Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNalia wrote:Cześć dziewczyny, za nami ciężkie 2 dni. Córka ma podejrzenie ZUM, dostała antybiotyk. Czekamy na reakcję i co będzie dalej.
Współczuję. Moja córcia miała 2 razy ZUM, w tym 1 ostry spowodowany bakterią ze szpitala.
Dużo zdrówka dla córci!!! -
Od środy idę na zwolnienie, opuszczam moja drugą klasę 😭 mam zamiar im powiedzieć, że niestety odchodzę. I tak każdy się dziwi że wytrzymałam w tych zarazkach 3 miesiące. Zazdroszczę zaszczepionym. Jak tylko będę mogła się zaszczepić po porodzie to od razu to zrobię.
Poki co, nic nie kupuje. Zobaczę jak będę rosła. Pierwsza ciąża więc nie wiem czego się spodziewać. Dresów mam dużo po domu, a że nie będę nigdzie wychodzić no to raczej nie wiadomo czego nie potrzebuje póki co. Może za jakiś czas. Nie będę kupować dużo do przodu, bo ciągle wszystko się może zdarzyć. Nie chcę zapraszać.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Migotka29 wrote:Dziewczyny a te leggi z Lidla to tyle że są dłuższe? Jak one wyglądają?
Bo mam legginsy z biedronki one są dłuższe a po bokach mają regulowane haftki i czegoś takiego szukam. Bo ja mam szczupłe nogi i te co są w sam raz to mają mało miejsca na brzuch..
30.09.2021r. Iga❤️ -
Nalia wrote:Cześć dziewczyny, za nami ciężkie 2 dni. Córka ma podejrzenie ZUM, dostała antybiotyk. Czekamy na reakcję i co będzie dalej.
Zdrówka
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ja byłam wczoraj na zakupach w H&M, ale okazało się, że w moim mieście nie mają działu mama. Kupiłam tylko leginsy i bieliznę. I buty na wiosnę, ale to w Deichmann. Jak już będę wiedziała, że z ciążą jest ok to planuję większe zakupy w H&M w Warszawie. Gdzieś tak w kwietniu. I zamierzam też kupić sobie parę sukienek na lato, ale w ciucholandzie.
Na razie mieszczę się jeszcze w swoje ubrania i za bardzo nic nie widać
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Dreamer wrote:Kupujecie jakieś specjalne ubrania na okres ciąży? Ja raczej lubię luźne rzeczy wiec poprzednia ciąże obleciałam w normalnych ubraniach. Ale teraz spodziewam się ze brzuch będzie większy. I tak dobrze ze wypadnie ciepło. Ostatnio kupiłam jeansowa sukienkę a wiosnę a brzuch pokazał się dopiero w szóstym miesiącu w czerwcu. Także nie użyłam ani raZu i to mnie trochę zraziło. Kupiłam tylko leginsy w lidlu.
A jeszcze dodam, że w pierwszej ciąży to dopiero na początku piątego miesiąca przestałam wchodzić w jeansy sprzed ciąży i wystarczyły mi jakieś oversizowe t-shirty. Teraz pewnie będzie podobnie. Na razie w jeansach chodzę i jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 09:04
-
Ja już chcę załatwić sprawę ubrań ciążowych, bo po prenatalnych ruszamy z szykowaniem pokoju dla dziecka no i po kolei wyprawki ☺️
Mam nadzieję, że już poznamy płeć 😍 -
Nalia wrote:Cześć dziewczyny, za nami ciężkie 2 dni. Córka ma podejrzenie ZUM, dostała antybiotyk. Czekamy na reakcję i co będzie dalej.
Moja córka ostatnio też podłapała lekką infekcję, ale poradziliśmy sobie tylko witaminą c i dużą ilością wody. Ale w czwartek zrobiliśmy badanie i jest jeszcze ślad leukocytów w moczu i trochę bakterii. -
W pierwszej ciąży dopiero w 8 miesiącu potrzebowałam spodni ciążowych, jak jechałam do porodu, to położne na IP myślały, że to 5 miesiąc..
W drugiej ciąży w 6 miesiącu musiałam zmienić garderobę.
