Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz po tych badaniachę trochę spokojniejsza i nie wiem czy nie zakupić detektora tętna. Jestem już na zwolnieniu, trochę mi się nudzi i tak sobie myślę...
Jakiś konkretny polecacie? Tak żeby nie przepłacać, a później sprzedać 😊31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Teraz po tych badaniachę trochę spokojniejsza i nie wiem czy nie zakupić detektora tętna. Jestem już na zwolnieniu, trochę mi się nudzi i tak sobie myślę...
Jakiś konkretny polecacie? Tak żeby nie przepłacać, a później sprzedać 😊
Poszukaj sobie używek na Vinted albo olx. Potem sprzedasz za ta sama kasę. Ja z tego rezygnuje. Bo niedługo już będą ruchy. Ze strego forum pamietam ze najpopularniejszy był jakiś angel sound
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Dziękuje Ci za to zdjęcie. Właśnie czegoś takiego potrzebowałam. Mamy to rozumieć tak ze dla pappy wartosci wyższe niż podana norma dla danego wieku ciąży są dobre ? A dla bety jest odwrotnie ? Prawidłowa wartość powinna być niższa niż ta podana jako norma ? Trochę zakręciłam ale nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć i czy dobrze myśle
Nie mam pojęcia niestety 🤔
Czekam na telefon od lekarza, bo sama nie potrafię zinterpretować..
Ale wierzę, że mój maluch ma się dobrze ☺️ -
Dreamer wrote:Poszukaj sobie używek na Vinted albo olx. Potem sprzedasz za ta sama kasę. Ja z tego rezygnuje. Bo niedługo już będą ruchy. Ze strego forum pamietam ze najpopularniejszy był jakiś angel sound
Ja też miałam pomysł o zakupie detektora, ale w końcu stwierdziłam, że za max 2-3 tygodnie zacznę czuć ruchy więc się nie opłaca 🤣 -
Dziewczyny, a ja mam jakoś dość tego covida, tego, że wszystko zamknięte, tego że siedze non stop w domu... Dobrze, że chociaż pracuje, bo serio idzie zwariować. Potrzebuje jakiejś zmiany 🙄
Gratuluje udanych badań. 🙃
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Beza87 wrote:Dreamer kup Enterol,węgiel lub Nifuroksydazyd ale ja nie wiem czy można go w ciąży brać.
Piszecie że fajnie jak dziewczynka bo warkoczyki...taaak moja Nikola do 4 lat miała 3 włoski na krzyż. Delikatne pióreczka krótkie jak u rocznego chłopczyka 😆😆Beza87 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
ami_ami wrote:Dziewczyny, a ja mam jakoś dość tego covida, tego, że wszystko zamknięte, tego że siedze non stop w domu... Dobrze, że chociaż pracuje, bo serio idzie zwariować. Potrzebuje jakiejś zmiany 🙄
Poza tym mam jakiegoś stresa, że złapie to gówno w ciąży i będę ciężko przechodzić. -
Ja bylam w ciąży z synem kiedy panowała grypa AH1N1, miałam ją niestety. Ale przeżyłam. Fakt leżałam w szpitalu, wyniki przyszły jak już wyzdrowiałam.... Moj syn jest alergikiem, nie jakoś do przesady, ma też AZS ale dbam o jego skórę. Urodził sie w 37 tc, miał drżenia kończyn. Ale neurolog zalecił chyba wit B magmez i przeszło. Jak miał 6 lat wyszły zaburzenia integracji sensorycznej. Nadwrażliwość na bodźce. Czy było to spowodowane grypą, nie wiem
-
nick nieaktualnyDziewczyny gratulacje!!! Fantastyczne wieści!!! 😊
Ja mam detektor Sonoline C. Bardzo fajny detektor. Niestety nie mój. Mam go pożyczonego na jakiś czas. W poprzedniej ciąży miałam AngelSound. Nie był zły, ale nie kupiłabym go wiecej. Trzeba było całe urzadzenie do brzucha przystawiać, korzystać tylko ze słuchawek. W sonoline przystawiaa się tylko tą końcówkę i można słuchać albo na sluchawkach (nie są w zestawie) albo na głos. I widać z jaką częstotliwością bije serduszko. Tego też nie było w AngelSound. Ale cena AngelSound nie jest wysoka i bez problemu za sensowną cenę go odsprzedałam.
Teraz rozważam kupno detektora Sonoline C, aby mieć dla siebie. Niestety cena jest dość wysoka. -
nick nieaktualnyNalia wrote:Ja przechodziłam Covida na początku listopada. Liczę, że jednak do tej pory mało mówi się o ponownych zakażeniach, są to raczej szczątkowe liczby, może jednak uda się nie zachorować po raz drugi.
Ja w połowie listopada i też mam taką nadzieję, jak Ty 😉
A w ogole dodzwoniłam się do giną dzisiaj i mam stosować probiotyk. Kupiłam lactovaginal. Mówił, że pieczenie może być po leczeniu. Oby probiotyk pomógł. -
Magu wrote:Dziewczyny liczę sobie właśnie kiedy umówić się na połówkowe. Czy słyszałyście coś o tym, że lepiej się umówić pod koniec tych widełek czyli np. w 22 tygodniu zamoast w 19? Coś mi się obiło o uszy, że tak lepiej. A znalazłam termin do fajnego lekarza, ale na 20 tydzień i się waham.1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
ami_ami wrote:Dziewczyny, a ja mam jakoś dość tego covida, tego, że wszystko zamknięte, tego że siedze non stop w domu... Dobrze, że chociaż pracuje, bo serio idzie zwariować. Potrzebuje jakiejś zmiany 🙄
Ja tez, chcialabym gdzies pojechac. No ale jest jak jest...💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dreamer węgiel możesz brać,enterol także(probiotyk) ale nie zaleca się przy rozwolnieniu leków zaporowych bo razem z treścią k. usuwasz bakterie i produkty ich materii na zewnątrz. Co do stoperanu to ja miałam z nim przygodę na początku ciąży z synkiem.Byłam na mieście z koleżanką na kawie i złapało mnie okrutne rozwolnienie, miałam w torebce stopera i po prostu go wzięłam nie myśląc, potem przeczytałam że to lek zawierający opioidy i wpadłam w popłoch.Moja lekarka śmiała się ,że jedna kapsułka na pewno nie zaszkodziła, ale gdybym zjadła pół opakowania to mogłoby być źle.W każdym razie nic się nie stało a lek nie wywiera działania teratogennego.Niemniej w ciąży nie powinno się go brać
Enterol i wit C w dużych dawkach polecam
-
Cześć Dziewczyny,
a ja muszę wybrać się po nowe staniki. Z moich mi wypływają, sutki bolące.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.