Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wrażenie, że brzuch właśnie trochę stwardniał, niby nie jest większy, ale właśnie inny jakby i dlatego mi trochę ciasno w jeansach.
Co do zadyszki to zależy - są dni, że spoko, wręcz góry mogę przenosić, a są takie, że przejdę kawałek i zadyszka albo właśnie w maseczce mi jakoś duszno, a wcześniej nie miałam problemu.
Nalia trzymam kciuki! Napij się sporo wody dzisiaj i jutro rano też, bo ta probówka do nifty jest jakaś dziwna i mi krew nie chciała lecieć, a do innych nie było problemu.Nalia lubi tę wiadomość
-
Jeszcze Wam napiszę, że pojechałam wczoraj do Tesco, gdzie jest jeszcze dział F&F. Chciałam zobaczyć, bo pamiętam, że dla córki jak kupowałam to ciuszki były super jakości, bardzo ładne wzory i często były jakieś promocje i wyprzedaże, że można było w dobrych cenach kupić. Teraz niestety nędza, chyba już będą całkiem zamykać, bo ciuszków niewiele, jakby resztki, ceny niemałe, a i wzory już nie takie zachwycające. Coś tam kupiłam, ale bez szału. Może jutro zrobię zdjęcia to Wam wrzucę.
-
Magu wrote:Jeszcze Wam napiszę, że pojechałam wczoraj do Tesco, gdzie jest jeszcze dział F&F. Chciałam zobaczyć, bo pamiętam, że dla córki jak kupowałam to ciuszki były super jakości, bardzo ładne wzory i często były jakieś promocje i wyprzedaże, że można było w dobrych cenach kupić. Teraz niestety nędza, chyba już będą całkiem zamykać, bo ciuszków niewiele, jakby resztki, ceny niemałe, a i wzory już nie takie zachwycające. Coś tam kupiłam, ale bez szału. Może jutro zrobię zdjęcia to Wam wrzucę.❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnyMyślę, że będę zmieniać lekarza. Chociaż jestem ze swojego lekarza bardzo zadowolona. Po prostu zostałam bez samochodu na najbliższe miesiące, a moj lekarz bardzo daleko przyjmuje, poza miastem i komunikacją miejską zajęło by to bardzo dużo czasu a potem kawałek i tak na piechotę. A im dalej w ciąży, tym wizyty będą częstsze a i na szybką wizytę też trudniej się dostać. Bo jak wieczorem przyjmuje to w ogóle odpada.
Dziewczyny ze Szczecina? Gdzie macie swoich lekarzy? Zadowolone jesteście? Nie ma problemów z zadzwonieniem z problemem albo z otrzymaniem ewentualnego zwolnienia? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi. -
Mama Trójki wrote:Myślę, że będę zmieniać lekarza. Chociaż jestem ze swojego lekarza bardzo zadowolona. Po prostu zostałam bez samochodu na najbliższe miesiące, a moj lekarz bardzo daleko przyjmuje, poza miastem i komunikacją miejską zajęło by to bardzo dużo czasu a potem kawałek i tak na piechotę. A im dalej w ciąży, tym wizyty będą częstsze a i na szybką wizytę też trudniej się dostać. Bo jak wieczorem przyjmuje to w ogóle odpada.
Dziewczyny ze Szczecina? Gdzie macie swoich lekarzy? Zadowolone jesteście? Nie ma problemów z zadzwonieniem z problemem albo z otrzymaniem ewentualnego zwolnienia? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.Mama Trójki lubi tę wiadomość
-
Beza87 wrote:Ja mam problem żeby wstać np jak leżę na plecach to najpierw na bok i dopiero. Jakieś słabe mięśnie mam, a jak ukucnę to ledwo się uniosę do góry. Podejrzewam, że później będę nie sprawna skoro teraz mi ciężko...
