Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny polecicie mi jakąś matę dla niemowlaka?
mam dostać już playspot ze skip hop, ale chodzi mi bardziej o taką miękką matę bawełnianą z wypełnieniem do zabierania np. w gości, żeby dziecko położyć na podłodze
Widziałam, że z motherhood jest taki listek albo taka okrągła mata z jukki.
Może macie już coś sprawdzonego? -
Nikt nie urodził się matka więc skąd niby matka miała by wiedzieć wszystko najlepiej. Czytać warto ale warto mieć też swój rozum. Mody przychodzą i odchodzą. Nie warto odrazu wierzyć, że to co jest na topie dziś a nie było wczoraj będzie jutro. Nie ma jednej opinii co do wychowywania i dbania o dziecko dlatego warto poczytać kilka i znaleźć zloty środek który odpowiada wam.
Cabrera, kalcia lubią tę wiadomość
-
japonka wrote:Sto lat Przedszkolanko! U mnie zanosi się na kolejny dzień z młodym w brzuchu, skurcze były rano na KTG ale na zasadzie młody się rusza - brzuch staje, po 10 sekundach schodzi i to wszystko nie boli nic. To chyba dalej Braxton Hicks. Jutro będzie ordynator na obchodzie to może powie co dalej. Czy to dziwne że posiedziałabym tu dłużej? Chociaż do końca sierpnia?Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Cabrera, dziękuje 😊 wysłałam zaproszenie do przyjaciółek.
Sunshine, oczywiście, ze masz racje. Nawet wielorodny, która np. spotyka się z jakimś problemem u niemowlaka pierwszy raz i działa „intuicyjnie” może nieświadomie mu zaszkodzić. Bo wydaje jej się, ze wie mniej więcej, a powinna zrobić inaczejważne żeby źródła tej medycznej wiedzy były właśnie wiarygodne. Na pewno nie pierwsze lepsze strony po wyszukiwaniu w google.
sunshine03 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Przedszkolanka wszystkiego najlepszego. Dużo zdrowia, szczęścia i czego sobie życzysz
!
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Sunshine Oliii to i ja podobnie mam 😉 gdybym miała stosować się do teorii „mama wie najlepiej” to przy zmienianiu pieluchy ciągnęłabym za nogi po sam sufit, bo zawsze mi się wydawało, ze tak to się robi 🤦🏼♀️ Ze swojej strony polecam książkę „Co tam się dzieje ?” o tym jak rozwija się mózg, ale to dla dociekliwych i mających dużo czasu, bo dość obszerna jest.🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
Sunshine przez Ciebie moje kryminały będą musiały poczekać i do koszyka w smyku dorzuciłam 3 pozycje książkowe 😁
A pytanie czy przewijak to taka niezbędna rzecz? I jeśli kupować to miękki czy twardy?
Przedszkolaka wszystkiego co najlepsze!przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
aga_ni wrote:Dzień dobry dziewczyny. Przedszkolanka, Sto lat!!! Japonka, trzymam za was kciuki, na pewno z dzieckiem jest wszystko ok! Basiu, czekamy na wieści. Kiniorek, no brawo! Z tego co piszesz to bardzo ładnie odpoczywasz
Śledzę was na biezaco tylko mniej pisze bo cały czas jestem w trybie mega aktywnym. Wczoraj jak wyszłam z domu przed 9 rano do szkoły rodzenia, to wróciłam po północy od znajomych. Zwiedziłam w końcu porodówkę w szpitalu który wybraliśmy (Żeromski w krk). Standard nie powala ale jest akceptowany, dla mnie najważniejsza jest kadra, mam nadzieje ze trafie na dobrych ludzi. Potem mąż mi zrobił super miły dzień, okazało się że mamy kupione bilety do lina o rezerwacje w fajnej restauracji. Zjadłam tonę pysznych muli
Dzięki za polecenie książek! Jakoś w tej ciąży zupełnie przestałam czytac cokolwiek. Teraz jest na to czas w końcu. A póki co zamiast książki o macierzyństwie kupiłam sobie kurs kodowania online. Haha, chyba już mi brakuje pracy (w sensie intelektualnej rozrywki) a jestem na L4 dopiero tydzień.2017 #1
