Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie zamówiłam od wróżkicycuszki
Szczerze mówiąc wcześniej o tym nie słyszałam,ale mój mąż tak się wkręcił w przeróżne audycje/podcasty o ciąży i rodzicielstwie,że trafił na rozmowę właśnie z wróżką cycuszką i bardzo polecała. Nie duży koszt, a bardzo fajny produkt.
Kotecki lubi tę wiadomość
-
Dla mnie ten kubek byłby nieprzydatny, bo u mnie wcale specjalnie nie leciało z drugiego jak ściągałam z pierwszego, a poza tym laktotor mi właśnie służył bardziej do pobudzania laktacji, a nie ściągania nadmiaru (ja chyba nigdy nie miałam nadmiaru..). Natomiast te rzeczy najlepiej kupować właśnie po porodzie, s nie na zaś, bo może być tak, że się nie przydadzą, a jednak laktator elektryczny to spory wydatek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 18:51
-
Przedszkolanka ze mnie słaby cukiernik... ale ostatnio miałam ochotę na pieczone jabłko. Z miodem, cynamonem... 😍
Takie rzeczy do karmienia, łącznie z lepszym laktatorem itd będę kupowała dopiero później, jak będzie sens. Dużo rzeczy można kupić na miejscu, a nawet jeśli nie to kurier działa w 24-48h. Trochę muszę ograniczyć zbędne wydatki, tak sadze. Bo w moim przypadku takie rzeczy „w razie co” potem leżą i się kurzą...
Mi puchną kostki, oficjalnie się zaczęło 😒przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Jupik miałam tak samo. Walka o laktacje i wieczne pobudzanie laktatorem. Przez 7 miesięcy karmienia zuzylam 1 parę wkładek gdy je założyłam na wesele tak na wszelki wypadek. Były suche, tylko pogniecione.
Adella też kończyłam te LO co Twój mąż. Tylko rocznik wyżej.
I mówiłam że mój mąż wyjechał i miało go nie być do końca tygodnia. Wczoraj miał wypadek, jest w Rumunii w górach. W takim rejonie skąd ciężko o transport międzynarodowy, początkowo nie wyglądało źle, ale dziś rano cały bark mu spuchl. Pojechali do szpitala, okazało się że ma złamana kość w stawie barkowym. Obandazowali go na odwal na koszulkę, mój mąż mówi po angielsku i niemiecku. Niestety żaden z tych języków się nie przydał. Kombinuje jak na własną rękę wrócić w tym stanie. Jakaś masakra, jest na ketonalu który zabrał z Pl.
A ja mam wizję jego powrotu i to że w Polsce pewnie skończy w gipsie.
Pola nie wiesz jak się postępuje w takich przypadkach?
A po powrocie miał składać meble Lili, przyjechała kostka na taras, do tego na L4 będzie miał podstawę a u niego to najniższa krajowa, reszta w systemie premiowym. A poza wydatkami mamy jeszcze "dług" zaciągnięty na budowę.
I najważniejsze żeby z tą ręką było wszystko ok - prawa ręka -
Konieczynka wrote:Jupik miałam tak samo. Walka o laktacje i wieczne pobudzanie laktatorem. Przez 7 miesięcy karmienia zuzylam 1 parę wkładek gdy je założyłam na wesele tak na wszelki wypadek. Były suche, tylko pogniecione.
Adella też kończyłam te LO co Twój mąż. Tylko rocznik wyżej.
I mówiłam że mój mąż wyjechał i miało go nie być do końca tygodnia. Wczoraj miał wypadek, jest w Rumunii w górach. W takim rejonie skąd ciężko o transport międzynarodowy, początkowo nie wyglądało źle, ale dziś rano cały bark mu spuchl. Pojechali do szpitala, okazało się że ma złamana kość w stawie barkowym. Obandazowali go na odwal na koszulkę, mój mąż mówi po angielsku i niemiecku. Niestety żaden z tych języków się nie przydał. Kombinuje jak na własną rękę wrócić w tym stanie. Jakaś masakra, jest na ketonalu który zabrał z Pl.
