Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny A jak wasze przeczucia co do płci? Ja przy pierwszej ciazy czułam od razu że będzie chłopczyk a teraz nie A pojęcia...
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
A moja 12-latka się cieszy, z początku nie chciałam jej mówić ale domyśliła się.Poza tym zrobiłam z milion testów i w każdym kącie leżało jakieś opakowanie po bobo test. Moja córa jest bardzo opiekuńczą siostrą dla młodszego brata, pomimo dużej różnicy między nimi (10 lat) szaleją w zabawach i bardzo się kochają. Młoda mówi, że chce siostrę dla równowagi a ja się śmieję że raczej dla przewagi bo równowaga jest teraz. Synek będzie miał 2,5 roku jak urodzi się dzidzia więc podobnie jak Magda -mbc będę czytać mu bajeczki
-
Kania85 wrote:Gratulacje kolejnych wizyt i widoku bijących serduszek
Norka
Ja nie wiem co to mdłości w ciąży,obecnie to moja 6ta ciąża i w żadnej nie miałam, nad czym raczej nie ubolewam.
Węch mam za to jak dobry pies myśliwski
Z tym jedzeniem to różnie bywa, dziś każda z mam suplementuje najważniejsze minerały, ale gdyby nie to to i dziecko nie dostałoby np odpowiedniej porcji kwasu foliowego czy DHA itp,bo nasz zapas też jest wyczerpywalny. Znam osoby które podczas ciąży nabawiły się potężnych ubytków przez zubożenie szkliwa w zębach.
Co do picia to sprawa jest jasna-musimy pić dużo, to rozrzedza krew i więcej składników dociera do dziecka, zbyt gęsta krew sprzyja też zakrzepicy.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Marcia86 wrote:Haha, właśnie jem taka kanapkę.
Mnie troszkę mdli ale generalnie mam duży apetyt, cały czas wymyślam na co miałabym ochotę. W pierwszej ciąży zupełnie inaczej, musiałam zmuszać się do jedzenia.
Mamusie kilkulatków , kiedy mówicie dzieciom o ciąży ? Moja córka wie co to ciąża, sporo rozumie , ale boje się żeby nie powiedzieć jej za wcześnie, kiedy to będzie ? chociaż zawsze może coś się wydarzyć..
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:A mnie odrzuca od picia. Nie wchodzi mi woda, kawa, woda z cytryną,żadna herbata, nawet kefir. Zmuszam się do picia. Dziś rosół ugotuje, może jego będę popijać.
jak widać każda z nas ma inaczej, ja piję jak smok, przy łóżku obowiązkowo stoi butla wody, bo wybudza mnie susza...w ciągu dnia wypijam ze 2 litry spokojnie.Jestem raczej z tych mniej pijących poza ciążąopóźniona lubi tę wiadomość
-
Marghe wrote:Jak miło ze nie jestem sama🤣bo u mnie w rodzinie nikt tak nie miał i zaczynaja już sobie ze mnie żartować ze 9 tydz a ja brzuch jak balon. Najgorsze w tym ze wieczorem mnie to aż boli taki jest napęczniały. Byłam w aptece ale pow. Ze nic z tym się nie da zrobić 🥺
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Marianka@87 wrote:Dziewczyny A jak wasze przeczucia co do płci? Ja przy pierwszej ciazy czułam od razu że będzie chłopczyk a teraz nie A pojęcia...
U mnie silnych przeczuc nie ma, ale czuje ze moze to byc dziewczynka
21.08.21 Liam 2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
w ogole sprawdzam sobie cukry od 3 dni i rano mam bardzo wysokie, dzisiaj 109 na czczo! Troche sie stresuje, mam nadzieje ze uda mi sie to jakos dieta ustabilizowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 09:21
21.08.21 Liam 2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
Kania85 wrote:A moja 12-latka się cieszy, z początku nie chciałam jej mówić ale domyśliła się.Poza tym zrobiłam z milion testów i w każdym kącie leżało jakieś opakowanie po bobo test. Moja córa jest bardzo opiekuńczą siostrą dla młodszego brata, pomimo dużej różnicy między nimi (10 lat) szaleją w zabawach i bardzo się kochają. Młoda mówi, że chce siostrę dla równowagi a ja się śmieję że raczej dla przewagi bo równowaga jest teraz. Synek będzie miał 2,5 roku jak urodzi się dzidzia więc podobnie jak Magda -mbc będę czytać mu bajeczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 09:25
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ja również chętnie się przywitam 👋🏼 Pisze niepewnie i ostrożnie bo jest to moje drugie podejście do ciąży. Cztery miesiące temu poroniłam i teraz bardzo ostrożnie myśle o ciąży. Tak czy inaczej tym razem mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.😃 Jestem w 8 tygodniu ciąży i pierwsze USG miałam robione prywatnie w 6 tyg. Wtedy dowiedziałam się ze jajo płodowe nie jest puste ale na więcej informacji będzie trzeba poczekać. Ja również mieszkam w Szwecji, jak jedna z koleżanek na forum. Wszystko zapowiadało się dobrze, klasyczne objawy ciąży, mdłość,bóle brzucha itd. Ale gdy dzisiaj rano się obudziłam zauważyłam ze pojawiła mi się opryszczka na wardze. Zaczęłam czytać i okazuje się ze może ona być bardzo niebezpieczna dla płodu. Co gorsza nie pamietam czy ja miałam opryszczkę wcześniej czy nie. Czy któraś z was miała taki problem?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.Wojna lubi tę wiadomość
