X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania85 wrote:
    Przy pomiarach przekraczających 90 na czczo powinnaś zacząć to kontrolować. Ketony w moczu mówią o niedoborze węgli więc posiłki muszą być o stałych porach i zbilansowane ( nawet jeżeli nie masz cukrzycy)
    Taka jest prawda że każda kobieta w ciąży, nawet bez cukrzycy powinna zmienić dietę i dostosować ją do obecnego stanu.Sorry ale picie codziennie coli czy zajadanie się słodyczami to zgroza. Co z tego że trzustka pracuje prawidłowo, gdy codziennie wyrzuty insuliny są ogromne i szybkie spadki cukru do stanu poniżej wyjściowego rozwalają prawidłową gospodarkę i wtedy cukrzyca może wyjść w badaniach drugiego trymestru. Wszystko z głową.Nie jedzmy nabiału na śniadanie bo on w godzinach porannych najbardziej podbija cukier, nie jedzmy na śniadanie sernika z kawą bo będzie szybki wyrzut cukru i szybki spadek . Każda z Nas po ciąży chce jakoś wyglądać, więc kurczę warto o to zadbać. Jedzmy to co słodkie z umiarem. Poza tym cola zawiera całą masę innych szkodliwych substancji, fosforany, metale, kofeinę w dużej dawce....

Ja nie wiem co to dodatkowe kg po ciąży, tak jak pisałam dużo wcześniej, jem to na co mam akurat ochotę (pomijając oczywiste zakazane rzeczy w ciąży typu używki, surowe mięso), natomiast jak mam ochotę na kanapkę z serem i pomidorem na śniadanie to jem, ale dorzucam kilka orzechów i organizm poradzi sobie z wyrzutem insuliny.. Jak moją jedyną deską ratunku na mdłości do niedawna było picie coli to ją piłam i nie zamierzam się biczować z tego powodu 😀

A jak mam ochotę na czekoladę z herbatą czarną z imbirem i cytryną - tak jak teraz - to jem.

W drugiej ciąży z synem miałam nieodpartą niczym ochotę jedzenia ziaren kawy. Pytając lekarza czy to nie zaszkodzi dziecku powiedział, że skoro potrzebuję zjeść te kilka surowych ziaren kawy to mam jeść. I syn cały, zdrowy, niczego mu nie brakuje.

Ja myślę, że najważniejsze to słuchać swojego organizmu, który wie najlepiej czego potrzebuje.

Ps. Przed ciążą miałam zdiagnozowaną insulinooporość, byłam na metforminie.
    Niedawno badałam glukozę i insulinę na czczo i mam super wyniki.

Tusianka, Norka01 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:30

Dagmara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marghe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania85 wrote:
    Sprawdź na stronie labu, musi być informacja przy każdym opisie badania

Widzę,że na forum w większości dojrzałe kobiety i wiele z Was po przejściach.To fajnie, bo miałam obawy że w większości będą tu małolatki które po 2 cyklu pyk i już bach-zdrowa ciąża. Czułabym się znowu jak jakiś alien. Prawdą niestety jest, że nikt Cię tak dobrze nie zrozumie, jak kobieta która przeszła to samo ( długie starania, poronienia, rozwód).Wśród moich znajomych zdarzały się takie przypadki, że szkoda gadać.Gdy staraliśmy się o ciążę ponad 2 lata i po stracie tej ciąży usłyszałam od żony mojego przyjaciela " może Wam nie wychodzi bo nie jesteście dobrani genetycznie? patrz ja i M.. zaszliśmy w pierwszym cyklu i od razu zdrowa ciąża" ;-(((( także to przykre, na szczęście wypowiedziała to osoba nie mająca pojęcia o kwestiach genetycznych powstawania embrionu ludzkiego, bardziej zabolało że w ogóle coś takiego mogło jej przejść przez gardło.

Jestem po przejściach, ale się nie poddałam i teraz po salonie biega mój drugi długo oczekiwany cud a ja nie mogę się na niego napatrzeć jaki jest piękny i wspaniały. Także warto walczyć

Wczoraj jadąc po mieście naszła mnie taka smutna refleksja. Jestem sercem za kobietami walczącymi o wolność wyboru, naszą suwerenność i godność, ale jak widzę te pomazane plakaty z płodem w łonie i dorysowane krzyżyki na oczach to aż we mnie krzyczy coś w środku.To wszystko poszło w złą stronę. Wybór to ważna rzecz ale usuwanie zaawansowanej zdrowej ciąży bo ktoś się "rozmyślił" to już dla mnie bestialstwo. Jeżeli kobiety miałyby mieć do tego prawo to tylko do któregoś tygodnia pierwszego trymestru(mówię o zdrowej ciąży)

