X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Dzień dobry :)
    Właśnie jedziemy z mężem do szpitala. Mam już takiego nera. 12 dni nic mnie nie brali czułam luz a dziś od rana na maxa.

Basiu kciuki za ten tydzień. Napisz kiedy planują cię rozpakować.
    Kokosowa mocno ściskam kciuki✊✊✊✊✊✊

Kookosowa lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Dzień dobry, kciuki za wizyty :)
    Odniosę się do dwóch tematów powyżej czyli kanaliki, ja np tak mam ze jak nie leci siara to one się zasychają ale po kilku h jak znowu się zbiera A co nieco zaschnęło w sutkach to czuje takie pieczenie i rozpieranie przez chwilkę i leci znowu.

Co do twardnien i ruchów dziecka. Miałam już wczoraj pisać bo strasznie się zaniepokoiłam ale widzę że macie bardzo podobnie.
    Maleństwo w brzuchu wczoraj tak dało mi boleśnie popalić że brzuch miał kształt wszystkich figur geometrycznych po kolei i myślałam że chce mi wyjść dołem, tak mi gmerała tam na dole, że aż bolało. Czułam takie kłucie i rozwieranie przy tym leciało sporo śluzu . W zasadzie tego śluzu jest tyle że budzi mnie to w nocy , śpię bez bielizny i nie raz już potrafię zmoczyc prześcieradło. Chyba pora zacząć spać z wkładką. Do tego moje dziecko od tyg chyba dwa razy zmieniło pozycję, powoli mam wątpliwości czy jest nadal głowa w dół.

Mania, mam dokładnie to samo! też się wczoraj zastanawiałam czy to możliwe żeby się odwrócił i był jednak znowu głową do góry. Mam wrażenie, że wszędzie ma te rączki i nóżki i inne kilkanaście kończyn którymi rusza ;p Też się zaniepokoiłam, ale skoro wszystkie tak macie to chyba jednak to norma ;) Sluzu mam tyle, że się zastanawiałam kilka razy czy mi wody nie odchodzą :O

Aaga lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    I jeszcze jedno pytanie (ale mnie dziś wzięło :D ) - suplementujecie się dalej? Ja od jakiegoś czasu nie biorę kwasu foliowego a gdzieś od miesiąca już nawet odstawiłam Pregne. Nie wiem czy jednak wracać do tej suplementacji na końcówkę ciąży?

mi lekarka nadal każe brać pregnę plus 1x1 i magnez 2x2. Dopytam na nast wizycie czy to do końca ciąży, ale wizyta dopiero za 2 tygodnie.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agani, dokładnie też się nad tym zastanawiałam. Moje dziecko jest jak stonoga

aga_ni, Aaga lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Oo, znowu będą remontować? Jak tam rodziłam w 2016 to było przed remontem właśnie.

Ja o 10 mam usg 3 trymestru. Czekałam na porządne usg 10 tygodni i się mocno stresuję, trzymajcie kciuki :)
    No jak byłam tydzień temu to mówili że tak. Że niczym się nie martwić bo oni pacjentów będą przyjmować A gdzie to nie nasze zmartwienie. i że może być mniej przyjęć ale na pewno będą

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii spania: my mamy dwa rożki i śpiworek (zamówiłam właśnie taki 0-18m. z regulacją z mojej ulubionej firmy sleepee - regulacja jak na moje oko w porządku (regulacja i na długość i na szerokość - są takie napy, dzięki czemu śpiworek też w ramionkach jest węższy), choć pewnie wszystko wyjdzie w praniu ;))

A tymczasem przeprosiłam się z next - bo zakochałam się w tym body koszulowym <3 co prawda zamówiłam rozmiar 62-68, będą na zimę jak znalazł.
    Gorzej, że eM. spotkał się z kurierem i stwierdził, że już najwyższy czas odłączyć mnie od internetu ;) nie chciał uwierzyć, że to tylko skarpetki ;)

Ale jak tu się oprzeć :)??
    e6d558e0cce3.jpg

ManiaM, moni05, ammarylis lubią tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    No jak byłam tydzień temu to mówili że tak. Że niczym się nie martwić bo oni pacjentów będą przyjmować A gdzie to nie nasze zmartwienie. i że może być mniej przyjęć ale na pewno będą
    :/ o nieeee, mam nadzieję, że trafię tam na czas remontu bo nawet jak będą przyjmować pacjentów to wiadomo, że podczas remontu jest chaos.

