Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marghe wrote:Zapytaj się o opinie innego lekarza bo mnie mającej tez 36 lat wyszyly troszkę inaczej 1:4260 i lekarz powiedział ze teraz już tak wiek na to nie wpływa a liczą se tez inne czynniki. Może inny lekarz insczej na to spojrzy bo wytłumaczenie ze ktos ma 36 lat to nie wytłumaczenie
Marghe to że wyszło Ci takie małe ryzyko to super ale nie warto straszyć innych którym wyszło słabiej. Pappa jest tylko badaniem biochemicznym, tak na prawdę jej skuteczność w wykrywaniu wad genetycznych jest poniżej 30% i wpływa na nią ogromna ilość czynników.Menina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja sądzę, że same nic nie powinnyscie liczyć, ani co porównywać wyników z innymi osobami. To sensu nie ma. Aby bez sensu możecie się zacząć stresować.
Wgl to siostry mi już wcześniej powiedziały i mąż bym przestała czytać fora i fb. 🤪Kama91, Mama Trójki, Nalia, Mimi__, opóźniona lubią tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Z jednej strony nie powinno się czytać. Z drugiej strony dzięki internetowi podnosi się świadomość co do pewnych kwestii. Czasami dzięki porównaniu, wymianie opinii, można się zorientować, że dany lekarz nie jest zbyt kompetentny. Samo to, że można sprawdzić opinie o nim to już coś daje. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
-
ami_ami wrote:Dziewczyny, a ja sądzę, że same nic nie powinnyscie liczyć, ani co porównywać wyników z innymi osobami. To sensu nie ma. Aby bez sensu możecie się zacząć stresować.
Wgl to siostry mi już wcześniej powiedziały i mąż bym przestała czytać fora i fb. 🤪
Mój mąż to ma takie samo zdanie. A lekarz mojej koleżanki, która jest Już w 6 miesiącu mówi, że w dzisiejszych czasach najgorszym zagrożeniem dla kobiet w ciazy jest Internet.
Nie powiem, że nie szukam informacji. Z tym że im wiecej czasu mija tym mniej o powiklaniach i problemach. To jest tak samo gdy coś Was zaboli- w necie od razu będzie informacja o raku albo innej gorszej chorobie. -
ami_ami wrote:Dziewczyny, a ja sądzę, że same nic nie powinnyscie liczyć, ani co porównywać wyników z innymi osobami. To sensu nie ma. Aby bez sensu możecie się zacząć stresować.
Wgl to siostry mi już wcześniej powiedziały i mąż bym przestała czytać fora i fb. 🤪
Masz racje. Zaczęłam właśnie liczyć na podstawie wyników które dziewczyny wrzucają. I to faktycznie za mało danych. Licząc tym samym wzorem wychodzą rożne wartosci. Wiec w tym kalkulatorze fmf uwzględnia się wiek i wszystkie parametry. Reasumując nie jesteśmy w stanie same przeliczyć tej jednostki na mom.
-
nick nieaktualnyZłapałam detektorem serduszko 🥰 Cudowne uczucie! Maluch szaleje 😊 Raz serduszko było słychać w jednym miejscu, potem w innym.
Martuśka82, Tusianka, Marghe, Apple Lady, majóweczka83, majóweczka83, martuśka737, Magu, opóźniona, Etoilka, Kama91, Beza87 lubią tę wiadomość
-
Kania85 wrote:Marghe to że wyszło Ci takie małe ryzyko to super ale nie warto straszyć innych którym wyszło słabiej. Pappa jest tylko badaniem biochemicznym, tak na prawdę jej skuteczność w wykrywaniu wad genetycznych jest poniżej 30% i wpływa na nią ogromna ilość czynników.
Ależ ja nie miałam zamiaru straszyć, raczej chciałam powiedzieć by zawsze pytać się dwóch lekarzy by mieć lepszy obraz. I sama papa nigdy nie jest brana pod uwagę musi zawsze być wraz z usg brana pod uwagę. Apsolutnie nie to było moja intencja. Mnie poprostu by uspokoiło gdyby dwóch lekarzy wypowiedziało się na ten temat. Ja w moim przypadku tak zrobiłam.1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Słuchajcie.. nie ma co analizować, bo się niepotrzebnie stresujecie. Co do wyników to każda musi zdecydować sama, co z tym zrobic. Iść dalej w diagnostykę czy zaakceptować co przyniesie los. Nie ma co wracać do tematu aborcji Ale warto sobie samemu odpowiedzieć na pytanie co to dla nas oznacza i co z tym zrobimy. Ja szanuje decyzję każdej i chciałabym by każda miała możliwość wyboru. Ja decyduje się na szersze badania bo wiem, albo przypuszczam że wiem co bym zrobiła w przypadku złej diagnozy. Ale to moja decyzja. Życzę jednak nam wszystkim zdrowych dzidziusiow 🥰
Marghe, Magu lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry ☺️
Słonko obudziło mnie zaglądając do okna ☀️😍
Wstaję zatem, śniadanko trzeba zjeść 😀
A na dziś mam w planach porządki w szafie 🙊 bardzo tego nie lubię, ale trzeba zrobić miejsce na ciążowe ciuszki 🤩 -
Martuśka82 wrote:Tak jak myślałam, noc z głowy. Niewiele spałam. Kostka po tym upadku boli mnie niemiłosiernie, do tego boli mnie całe ramię lewej ręki, która upadając się asekurowalam i zdarlam. Wstawanie w nocy na siku było koszmarem. Jeszcze mi chłop chrapał pół nocy. To będzie chujowy dzień.
