głupot nie brakuje i taka jedna fajna i porządna książka po prostu rozjaśnia wszystko :D

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