Mysle ze najgorsze jest ze tak mało kobiet w ogóle wie o czym jest temat. Aborcja nawet z rozmyślenia jest tylko i wyłącznie do 10 tyg. I najczęściej jest robiona około 8 tyg max. Często nie rozumiem ludzi którzy wypowiadają się na temat nie czytając nic a nic o tym( nie mówię tutaj o tobie oczywiście) co do polski to noe była nigdy możliwa nawet bo się rozmyśliła tylko z ważnych powodów zdrowotnych. Zreszta aborcja czasem nawet zdrowej ciąży ratuje życie ludzi którzy w nią zaszli ( smutne ale nie zawsze dziecko jest planowane) czasem są to młode kobiety czasem mamy z 3 , 4 które zaszły przez przypadek nie chcąc już mieć brzdąca. Uważam ze każdej to jest wybór bo to nie my będziemy go utrzymywać i tak jak pow. Jest to bardzo wczesna ciąża.

Ulaa lubi tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    Myślę, ze żadna kobieta poważnie myslaca o ciąży, a tym bardziej po przejściach nie je na śniadanie sernika i nie popija colą. Strach przed cukrzycą ciążową raczej nie wynika ze strachu przed stratą możliwości bezkarnego opychania się czym popadnie, ale jest dodatkowym obciążeniem dla psychiki. A komfort, ze od czasu do czasu mozna sobie na cos pozwolić i nie trzeba codziennie robić pomiarów i obserwować swoich reakcji na poszczególne produkty jest fajny :)
    Dokładnie. Nie chodzi o figurę czy bezkarne opychanie. Chodzi o zdrowie dziecka.i moje.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Podpisuję się pod każdym zdaniem.
    Podpytałam was onwiek z ciekawości w celach lekko statystycznych. 10 lat temu na forum, gdy starałam się o pierwszego syna miałam 28 lat. Wtedy średnia wieku kobiet starających się o dziecko (w większości pierwsze) oscylowała około 25 roku życia. Było sporo dziewczyn poniżej 23 lat, a takich które starały się o dziecko po 30stce było malutko, a już takich które w tym wieku miały pierwsze dziecko to wcale.
    Dodatkowo kobiety po stratach, choćby jednej, były w mniejszości.
    Minęła dekadami widać na naszym małym przykładzie, że się statystycznie sporo pozmieniało.
    Pamiętam, że wtedy byłam po stracie i czytałam same frazesy, bo mało która to rozumiała. Dziś jest inaczej.
    Co do strajku odnośnie aborcji to ja się od początku pod nim nie podpisywałam, to nie jest strajk kobiet tylko części kobiet, bo ja jestem kobietą w Polsce a ich postulaty są mi obce.
    Rozumiem chęć usunięcia ciąży, gdy dziecko okazuje się bardzo chore, chociaż sama się raczej na to nie zdecydowała bym mimo wszystko. Natomiast tym paniom odbiło mówiąc oględnie. One zaczynają walczyć o aborcję na życzenie no matter what, a ja zawsze byłam przeciwna. Uważam, że wybór to kobieta ma idąc do łóżka. Każdy normalny człowiek powinien zdawać sobie sprawę z faktu, że żadna antykoncepcja nie zabezpiecza a sto procent, więc wybór jest już w chwili rozlozeniannog mówiac kolokwialnie. Natomiast w momencie, gdy test pokazuje ciążę to już jest kwestia odpowiedzialności, a nie wyboru.
    Druga sprawa, że ustawy dopuszczającej aborcję jeszcze nie zmieniono, na razie tylko orzeczono, że jest niezgodne z konstytucją. Bo jest, to jest fakt. Konstytucja ma pewne brzmienie i nie da się ukryć, ze mówi ona o ochronie życia od poczęcia bez względu na wszystko.
    Oczywiście to może być wstęp władzy do zmiany ustawy aborcyjnej i tu się nie zgadzam, żeby zabronić usuwać ciążę z dziećmi bardzo chorymi, niezdolnymi do życia, czy też zagrażające życiu matki. Ale to czego żądają panie wykrzykując wulgarnym językiem prostackie hasła jest mi ze wszech miar obce.
    Nie chce tu wchodzić w spory prawne. Masz prawo miec swoje zdanie. Szanuje to. Szkoda, ze rzad nie szanuje mojego odrebnego zdania i narzuca mi faktycznie "jedyny sluszny poglad". Ktos nie chce robić aborcji niech nie robi. Ja np jestem za utrzymaniem kompromisu. A rozmowa o tym, ze "ze ja na pewno raczej chyba bym nie usunela", tak znamy to. Kazdy jest madry dopoki nie jest w określonej sytuacji życiowej a to i tak jest tylko jego sytuacja zyciowa. Ludzie sa rozni, maja rozne tragedie. Życie nie jest czarno-biale. A co do ochrony zycia to rzuce tylko, ze tak jest cos takiego jak np obrona konieczna czy stan wyzszej koniecznosci w prawie karnym i cywilnym. Ochrona zycia nie jest bewzgledna

