Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kama to ze nie widziała to nie oznacza nic złego. Rozsądnie skierowała Cię do specjalisty. Umówmy się ginekolodzy piersiami to się zajmują tak prZy okazji.
Co do wysypki to przemysł jeszcze czy nie jadłaś jakichś nowalijek. Teraz te warzywa są bardzo pędzone nawozami. Ja kupuje masowo małosolne ale mam świadomość co w nich może być. Mi wyszła ran wysypka właśnie po ogórkach. A rzodkiewki to aż śmierdzą chemia.
U nas tez się płeć potwierdziła. Zostaje dziewczynka. Teraz to już na bank bo organy się rozwijają. Nie po wyrostku.
Pogoda cudna. Pakuje się. Jedziemy do teściów. Niech mały korzysta.
Nie zapytałam na wizycie czy odstawiamy duphaston. Ale teraz to już raczej na pewno. Zawsze o czymś zapomnę. -
Dziewczyny, od rana mam biegunkę. Co można brać? Tak na szybko?31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
My już 5 godzin nad morzem 😄
Obiad dzisiaj z knajpy, ale dzieci mają apetyt na dworze 🤭 i ja przy okazji też, ale zaraz jeszcze lody jakieś dorwiemy na deser do domu uciekamy odpocząć trochę 😊 -
Gosiaaak na biegunkę super są jagody - my mamy zrobione w słoiczku z cukrem zawekowane. Zawsze pomagają.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Jak ja bym już chciała żeby taka pogoda z nami została...ja też dziś z synkiem prawie cały dzień na polu a święta spedzy u nas, przyjdzie moje rodzenstwo, brat męża i może moja mama. W mniejszym gronie spędzamy te święta. Klasycznie będą jajka, sałatka jarzynowa, wędliny swojskie, żurek z białą kielbasa, na obiad karczek i chyba kaczka. A na deser może mazurek zrobimy
-
A u nas leje caly dzien i tylko 6 stopni a syn stoi pod drzwiami i wyje🙈
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Dziewczyny, a czy u którejś z Was nadal odczuwalne są mdłości?
Ja mam o 70% lepiej niż w pierwszym trymestrze, ale nadal mam spore mdłości wieczorami. Mogę żyć od rana do 18, a później kaplica. Ogólnie w pierwszym trymestrze miałam mega wieczorne mdłości 🙈 . Rano miałam lekkie - musiałam zaraz po wstaniu zjeść, ale było do przeżycia. Teraz to ja rano mogę wstać, jeść mogę później.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Ja mdłości też nie mam, ale zgaga się zaczyna, szczególnie po dużym posiłku 😄
Ale nie wiem co gorsze.. Ciężko wybrać 🤣
Dzieci już śpią, same się ululały 😄
Wróciliśmy po 16stej do domu, chwilę obejrzeli bajki, poszli się pobawić i nagle cisza.. Wchodzę do nich do pokoju, a tam każdy w swoim łóżku śpi 🤣
Także witaj wolny wieczorze 💪 -
Dreamer wrote:A czy spotykałyście się z taka opinia lekarza ze dojrzalszym ciezarnym od mniej więcej 35 roku życia nie podaje się ryzyka porodu przedwczesnego ?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Dreamer wrote:Ulaa a od jakiego wieku dzieciom przytrafia się takie samodzielne usypianie ? Bo trochę zazdro
Wiesz co, nie wiem czy mogę doradzać, bo moje dzieci zasypiają same od bardzo dawna. Starszy synek (w tym roku skończy 8 lat) od urodzenia praktycznie całe noce mi przesypiał, a sam zaczął zasypiać w pokoju, po przeczytaniu bajeczki jako dwulatek. Z młodszym synkiem poszło szybciej (w tym roku skończy 6 lat) ale jak miał 20 miesięcy to spał w pokoju z bratem, każdy w swoim łóżeczku zasypiał.
Czasami zdarzało się, że chcieli abym poleżała z nimi, ale generalnie każdy ze znajomych mi zazdrości, bo też mimo już starszego wieku, chłopcy zasypiają na noc o 20. -
lestaa wrote:Dziewczyny, a czy u którejś z Was nadal odczuwalne są mdłości?
Ja mam o 70% lepiej niż w pierwszym trymestrze, ale nadal mam spore mdłości wieczorami. Mogę żyć od rana do 18, a później kaplica. Ogólnie w pierwszym trymestrze miałam mega wieczorne mdłości 🙈 . Rano miałam lekkie - musiałam zaraz po wstaniu zjeść, ale było do przeżycia. Teraz to ja rano mogę wstać, jeść mogę później.
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!!