Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kookosowa wrote:Dzień dobry
Właśnie jedziemy z mężem do szpitala. Mam już takiego nera. 12 dni nic mnie nie brali czułam luz a dziś od rana na maxa.
Basiu kciuki za ten tydzień. Napisz kiedy planują cię rozpakować.Kookosowa lubi tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Dzień dobry, kciuki za wizyty
Odniosę się do dwóch tematów powyżej czyli kanaliki, ja np tak mam ze jak nie leci siara to one się zasychają ale po kilku h jak znowu się zbiera A co nieco zaschnęło w sutkach to czuje takie pieczenie i rozpieranie przez chwilkę i leci znowu.
Co do twardnien i ruchów dziecka. Miałam już wczoraj pisać bo strasznie się zaniepokoiłam ale widzę że macie bardzo podobnie.
Maleństwo w brzuchu wczoraj tak dało mi boleśnie popalić że brzuch miał kształt wszystkich figur geometrycznych po kolei i myślałam że chce mi wyjść dołem, tak mi gmerała tam na dole, że aż bolało. Czułam takie kłucie i rozwieranie przy tym leciało sporo śluzu . W zasadzie tego śluzu jest tyle że budzi mnie to w nocy , śpię bez bielizny i nie raz już potrafię zmoczyc prześcieradło. Chyba pora zacząć spać z wkładką. Do tego moje dziecko od tyg chyba dwa razy zmieniło pozycję, powoli mam wątpliwości czy jest nadal głowa w dół.
Mania, mam dokładnie to samo! też się wczoraj zastanawiałam czy to możliwe żeby się odwrócił i był jednak znowu głową do góry. Mam wrażenie, że wszędzie ma te rączki i nóżki i inne kilkanaście kończyn którymi rusza ;p Też się zaniepokoiłam, ale skoro wszystkie tak macie to chyba jednak to normaSluzu mam tyle, że się zastanawiałam kilka razy czy mi wody nie odchodzą
Aaga lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aaga wrote:I jeszcze jedno pytanie (ale mnie dziś wzięło
) - suplementujecie się dalej? Ja od jakiegoś czasu nie biorę kwasu foliowego a gdzieś od miesiąca już nawet odstawiłam Pregne. Nie wiem czy jednak wracać do tej suplementacji na końcówkę ciąży?
mi lekarka nadal każe brać pregnę plus 1x1 i magnez 2x2. Dopytam na nast wizycie czy to do końca ciąży, ale wizyta dopiero za 2 tygodnie.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
silent wrote:Oo, znowu będą remontować? Jak tam rodziłam w 2016 to było przed remontem właśnie.
Ja o 10 mam usg 3 trymestru. Czekałam na porządne usg 10 tygodni i się mocno stresuję, trzymajcie kciuki2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyW kwestii spania: my mamy dwa rożki i śpiworek (zamówiłam właśnie taki 0-18m. z regulacją z mojej ulubionej firmy sleepee - regulacja jak na moje oko w porządku (regulacja i na długość i na szerokość - są takie napy, dzięki czemu śpiworek też w ramionkach jest węższy), choć pewnie wszystko wyjdzie w praniu
)
A tymczasem przeprosiłam się z next - bo zakochałam się w tym body koszulowymco prawda zamówiłam rozmiar 62-68, będą na zimę jak znalazł.
Gorzej, że eM. spotkał się z kurierem i stwierdził, że już najwyższy czas odłączyć mnie od internetunie chciał uwierzyć, że to tylko skarpetki
Ale jak tu się oprzeć??
ManiaM, moni05, ammarylis lubią tę wiadomość
-
Spirit wrote:No jak byłam tydzień temu to mówili że tak. Że niczym się nie martwić bo oni pacjentów będą przyjmować A gdzie to nie nasze zmartwienie. i że może być mniej przyjęć ale na pewno będą
o nieeee, mam nadzieję, że trafię tam na czas remontu bo nawet jak będą przyjmować pacjentów to wiadomo, że podczas remontu jest chaos.
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Kciuki Kookosowa!
My już po wizycie. Wszystko jest dobrzeMały idzie na średniaka, 1580g. Jeszcze nie obrócony. Pierwszy syn był wyraźnie większy na tym etapie, ale nawet się cieszę ze względu na cukrzycę, bo nic nie wskazuje na makrosomię. Buziola kompletnie nie dał pokazać, zasłania się rączkami i stópkami. Także ani jednego 3D nie bedzie z tej ciąży
Cabrera, Kookosowa, sandrina22, ammarylis, wiktoriaa, japonka, Dominika32, moni05, sunshine03, Jupik, aga_ni, przedszkolanka:), ManiaM, nuśka91, brunetka91, Goemi lubią tę wiadomość
-
Cabrera wrote:W kwestii spania: my mamy dwa rożki i śpiworek (zamówiłam właśnie taki 0-18m. z regulacją z mojej ulubionej firmy sleepee - regulacja jak na moje oko w porządku (regulacja i na długość i na szerokość - są takie napy, dzięki czemu śpiworek też w ramionkach jest węższy), choć pewnie wszystko wyjdzie w praniu
)
A tymczasem przeprosiłam się z next - bo zakochałam się w tym body koszulowymco prawda zamówiłam rozmiar 62-68, będą na zimę jak znalazł.