2019 #2
-
Hej dziewczyny. Ale się dzieję. Trzymam mocno kciuki za wszystkie! 😘
My byliśmy na wakacjach, dzisiaj już wracamy. Pogoda na szczęście nam
Dopisała i było naprawdę bardzo przyjemnie 🤗
Poza tym witamy się już z 3 z przodu 🤗😍
https://naforum.zapodaj.net/08e91ef95822.jpg.htmlKookosowa, moni05, ManiaM, sandrina22, Dominika32, nuśka91, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za wszystkie życzenia!😚😚😚
Ja również uważam,że wiedzy i coraz to nowszych informacji nigdy doscja druga ciąża a czasem mam wrażenie,że jak pierworódka jestem😀 poza tym teraz też widze co np.wtedy robiłam wg.mnie źle i czego nie popełnie teraz
a macierzyństwo i tak nas nie raz zaskoczy 😉
moni05, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Wiktoria jak dla mnie to przewijak zbędny dodatek. Ja przewijalam na łóżku na podkładach. Przewijak przydał nam się gdy odwiedzała nas położna wiadomo wygodniej. No i po kąpieli. Bo przewijak kładłam na łóżko, na to mokrego gada w ręczniku i mi nie moczyła pościeli. Teraz kupiłam twardy w sumie z przyzwyczajenia. Jakbym liczyła każdy grosz na wyprawce to napewno bym nie brała.
wiktoriaa lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dzień dobry, Przedszkolanka najlepsze życzenia dla Ciebie, 100 lat.
Moni ja tez poszukam, chociaż wydaje mi się, ze raczej zjadłam wszystko za nim przeszłam na lutkę, ale może cos w jakiejś torebce mi się pląta.
Z książek również polecam Zawitkowskiego, musze w sumie do nie wrócić. To nie jest tak, ze drugie dziecko to wszystko wiesz i jesteś spokojna. Mój synek urodzil się prawie 4,5 roku temu, a mam wrazenie, ze jakos bylam bardziej przygotowana i obczytana... tez się boje trochę, zwłaszcza, ze będzie dwojka
.
Mam ochotę zamówić taka ksiazke Mamy dla Mamy, sa dwie części, ciaza i macierzyństwo, ta pierwsza to raczej odpuszczę, ale II tom kupie, ma dosyć dobre recenzje.
No i cos o bliźniętach bym chciała, ale na rynku chyba ze 3 tytuly, z opini nie porywają.
A ogolnie na potem o macierzyństwie w roznych aspektach polecam książki Jaspera Juula, no i jest jeszcze seria "jak mowic, żeby maluchy nas sluchaly…", potem jest jeszcze czesc pod katem starszych dzieci, w ogole pare książek z tej serii.rodzenstwo bez rywalizacji chyba tez jest z tej serii.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiktoriaa nie wiem, jak wyjdzie w praktyce, ale ja przewijak kupiłam, usztywniany.
Chociażby nie wiem co, moje łóżko nie będzie służyło do przewijania, bo to nie jest miejsce na obsikanie (a u chłopców to przy orzewijaniu chyba częste) ani kupęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 13:03
-
Kookosowa wrote:Wiktoria jak dla mnie to przewijak zbędny dodatek. Ja przewijalam na łóżku na podkładach. Przewijak przydał nam się gdy odwiedzała nas położna wiadomo wygodniej. No i po kąpieli. Bo przewijak kładłam na łóżko, na to mokrego gada w ręczniku i mi nie moczyła pościeli. Teraz kupiłam twardy w sumie z przyzwyczajenia. Jakbym liczyła każdy grosz na wyprawce to napewno bym nie brała.
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Ja przy Poli nie chciałam przewijaka,ale dostalam i fajnie sie sprawdzil po kapieli i w nocy
mamy w pokoiku taka wnęke i tam mam przewijak i wszystkie akcesoria/chusteczki/pampersy pod reka
wiec tym razem tez korzystam
Moni ciacho jest pyszne (tylko mam zgage po nim😣). A jeszcze masz patent na jablka ? Bo moje takie soki puscily ze polowe blaszki odlewalam ;o -
Pola34, ja właśnie mam te 2 tomy Mamy dla mamy, ale póki co przeczytałam tylko tą o ciąży, za drugą się wezmę we wrześniu