A ja mam wizję jego powrotu i to że w Polsce pewnie skończy w gipsie.
Pola nie wiesz jak się postępuje w takich przypadkach?
A po powrocie miał składać meble Lili, przyjechała kostka na taras, do tego na L4 będzie miał podstawę a u niego to najniższa krajowa, reszta w systemie premiowym. A poza wydatkami mamy jeszcze "dług" zaciągnięty na budowę.
I najważniejsze żeby z tą ręką było wszystko ok - prawa ręka
Masakra, współczujea nie miał ubezpieczenia, które by pokryło transport? A jeśli chodzi o pomoc medyczna powinna działać karta NFZ chyba? Pewnie dobrze by było żeby się dostał do jakiegoś najbliższego duzego miasta i stamtąd kombinował pomoc. Mojego męża kiedyś w Rumunii pogryzł pies dziki i nie było problemu z profesjonalna pomocą. Mam nadzieje ze Twoj mąż tez dobrze trafi. Ale w ogóle współczuje sytuacji jeśli go wsadza w gips
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
pukola wrote:Ja sobie zamówiłam od wróżkicycuszki
Szczerze mówiąc wcześniej o tym nie słyszałam,ale mój mąż tak się wkręcił w przeróżne audycje/podcasty o ciąży i rodzicielstwie,że trafił na rozmowę właśnie z wróżką cycuszką i bardzo polecała. Nie duży koszt, a bardzo fajny produkt.
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
Ojcowska strona mocy
Hej mama - otwarcie o macierzyństwie
Rodzicem jestem
Więcej niż edukacja
W podcascie ojcowska strona mocy 29 odcinek jest o polskich podcastach parentingowych, przeglad najbardziej znanych podcastow, kazdy jest po krótce opisany przez autora danego podcastuMy korzystaliśmy z aplikacji Spotify
meerici, eemmiilliiaa, marchev lubią tę wiadomość
-
japonka wrote:Sto lat Przedszkolanko! U mnie zanosi się na kolejny dzień z młodym w brzuchu, skurcze były rano na KTG ale na zasadzie młody się rusza - brzuch staje, po 10 sekundach schodzi i to wszystko nie boli nic. To chyba dalej Braxton Hicks. Jutro będzie ordynator na obchodzie to może powie co dalej. Czy to dziwne że posiedziałabym tu dłużej? Chociaż do końca sierpnia?kasia1518
-
Wiktoria ja przewijak miałam przy pierwszej córce i do 7mc ( dopóki nie zaczęła się przewracać z pleców na brzuch) dla mnie super sprawa. Kupiliśmy w Ikei taki osobno stojący
drewniany z dwoma półkami ( coś ponad 200zl kosztował) i tam trzymam wszystkie rzeczy typu Oliwką, pampersy, chusteczki, gaziki, Wit.d, przyrządy do paznokci, patyczki do uszu i wiele wiele innych. Wkład też z Ikei on raczej taki sztywny jest i na to pokrowiec - ja byłam bardzo zadowolona bo zawsze po kąpieli Zosia tam lądowala i nie musiałam się do niej schylać - myślę że teraz też się sprawdzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 21:02
wiktoriaa lubi tę wiadomość
kasia1518
-
aga_ni wrote:Masakra, współczuje
a nie miał ubezpieczenia, które by pokryło transport? A jeśli chodzi o pomoc medyczna powinna działać karta NFZ chyba? Pewnie dobrze by było żeby się dostał do jakiegoś najbliższego duzego miasta i stamtąd kombinował pomoc. Mojego męża kiedyś w Rumunii pogryzł pies dziki i nie było problemu z profesjonalna pomocą. Mam nadzieje ze Twoj mąż tez dobrze trafi. Ale w ogóle współczuje sytuacji jeśli go wsadza w gips
Wlasnie ubezpieczenie ma ale bez transportu. I niby to była ta profesjonalna pomoc, szpital w miejscowości 30tys.
Ehhh szuka teraz opcji, jak nic nie wymyśli to teść po niego pojedzie. Z tysiąc złotych na paliwoZnalazłam bilety lotnicze z przesiadka w Włoszech za 700 ale on ma tam sporo sprzętu który musi zabrać. Szkoda słów...
