Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje wam dziewczyny. Tez pomyślałam ze może obrócona.... bo czasem zapuka ale tak głucho i właśnie pomyślałam ze to w plecy gdzieś idzie.
Z tym łożyskiem to nie wiem- W 1 ciąży miałam na przedniej ścianie i szalonego chłopca, który kopał okropnie. Teraz na tylnej i jakoś tak spokojniej, delikatniej 🤣
-
Menina wrote:Hej Dziewczyny, miałam wczoraj wizytę. Franio waży 492 g. Szyjka 4 cm. Z powodu hemoglobiny 10,8 lekarz przepisał mi Tardyferon. Dzień wcześniej kupiłam dobry zakwas z buraków i liczyłam, że on mi pomoże. Myślicie, że samym zakwasem mogę podnieść ten wynik, czy jednak brać tabletki?
Ja bym brała nawet pół dawki plus zakwas, by Ci czasem nie leciało gorzej w dół.Menina lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ja dziś z rana byłam w Lidlu z siostrą, rzucili leginsy ciążowe i sukienki. Jeszcze M na mnie za duże, ale mam jedną S i druga siostra mi wzięła bo była teraz. I dwupak spodenek dla Bobika. ☺️ Uzupełniła zapasy zakwasu 😄
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Menina wrote:Hej Dziewczyny, miałam wczoraj wizytę. Franio waży 492 g. Szyjka 4 cm. Z powodu hemoglobiny 10,8 lekarz przepisał mi Tardyferon. Dzień wcześniej kupiłam dobry zakwas z buraków i liczyłam, że on mi pomoże. Myślicie, że samym zakwasem mogę podnieść ten wynik, czy jednak brać tabletki?
Menina lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Ulaa wrote:Dziewczyny nie wiem czy wiecie, ale w połowie ciąży norma długości szyjki to powyżej 25mm, dopiero poniżej trzeba by było zacząć działać..
Tak też mówiła ale powiedziała żeby luteine brać i skontrolować za 2 tyg u prowadzącej czy się nie skraca dalej mówiła żeby się za bardzo nie martwić ale przy 3 latku to żeby się nie obciazacOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
Ulaa wrote:Dziewczyny nie wiem czy wiecie, ale w połowie ciąży norma długości szyjki to powyżej 25mm, dopiero poniżej trzeba by było zacząć działać..
Zgadza się. Ale jeśli wiemy ze zaczęła się już skracać to trzeba trzymać rękę na pulsie. Nie panikować ale kontrolować i się trochę oszczędzać. Krótko mówiąc dmuchać na zimne -
U mnie żelazo zupełnie nie powoduje problemów z wypróżnieniem. Wręcz je przyspiesza. Ale zauważyłam ostatnio ze wypróżnienie coraz trudniej przychodzi. Miałam to sama pod koniec tamtej ciąży. Zdecydowanie później. I to była ciężka sprawa. Zupełnie sobie z tym nie radziłam. Czy któraś tez już ma takie dolegliwości ? Jakieś rady ?
No i bolą mnie pachwiny. Nie wiem z czym to związane -
Mi pomaga koktajl owocowy i ćwiczenia. Kupiłam piłkę i rozszerzyłam zakres ćwiczeń oraz zwiekszyłam liczbę kroków. (Robię dłuższy spacer).
Pomaga to i nie mam zaparć czy coś.
Co do bólu to czasami czuję pachwiny i czasami jak lędźwiowy poczuję to az.zgina, ale lekkie rozruszanie i rozmasowanie konkretnego punktu pomaga. -
nick nieaktualny
-
Dreamer wrote:U mnie żelazo zupełnie nie powoduje problemów z wypróżnieniem. Wręcz je przyspiesza. Ale zauważyłam ostatnio ze wypróżnienie coraz trudniej przychodzi. Miałam to sama pod koniec tamtej ciąży. Zdecydowanie później. I to była ciężka sprawa. Zupełnie sobie z tym nie radziłam. Czy któraś tez już ma takie dolegliwości ? Jakieś rady ?
No i bolą mnie pachwiny. Nie wiem z czym to związane
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Ja niestety mam problem bo mój organizm w ciąży magazynuje bardzo dużo wody i mimo tego niestety też mam problem z zaparciami. W tamtej ciąży pojawił się dopiero w 8 miesiącu, koniec końców mialam nawet hemoroidy na koniec przez to wszystko. Teraz zaczęłam dopiero 6 miesiaci znowu to samo. Kiwi, śliwki, cyclo3forte nie działają a w tamtej ciąży pomagało. Boje się że nim urodzę to oszaleje. Najgorsze objawy ciąży. To jakaś masakra dla mnie. Mój organizm ewidentnie sobie z tym nie radzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 23:36
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Aah.
Zaraz zaczynam 23 tydzień.
Moje plecy to czują. Lędźwia jakby je ktoś okladał niczym karateka. Może to maly ma.zabawe😐.
Do tego zaczęły mi puchnąć stopy. O losie. Adidasy musiałam mega poluzować sznurówkami, a i tak chyba za mało. Chyba zaczynają się uroki ciepłych dni😜.
Lubię długie spacery, mam nadzieję, że w wygodnych sandałkach da.rade w sezonie letnim.
A jak u Was? Jakieś nowe objawy? 🙂
Życzę Wam miłego i udanego dnia. Ma być piękna pogoda.
Mum2b lubi tę wiadomość
-
martuśka737 wrote:Ja niestety mam problem bo mój organizm w ciąży magazynuje bardzo dużo wody i mimo tego niestety też mam problem z zaparciami. W tamtej ciąży pojawił się dopiero w 8 miesiącu, koniec końców mialam nawet hemoroidy na koniec przez to wszystko. Teraz zaczęłam dopiero 6 miesiaci znowu to samo. Kiwi, śliwki, cyclo3forte nie działają a w tamtej ciąży pomagało. Boje się że nim urodzę to oszaleje. Najgorsze objawy ciąży. To jakaś masakra dla mnie. Mój organizm ewidentnie sobie z tym nie radzi
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Zaparcia też mam, nic nie pomaga.
Ja to się najbardziej boję tego puchnięcia. Pewnie ciśnienie mi się podniesie od tego
Wczoraj wieczorem czułam napięcie w brzuchu, ale tylko jak leżałam. Musiałam wziąć no spę, bo bym w życiu nie zasnęła. Nie wiem co to było, chyba wzdęcia.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Hej.
Ja też czuje, że pochwa jest napuchnięta przy wejściu, odbyt również. Byle gorzej nie było.
Cyclo3fort bezpieczny jest w ciąży?
Wgl to mam za tydzień komunię siostrzenicy i nie mam się w co ubrać. Większość sukienek miałam dopasowanych. Kupić też nie ma bardzo gdzie... Wszystkie jeansy zapakowałam w siatkę i będą czekac, w żadnych się nie dopinam. Zaraz nie będę miała wgl w czym chodzić, bo brzuszek już naprawdę spory.
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.