X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Magu Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że brzuch właśnie trochę stwardniał, niby nie jest większy, ale właśnie inny jakby i dlatego mi trochę ciasno w jeansach.
    Co do zadyszki to zależy - są dni, że spoko, wręcz góry mogę przenosić, a są takie, że przejdę kawałek i zadyszka albo właśnie w maseczce mi jakoś duszno, a wcześniej nie miałam problemu.
    Nalia trzymam kciuki! Napij się sporo wody dzisiaj i jutro rano też, bo ta probówka do nifty jest jakaś dziwna i mi krew nie chciała lecieć, a do innych nie było problemu. :)

Nalia lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam napiszę, że pojechałam wczoraj do Tesco, gdzie jest jeszcze dział F&F. Chciałam zobaczyć, bo pamiętam, że dla córki jak kupowałam to ciuszki były super jakości, bardzo ładne wzory i często były jakieś promocje i wyprzedaże, że można było w dobrych cenach kupić. Teraz niestety nędza, chyba już będą całkiem zamykać, bo ciuszków niewiele, jakby resztki, ceny niemałe, a i wzory już nie takie zachwycające. Coś tam kupiłam, ale bez szału. Może jutro zrobię zdjęcia to Wam wrzucę.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Jeszcze Wam napiszę, że pojechałam wczoraj do Tesco, gdzie jest jeszcze dział F&F. Chciałam zobaczyć, bo pamiętam, że dla córki jak kupowałam to ciuszki były super jakości, bardzo ładne wzory i często były jakieś promocje i wyprzedaże, że można było w dobrych cenach kupić. Teraz niestety nędza, chyba już będą całkiem zamykać, bo ciuszków niewiele, jakby resztki, ceny niemałe, a i wzory już nie takie zachwycające. Coś tam kupiłam, ale bez szału. Może jutro zrobię zdjęcia to Wam wrzucę.
    U nas juz Tesco dawno zamknęli, a fajne tam były ciuszki. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U nas juz Tesco dawno zamknęli, a fajne tam były ciuszki. :(
    W Warszawie jeszcze miesiąc temu były dwa, teraz już tylko jedno zostało, więc pojachałam, zanim i to zamkną. :D Ale przynajmniej wiem, że już nie ma po co jechać kolejny raz.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że będę zmieniać lekarza. Chociaż jestem ze swojego lekarza bardzo zadowolona. Po prostu zostałam bez samochodu na najbliższe miesiące, a moj lekarz bardzo daleko przyjmuje, poza miastem i komunikacją miejską zajęło by to bardzo dużo czasu a potem kawałek i tak na piechotę. A im dalej w ciąży, tym wizyty będą częstsze a i na szybką wizytę też trudniej się dostać. Bo jak wieczorem przyjmuje to w ogóle odpada.
    Dziewczyny ze Szczecina? Gdzie macie swoich lekarzy? Zadowolone jesteście? Nie ma problemów z zadzwonieniem z problemem albo z otrzymaniem ewentualnego zwolnienia? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.

• Kama91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Myślę, że będę zmieniać lekarza. Chociaż jestem ze swojego lekarza bardzo zadowolona. Po prostu zostałam bez samochodu na najbliższe miesiące, a moj lekarz bardzo daleko przyjmuje, poza miastem i komunikacją miejską zajęło by to bardzo dużo czasu a potem kawałek i tak na piechotę. A im dalej w ciąży, tym wizyty będą częstsze a i na szybką wizytę też trudniej się dostać. Bo jak wieczorem przyjmuje to w ogóle odpada.
    Dziewczyny ze Szczecina? Gdzie macie swoich lekarzy? Zadowolone jesteście? Nie ma problemów z zadzwonieniem z problemem albo z otrzymaniem ewentualnego zwolnienia? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
    Ja jeszcze jak mieszkałam w Szczecinie to chodziłam do dr Kuligowskiego. Dla mnie był super

Mama Trójki lubi tę wiadomość

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza87 wrote:
    Ja mam problem żeby wstać np jak leżę na plecach to najpierw na bok i dopiero. Jakieś słabe mięśnie mam, a jak ukucnę to ledwo się uniosę do góry. Podejrzewam, że później będę nie sprawna ;) skoro teraz mi ciężko...