Kostkę usztywnie sobie bandażem elastycznym, ale niestety na ból nie mam nic poza apapem.
Jeszcze na cały weekend zostaje sama z dzieciakami, nie wiem jak sobie poradzę. 😔
No to się pożaliłam.
Może powinien to obejrzeć ortopeda? oby nie wdał się jakiś stan zapalny. Jest weekend, mąż na pewno pomoże przy dzieciach a Ty odpocznij -
Kupujecie jakieś specjalne ubrania na okres ciąży? Ja raczej lubię luźne rzeczy wiec poprzednia ciąże obleciałam w normalnych ubraniach. Ale teraz spodziewam się ze brzuch będzie większy. I tak dobrze ze wypadnie ciepło. Ostatnio kupiłam jeansowa sukienkę a wiosnę a brzuch pokazał się dopiero w szóstym miesiącu w czerwcu. Także nie użyłam ani raZu i to mnie trochę zraziło. Kupiłam tylko leginsy w lidlu.
-
Dreamer wrote:Kupujecie jakieś specjalne ubrania na okres ciąży? Ja raczej lubię luźne rzeczy wiec poprzednia ciąże obleciałam w normalnych ubraniach. Ale teraz spodziewam się ze brzuch będzie większy. I tak dobrze ze wypadnie ciepło. Ostatnio kupiłam jeansowa sukienkę a wiosnę a brzuch pokazał się dopiero w szóstym miesiącu w czerwcu. Także nie użyłam ani raZu i to mnie trochę zraziło. Kupiłam tylko leginsy w lidlu.❤Ada&Pola❤
-
Witajcie dziewczyny! Miłego wekendu!
Ja po I ciąży mam 2 pary spodni które kupiłam w h&m, bo w ciąży chodziłam zimą i musiał w czymś do pracy chodzić. A w urzędzie nie wypada w leginsach. Teraz były w Lidlu taki 3-pak koszulek za 27 zł, to kupiłam sobie rozmiar większe i póki co mi wystarcza. Na lato na pewno będę musiała coś kupić, bo nic nie mam13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
nick nieaktualnyDreamer wrote:Kupujecie jakieś specjalne ubrania na okres ciąży? Ja raczej lubię luźne rzeczy wiec poprzednia ciąże obleciałam w normalnych ubraniach. Ale teraz spodziewam się ze brzuch będzie większy. I tak dobrze ze wypadnie ciepło. Ostatnio kupiłam jeansowa sukienkę a wiosnę a brzuch pokazał się dopiero w szóstym miesiącu w czerwcu. Także nie użyłam ani raZu i to mnie trochę zraziło. Kupiłam tylko leginsy w lidlu.
Mam kilka ubrań ciążowych z poprzedniej ciąży. Niektóre z nich odkupiłam od kogoś za niewielkie pieniądze.
W ubraniach ciążowych było mi bardzo wygodnie, ale miałam też luźniejszą sukienkę, która nie była ciążowa i też mi się w niej dobrze chodziło.
-
Dreamer wrote:Kupujecie jakieś specjalne ubrania na okres ciąży? Ja raczej lubię luźne rzeczy wiec poprzednia ciąże obleciałam w normalnych ubraniach. Ale teraz spodziewam się ze brzuch będzie większy. I tak dobrze ze wypadnie ciepło. Ostatnio kupiłam jeansowa sukienkę a wiosnę a brzuch pokazał się dopiero w szóstym miesiącu w czerwcu. Także nie użyłam ani raZu i to mnie trochę zraziło. Kupiłam tylko leginsy w lidlu.
Kupuję głównie spodnie ciążowe, a bluzki itp to takie oversize, takie żebym miała też po ciąży. Ja ogólnie nie mam w szafie raczej rzeczy oversize oprócz dresów, wszystko dopasowane -
Dreamer wrote:Kupujecie jakieś specjalne ubrania na okres ciąży? Ja raczej lubię luźne rzeczy wiec poprzednia ciąże obleciałam w normalnych ubraniach. Ale teraz spodziewam się ze brzuch będzie większy. I tak dobrze ze wypadnie ciepło. Ostatnio kupiłam jeansowa sukienkę a wiosnę a brzuch pokazał się dopiero w szóstym miesiącu w czerwcu. Także nie użyłam ani raZu i to mnie trochę zraziło. Kupiłam tylko leginsy w lidlu.
Ja niby brzuszka jeszcze nie mam... Wieczorem widać małą wypukłość ale już wyciągnęłam legginsy z poprzedniej ciąży... I niestety jeżdżę do pracy więc wczoraj pogrzalam do Lidla po jeansy.
Jak byłam w pierwszej ciąży to od samego początku nie mogłam chodzić w majtkach... Znaczy moich 😂 musiałam mieć takie wyższe bo mnie cisły.. A brzucha też nie było. Narazie majtki ok ale staniki to istny ból... Muszę kupić jakieś ciążowe. -
30.09.2021r. Iga❤️ -
Dziewczyny a te leggi z Lidla to tyle że są dłuższe? Jak one wyglądają?
Bo mam legginsy z biedronki one są dłuższe a po bokach mają regulowane haftki i czegoś takiego szukam. Bo ja mam szczupłe nogi i te co są w sam raz to mają mało miejsca na brzuch..