A teraz koniec 3 miesiąca i już spodnie mnie cisną, chodzę z rozpiętym guzikiem więc to bez sensu w ogóle..
A w każdej ciąży największy brzuszek zaczyna robić się latem więc super, bo nosiłam i będę nosić przez większość czasu sukienki ☺️majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To moja pierwsza ciąża wiec nie mam żadnych ubrań ciazowych. Ale kupiłam już sobie specjalne dżinsy bo dresy średnio pasowały do zimowych traperow
nie wiem jak będzie rósł mi brzuch, ale wiem jedno - na pewno kupię sobie piękne dzinsowe ogrodniczki
-
Ja brzuch miał raczej płaski, teraz już mam zaokrąglenie na dole. Siostra dała mi dwie pary leginsów z Lidla i ja teraz na Home office i tylko w nich śmigam. Dała mi też spodnie ciążowe z h&m i w brzuchu są za szerokie ale jak gdzieś jadę to je sobie zawijam. Wszystkie jeansy mam z wysokim stanem i nie dopinam się w brzuchu.
Mam też na lato jakąś sukienkę od niej i kombinezon, teraz w hm są promki to może zamówię jakąś sukienkę ale nie wiem czy M czy S.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 10:19
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ja mam spodnie i legginsy. Bluzek raczej nie będę kupować. Może sukienkę? Zobacze za kilka miesięcy
dziewczyny które mają więcej niż jedno dziecko, mam pytanie. Czy w drugiej ciąży miałyście większy brzuch? I czy po urodzeniu skóra jest bardziej rozciągnięta niż po pierwszej? Wiem, że u każdego inaczej. Ale pytam z ciekawości, bo zaczęłam się nad tym zastanawiać.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
ami_ami wrote:Ja brzuch miał raczej płaski, teraz już mam zaokrąglenie na dole. Siostra dała mi dwie pary leginsów z Lidla i ja teraz na Home office i tylko w nich śmigam. Dała mi też spodnie ciążowe z h&m i w brzuchu są za szerokie ale jak gdzieś jadę to je sobie zawijam. Wszystkie jeansy mam z wysokim stanem i nie dopinam się w brzuchu.
Mam też na lato jakąś sukienkę od niej i kombinezon, teraz w hm są promki to może zamówię jakąś sukienkę ale nie wiem czy M czy S. -
Marghe wrote:Zapytaj się o opinie innego lekarza bo mnie mającej tez 36 lat wyszyly troszkę inaczej 1:4260 i lekarz powiedział ze teraz już tak wiek na to nie wpływa a liczą se tez inne czynniki. Może inny lekarz insczej na to spojrzy bo wytłumaczenie ze ktos ma 36 lat to nie wytłumaczenie
Marghe, pokażę wyniki mojemu lekarzowi prowadzącemu, więc na pewno się wypowie. Ale tak naprawdę zdanie drugiego lekarza nic przełomowego mi nie wniesie. Widzę, jakie ryzyko wychodzi z Pappy. Nawet przy większym na pewno chciałabym urodzić dziecko. A gwarancji urodzenia zdrowego dziecka nie dałby mi żaden lekarz, nawet przy super wynikach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 11:02
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
A czemu podejrzenie? Nie zlecił lekarz badania moczu? Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Mama Trójki wrote:Czy Was też bolą przednie części ud, zwłaszcza przy chodzeniu? Zastanawiam się, czym jest to spowodowane. Może za dużą ilością chodzenia?
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Wyczytałam, że wyniki Pappa -poniżej 1:300 wysokie ryzyko, wskazana amniopunkcja
1:300 - 1:1000 pośrednie ryzyko, zachęcają do nieinwazyjnych badań typu Nifty, Sanco, ale jest to decyzja kobiety
Powyżej 1:1000 prawidłowy wynik.
Ktoś się odniesie do tego? Czy to czasem nie wymysł firm wykonujących te drogie badania genetyczne? Bo takie informacje znalazłam na stronie testów NIPT, a ginekolodzy wszędzie piszą tylko o 1:300 i amniopunkcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 12:31
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021