Marghe lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    Mysle ze najgorsze jest ze tak mało kobiet w ogóle wie o czym jest temat. Aborcja nawet z rozmyślenia jest tylko i wyłącznie do 10 tyg. I najczęściej jest robiona około 8 tyg max. Często nie rozumiem ludzi którzy wypowiadają się na temat nie czytając nic a nic o tym( nie mówię tutaj o tobie oczywiście) co do polski to noe była nigdy możliwa nawet bo się rozmyśliła tylko z ważnych powodów zdrowotnych. Zreszta aborcja czasem nawet zdrowej ciąży ratuje życie ludzi którzy w nią zaszli ( smutne ale nie zawsze dziecko jest planowane) czasem są to młode kobiety czasem mamy z 3 , 4 które zaszły przez przypadek nie chcąc już mieć brzdąca. Uważam ze każdej to jest wybór bo to nie my będziemy go utrzymywać i tak jak pow. Jest to bardzo wczesna ciąża.
    Marghe aborcje nie moga byc robione max w 8 tc dlatego ze 95% aborcji w PL robi sie ze wzgl na wady plodu w tym zespol downa. Wiec to wychodzi po prenatalnych
    Edit:Sorry! Myslalam, ze o Pl piszesz:) w Pl nie ma na zyczenie. Co ciekawe w Szwajcarii jest aborcja na życzenie a maja najnizszy odsetek aborcji w Europie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 13:16

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Migotka29 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania85 wrote:
    Sprawdź na stronie labu, musi być informacja przy każdym opisie badania

Widzę,że na forum w większości dojrzałe kobiety i wiele z Was po przejściach.To fajnie, bo miałam obawy że w większości będą tu małolatki które po 2 cyklu pyk i już bach-zdrowa ciąża. Czułabym się znowu jak jakiś alien. Prawdą niestety jest, że nikt Cię tak dobrze nie zrozumie, jak kobieta która przeszła to samo ( długie starania, poronienia, rozwód).Wśród moich znajomych zdarzały się takie przypadki, że szkoda gadać.Gdy staraliśmy się o ciążę ponad 2 lata i po stracie tej ciąży usłyszałam od żony mojego przyjaciela " może Wam nie wychodzi bo nie jesteście dobrani genetycznie? patrz ja i M.. zaszliśmy w pierwszym cyklu i od razu zdrowa ciąża" ;-(((( także to przykre, na szczęście wypowiedziała to osoba nie mająca pojęcia o kwestiach genetycznych powstawania embrionu ludzkiego, bardziej zabolało że w ogóle coś takiego mogło jej przejść przez gardło.

Jestem po przejściach, ale się nie poddałam i teraz po salonie biega mój drugi długo oczekiwany cud a ja nie mogę się na niego napatrzeć jaki jest piękny i wspaniały. Także warto walczyć

Wczoraj jadąc po mieście naszła mnie taka smutna refleksja. Jestem sercem za kobietami walczącymi o wolność wyboru, naszą suwerenność i godność, ale jak widzę te pomazane plakaty z płodem w łonie i dorysowane krzyżyki na oczach to aż we mnie krzyczy coś w środku.To wszystko poszło w złą stronę. Wybór to ważna rzecz ale usuwanie zaawansowanej zdrowej ciąży bo ktoś się "rozmyślił" to już dla mnie bestialstwo. Jeżeli kobiety miałyby mieć do tego prawo to tylko do któregoś tygodnia pierwszego trymestru(mówię o zdrowej ciąży)

Odnośnie tych praw kobiet i tak dalej... Mnie to przyprawia o dreszcze... Bo jak sobie pomyślę że znalazłabym się w takiej sytuacji.. Straszne
    I nie mówię tu że gdyby moje dziecko okazało się ciężko chore czy poleciałabym usunąć ciążę bo tego nie wiem ale świadomość że nie mam takiego wyboru mnie przeraża.
    Ale jak oglądałam strajki jak słuchałam postulatów kobiet to przyprawiało mnie to o mdłości...jaka aborcja na żądanie?