-
Marzena 90 wrote:Ja również chętnie się przywitam 👋🏼 Pisze niepewnie i ostrożnie bo jest to moje drugie podejście do ciąży. Cztery miesiące temu poroniłam i teraz bardzo ostrożnie myśle o ciąży. Tak czy inaczej tym razem mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.😃 Jestem w 8 tygodniu ciąży i pierwsze USG miałam robione prywatnie w 6 tyg. Wtedy dowiedziałam się ze jajo płodowe nie jest puste ale na więcej informacji będzie trzeba poczekać. Ja również mieszkam w Szwecji, jak jedna z koleżanek na forum. Wszystko zapowiadało się dobrze, klasyczne objawy ciąży, mdłość,bóle brzucha itd. Ale gdy dzisiaj rano się obudziłam zauważyłam ze pojawiła mi się opryszczka na wardze. Zaczęłam czytać i okazuje się ze może ona być bardzo niebezpieczna dla płodu. Co gorsza nie pamietam czy ja miałam opryszczkę wcześniej czy nie. Czy któraś z was miała taki problem?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Marzena 90 wrote:Ja również chętnie się przywitam 👋🏼 Pisze niepewnie i ostrożnie bo jest to moje drugie podejście do ciąży. Cztery miesiące temu poroniłam i teraz bardzo ostrożnie myśle o ciąży. Tak czy inaczej tym razem mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.😃 Jestem w 8 tygodniu ciąży i pierwsze USG miałam robione prywatnie w 6 tyg. Wtedy dowiedziałam się ze jajo płodowe nie jest puste ale na więcej informacji będzie trzeba poczekać. Ja również mieszkam w Szwecji, jak jedna z koleżanek na forum. Wszystko zapowiadało się dobrze, klasyczne objawy ciąży, mdłość,bóle brzucha itd. Ale gdy dzisiaj rano się obudziłam zauważyłam ze pojawiła mi się opryszczka na wardze. Zaczęłam czytać i okazuje się ze może ona być bardzo niebezpieczna dla płodu. Co gorsza nie pamietam czy ja miałam opryszczkę wcześniej czy nie. Czy któraś z was miała taki problem?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
Ja miałam opryszczkę już w zaawansowanej ciąży. Pamiętam że ginekolog przepisała mi wtedy hascovir. Miałam wpisane to w karcie ciąży, a potem założona niebieską kartę dla dziecka, jako narażonego na uszkodzenie słuchu. Przez ponad rok po porodzie byliśmy pod kontrolą poradni laryngologicznej. Na szczęście u nas wszystko skończyło się szczęśliwie, żadnych wad nie odkryto, mała słyszy wszytsko dobrze. Też kiedyś nie wiedziałam że to może byc niebezpieczne dla takiego malucha. Wspomnij o tym swojemu lekarzowi prowadzącemu, na pewno warto na to uważać.13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Ja jestem juz po kolejnej wizycie, maluszka już ma 1,95 cm, serduszko bije 170 uderzeń/minutę. Termin z USG wychodzi nadal 28-30.08 natomiast z @ 02.09 więc wszystko chyba idzie dobrze. Lekarka zlaozylq mi kartę ciąży, krwiak się zmniejszył, torbiel na jajniku też, wiec następna wizyta dopiero za miesiąc.
Wczoraj miałam wizytę u endokrynologa, mam zrobić badania i kolejna wizyta za miesiąc. Oby wszytsko szło do przodu!
Pozdrawiam dziewczyny!Nalia, Wombat, lawendowePole, Kania85, ami_ami, Mama Trójki, Miracle, Wojna, opóźniona lubią tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Marianka@87 wrote:Witaj, to ja jestem mamusią i przyszła mamusią w Szwecji:) opryszczka to przez osłabienie, mnie dopadła zaraz po porodzie. Dbaj o siebie, nie stresuj się i będzie dobrze 😘
-
Marzena 90 wrote:Hej, super ze odpisałaś😘 fajnie ze jest ktoś kto tak jak ja mieszka w Szwecji. To moje pierwsze dziecko i wszystko wzbudza we mnie duże obawy. Ostatnie 2 tyg to bardzo ciężki czas dla mnie bardzo mało jem z powodu dużych mdłości i wymiotuje i tak zgadza się ze jestem bardzo słaba, ale czy opryszczka twoim zdaniem to nie jest powód do niepokoju? Nic z tym nie robić, samo przejdzie ?❤Ada&Pola❤
-
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy. -
Marianka@87 wrote:Dziewczyny A jak wasze przeczucia co do płci? Ja przy pierwszej ciazy czułam od razu że będzie chłopczyk a teraz nie A pojęcia...
-
Marzena 90 wrote:Hej, super ze odpisałaś😘 fajnie ze jest ktoś kto tak jak ja mieszka w Szwecji. To moje pierwsze dziecko i wszystko wzbudza we mnie duże obawy. Ostatnie 2 tyg to bardzo ciężki czas dla mnie bardzo mało jem z powodu dużych mdłości i wymiotuje i tak zgadza się ze jestem bardzo słaba, ale czy opryszczka twoim zdaniem to nie jest powód do niepokoju? Nic z tym nie robić, samo przejdzie ?
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
A ja mam pytanie a propos witamin dla ciężarnych. Na razie biorę tylko folik dopóki nie dokończę i zaczynam szukać czegoś, ale chciałabym, żeby to nie były kapsułki, a tabletki. Znacie coś takiego. Na razie jak zaczęłam przeglądać to wszystko kapsułki.