Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:zalezy co Ci wolno a czego nie, ja mogę brać tylko metylowane witaminy więc
dużo rzeczy mi odpada -
Dziewczyny bo tam patrzę po suwaczkach będzie u któreś różnica mniejsza niż dwa lata między dziećmi?
Ja zawsze tak sobie marzyłam żeby była dwa lata i tak się stresowałam że zanim zaczniemy się starać zanim znów się uda to będzie duża różnica. Bałam się czy w ogóle uda się urodzić w 2021 a tu wychodzi że będzie jakoś rok i 10 miesięcy różnicy między dziećmi i znów się martwię czy sobie poradzę.Marianka@87 lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:Dziewczyny bo tam patrzę po suwaczkach będzie u któreś różnica mniejsza niż dwa lata między dziećmi?
Ja zawsze tak sobie marzyłam żeby była dwa lata i tak się stresowałam że zanim zaczniemy się starać zanim znów się uda to będzie duża różnica. Bałam się czy w ogóle uda się urodzić w 2021 a tu wychodzi że będzie jakoś rok i 10 miesięcy różnicy między dziećmi i znów się martwię czy sobie poradzę.
U nas będzie 2,5 roku między młodszym rodzeństwem i też mnie to przeraża, ale bardziej mnie przeraża jeszcze jak ja pogodzę to wszystko z firmą, już powoli chyba powinnam szukać pracownika ;-( dobrze że mój niemąż jest programistą i przynajmniej kwestie sklepu pomaga mi ogarniać. Z drugiej strony nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko, a czasu mam coraz mniej, uważam że po 35roku życia to już człowiek powoi chciałby zrobić się wygodny...no cóż...
Moni** lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:Dziewczyny bo tam patrzę po suwaczkach będzie u któreś różnica mniejsza niż dwa lata między dziećmi?
Ja zawsze tak sobie marzyłam żeby była dwa lata i tak się stresowałam że zanim zaczniemy się starać zanim znów się uda to będzie duża różnica. Bałam się czy w ogóle uda się urodzić w 2021 a tu wychodzi że będzie jakoś rok i 10 miesięcy różnicy między dziećmi i znów się martwię czy sobie poradzę.
U mnie bedzie różnica rok i 3 miesiące...Moni**, Marianka@87 lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Kania85 wrote:U nas będzie 2,5 roku między młodszym rodzeństwem i też mnie to przeraża, ale bardziej mnie przeraża jeszcze jak ja pogodzę to wszystko z firmą, już powoli chyba powinnam szukać pracownika ;-( dobrze że mój niemąż jest programistą i przynajmniej kwestie sklepu pomaga mi ogarniać. Z drugiej strony nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko, a czasu mam coraz mniej, uważam że po 35roku życia to już człowiek powoi chciałby zrobić się wygodny...no cóż...
-
U mnie różnica będzie 3,5 roku. Zaczęliśmy się starać o rodzeństwo 1,5 roku temu no ale niestety, dwa poronienia za mną, oby tym razem było szczęśliwie.
Ja w pierwszej ciąży byłam pewna że będzie chłopiec i moje dziecko okazało się dziewczynka haha, teraz pewnie będzie to samo bo ciągnie mnie do owoców i znowu mam plamy na twarzy więc raczej jasna sprawa.
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
martuśka737 wrote:U mnie różnica będzie 3,5 roku. Zaczęliśmy się starać o rodzeństwo 1,5 roku temu no ale niestety, dwa poronienia za mną, oby tym razem było szczęśliwie.
Ja w pierwszej ciąży byłam pewna że będzie chłopiec i moje dziecko okazało się dziewczynka haha, teraz pewnie będzie to samo bo ciągnie mnie do owoców i znowu mam plamy na twarzy więc raczej jasna sprawa.martuśka737, Marianka@87 lubią tę wiadomość
-
Moni** wrote:My z mężem w pierwszej ciąży o dziecku jakoś tak zaczęliśmy mówić on. I mąż był przekonany że synek bo niby wyładniałam. Haha. I się potwierdziło. No teraz czuję się inaczej niż w pierwszej ciąży. Więc może tym razem dziewczyna. Nie wiem strasznie mi to obojętne. Chyba jeszcze bardziej obojętne niż przy pierwszym dziecku. Jak będzie chłopak to fajnie to bym wiem co i jak przy chłopaku jak będzie dziewczynka to też fajnie bo będzie coś nowego.
