Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja swiatecznie nie robie nic, bo jestem po zabiegu wiec malo swiateczny klimat u mnie. Staram sie nie przeciazac wiec ogarniam tylko synka i koniec.
Wczoraj byla pani ogarnac chate. Jedzonko wezme od tesciowej no i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 12:40
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja biorę prenatal duo i do samego konca.
Moja endokrynolog jest też kardiologiem i przy okazji obejrzała moje wyniki. Teoretycznie wszystko w normie. Żelazo zawsze bylo ok, morfologia też. A jednak porównując te wszystkie wyniki stwierdziła niedokrwistość. Tak mi się przypomniało jak kiedys ktoś tu napisał na temat przedawkowania żelaza. U mnie pomimo tego, ze teoretycznie jest ok to muszę przyjmować je dodatkowo w tabletkach i zwiększyć w diecie. Nie odstawiajcie więc zelaza na wlasna rękę na podstawie samodzielnej interpretacji swoich wyników. -
Migotka29 wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie i do kiedy kwas bierzecie?
Ja biorę Composita Mama DHA, ponieważ zawiera kwas foliowy i folian, Wit D 2000 j, którą jeszcze dodatkowo muszę suplementować, bo mam poniżej normy, a także DHA, bo ja ogólnie mało ryb jem, a w pierwszym trymestrze to wręcz wcale - nie dawałam rady jeść ze względu na mdłości.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
A macie jakieś sprawdzone kwasy dha ? Takie z dobrym źródłem i przyswajalnościa. Bo ciężko o takie. Te w suplach najczęściej nie maja podanego źródła. Znając życie dlatego ze nie maja się czym chwalić. U mnie tez z rybami słabo. Owoców morza to w ogóle nie zjem.
ami_ami lubi tę wiadomość
-
Mam 33 lata. Miałam dwa prenatalne, u dwóch różnych lekarzy.
Na pierwszych doktor wyliczył: preeklamsja przed 34 tyg: 1:4141, preeklamsja przed 37: 1:619, i przed 42 tyg: 1:48. Zahamowanie wzrastania płodu przed 37: 1:1222 i samoistny poród przedwczesny przed 34 tyg: 1:143.
Na drugich doktor wyliczył tylko: samoistny poród przedwczesny przed 34 tyg. : 1:2840 (zobaczcie jaka różnica u dwóch różnych lekarzy, tamten miał 1:143 !).
Także nie wiem od czego to zalezy, szyjka długa i zamknięta.
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Ja dziś wysłałam znajomym, tym którzy nie mieli pojęcia o ciąży, zdjęcie małej z usg z informacją, przez to że jest prima aprilis, nie każdy od razu uwierzył hehe. Troche mi lżej że już wiedzą bo nie wiem jak bym sie zachowała spotykając ich przypadkiem
W pon i wt miałam po 37.5, od środy gorączki nie ma, za to mam katar taki, że szok....majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale tu dzisiaj ciszaaaaaaa. Chyba każda już działa przed świętami 😃31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Właśnie na szczęście przez ciążę nic nie muszę!
Zero stresu, że okna nie są ogarnięte do końca
A tak serio, to nie chcemy w dobie pandemii się przemieszczać, więc święta spędzę z mężem bez spiny i zawirowań, na luzie.
Oby żadna się nie stresowała Świętami!09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Dreamer wrote:A macie jakieś sprawdzone kwasy dha ? Takie z dobrym źródłem i przyswajalnościa. Bo ciężko o takie. Te w suplach najczęściej nie maja podanego źródła. Znając życie dlatego ze nie maja się czym chwalić. U mnie tez z rybami słabo. Owoców morza to w ogóle nie zjem.
Ja biorę Omegamed optima forte, bo ma kwasy omega-3 z alg zamiast z oleju rybiego, dzięki czemu zapach nie potęgował u mnie mdłości. Oprócz tego od drugiego trymestru biorę jeszcze od czasu do czasu Essenti ALA z oleju lnianego (ale ma nieprzyjemny smak, aż trudno to przełknąć...). W tłuszczu niektórych ryb hodowlanych kumuluje się dużo metali ciężkich, dioksyn i innych toksyn, a wg badań tłuszcze omega-3 ze źródeł roślinnych są równie dobre. Polecam ten artykuł:
https://essentiala3.pl/pl/blog/Omega-3-ALA/1"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Dziewczyny witam już z Słonecznych włoch.