• silent Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Kookosowa!

My już po wizycie. Wszystko jest dobrze :) Mały idzie na średniaka, 1580g. Jeszcze nie obrócony. Pierwszy syn był wyraźnie większy na tym etapie, ale nawet się cieszę ze względu na cukrzycę, bo nic nie wskazuje na makrosomię. Buziola kompletnie nie dał pokazać, zasłania się rączkami i stópkami. Także ani jednego 3D nie bedzie z tej ciąży ;)

Cabrera, Kookosowa, sandrina22, ammarylis, wiktoriaa, japonka, Dominika32, moni05, sunshine03, Jupik, aga_ni, przedszkolanka:), ManiaM, nuśka91, brunetka91, Goemi lubią tę wiadomość

3uqruv0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    W kwestii spania: my mamy dwa rożki i śpiworek (zamówiłam właśnie taki 0-18m. z regulacją z mojej ulubionej firmy sleepee - regulacja jak na moje oko w porządku (regulacja i na długość i na szerokość - są takie napy, dzięki czemu śpiworek też w ramionkach jest węższy), choć pewnie wszystko wyjdzie w praniu ;))

A tymczasem przeprosiłam się z next - bo zakochałam się w tym body koszulowym <3 co prawda zamówiłam rozmiar 62-68, będą na zimę jak znalazł.
    Gorzej, że eM. spotkał się z kurierem i stwierdził, że już najwyższy czas odłączyć mnie od internetu ;) nie chciał uwierzyć, że to tylko skarpetki ;)

Ale jak tu się oprzeć :)??
    e6d558e0cce3.jpg
    62-68 z next to będzie akurat na 68, bo zamówiłam 56 i jest duże 62, ale tak jak piszesz na zimę jak znalazł :) i już ogarnęłam ciuszki 68, widziałam się wczoraj z koleżanką która urodziła synka, rozmiaru 56 wcale nie założył bo był za duży, 62 robi się powoli za małe więc też w razie czego przygotowałam 68

kasia1518 lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    62-68 z next to będzie akurat na 68, bo zamówiłam 56 i jest duże 62, ale tak jak piszesz na zimę jak znalazł :) i już ogarnęłam ciuszki 68, widziałam się wczoraj z koleżanką która urodziła synka, rozmiaru 56 wcale nie założył bo był za duży, 62 robi się powoli za małe więc też w razie czego przygotowałam 68

wiem, wiem, zamawiałam już wcześniej 56-62, to też wypadają na duże 62.
    Ale moje dziecię ma według wszystkich pomiarów długaśne nóżki (ostatnio nawet na 36 tydzień o.O., u mnie w rodzinie rodziły się dzieci długie na 59 cm, więc też wolę się przygotować :D

• japonka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Kciuki Kookosowa!

My już po wizycie. Wszystko jest dobrze :) Mały idzie na średniaka, 1580g. Jeszcze nie obrócony. Pierwszy syn był wyraźnie większy na tym etapie, ale nawet się cieszę ze względu na cukrzycę, bo nic nie wskazuje na makrosomię. Buziola kompletnie nie dał pokazać, zasłania się rączkami i stópkami. Także ani jednego 3D nie bedzie z tej ciąży ;)
    Mój miał tyle samo w piątek ale w szpitalu potem wyliczyli że jednak prawie 1700. Nikt mi szacunków masy urodzeniowej nie podał niestety bo działy się pilne rzeczy :) można to gdzieś obliczyć?