Gorzej, że eM. spotkał się z kurierem i stwierdził, że już najwyższy czas odłączyć mnie od internetunie chciał uwierzyć, że to tylko skarpetki
Ale jak tu się oprzeć??
i już ogarnęłam ciuszki 68, widziałam się wczoraj z koleżanką która urodziła synka, rozmiaru 56 wcale nie założył bo był za duży, 62 robi się powoli za małe więc też w razie czego przygotowałam 68
kasia1518 lubi tę wiadomość
Paulina -
nick nieaktualnypaulina2811 wrote:62-68 z next to będzie akurat na 68, bo zamówiłam 56 i jest duże 62, ale tak jak piszesz na zimę jak znalazł
i już ogarnęłam ciuszki 68, widziałam się wczoraj z koleżanką która urodziła synka, rozmiaru 56 wcale nie założył bo był za duży, 62 robi się powoli za małe więc też w razie czego przygotowałam 68
wiem, wiem, zamawiałam już wcześniej 56-62, to też wypadają na duże 62.
Ale moje dziecię ma według wszystkich pomiarów długaśne nóżki (ostatnio nawet na 36 tydzień., u mnie w rodzinie rodziły się dzieci długie na 59 cm, więc też wolę się przygotować
-
silent wrote:Kciuki Kookosowa!
My już po wizycie. Wszystko jest dobrzeMały idzie na średniaka, 1580g. Jeszcze nie obrócony. Pierwszy syn był wyraźnie większy na tym etapie, ale nawet się cieszę ze względu na cukrzycę, bo nic nie wskazuje na makrosomię. Buziola kompletnie nie dał pokazać, zasłania się rączkami i stópkami. Także ani jednego 3D nie bedzie z tej ciąży
można to gdzieś obliczyć?
-
Dziewczyny dziękujemy jeszcze raz za całe wsparcie i wszystkie kciuki :*:*:*
Ja za Was wszystkie też trzymam mocno, szczególnie za dziewczyny z problemami Japonka, Kokosowa:*
Siedzicie dziewczyny jak najdłużej w dwupakach i zdrówka dla wszystkich bobasków
Ja jutro mam badania i konsultację więc wszystko się dowiem. Ku mojemu zaskoczeniu kazali mi na wszelki wypadek być jutro na czczo. Więc niewykluczone że wielki dzień będzie już ...
No ale pewności nie ma więc dam znać jutro.
Stres mnie dopada... Cc to nic, tak się martwię o Filipka, czy jest zdrowy i jak da sobie rade tutaj taki maleńki... mój Okruszek:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 12:58
Kookosowa, moni05, Dominika32, silent, Jupik, wiktoriaa, sandrina22, aga_ni, przedszkolanka:), Cabrera, kasia1518, Neroli, ammarylis, ManiaM, nuśka91, japonka, brunetka91, Goemi lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
basia1987 wrote:Dziewczyny dziękujemy jeszcze raz za całe wsparcie i wszystkie kciuki :*:*:*
Ja za Was wszystkie też trzymam mocno, szczególnie za dziewczyny z problemami Japonka, Kokosowa:*
Siedzicie dziewczyny jak najdłużej w dwupakach i zdrówka dla wszystkich bobasków
Ja jutro mam badania i konsultację więc wszystko się dowiem. Ku mojemu zaskoczeniu kazali mi na wszelki wypadek być jutro na czczo. Więc niewykluczone że wielki dzień będzie już ...
No ale pewności nie ma więc dam znać jutro.
Stres mnie dopada... Cc to nic, tak się martwi3 o Filipka, czy jest zdrowy i jak da sobie rade tutaj taki maleńki... mój Okruszek:* -
Co za pogoda, ja bym spała na siedząco... 😴
Dobrze, ze od Was na razie same dobre wiadomości. Czekam na więcej
Zabawek młodemu nie kupuje żadnych. Na pewno coś pozostaje... a to, czego nie dostanie, a bym chciała to dokupie jak już wszyscy goście odbębnią wizyty, czyli tak około 3 miesięcy pewnie 😋
W ogóle ja mam plan przez pierwszy miesiąc nie wpuszczać nikogo poza osobami, które będą mi pomagać, czyli mama i siostry. Mam nadzieje, ze nikt się nie obrazi. Bo umiem dosadnie jeśli zajdzie taka potrzeba.
Psa mam na kastracji. Bidula wymiotował już po „głupim Jasiu”... wróci pewnie za godzinę do trzech. Ciekawe jak to zniesie.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Trzymam kciuki za wizyty i dobre wieści 😊
My zaraz we Wrocławiu będziemy i pada 😔
W nocy tak mi brzuch twardnial, kilkanaście razy i bardzo mnie to zmeczyla i wystraszylo. Mało przyjemne z Wiki nie miałam tego.
Witam się w 8 miesiącu ♥️moni05, Cabrera, ammarylis lubią tę wiadomość
-
Basiu, na pewno da obie radę. Wszyscy dacie! ✊🏻✊🏻❤️
Milanka, witaj 😊Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
A my nadal czekamy w kolejce
już nawet mi nerwy przeszły. Już mnie wszystko boli. Tyle ciężarnych do niego chodzi. Słucham babki od 7 tu siedzą i jeszcze czekają a ja przyszłam na 9 i mamy podobne numerki w kolejce.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Zaszalałam dziś i zaraz puszczam 3 pralkę dla małej ☺ ale jak tu nie skorzystać jak na zewnątrz leje się żar z nieba. Masakra nie ma czym oddychać!
Basia, Kokosowa, Japonka mocne kciuki za Was i Wasze maleństwa!Kookosowa, kasia1518 lubią tę wiadomość