Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marianka@87 wrote:Ale jak dostal antybiotyk to cos innego go tez zlapalo bo antybiotyki nie dzialaja na wirusy. Ale to prawda ze to bardzo zależy od czlowieka jak przechodzi.
I przechodził fatalnie tą infekcję. 10 dni gorączki do 39, ból głowy, mięsni nudności, wymioty i biegunka. 2 teleporady POZ, 2 z nocnej pomocy i nawet na 112 dzwonił. Myślał, że już nigdy nie wyzdrowieje i że jest na końcówce. Dopiero 11 dnia obudził się rano bez gorączki.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Dużo lekarzy leczy objawy covid antybiotykiem. Mój tata dziś robił wymaz i wynik ujemny, ale gorączka nadal i kaszel duszności. Też dostał antybiotyk, coś na kaszel i wziewki jakieś co leczy się astmę.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Kania85 wrote:OMG Marghe współczuję, no ale cóż, takie jest podejście południowców, wszystko esta maniana, nigdzie się nie spieszą, siesta to czas święty, choćby się waliło paliło a gospodarka na łeb padła odpoczynek się należy jak psu buda ;-DDD
Taki "light life " choć typowy dla nich i wydawałoby się przyjemny stosunek do życia jest przez nas polaków nieakceptowany1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Hej,mam to samo. Wczoraj sprzatalam z Mama w domu i w aucie i padlam wieczorem ze zmeczenia, a dzis pol dnia twardawy brzuch i ciągnęło na dole. Dziś odpoczywałam sporo i tylko spacerowałam po słońcu (mialam filtr 50 bo w ciazy jakos szybko sie opalam).
We wtorek mam wizyte i jestem ciekawa co słychać u dzidzi. -
Beza87 wrote:Ciekawe czemu leczą covid antybiotykiem, skoro to wirus a nie bakteria 🤔
Każdy ma inne objawy tego paskudztwa juz nie wiadomo jak zapobiegać i jak leczyć. Niektórzy mówią o amantadynie, że niby na covid działa
To nie wirusa leczą antybiotykiem tylko zapobiegają powikłaniom bakteryjnym.W większości chorób które łapiemy, najpierw jest infekcja wirusowa, co osłabia organizm i atakują bakterie.Wirus odpowiada za podrażnienie błon śluzowych i nieżyt nosa ale do płuc ścieka już wydzielina powikłana bakteriami, stąd ten antybiotyk przy covidzie
Opóźniona bardzo mi przykro, że dopadło Was akurat przed świętami i twój mąż tak ciężko przechodzi.Mam nadzieję, że powolutku wyjdzie na prostą bez hospitalizacji.A Ty tam uważaj na siebie także, nie masz w rodzinie kogoś kto mógłby teraz zająć się mężem abyś Ty nie musiała się narażać na zakażenie? Trzymam za Was kciuki
Ami ami, jak tam twoje samopoczucie?Beza87 lubi tę wiadomość
-
Marghe wrote:Nie no ja wszystko rozumiem ale sjesta to maja od 13 o 9 mogliby pracować 🤣a już fakt ze nie akceptują polskich badań jest dla mnie absurdalny. Tyle lat tutaj jestem ale jednak do lekarzy zawsze chodziłam w Polsce. Moj pierwszy raz tutaj jest poprostu shock 🤣
Rozumiem Cię i nie zazdroszczę, wiem o czym piszesz, bo moja siostra prowadziła ciążę w Hiszpanii,tam jest dokładnie to samo. Ciśnij do innego lekarza, wytłumacz im po swojemu że Ty interesujesz się swoją ciążą i tego samego wymagasz od lekarza(zwłaszcza prywatnego), no bo wszystko wszystkim ale żeby dziecia kobiecie nie pokazać??? fuck
Marghe lubi tę wiadomość
-
Cola87 wrote:Dziewczyny mam chyba atak kołki żółciowej tak mnie boli w prawym podżebrzu mój tata i babcia mieli kamienie i boję się że się teraz okaże że ja też mam 😭 a tu ciąża i co zrobić
Kurczę, to nie dobrze, to jest niebezpieczne, może wywołać skurcze, biegiem do lekarza z Tym. Moja kuzynka przez atak kolki żółciowej urodziła przedwcześnie bliźniaki
Przepraszam,jeżeli Cię nastraszyłam,nie taki miałam cel, po prostu nie chciałabym abyś coś przeoczyła, lekarz najlepiej Ci doradzi co zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 20:56
-
Kania dzięki, już rozmawiałam z gin. Teraz mam brać no spe, oczywiście dieta, na święta nie pojem za dużo. po świętach na USG jamy brzusznej żeby potwierdzić czy to kamica. Jestem podłamana na razie chociaż tyle dobrze że odpuściło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 21:17
-
Kania85 wrote:To nie wirusa leczą antybiotykiem tylko zapobiegają powikłaniom bakteryjnym.W większości chorób które łapiemy, najpierw jest infekcja wirusowa, co osłabia organizm i atakują bakterie.Wirus odpowiada za podrażnienie błon śluzowych i nieżyt nosa ale do płuc ścieka już wydzielina powikłana bakteriami, stąd ten antybiotyk przy covidzie
Opóźniona bardzo mi przykro, że dopadło Was akurat przed świętami i twój mąż tak ciężko przechodzi.Mam nadzieję, że powolutku wyjdzie na prostą bez hospitalizacji.A Ty tam uważaj na siebie także, nie masz w rodzinie kogoś kto mógłby teraz zająć się mężem abyś Ty nie musiała się narażać na zakażenie? Trzymam za Was kciuki
Ami ami, jak tam twoje samopoczucie?