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękujemy jeszcze raz za całe wsparcie i wszystkie kciuki :*:*:*

Ja za Was wszystkie też trzymam mocno, szczególnie za dziewczyny z problemami Japonka, Kokosowa:*
    Siedzicie dziewczyny jak najdłużej w dwupakach i zdrówka dla wszystkich bobasków :)

Ja jutro mam badania i konsultację więc wszystko się dowiem. Ku mojemu zaskoczeniu kazali mi na wszelki wypadek być jutro na czczo. Więc niewykluczone że wielki dzień będzie już ...
    No ale pewności nie ma więc dam znać jutro.
    Stres mnie dopada... Cc to nic, tak się martwię o Filipka, czy jest zdrowy i jak da sobie rade tutaj taki maleńki... mój Okruszek:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 12:58

Kookosowa, moni05, Dominika32, silent, Jupik, wiktoriaa, sandrina22, aga_ni, przedszkolanka:), Cabrera, kasia1518, Neroli, ammarylis, ManiaM, nuśka91, japonka, brunetka91, Goemi lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Dziewczyny dziękujemy jeszcze raz za całe wsparcie i wszystkie kciuki :*:*:*

Ja za Was wszystkie też trzymam mocno, szczególnie za dziewczyny z problemami Japonka, Kokosowa:*
    Siedzicie dziewczyny jak najdłużej w dwupakach i zdrówka dla wszystkich bobasków :)

Ja jutro mam badania i konsultację więc wszystko się dowiem. Ku mojemu zaskoczeniu kazali mi na wszelki wypadek być jutro na czczo. Więc niewykluczone że wielki dzień będzie już ...
    No ale pewności nie ma więc dam znać jutro.
    Stres mnie dopada... Cc to nic, tak się martwi3 o Filipka, czy jest zdrowy i jak da sobie rade tutaj taki maleńki... mój Okruszek:*
    Basiu jeju to już. Tak wiele przeszliście i tyle nerwow i łez w tej ciąży. Ufam.że wszyatko się dobrze zakonczy i będziecie mieli co.opowiadać jak to.wszystko może się dobrze zakonczyć. Jesteście w najlepszych rekach. A mały już dojrzały prawie. Teraz tylko trzeba mu stworzyć warunki do tego by rosł. Mocno mocno trzymam za Was kciuki. Bedzie dobrze.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pogoda, ja bym spała na siedząco... 😴
    Dobrze, ze od Was na razie same dobre wiadomości. Czekam na więcej :)

Zabawek młodemu nie kupuje żadnych. Na pewno coś pozostaje... a to, czego nie dostanie, a bym chciała to dokupie jak już wszyscy goście odbębnią wizyty, czyli tak około 3 miesięcy pewnie 😋

W ogóle ja mam plan przez pierwszy miesiąc nie wpuszczać nikogo poza osobami, które będą mi pomagać, czyli mama i siostry. Mam nadzieje, ze nikt się nie obrazi. Bo umiem dosadnie jeśli zajdzie taka potrzeba.

Psa mam na kastracji. Bidula wymiotował już po „głupim Jasiu”... wróci pewnie za godzinę do trzech. Ciekawe jak to zniesie.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty i dobre wieści 😊
    My zaraz we Wrocławiu będziemy i pada 😔

W nocy tak mi brzuch twardnial, kilkanaście razy i bardzo mnie to zmeczyla i wystraszylo. Mało przyjemne z Wiki nie miałam tego.

Witam się w 8 miesiącu ♥️

moni05, Cabrera, ammarylis lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, na pewno da obie radę. Wszyscy dacie! ✊🏻✊🏻❤️

Milanka, witaj 😊

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Milanka,

Wygląda na to, że masz termin porodu na dzień po mnie :D

• kalcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka ja również na 8 mam tp :) witamy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 13:27

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal czekamy w kolejce :( już nawet mi nerwy przeszły. Już mnie wszystko boli. Tyle ciężarnych do niego chodzi. Słucham babki od 7 tu siedzą i jeszcze czekają a ja przyszłam na 9 i mamy podobne numerki w kolejce.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszalałam dziś i zaraz puszczam 3 pralkę dla małej ☺ ale jak tu nie skorzystać jak na zewnątrz leje się żar z nieba. Masakra nie ma czym oddychać!

Basia, Kokosowa, Japonka mocne kciuki za Was i Wasze maleństwa!

Kookosowa, kasia1518 lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