X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • olaaaa21 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    @olaaaa21, nie martw się, apka ciążowa HiMommy w 11t 2d pokazała mi taką informację:
    "W tym okresie mogą towarzyszyć Ci plamienia i lekkie upławy. Jeśli nie budzą one Twojego niepokoju, to nie musisz konsultować się z lekarzem w ich sprawie. Te dolegliwości będą całkiem normalne."

Pocieszająca informacja. Chociaż się przestraszyłam najgorszego. Ale nie miałam żadnych bóli przy tym i nie było tego dużo, więc staram się myśleć pozytywnie. Zobaczymy co lekarz powie w czwartek, może nie uzna mnie za wariatkę.

199607
  • olaaaa21 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna08 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) od dłuższego czasu czytam i chyba nadszedł dzień sie przyłączyc. Termin mam na 8 września. Juz po badaniach prenatalnych ale czekam na wyniki pappa. Do końca I trymestru męczymy mnie mdłości a jedyne co pomagało to jedzenie. Tym sposobem juz mam 5kg wiecej. Przeraża mnie to, zwłaszcza jak czytam,że u Was płaskie brzuchy.

Ja kończę 11 tydzień i jak po domu chodzę w legginsach i bardziej obcisłej bluzce to widać że mam okrąglejszy brzuch taki inny niż od jedzenia. I w spodnie jedne już na pewno nie wchodzę.

Martyna08 lubi tę wiadomość

199607
  • Kama91 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Martyna u mnie dziś 14+4 i brzuch widać przynajmniej od 2 tygodni chociaż praktycznie nic nie przytylam. Wszyscy od razu zauważają, że jestem w ciazy. Ola, co do plamien moja dr powiedziała kiedyś, że u mnie mogą wystąpić przez niskie umiejscowienie zarodka. Przyczyn może byc dużo, więc nie martw się na zapas :)

olaaaa21, Martyna08 lubią tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów, ja mam skłonności, w nastoletnich latach pojawiły się u mnie na pośladkach i udach, więc w pierwszej ciąży bardzo się bałam, że i brzuch będzie w cętki. Ale udało się temu zapobiec - smarowałam wytrwale rano i wieczorem, robiłam peelingi i jadłam długo gotowane rosoły, zimne nóżki, galaretki, żelki i dużo białka. Wtedy używałam olejku Palmersa, a teraz przerzuciłam się na Klorane, bo ma podobny skład i jest wygodniejszy w aplikacji (taki spray, który działa nawet po odwróceniu butelki do góry nogami).

Ulaa lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie kupujecie przez neta spodnie jeansy ciazowe?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Żadna jeszcze nie wstała ? Ja od 5 na nóżkach. Pierworodny się wyspał.

Ja poszłam do hm wczoraj i dział mama zlikwidowany. Albo nie znalazłam bo tez nie miałam już siły się szwedac. W każdym razie chyba muszę na stronie coś poszperać.

Wstałam i pierwsza myśl to kawa. Czyżby to dobry znak ? Miłego dnia dla wszystkich

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam, wstałam 😄
    Dzień dobry!
    Wzięłam euthyrox i czekam żeby zjeść śniadanie 😊
    Dzisiaj nie mam żadnych planów, odprowadzę tylko synka na drugą lekcję do szkoły, obiad mam, zakupy zrobione, także leniwy dzień się zapowiada 👍

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mi dzień kobiet przyniósł .. wymioty i ból żołądka. Dopadła manie chyba jakaś grypa żołądkowa.😣 Wieczór wyjęty z życia, tak miałam twardy brzuch, napuchniety. Nic nie jadłam na noc, z rana zjadłam cornflakes z gotowanym mlekiem. I do tego lekka biegunka. Ale dalej czuje skórcze w jelitach i żołądku 🙄 pewnie coś siostrzeniec przyniósł ze żłobka, bo on w ndz coś wymiotował.
    Wzięłam dziś wolne, ale nie wiem czy nie zadzownie do rodzinnego po L4. Tylko czy jak powiem, że jestem w ciąży to wypisze mi zwolnienie z kodem B? No i on pewnie do końca tygodnia wypisze, a ja mam trochę roboty 😐

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 5, wzięłam euthyrox, ale śniadanie zjadłam niedawno. Dzień kobiet miałam pod tytułem awantury z mężem. Wieczór z bólem brzucha i twardym brzuszkiem się zakończył.
    Dziś lepiej, o 12 mam ginekologa, a później może pójdę na dluuugi spacer. W sobotę mam imprezkę ze znajomymi więc co dzień trochę sprzątam w mieszkaniu😝 a w piątek piekę ciasto marchewkowe i przekładam je śmietaną z mascarpone. Ahh już się nie mogę doczekać.
    Już 13 tydzień, już nie mogę się doczekać wyczucia pierwszych ruchów dzidzi.❤️

• martuśka737 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dla mnie niedziela i poniedziałek przyniosły dobre wiadomości, maluch tak mi skopał brzuch że już nie mam wątpliwości że to ten łobuz w środku się rozpycha i panoszy. Wczoraj wieczorem była niezła poprawka więc już nie mam wątpliwości. Zaczyna się najlepszy okres ciąży 🤗

Wombat, Apple Lady lubią tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Kama91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny gdzie kupujecie przez neta spodnie jeansy ciazowe?
    Hej, ja zamówiłam na zalando z Anna Field mama. Bardzo wygodne mi się trafily. A dziś odsypialam poprzednie dwie noce bo już miałam... chorobę niespokojnych nóg :/ I zapewniam, że to nie jest wymysł firm farmaceutycznych. Dopadalo mnie już w dzieciństwie. Podobno w ciazy jest się bardziej narazonym i jest to związane z zelazem. A dokładniej z ferrytyną.

