X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama jeśli masz fb to polecam grupę cukrzyca ciążowa bez strachu i druga siostrzana cukrzyca ciążowa bez strachu - książka kucharska.

blama lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze starszymi dziećmi - korzystałyście z bonu turystycznego? Polecacie jakieś miejsce gdzie można go wykorzystać?
    Tak w ogóle na nasze dzieci urodzone we wrześniu też będzie nam przysługiwać bon.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu, my korzystaliśmy z bonu w hotelu Czarny Potok w Krynicy Zdroju. Bardzo polecam. Ale jeszcze bardziej polecam Bacówkę Radawa (też realizują bony turystyczne) - my jesteśmy zakochani w tym miejscu; wszystko przystosowane pod dzieci (piękne sale zabaw, wieczorne seanse kinowe, animacje, mini zoo, fajne baseny, ekstra menu dziecięce. A i dla rodziców fajne spa i dobra kuchnia ;)).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 19:39

Mama Trójki lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie korzystaliśmy, dzięki Etoilka weźmiemy miejsca, które napisałaś pod uwagę. ;) Do kiedy trzeba wykorzystać te bony?

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka mi powiedziała żebym nawet kupiła tego drinka o smaku coli albo pomarańczy. Bo lepiej wchodzi. A w labie ze nie mogę bo oni maja jakieś odczynniki które mogą dać niewiarygodny wynik. Pewnie w diagnostyce zrobią ale ja mam Synevo na klatce schodowej wiec mogłabym siedzieć w mieszkaniu a schodzić tylko na pobranie krwi. Zapytam jeszcze raz może zmienili zdanie przez te dwa lata. Ostatnio miałam w szpitalu robiona glukozę wiec nie dali mi wyboru. I przynieśli cytrynowa.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Dziewczyny ze starszymi dziećmi - korzystałyście z bonu turystycznego? Polecacie jakieś miejsce gdzie można go wykorzystać?
    Tak w ogóle na nasze dzieci urodzone we wrześniu też będzie nam przysługiwać bon.

A są nowe bony na ten rok ? Bo chyba przegapiłam. W tamtym roku wyjorzystalismy. Nie było problemu. Dużo miejsc akceptuje

• Magu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A są nowe bony na ten rok ? Bo chyba przegapiłam. W tamtym roku wyjorzystalismy. Nie było problemu. Dużo miejsc akceptuje
    Nie ma nowych. Jak wykorzystaliście to już nie przysługuje. Na jedno dziecko jeden bon, ale przysługuje na dzieci urodzone so końca 2021, więc na te nasze nowe też będzie przysługiwać. My nie wykorzystaliśmy jeszcze na starszą córkę i się zastanawiam czy zaczekać na ten drugi i wykorzystać razem 1000zl, ale trochę się obawiam, że znowu pozamykają hotele na jesieni i nie wykorzystamy w ogóle. Więc stwierdziłam, że lepiej teraz wykorzystać to co mamy na starszą córkę, a potem może na ferie ten na młodszą.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Magu, my korzystaliśmy z bonu w hotelu Czarny Potok w Krynicy Zdroju. Bardzo polecam. Ale jeszcze bardziej polecam Bacówkę Radawa (też realizują bony turystyczne) - my jesteśmy zakochani w tym miejscu; wszystko przystosowane pod dzieci (piękne sale zabaw, wieczorne seanse kinowe, animacje, mini zoo, fajne baseny, ekstra menu dziecięce. A i dla rodziców fajne spa i dobra kuchnia ;)).
    Córka właśnie uznała, że ona chce nad morze. :D A mi w sumie w 8 miesiącu chyba też będzie łatwiej łazić niż po górskich miejscowościach.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Ile ma córeczka? Pytanie czy badanie "coś" da w sensie diagnostycznym. Furagina jest chyba raczej bezpiecznym lekiem. A jakieś naturalne suplementy z żurawiny lub nawet sok jeśli córka lubi kwaśne?

21 miesięcy. Moja ginka jeszcze na ostatnim USG przed porodem zwróciła moją uwagę na lekko poszerzone moczowody i poradziła, żeby po narodzinach regularnie badać jej mocz. Może przegapiliśmy jakieś zwykłe zapalenia pęcherza bez gorączki, bo u takich maluszków trudno stwierdzić objawy... W wieku 16 m-cy pierwszy raz pojawiły się problemy, wysoka gorączka, płacz, ból przy siusianiu, liczne bakterie i leukocyty w moczu, pomógł Augmentin przez 10 dno, no i wtedy nefrolog stwierdziła ostre odmiedniczkowe zapalenie nerek. Mówiła, że odradza cystografię, bo to dla dziecka jak gwałt ☹️ Teraz ten tekst spędza mi sen z powiek... Trudno wyłapac problem, bo np. tym razem w 2 badaniach moczu w odstępie tygodnia było ok, a po 3 dniach nagle gorączka i ZUM, zareagowaliśmy natychmiast i Bactrim szybko wyleczyl zapalenie, potem jeszcze kazała podawać codziennie 5ml żuravitu i liczyłam że na tym poprzestaniemy... Dzięki dziewczyny za wsparcie, 21 maja usg z wizytą, zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 20:35

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Benus, gdzieś mi mignęła informacja, że są wycofywane glukozy smakowe, ale nie wiem, czy to prawda.

