Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcelina85 - ja chyba nie ogarniam tego forum 🙈 nie mogę znaleźć tego zaproszenia a jak wchodzę w przyjaciółki to jest ze nie mam przyjaciółek. Gdzie powinnam tego szukać?Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Nalia wrote:Ami_ami, czy jak dziecko wychodzi u Ciebie większe z USG, to lekarz zmienił Ci termin porodu względem OM?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:W karcie nic nie zmieniał, ale na ostatniej wizycie, zamiast 16+0 wpisał termin wizyty i 16+6, 3 wizyty dziecko jest już te 6 dni większe, ostatnio jeden pomiar czegoś tam dawał 17+0 nawet. Więc przyjął już chyba, że termin na 3.09.❤Ada&Pola❤
-
.A. wrote:Marcelina85 - ja chyba nie ogarniam tego forum 🙈 nie mogę znaleźć tego zaproszenia a jak wchodzę w przyjaciółki to jest ze nie mam przyjaciółek. Gdzie powinnam tego szukać?
Hmm sama nie pamiętam, myślałam że automatycznie się doda jak Cię zaproszę, ale może musisz gdzieś zaakceptować. Kliknij w mój nick i zobacz czy masz opcję "dodaj do przyjaciółek"."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Ja kilka razy robiłam podejście do jagnięciny ale nie mogę się przekonać, zajeżdża mi ten tłuszcz stodołą, to zupełnie jak wyroby z koziego mleka, no nie mogę znieść zapachu.I nie mówię o stanie ciążowym tylko ogólnie. Wiem,że to kwestia osobnicza, są ludzie którzy uwielbiają.
-
Ja już po wizycie, wszystko ok, tętno Dzidzi w normie. Maleństwo spało ułożone wyjątkowo niekorzystnie, więc nie potwierdziła mi płci tak na 100%. Ale najważniejsze, że już jestem spokojniejsza 🙂
Mam zbadać AST i na razie tylko tyle, bo dr twierdzi, że to za wcześnie na cholestazę. Jak to wyjdzie ok, mam iść z tym swędzeniem do dermatologa.
Zrobiła mi wymaz, za 2 tygodnie wyniki, a na razie tylko Lactovaginal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 18:02
Nalia, Tusianka, nat87, Kama91, ami_ami, Cola87, majóweczka83, majóweczka83, Mum2b, Kania85, lestaa, Beza87 lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
7t1d (*) -
Marcelina85 wrote:Ja już po wizycie, wszystko ok, tętno Dzidzi w normie. Maleństwo spało ułożone wyjątkowo niekorzystnie, więc nie potwierdziła mi płci tak na 100%. Ale najważniejsze, że już jestem spokojniejsza 🙂
Mam zbadać AST i na razie tylko tyle, bo dr twierdzi, że to za wcześnie na cholestazę. Jak to wyjdzie ok, mam iść z tym swędzeniem do dermatologa.
Zrobiła mi wymaz, za 2 tygodnie wyniki, a na razie tylko Lactovaginal.❤Ada&Pola❤
-
Po wizycie. Mamy się dobrze! Plamienia nie wiadomo skąd, dostałam luteine i leżeć. No i chyba..... jestem chłopcem 🤣🤣 szykuje ki się parka! 😁 Ale to jeszcze nie na 100 proc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 18:45
Kama91, ami_ami, Tusianka, Cola87, Mum2b, Marcelina85, Kania85, nat87, lestaa, Beza87 lubią tę wiadomość
-
Nalia wrote:Na innym forum jedna z wrześniowej jest właśnie w szpitalu, bo ma źle wyniki wątrobowe i podejrzewają już właśnie cholestazę.
Ehh a możesz mi powiedzieć, o które forum chodzi? Chciałabym się do niej odezwać."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
7t1d (*) -
Marcelina85 wrote:Kupuję w Auchan lub Lidlu co tam akurat się trafi - łopatka, comber, kotlety z kością, gulaszowe, goleń... a jak udziec to najlepiej bez kości, bo musiałam go kiedyś opiekać w piekarniku żeby oddzielić od kości i zmieścić do garnka. To bardzo mało pracochłonne, tylko troszkę czasochłonne: myję mięso, osuszam, obsmażam ze wszystkich stron, podlewam wodą i duszę do miękkości, doprawiając czosnkiem, solą, pieprzem, a na sam koniec po lekkim przestudzeniu dodaję kwaśną śmietanę.
A Ty jak robisz? Bo z grilla też bym spróbowała 🙂
Co do zapachu stodoły to ja jak kupuje mięsko świeże to i tak wrzucam do zamrażalnika. Nie wiem czy tylko mi się wydaje czy coś w tym jest Ale jak je rozmroze to tak nie trąci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 22:06
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Mamma90 wrote:Ja jutro mam wizytę trzymajcie kciuki.
Co do świąt to w tym roku spędzamy je sami w domu ja mąż i dzieci .
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Ja tez wizyta jutro. Widzę ze jest nas trochę. Specjalnie się uparłam na wizytę przed świetami żeby w swieta wiedzieć co tam słychać.
My swieta z cała rodzina. Moja rodzina z tych co ma dystans do covida. Wszyscy chorowali. Teść zaszczepiony. A teściowa się szczepi tylko po to żeby mogła za granice ruszyć bo już wariuje w domu. I faktycznie jest nieznośna bo to nie ten typ co powinien w domu siedzieć.
Fajnie ze dzisiejsze wizyty udane.
Ale macie fantazje kulinarne. Ja to kilka rzeczy dosłownie lubię. A jak odejmie to Czego mąż nie lubi to wychodzi ze jemy w kółko to samo. Jagnięcina dla mnie tez śmierdzi. Mam traumę po wakacjach w Grecji gdzie ciagle ja podawali. Ale fajnie być smakoszem różnych rzeczy a nie tylko kurczak i schab