• Wombat Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie codziennie wstaję o 5 :P bawię się z Alą godzinę i wracamy spać na godzinę/półtorej, eh :P teraz jem śniadanie, zrobiłam sobie wczoraj sałatkę. Ja tam nie czekam na ruchy dziecka, ale żeby juz urodzić :D pewnie jestem z tym sama, ale nie lubię być w ciąży, chcę już dziecko :D

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spać nie mogłam. Ciągle mnie martwi to, że.lekars podczas prenatalnych miał słaba widoczność, kazał mi chodzić, kasłać i niby później udało mu się zmierzyć przyziemność karkowa, ale tylko raz. Wyszła ładna 1.47 ale kości nosowej już nie udało mu się znaleźć bo dziecko ciągle rozwalone jak żaba na liściu. Na opisie nawet nic nie wspomniał o kości nosowej. Martwi mnie.to strasznie. Do tego tej przyziernosci nie mam zdjęcia, mam wszystko inne. Ryzyko skorygowane 1:8500 także ładne. Ale ciągle mam schize że lekarz nie prosił aby poszła na spacer, zjadła coś słodkiego czy wróciła za dwa dni. I to mnie trochę martwi. Ale z drugiej strony jak pomyślę, że przecież to.sa specjaliści którzy nie mogą pozwolić sobie na błąd czy wpisanie wyniku na oko...😭

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziemn dobry! Kciuki za Wasze wizyty i wyniki. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    Ja prawie codziennie wstaję o 5 :P bawię się z Alą godzinę i wracamy spać na godzinę/półtorej, eh :P teraz jem śniadanie, zrobiłam sobie wczoraj sałatkę. Ja tam nie czekam na ruchy dziecka, ale żeby juz urodzić :D pewnie jestem z tym sama, ale nie lubię być w ciąży, chcę już dziecko :D
    Znajoma urodziła ostatnio, tak jej już zazdroszczę. Też bym chciała

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Magu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama91 wrote:
    Hej, ja zamówiłam na zalando z Anna Field mama. Bardzo wygodne mi się trafily. A dziś odsypialam poprzednie dwie noce bo już miałam... chorobę niespokojnych nóg :/ I zapewniam, że to nie jest wymysł firm farmaceutycznych. Dopadalo mnie już w dzieciństwie. Podobno w ciazy jest się bardziej narazonym i jest to związane z zelazem. A dokładniej z ferrytyną.
    Potwierdzam, żaden wymyśl. Ja przed pierwszą ciążą miałam bardzo sporadycznie. Natomiast w pierwszej ciąży, w drugim trymestrze zaczęło się dość regularnie. Po ciąży trochę rzadziej, ale jednak już zdarzało mi się częściej niż przed ciążą. Teraz już znowu dość regularnie. Zauważyłam, że najgorzej po jakimś ciężkim dniu, kiedy dużo łaziłam. Czasami pomaga położenie nóg wyżej i to dość wysoko. Ja mam o tyle dobrze, że jak już uda mi się zasnąć to śpię spokojnie, tylko zasnąć ciężko.

Kama91 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Carka89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello po długiej nieobecności! Ja rosne już mam 16t i 2dz wg usg za tydzień wizyta
    A tak się prezentuje
    https://naforum.zapodaj.net/d5742a680eca.jpg.html

Nalia, Beza87, Tusianka, nat87, Etoilka, Marghe, Mama Trójki lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carka89 wrote:
    Hello po długiej nieobecności! Ja rosne już mam 16t i 2dz wg usg za tydzień wizyta
    A tak się prezentuje
    https://naforum.zapodaj.net/d5742a680eca.jpg.html
    Wow, jaki duży dzidzius już!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Ja dzisiaj spać nie mogłam. Ciągle mnie martwi to, że.lekars podczas prenatalnych miał słaba widoczność, kazał mi chodzić, kasłać i niby później udało mu się zmierzyć przyziemność karkowa, ale tylko raz. Wyszła ładna 1.47 ale kości nosowej już nie udało mu się znaleźć bo dziecko ciągle rozwalone jak żaba na liściu. Na opisie nawet nic nie wspomniał o kości nosowej. Martwi mnie.to strasznie. Do tego tej przyziernosci nie mam zdjęcia, mam wszystko inne. Ryzyko skorygowane 1:8500 także ładne. Ale ciągle mam schize że lekarz nie prosił aby poszła na spacer, zjadła coś słodkiego czy wróciła za dwa dni. I to mnie trochę martwi. Ale z drugiej strony jak pomyślę, że przecież to.sa specjaliści którzy nie mogą pozwolić sobie na błąd czy wpisanie wyniku na oko...😭
    Hej, nie martw się. Mi kazał skakać 2x. Też miał problem by coś wyraźnie uchwycić.
    Na pewno wszystko jest super. Nic się nie martw i trzymaj się cieplutko. Ściskam 🌼

• Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Potwierdzam, żaden wymyśl. Ja przed pierwszą ciążą miałam bardzo sporadycznie. Natomiast w pierwszej ciąży, w drugim trymestrze zaczęło się dość regularnie. Po ciąży trochę rzadziej, ale jednak już zdarzało mi się częściej niż przed ciążą. Teraz już znowu dość regularnie. Zauważyłam, że najgorzej po jakimś ciężkim dniu, kiedy dużo łaziłam. Czasami pomaga położenie nóg wyżej i to dość wysoko. Ja mam o tyle dobrze, że jak już uda mi się zasnąć to śpię spokojnie, tylko zasnąć ciężko.
    Polecam położyć sobie na nogi wtedy gelpak taki zimniutki z lodówki. Przykurcze puszczają i zasypiasz. Ewentualnie maść chłodząca.

Kama91 lubi tę wiadomość

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