Martuśka82 lubi tę wiadomość

16udskjox3u389a0.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka29 wrote:
    Odnośnie tych praw kobiet i tak dalej... Mnie to przyprawia o dreszcze... Bo jak sobie pomyślę że znalazłabym się w takiej sytuacji.. Straszne
    I nie mówię tu że gdyby moje dziecko okazało się ciężko chore czy poleciałabym usunąć ciążę bo tego nie wiem ale świadomość że nie mam takiego wyboru mnie przeraża.
    Ale jak oglądałam strajki jak słuchałam postulatów kobiet to przyprawiało mnie to o mdłości...jaka aborcja na żądanie?
    Też jestem przerażona tym, że jeśli będzie coś Nie tak, to zostaje pozostawiona sama sobie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nalia, Dagmara lubią tę wiadomość

• Marghe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Marghe aborcje nie moga byc robione max w 8 tc dlatego ze 95% aborcji w PL robi sie ze wzgl na wady plodu w tym zespol downa. Wiec to wychodzi po prenatalnych
    Edit:Sorry! Myslalam, ze o Pl piszesz:) w Pl nie ma na zyczenie. Co ciekawe w Szwajcarii jest aborcja na życzenie a maja najnizszy odsetek aborcji w Europie
    Dlatego napisałam ze do max 10 na życzenie i tak tam gdzie jest ona ogólnodostępna jest jej mniej. Poprostu jest to wolny wybór każdej z nas. W Polsce ale i w innych krajach gdy wchodzi w życie zagrożenie życia nie wiem do którego miesiąca się to robi. Mysle ze wybór smierć matki a płodu jest zawsze ciężki szczególnie dla matki ale zawsze powinien to być jej wybór.🥺 Religia noe nie powinna mieć w tym udziału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 14:42

Kania85 lubi tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Ale ja przecież o tym napisałam. Też jestem za utrzymaniem obecnego stanu prawnego, natomiast protestujące panie żądają aborcji na żądanie bo tak, bo nie chce dziecka, a wpadłam. Jestem absolutnie przeciw. Co do bycia w danej sytuacji, jestem przed badaniami prenatalnym, mam 38 lat i spore ryzyko. I wiem, że jeśli dziecko okaże się chore to i tak ciąży nie usune. Po prostu to wiem. Zdam się na los.
    Jestem przeciwna aborcji na życzenie, jestem za aborcją ciąży, z której ma się urodzić bardzo chore dziecko, która pochodzi z gwałtu lub która zagraża życiu ciężarnej, czyli jestem za utrzymaniem obecnego stanu prawnego w Polsce w tej kwestii. Jeśli zrozumiałas inaczej, to po prostu nie zrozumiałaś albo ja napisalam niejasno.

Nie rozumie trochę ciebie to ty nie usuniesz, wcześniej przed prenatalnym rozmawiałyśmy tutaj na grupie i dużo osób jednak by nie zdecydowało się na chore dziecko. Ale nikt w grupie nie ocenia kobiet które maja na to odwagę mysle ze każda z nas powinna mieć wybór w końcu później nie pójdę do pani która jest przeciwna i powiem ok pomóż mi je wychować🙈 tak samo ma życzenie ( tak dziwnie to nazywany) tam tez ja nie wiem jaka ta osobę ma sytuacje co ja do tego zmusza i jak to przeżyje bo to nie jest łatwe chociaż tak z boku to wyglada. Ale powinna mieć wybór bo to jednak kobieta w razie czego zostaje z le wszystkim facet jak chce to zabierze dupe i tyle w temacie. Jego się nie osadza on zawsze ma wolny wybór. Kobiet powinny się wspierać by moc mieć taki sam, czasem niezgodny z tym co my same byśmy wybrały ale jednak wolny wybór.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 14:44

Miracle lubi tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Trochę mnie zestresowalyscie jak tak skrytykowalyscie picie coli i jedzenie serniczka. Mi się rzadko Zdarza ale jak już mam ochotę to wychodzę z założenia ze w jestem w ciąży i nogę siebie pozwolić na małe grzeszki. Choćby dla lepszego samopoczuci psychicznego. Wiecie ze cola ratuje życie wielu ciężarnym w pierwszym trymestrze. Nie straszcie nawet.