To jest bardzo dobry sposób wstawania, każdy fizjoterapeuta Ci powie. Na bok i ręką się podpierać.

Beza87 lubi tę wiadomość

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Kania85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja byłam na weekend u rodziców. ;)
    Jutro mam NIFTY i jest stres.
    Mam nadzieję, że wyniki będą dobre. :( Trzymajcie prosze kciuki.

Będzie pięknie, nie masz się czym martwić.

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • Kania85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:

Ja jeżdzę na Gumieńce do Kwiatkowskiego,a mieszkam na Warszewie więc kawał drogi mam i muszę wyjechać 40 min wcześniej bo są korki przez tą obwodnicę na Wojska Polskiego.Nie patrzę na odległość, tylko na to czy lekarz wie co robi, tu jestem absolutnie pewna.Nauczona też doświadczeniem, wybrałam szpital w którym przyjmuje mój lekarz(to raz)i jest dobra kadra na zmianach bo życie jest nieprzewidywalne i warto wybrać szpital z wysoką referencyjnością.Córkę rodziłam w Nowogardzie w malutkim szpitalu bo moja ówczesna lekarka miała tam kontrakt, poród sn planowy- to co tam się działo wołało o pomstę(nie będę tu pisać aby nie straszyć dziewczyn które chcą rodzić sn) oczywiście o anestezjologu zapomnij bo te małe szpitale mają go chyba tylko 2razy w tygodniu(nie wszędzie ofcourse).
    Najlepiej będzie jak przemyślisz gdzie chcesz rodzić i poszukasz który lekarz w miarę blisko przyjmuje.Kama poleciła dobrego lekarza, nie wiem tylko gdzie przyjmuje Kuligowski i czy ma kontrakt gdzieś w szpitalu

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • Magu Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet! :)

Gosiaaak, Turkusowa90, Etoilka, nat87, Kania85, opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś się obudziłam i mam wrażenie, że mam taki napięty brzuch. :/ Jak się wysiusiałam, to chyba jest lepiej.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Kobiet dla nas wszystkich 💐

Młodszy synek jest na kwarantannie od piątku, tzn cała jego grupa przedszkolna więc siedzimy razem w domku 😄
    Starszego synka odprowadziłam do szkoły, odebrałam paczkę z kosmetykami pielęgnującymi żeby nie mieć rozstępów (w poprzednich ciążach używałam i nie mam ani jednego), a teraz piję kawkę 😍

Co do brzuszka to mój jest miękki, tzn nie czuję żeby twardniał, tylko skóra jest napięta (ale na to już zaradzę) 👍

Magu, Etoilka, opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet ☺️🌷

Magu, Turkusowa90, Etoilka, Kania85, opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pobraniu NIFTY pro.
    Czas oczekiwania 7-10 dni.

Teraz czekam na gin, bo jak już tu jestem to chcę z nią skonsultować ten twardy brzuch rano.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny z okazji dnia kobiet! Niech ten dzień będzie dla was wesoły!

Magu, Turkusowa90, Etoilka, opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę na USG Pappa i oddanie krwi. Dziś pierwszy dzień 13 tygodnia i mam nadzieję że z dzidziutkiem wszystko w porządku bo się miesiąc nie widzieliśmy. Trzymajcie kciuki proszę 🤞

Turkusowa90, Magu, Kama91, Nalia, Etoilka, nat87, Kania85, Beza87, opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja również życzę Wam pięknego Dnia Kobiet😘❤️

Ulaa, zdradzisz, co to za kosmetyki? Też się zastanawiam nad zakupem.

Magu, Etoilka, martuśka737, Beza87, opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • blama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 tydzień czas start! Samych wspaniałych chwil dziś! 🥰🥰

Magu, Etoilka, martuśka737, Beza87, opóźniona lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ja również dołączam się do życzeń, spełnienia marzeń! :)

Nalia, kciuki za wyniki!
    Mimi, kciuki za dobre wieści na wizycie!

U mnie każda wizyta to badanie na fotelu i usg.

Brzuch mam miękki. I taaaaki płaski. Ja co prawda patrząc od góry widzę, że się zaokrąglił na dole, ale raczej nikt by się nie domyślił, że jestem w ciąży.
    Już się nie mogę doczekać ruchów! No i prenatalnych (jeszcze 8 dni!) :)

opóźniona lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty!

martuśka737, opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