Do tego unieruchomienie ręki na 5 tygodni według zaleceń rumuńskiego ortopedy. Tuż przed porodem mu zdejma.
-
Zimri wrote:Tak 1 ciaza rozwiązana tam i 2 też planuje.
Jeśli poczekacie to i ja do Was dołączę w MSWiAU mnie planowo cesarka ze wskazań w 39 tyg. Jeśli uda mi się dotrwać te 8 tygodni...
Ostatnio w moczu wykryli mi białko i już 2 razy robiłam dobowa zbiórkę i wyniki nadal wyższe, niz norma. Ciekawe co powie jutro na wizycie lekarz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 21:26
japonka, Zimri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonieczynka wrote:Wlasnie ubezpieczenie ma ale bez transportu. I niby to była ta profesjonalna pomoc, szpital w miejscowości 30tys.
Ehhh szuka teraz opcji, jak nic nie wymyśli to teść po niego pojedzie. Z tysiąc złotych na paliwoZnalazłam bilety lotnicze z przesiadka w Włoszech za 700 ale on ma tam sporo sprzętu który musi zabrać. Szkoda słów...
Do tego unieruchomienie ręki na 5 tygodni według zaleceń rumuńskiego ortopedy. Tuż przed porodem mu zdejma.
Konieczynka bark pewnie trzeba bedzie nastawić i wsadzić w orteze. Ja już tyle przerobilam męza przygód w pracy w polsce jak i za granica że mozna książke napisac ☹ ogólnie podróz samochodem z barkiem może być długa i bolesna.. jednak samolot to najszybsze rozwiązanie.. Ja jeszcze 4 tygodnie temu sciągałam męza z norwegii przez amsterdam za 1700 zl.. 😑 a w jakiej miejscowości jest? -
pukola wrote:Ojcowska strona mocy
Hej mama - otwarcie o macierzyństwie
Rodzicem jestem
Więcej niż edukacja
W podcascie ojcowska strona mocy 29 odcinek jest o polskich podcastach parentingowych, przeglad najbardziej znanych podcastow, kazdy jest po krótce opisany przez autora danego podcastuMy korzystaliśmy z aplikacji Spotify
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
Kate_88 wrote:Konieczynka bark pewnie trzeba bedzie nastawić i wsadzić w orteze. Ja już tyle przerobilam męza przygód w pracy w polsce jak i za granica że mozna książke napisac ☹ ogólnie podróz samochodem z barkiem może być długa i bolesna.. jednak samolot to najszybsze rozwiązanie.. Ja jeszcze 4 tygodnie temu sciągałam męza z norwegii przez amsterdam za 1700 zl.. 😑 a w jakiej miejscowości jest?
Zdjęcie rentgenem było zrobione i niby poza samych złamaniem ok. W sensie że nie ma przemieszczenia.
Jest na jakimś zadupiu, najbliżej do caransebes, a lotnisko w timisoara.
U Was też nieźle, 1700 piechota nie chodzi. Mój jakoś ze względu na bambetle chce jechać samochodem, też mu samolot radzę. Boję się że przez te podróż pogorszy jeszcze stan tego barku. -
aga_ni wrote:O super, dzięki za te opinię. Ja właśnie żadnych innych nie oglądałam, wybrałam już dawno Żeromski, a teraz się zastanawiam właśnie czy nie lepiej wybrać ujastek.2017 #1
2019 #2
-
Sarrra, niestety nie pomogę, bo sama nigdy nie używałam niani... i raczej nie będę, bo na moich 40 metrach to nie ma sensu.
Konieczynka, kurczę, co za sytuacjamam nadzieje, ze to tylko wydaje się tak groźne i w rzeczywistości będzie lepiej. Zdrówka dla męża! 😊
Konieczynka lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sarrrra wrote:Dziewczyny starsza zniszczył nianie i muszę kupić nową. Jaka polecacie? Jaka marka? Z kamerka bez?
moni05 lubi tę wiadomość
kasia1518