Co do zakazu aborcji to teraz poszło w bardzo złym kierunku. Ale te rozwrzeszczane baby tez przeginają w druga stronę. Za dużo chcą wiec ludzie przestali je poważnie traktować. Ja jestem przeciwna usuwaniu zdrowych ciąży bo ktoś ma już 5 dzieci. Tu faktycznie trzeba myśleć jak się robi. A w każdej nawet najtrudniejszej sytuacji ludzie potrafią sobie poradzić. Mnie boli zmuszanie do rodzenia chorych dzieci. Dzieci cierpią, rodziny się walą. Ogólnie dramat. I temu można zapobiegać.

Martuśka82 lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka... 38 lat, a niektóre wypowiedzi jak 20-latka, która widzi tylko swój kawałek ogródka.
    Widzisz, są różne sytuacje, o których nie mamy nawet pojęcia.

Ja oczywiście jestem za aborcją na życzenie.
    Wydaje mi się także, że temat został poprzednio wyczerpany.

Wpadam tylko powiedzieć, że w brzuchu mam zdrowego synka :)
    Będę pewnie zaglądać i coś tam pogadam jak tematy się zmienią na lżejsze ☀️

Miłej niedzieli!

Magu, Nalia, Mimi__, Etoilka, Marghe, Tusianka, Miracle lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:31

Norka01, Dagmara lubią tę wiadomość

• Magu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Martuśka... 38 lat, a niektóre wypowiedzi jak 20-latka, która widzi tylko swój kawałek ogródka.
    Widzisz, są różne sytuacje, o których nie mamy nawet pojęcia.

Ja oczywiście jestem za aborcją na życzenie.
    Wydaje mi się także, że temat został poprzednio wyczerpany.

Wpadam tylko powiedzieć, że w brzuchu mam zdrowego synka :)
    Będę pewnie zaglądać i coś tam pogadam jak tematy się zmienią na lżejsze ☀️

Miłej niedzieli!
    Super, że wizyta się udała. :) Ale płeć to na razie tylko na podstawie usg czy jakieś badania z krwi robiłaś?

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Hejka. Trochę mnie zestresowalyscie jak tak skrytykowalyscie picie coli i jedzenie serniczka. Mi się rzadko Zdarza ale jak już mam ochotę to wychodzę z założenia ze w jestem w ciąży i nogę siebie pozwolić na małe grzeszki. Choćby dla lepszego samopoczuci psychicznego. Wiecie ze cola ratuje życie wielu ciężarnym w pierwszym trymestrze. Nie straszcie nawet.

Co do zakazu aborcji to teraz poszło w bardzo złym kierunku. Ale te rozwrzeszczane baby tez przeginają w druga stronę. Za dużo chcą wiec ludzie przestali je poważnie traktować. Ja jestem przeciwna usuwaniu zdrowych ciąży bo ktoś ma już 5 dzieci. Tu faktycznie trzeba myśleć jak się robi. A w każdej nawet najtrudniejszej sytuacji ludzie potrafią sobie poradzić. Mnie boli zmuszanie do rodzenia chorych dzieci. Dzieci cierpią, rodziny się walą. Ogólnie dramat. I temu można zapobiegać.

Kochana nie stresuj się ta cola. Tak jak mówisz ona jest często jedynym lekarstwem na mdłości. Nie można przesadzać. Nie mówię o osobach, które moje mają problem duuuuuzy z cukrem to pewnie trzeba się zastanowić dwa razy. Ale z drugiej strony trzeba wybrać mniejsze zło.
    Skoro wiele kobiet go pije to nie martw się 😊 gdyby była tak bardzo szkodliwa jak alkohol czy inne używki to by była zakazana. Spokojnie.

Temat aborcji znowu powrócił. Staliśmy się strasznie zacofanym krajem. Wstydzę się naszej władzy i tego że sprawia że nasz kraj, piękna Polska staje się pośmiewiskiem... Gdyby ta pomoc od Państwa jeszcze była jakaś konkretna, ale niestety rodzisz chore dziecko i zostajesz z tym sam.

Dlatego liczę na to, że jak będą kolejne wybory to ludzie pójdą głosować...szczególnie te rozwścieczone tłumy ze strajków. Bo przynajmniej mam pewność, że nie będą za pisiorami.

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Magu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pogląd na aborcję (z jakiegokolwiek powodu) jest następujący: nie chcesz przerywać ciąży to tego nie rób.

Magda - mbc, Mimi__, Marghe lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Super, że wizyta się udała. :) Ale płeć to na razie tylko na podstawie usg czy jakieś badania z krwi robiłaś?

z usg, ale no foteczka nie pozostawia wątpliwości.
    Dobry sprzęt i lekarz i w13tc juz serio widac :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