Ogólnie ten wirus to beznadziejny jest i nikt nie wie jak go zniesie.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Kania85 wrote:Rozumiem Cię i nie zazdroszczę, wiem o czym piszesz, bo moja siostra prowadziła ciążę w Hiszpanii,tam jest dokładnie to samo. Ciśnij do innego lekarza, wytłumacz im po swojemu że Ty interesujesz się swoją ciążą i tego samego wymagasz od lekarza(zwłaszcza prywatnego), no bo wszystko wszystkim ale żeby dziecia kobiecie nie pokazać??? fuck
Najlepsze ze go dziewczyny polecają 🤣ja mysle ze jednak u nas opieka lekarstwa przynajmniej prywatna jest na dużo lepszym poziomie. U mnie tutaj jest tylko 4 ginekologów może dla tego nie ma w czym przebierać i robią co chcą. Może tez być ze jestem z obcego kraju i maja nas gdzieś 🤣
Dobrze ze byłam dzien przed wyjazdem u swojego i wiem co i jak. Poszłam do niego tylko by sprawdzić czy po podróży wszystko ok i gdyby okazał się fajny to wybrałabym go na lekarza prowadzącego. Ah dziewczyny jak mi już brakuje polski a nawet tydz nie minol 🤣🤣🤣 Będę jutro przygotowywać polskie święta bo moj mąż już nauczony ze święta to tylko Polskie. Zreszta on Np.Na Boże narodzenie to wszystkich zaprasza do polski bo mówi ze u nas to są święta ♥️1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Mysle, ze do ciazy sie inaczej podchodzi w roznych krajach. U nas lekarze wrecz sami zachecaja do zwolnien a w innych panstwach ciąża to nie choroba i dopoki nie jestes hospitalizowana na podtrzymaniu to chodzisz do pracy. Moja polozna jest iranka i tez mowi, ze u niej w kraju kobieta w ciazy ma przywileje a w Szwecji to jej nikt nigdy w drzwiach nie puscil z brzuchem. Dlatego ja lubie bo robi mi wiecej badan i czesciej, zebym byla spokojniejsza. Chociaz usg niestety nie maja tutaj polozne. Tylko specjaliści w szpitalu. Wydaje mi sie ze to bardzo wazne, zeby mimo kultury czy praktyki w danym kraju jednak czuc sie komfortowo, wiec Marge szukaj dalej! Co do badan to wydaje mi sie ze to albo uprzedzony czlowiek albo najpewniej leniwy, ze mu się nie chcialo analizowac. Wiecie jak to jest ze kazde laboratorium moze inaczej opisywac wyniki a jemu latwiej zlecic wszystko "u siebie" bo takie zna...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 00:00
Marghe lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Marghe wrote:Najlepsze ze go dziewczyny polecają 🤣ja mysle ze jednak u nas opieka lekarstwa przynajmniej prywatna jest na dużo lepszym poziomie. U mnie tutaj jest tylko 4 ginekologów może dla tego nie ma w czym przebierać i robią co chcą. Może tez być ze jestem z obcego kraju i maja nas gdzieś 🤣
Dobrze ze byłam dzien przed wyjazdem u swojego i wiem co i jak. Poszłam do niego tylko by sprawdzić czy po podróży wszystko ok i gdyby okazał się fajny to wybrałabym go na lekarza prowadzącego. Ah dziewczyny jak mi już brakuje polski a nawet tydz nie minol 🤣🤣🤣 Będę jutro przygotowywać polskie święta bo moj mąż już nauczony ze święta to tylko Polskie. Zreszta on Np.Na Boże narodzenie to wszystkich zaprasza do polski bo mówi ze u nas to są święta ♥️
To chyba zależy od lekarza. Moja przyjaciółka miała partnera Włocha, w tamte wakacje wyjechała do niego na urlop i zrobiła tam 2 badanie prenatalne. Pamiętam, że była zadowolona z opieki i nikt jej takich rzeczy nie mówił jak Tobie. To było w Cremonie. Nawet jej facet mógł być przy badaniu.
Także myślę, że mogłaś trafić na specyficznego lekarza.
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Hej! U mnie z zoladkiem juz okej, ale ciągle mam wysoki puls 80-90.
Co do ruchów, to mam termin z OM na 11.09 A z USG na 5.09, to moja druga ciąża, mam łożysko na przedniej ścianie i jeszcze nie czuję wyraźnych ruchów. Zdawało mi się kilka razy, że czuje jakieś bulgotanie albo kopnięcie. W pierwszej ciąży czułam ruchy bardzo późno, dopiero koło 22tc. Dziś Mam 17+0❤Ada&Pola❤