To jest bardzo dobry sposób wstawania, każdy fizjoterapeuta Ci powie. Na bok i ręką się podpierać.Beza87 lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Nalia wrote:Ja byłam na weekend u rodziców.
Jutro mam NIFTY i jest stres.
Mam nadzieję, że wyniki będą dobre. Trzymajcie prosze kciuki.
Będzie pięknie, nie masz się czym martwić. -
Mama Trójki wrote:Myślę, że będę zmieniać lekarza. Chociaż jestem ze swojego lekarza bardzo zadowolona. Po prostu zostałam bez samochodu na najbliższe miesiące, a moj lekarz bardzo daleko przyjmuje, poza miastem i komunikacją miejską zajęło by to bardzo dużo czasu a potem kawałek i tak na piechotę. A im dalej w ciąży, tym wizyty będą częstsze a i na szybką wizytę też trudniej się dostać. Bo jak wieczorem przyjmuje to w ogóle odpada.
Dziewczyny ze Szczecina? Gdzie macie swoich lekarzy? Zadowolone jesteście? Nie ma problemów z zadzwonieniem z problemem albo z otrzymaniem ewentualnego zwolnienia? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
Ja jeżdzę na Gumieńce do Kwiatkowskiego,a mieszkam na Warszewie więc kawał drogi mam i muszę wyjechać 40 min wcześniej bo są korki przez tą obwodnicę na Wojska Polskiego.Nie patrzę na odległość, tylko na to czy lekarz wie co robi, tu jestem absolutnie pewna.Nauczona też doświadczeniem, wybrałam szpital w którym przyjmuje mój lekarz(to raz)i jest dobra kadra na zmianach bo życie jest nieprzewidywalne i warto wybrać szpital z wysoką referencyjnością.Córkę rodziłam w Nowogardzie w malutkim szpitalu bo moja ówczesna lekarka miała tam kontrakt, poród sn planowy- to co tam się działo wołało o pomstę(nie będę tu pisać aby nie straszyć dziewczyn które chcą rodzić sn) oczywiście o anestezjologu zapomnij bo te małe szpitale mają go chyba tylko 2razy w tygodniu(nie wszędzie ofcourse).
Najlepiej będzie jak przemyślisz gdzie chcesz rodzić i poszukasz który lekarz w miarę blisko przyjmuje.Kama poleciła dobrego lekarza, nie wiem tylko gdzie przyjmuje Kuligowski i czy ma kontrakt gdzieś w szpitalu -
Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Kobiet dla nas wszystkich 💐
Młodszy synek jest na kwarantannie od piątku, tzn cała jego grupa przedszkolna więc siedzimy razem w domku 😄
Starszego synka odprowadziłam do szkoły, odebrałam paczkę z kosmetykami pielęgnującymi żeby nie mieć rozstępów (w poprzednich ciążach używałam i nie mam ani jednego), a teraz piję kawkę 😍
Co do brzuszka to mój jest miękki, tzn nie czuję żeby twardniał, tylko skóra jest napięta (ale na to już zaradzę) 👍Magu, Etoilka, opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jadę na USG Pappa i oddanie krwi. Dziś pierwszy dzień 13 tygodnia i mam nadzieję że z dzidziutkiem wszystko w porządku bo się miesiąc nie widzieliśmy. Trzymajcie kciuki proszę 🤞
Turkusowa90, Magu, Kama91, Nalia, Etoilka, nat87, Kania85, Beza87, opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Ja również dołączam się do życzeń, spełnienia marzeń!
Nalia, kciuki za wyniki!
Mimi, kciuki za dobre wieści na wizycie!
U mnie każda wizyta to badanie na fotelu i usg.
Brzuch mam miękki. I taaaaki płaski. Ja co prawda patrząc od góry widzę, że się zaokrąglił na dole, ale raczej nikt by się nie domyślił, że jestem w ciąży.
Już się nie mogę doczekać ruchów! No i prenatalnych (jeszcze 8 dni!)opóźniona lubi tę wiadomość