Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:Dostałam info, że jutro będą wyniki krwii Pappy i będzie się że mną dr kontaktowała jak je wprowadzi do systemu .
Możliwe, że ja jutro też będę miała wyniki Pappy. Ale usg prenatalne dopiero 9 marca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 16:23
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Gosiaaak, Miracle, Ulaa gratulacje. Super, że wszystko dobrze z Maluchami.
Gosiaaak ja też mam tyłozgięcie macicy. I nigdy nie było to dla mnie problemem. Kiedyś położna tylko miała kłopot, żeby mi wymaz pobrać, bo szyjki znaleźć nie mogłaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 16:19
Miracle, Ulaa lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Gratulacje udanych prenatalnych! ale ten czas leci! szok! takie już duże te nasze bąbelki i już wyglądają jak ludzie ;-p
Ulaa super fotka!
Już mi trochę lepiej ale staram się dużo odpoczywać, może organizm walczył też z tym samym rota i stąd moje osłabienie, do lekarza nie mogę się dodzwonić, dobrze że niedługo wizytaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 16:42
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Kania85 wrote:Gratulacje udanych prenatalnych! ale ten czas leci! szok! takie już duże te nasze bąbelki i już wyglądają jak ludzie ;-p
Ulaa super fotka!
Już mi trochę lepiej ale staram niedużo odpoczywać, może organizm walczył też z tym samym rota i stąd moje osłabienie, do lekarza nie mogę się dodzwonić, dobrze że niedługo wizyta -
Moj ginekolog na infekcje w ciąży zalecił płukanie tantum rosa. Są gotowe roztwory. Płukałam kilka razy dziennie i jest ok. Polecam.
Gratuluję udanych badań prenatalnych, cieszę się waszym szczęściem 🤩
Moj dzik ułożył się do pomiarów pięknie. Lekarz stwierdził, że wcześniej narozrabiał (z brakiem tętna w 7tc)to teraz trzeba sie ładnie pokazać hehe
Pogoda się zrobiła paskudna. Ja od dzis w domu juz jestem, mam być awaryjnie w razie potrzeby. Ale myślę że dziewczyny dadzą radę. Zrobiłam też serniczek na zimno 🤩🌻🍒🍬🍒🌻Apple Lady lubi tę wiadomość
-
martuśka737 wrote:U mnie też na prenatalnych maluch leżał ciągle bokiem. Dzień wcześniej też nie dał się zmierzyć bo nie chciał się przewrócić. Lekarz ruszał mi brzuchem na wszystkie strony i stukał żeby się chociaż przesunął troszeczkę i nic. Nie wiem jak on coś zmierzył, bo maluch zupełnie nie chciał współpracować. Uparte to jak matka 🤗 o wiele lepiej wychodziły badania w poprzedniej ciąży z córką. Zawsze jadłam owoce albo słodka bułkę i nie było problemu. Teraz tez tak planuję na wizytę 17.03
Zwykle lepiej jak nie rusza się i śpi to łatwiej pomierzyć, jeśli nie jest ułożony optymalnie to można zachęcić do zmiany pozycji. U kogo robisz badania prenatalne, i do kogo chodzisz na normalne wizyty?Marcelina85, martuśka737 lubią tę wiadomość
-
Magu wrote:Ja muszę chyba poszukać swoich jeansów ciążowych, bo zaczyna mi być ciasno. Na leginsy jeszcze za zimno, dzisiaj u nas spore ochłodzenie. Ponoć znowu ma śnieg padać. Ja bym już chciała wiosnę.
zamowilam wczoraj z reserved mama.
Ja nie chodze w legonsach wiec w te ciaze do piasku z synkiem wjezdzaja dzinsy.
Zeszla ciaze przechodzilam w sukienkach.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:zamowilam wczoraj z reserved mama.
Zeszla ciaze przechodzilam w sukienkach. -
Ulaa wrote:
Dziękuje Ci za to zdjęcie. Właśnie czegoś takiego potrzebowałam. Mamy to rozumieć tak ze dla pappy wartosci wyższe niż podana norma dla danego wieku ciąży są dobre ? A dla bety jest odwrotnie ? Prawidłowa wartość powinna być niższa niż ta podana jako norma ? Trochę zakręciłam ale nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć i czy dobrze myśle -
Magda - mbc wrote:zamowilam wczoraj z reserved mama.
Zeszla ciaze przechodzilam w sukienkach.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Magu wrote:Ja muszę chyba poszukać swoich jeansów ciążowych, bo zaczyna mi być ciasno. Na leginsy jeszcze za zimno, dzisiaj u nas spore ochłodzenie. Ponoć znowu ma śnieg padać. Ja bym już chciała wiosnę.
A ja cała zimę w legginsach biegam i to takich najcieńszych. Nie lubię innych spodni a w ciąży to już w ogóle. Jeansy strasznie mi gniota brzuch. Niewygodnie ciagle kucać do dziecka.
Ja jutro prenatalne a brzuch wklęsły. Sama nie wiem co myśleć.