A może chodzi o te sprzedawane w buteleczkach ? Były pomarańczowe i o smaku coli. Widzę ze są już niedostępne. Chyba one budziły kontrowersje

• blama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:

Bacowkan radawa - nie bylam ale chodzi mi po glowie - na zdjęciach wyglada rewelacyjnie 😁 my chyba zdecydujemy sie na Białkę Tatrzańska chociaz na 3 dni, nad morze ciut za daleko 🙂

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wykorzystałam bonu, może poszukam jakiejś agroturystyki na lipiec, akurat mamy 5 rocznicę ślubu, zawsze dużo podróżowaliśmy, a z córką zdążyliśmy polecieć na Maltę zanim przyszła pandemia i tak mi szkoda, tyle chciałam jej pokazać...

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki macie kolor śluzu w ciąży? Ja mam biało-zolty, nawet jak zaschnie to bardziej zoltawy. Od początku ciąży właściwie. A w necie piszą, że zolty to nieprawidłowy kolor. Gin mnie zawsze bada na fotelu i wszystko jest wg niej ok. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 21:03

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    O a czemu do 33 tc co mowila lekarka?

Tak jak Dreamer pisała, chodzi o ryzyko zakrzepicy, przynajmniej w moim przypadku podwyższone. Mówiła, że w przypadku szczepionek mRNA drugą dawkę znosi się gorzej niż pierwszą (w odróżnieniu od np. Astry) i ta ewentualna gorączka po szczepieniu może być szkodliwa pod koniec ciąży. Nie wiem, czy miała na myśli wcześniejszy poród, nie dopytywałam, postanowiłam jej zaufać. Ja ostatecznie mam pojutrze Modernę, muszę dojechać 45 min, ale już nie będę polować na inny termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 21:06

Nalia, Mum2b lubią tę wiadomość

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • Magu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A może chodzi o te sprzedawane w buteleczkach ? Były pomarańczowe i o smaku coli. Widzę ze są już niedostępne. Chyba one budziły kontrowersje
    Te właśnie polecał mi mój gin, ale nie zapamiętałam nazwy i kupiłam w proszku cytrynową.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstępnie zarezerwowałam hotel w Gdańsku. W sumie w Gdańsku już byliśmy i tam ogólnie sporo ludzi zawsze, ale jeszcze przed końcem roku szkolnego, więc może nie będzie tak źle. Zobaczymy. :)

Nalia lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny jaki macie kolor śluzu w ciąży? Ja mam biało-zolty, nawet jak zaschnie to bardziej zoltawy. Od początku ciąży właściwie. A w necie piszą, że zolty to nieprawidłowy kolor. Gin mnie zawsze bada na fotelu i wszystko jest wg niej ok. 🤷‍♀️

Taki sam i u mnie jest nieprawidłowy. Ale jeżeli ginekolog nie ma zastrzeżeń to pewnie jest ok. U mnie lekarz ma zastrzeżenia.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Taki sam i u mnie jest nieprawidłowy. Ale jeżeli ginekolog nie ma zastrzeżeń to pewnie jest ok. U mnie lekarz ma zastrzeżenia.
    Wyszedł nieprawidłowy a miałaś jakieś badania i objawy?
    Bo mnie nic nie piecze, nie swędzi i nie szczypie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • maama90 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy odczuwam dość wyraźnie jak tylko się położę lub piatku usiądę, łożysko mam na tylnej ścianie. W porównaniu do poprzednich ciąż to pierwszy syn mega aktywny, aż płakałam z bólu żeber a po urodzeniu cudowne spokojne dziecko. Drugi syn w brzuchu bardzo spokojny, za to po porodzie dawał popalić😂😂 jestem bardzo ciekawa jak będzie teraz🤔

• Magu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka zrobiła obrazkową listę wyprawkową, wrzucam, może komuś się przyda. :D
    https://naforum.zapodaj.net/451ff246e6a1.jpg.html

blama, Emma_, Marianka@87, Tusianka lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