Dzisiaj pierwsza wizyta u lekarza. Nie ma porównania do polski🙌🏻
Umówione spotkanie na 9.30 przyszedł na 10.20 bo był na kawie🙈🙈🙈po zapytaniu czy cis się stało ze aż tyle było opóźnienie zostałam poinformowana ze rano zawsze jest sprzątanie i przychodzi sie później🤣w myślach zadaje sobie pytanie to po co umawiać na 9.30? By tylko policzyć sobie ze godz się pracowało więcej? Po tym okazuje się ze on nic nie rozumie z moich wyników oraz badań i stwierdził ze wszystko muszę zrobić u nich🙌🏻🙌🏻🙌🏻 Dodatkowo muszę prywatnie zrobić połowowe bo dla niego polskie są nie ważne. Oczywiście nie istnieje zniżka lub coś po 35 roku. Szok🙌🏻 Zrobił usg nawet nie odwracając ekranu do mnie, kiedy zapytałam się czy wszystko ok zapytał się a to pani chalaby zobaczyć? No nie przyszłam by mi pokazać syna🤣🤣 Zadzwoniłam do polskiego ginekologa stwierdził zeby szukać innego bo lekarz który nie rozumie pewnych rzeczy które są wspólne dla medycyny to nie lekarz 🙈
To tyle 🤣
Jak tam u was przed świetami? My tutaj jesteśmy zamknięci w domach na święta może przyjść jedna osoba z rodziny. Duże kontrole na ulicachWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 20:50
1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Dreamer wrote:A macie jakieś sprawdzone kwasy dha ? Takie z dobrym źródłem i przyswajalnościa. Bo ciężko o takie. Te w suplach najczęściej nie maja podanego źródła. Znając życie dlatego ze nie maja się czym chwalić. U mnie tez z rybami słabo. Owoców morza to w ogóle nie zjem.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Silnaja wrote:Cześć od jakiegoś tygodnia kompletnie opuścił mnie apetyt, jest w 15 tygodniu, czuje się taka wyprana z energii... rano wmuszę w siebie kawałek chleba a później to już ogromny problem, brak wymiotów czy młodości, nie mam typowych objawów.... czy któraś z Was tez tak miała ?
Ja też nie mam apetytu, ale od samego początku..."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Marghe wrote:Dziewczyny witam już z Słonecznych włoch.
Dzisiaj pierwsza wizyta u lekarza. Nie ma porównania do polski🙌🏻
Umówione spotkanie na 9.30 przyszedł na 10.20 bo był na kawie🙈🙈🙈po zapytaniu czy cis się stało ze aż tyle było opóźnienie zostałam poinformowana ze rano zawsze jest sprzątanie i przychodzi sie później🤣w myślach zadaje sobie pytanie to po co umawiać na 9.30? By tylko policzyć sobie ze godz się pracowało więcej? Po tym okazuje się ze on nic nie rozumie z moich wyników oraz badań i stwierdził ze wszystko muszę zrobić u nich🙌🏻🙌🏻🙌🏻 Dodatkowo muszę prywatnie zrobić połowowe bo dla niego polskie są nie ważne. Oczywiście nie istnieje zniżka lub coś po 35 roku. Szok🙌🏻 Zrobił usg nawet nie odwracając ekranu do mnie, kiedy zapytałam się czy wszystko ok zapytał się a to pani chalaby zobaczyć? No nie przyszłam by mi pokazać syna🤣🤣 Zadzwoniłam do polskiego ginekologa stwierdził zeby szukać innego bo lekarz który nie rozumie pewnych rzeczy które są wspólne dla medycyny to nie lekarz 🙈
To tyle 🤣
Jak tam u was przed świetami? My tutaj jesteśmy zamknięci w domach na święta może przyjść jedna osoba z rodziny. Duże kontrole na ulicach
OMG Marghe współczuję, no ale cóż, takie jest podejście południowców, wszystko esta maniana, nigdzie się nie spieszą, siesta to czas święty, choćby się waliło paliło a gospodarka na łeb padła odpoczynek się należy jak psu buda ;-DDD
Taki "light life " choć typowy dla nich i wydawałoby się przyjemny stosunek do życia jest przez nas polaków nieakceptowanyMarghe lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny 🌺
Moja nocka dzisiaj bardzo słaba, budziłam się często, później zasnąć nie mogłam..
Ale nic to, kawka w trakcie picia, szybki prysznic i lecę na resztę zakupów, muszę dokupić jeszcze wędlinkę i kiełbaskę do święconki.
Potem zostanie mi zupę ugotować, dzisiaj buraczkowa, tak mi się zachciało ostatnio 😍
I jeszcze mamy w planach malowanie pisanek 😊
Także dzień pełen działania 😄💪
Miłego dnia 😘
-
A ja drugi dzien wymiotuje i głowę mi rozsadza... do tego mam tętno 110-130. U nas dzis wolny dzień, wiec myslalam ze maz wezmie synka a ja trochę pogotuje, upieke ciasto a pozniej ja wezme mlodego a on posprzata ale ja sie nadaje tylko do leżenia. Jak sie nie polepszy to u nas swieta odwolane!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 10:14
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!!