A ja w pierwszej ciąży jakoś chciałam syna, nie wiem dlaczego, jakoś takie miałam wewnętrzne przekonanie. Jak się dowiedziałam że będzie córka to czułam się jakoś tak zawiedziona, chyba dlatego że tak się nastawiłam. Mąż od razu stwierdził jak się dowiedział że wiedział od początku że będzie dziewczynka. Teraz tez stwierdził że zbrzydłam więc pewnie będzie druga dziewucha 😂 tym razem jest mi to zupełnie obojetne. Wychowam jak swoje hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 13:35
Moni** lubi tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
no ja nie planowałam rodzeństwa, ale życie zaplanowało inaczej. No boje się, ale jakoś dam radę. Na szczęście młody chodzi do żłobka, to na pewno będzie dla mnie duże ułatwienie💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Widze,ze Wy juz doswiadczone mamusie. Fajnie, ze maluchy beda mialy rodzenstwo. U nas to pierwsze dziecie, i totalnie nie wiem czego sie spodziewac. Czuje sie ok, ale jestem codziennie mega zmeczona i spiaca.
21.08.21 Liam 2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
Magu wrote:No właśnie te firmy, nie wiem jak to nazwać, powiedzmy "tradycyjne koncerny farmaceutyczne" robią kapsułki z żelatyną. A ja nie jem mięsa i mimo, że rozsądek akceptuje żelatynę w lekach to jednak jak wiem, że jest to mam odruch wymiotny, nawet bez ciąży. Tak miałam z jakąś witaminą D i w końcu oddałam siostrze, więc tu wolę od razu wybrać coś wege.
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Magda-mbc napisz mi prosze jak to było u Ciebie z tą niewydolna szyjka. U mnie było podobnie i teraz obawiam się że będzie powtórka chociaż minęło 5 lat i będę to mocno kontrolować... Lekarz planuje zakładanie szwu ?Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
U nas będą 2 lata i 4 mc różnicy. Też chciałam jak najmniej, ale dopóki nie odstawiłam malucha od mleka w nocy, nie potrafiłam zajść w ciążę.
I mam tak jak Moni, jest mi dość obojętne jaka płeć Z jednej strony fajnie by było dziewczynkę, bo to coś innego. I zdecydowanie łatwiej będzie mi wybrać imię, bo żeńskich podoba mi się mnóstwo A z drugiej strony jestem strasznie ciekawa jaki byłby drugi chłopiec, czym by się różnił od starszego itp. I może też wydaje mi się, ze łatwiej byłoby im się bawić razem.
A w pierwszej ciąży miałam trochę tak jak Martuśka, tylko, że ja byłam nastawiona na dziewczynkę. I jak się okazało, że jest chłopiec to wydawało mi się, że tamtego dziecka już nie ma i jestem teraz w ciąży z jakimś nowym i długo nie umiałam się przestawić.
Gdyby to ode mnie zależało teraz nie chciałabym znać płci do porodu, ale mój mąż na pewno nie wytrzyma
martuśka737 lubi tę wiadomość
12 dpo beta 356 -
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
A co do płci to oczywiście, że byleby zdrowe, to bez wątpienia. Tak pytam bo uwielbiam to uczucie oczekiwania na małego człowieka😊 gdybanie itd. I zgadzam się że co by nie było, będzie najcudowniejsze;D
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Jak wasze dzisiejsze samopoczucie? ja mam jakieś dziwne stany lękowe, nie mogę się skupić na niczym bo w brzuchu odczuwam napięcie jakbym zaraz miała dostać @ ;-( jakiś taki lęk i niepokój czuję...sama już nie wiem czy to ciśnienie, czy kawa, czy ciśnienie+kawa..... kiedyś miałam problemy z nerwicą lękową, leczyli mnie antydepresantami.Po diagnozie IO gdy zaczęłam przyjmować leki moje problemy z nerwicą odeszły w zapomnienie.Wracają tylko gdy cukier spada a ja np dowalę sobie kawkę( wiadomo kawa powoduje wyrzut nor-adrenaliny)
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mam stany lękowe, od tygodnia mniej więcej.
Kiedyś, jeszcze przed ślubem miewałam ataki paniki. Potem mi przeszło i teraz kilka dni temu miałam znowu -.-
Ja to wiążę u siebie ze złym samopoczuciem, często mam teraz mdłości, ciężej mi się oddycha, wydaje mi się, że nigdy nie wrócę do sił i zaczynam się bać.
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów i mimo, że mniej się wtedy cieszyłam z dziecka, to miałam silniejszą psychikę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 14:53
12 dpo beta 356