Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się pytań skąd Wy macie słońce ze się opalacie ? U nas tak zimno cały czas ze dostaje już szału.
Ja kawę pije normalnie. W pierwszym trym. Mnie tylko odrzuciło. Lekarze zgodnie twierdzą ze można. Raz trafiłam na taka lekarkę co mi powiedziała ze w sumie to w ciąży wszystko można oprócz wódki :p tylko ze wiadomo nie można mówić głośno bo będą laski co będą przeginać skoro ktoś powiedział ze można -
nick nieaktualnyJa kawy zazwyczaj dwie dziennie - jedna rano czarna porządna i po drodze po córkę do przedszkola drugie cappucino. z moim cisnieniem to chyba bym się bez kawy z łóżka nie podniosła.
Wózek przyszedł, poskładałam go, jestem zadwolona i pelna nadziei, że Janek bedzie jeździł. Jestem strasznym kurduplem wszystko takie wielkie mi sie wydawało, a ten jest okeska29044 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy urosept można brać w ciąży? Mam wrażenie, że mnie coś szczypie jak siusiam. 🤔
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Mam już wyniki krzywej i chyba jest dobrze 💪
Na czczo 79
Po 1h 139
Po 2h 106
Bardzo bałam się cukrzycy, ale wychodzi na to, że niepotrzebnie, bo jest wszystko ok 😊🙏Mama Trójki, Nalia, Mum2b lubią tę wiadomość
-
Też bardzo lubię się opalać ale nie będę testować na sobie czy pojawia się plamy bo później z takimi zostanę 🤪 mimo, że blisko mieszkam morza w tym roku na bank się nie wybieram na posłanki 😁
Jeżeli chodzi o magnez to mi lekarka przepisała Aspargin i pytałam się później farmaceuty czy nie lepiej Magne B6 forte bo akurat miałam w domu. Pani powiedziała, że w Asparginie jest potas który odpowiada za skorcze także ona też by polecała Aspargin. Tak też kupiłam miesiac temu i brałam na poczatku 3 razy 2. A teraz zmniejszyłam dawkę po wizycie, bo nie stawia mi się macica wcale więc profilaktycznie 2 razy 2.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Hej jestem po wizycie. Wszystko jest ok. Mała jest mała , ale jeszcze w normie. 24 centyl. Waga 687 g, podwoiła od 6 maja, więc nie jest źle. Dostałam dodatkowy Dopegyt czyli biorę już 5 tabletek
Kolejna wizyta 21 czerwca.
Dalej nic nie przytyłam, waga startowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 15:44
Nalia, Kama91, Ulaa, Tusianka, Etoilka, Mum2b, majóweczka83, Mama Trójki lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Hej jestem po wizycie. Wszystko jest ok. Mała jest mała , ale jeszcze w normie. 24 centyl. Waga 687 g, podwoiła od 6 maja, więc nie jest źle. Dostałam dodatkowy Dopegyt czyli biorę już 5 tabletek
Dalej nic nie przytyłam, waga startowa. -
Magu wrote:Opóźniona a Tobie ten dopegyt to ginekolog przepisuje? Z tego co mi kardiolog mówiła to są też inne leki, które można w ciąży przyjmować, bo dopegyt to taki lek pierwszego rzutu. Jeśli nie konsultowałaś to może warto z kardiologiem się skonsultować.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Kurcze, bo z drugiej strony to nie wiem czy to nie jakaś infekcja. Boli mnie jak się podcieram, tak jest ok niby. Wydzielone mam kremową.
Nie wiem czy jutro pisać do gina o jakąś receptę na globulki czy nie... 🤔
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Dziewczyny, głupie pytanie. Czy Wam też się poci krocze i rowek?😂 Jeny no ja wstałam po drzemce, a tam mokre majtki właśnie od strony rowku. :p W pochwie PH prawidłowe i wydzielina inna, więc nie sądzę, że to wody. :p na wszelki wypadek zapytam w środe gina. :p❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Dziewczyny, głupie pytanie. Czy Wam też się poci krocze i rowek?😂 Jeny no ja wstałam po drzemce, a tam mokre majtki właśnie od strony rowku. :p W pochwie PH prawidłowe i wydzielina inna, więc nie sądzę, że to wody. :p na wszelki wypadek zapytam w środe gina. :p
Też tak mam 🤦♀️ -
ami_ami wrote:Kurcze, bo z drugiej strony to nie wiem czy to nie jakaś infekcja. Boli mnie jak się podcieram, tak jest ok niby. Wydzielone mam kremową.
Nie wiem czy jutro pisać do gina o jakąś receptę na globulki czy nie... 🤔
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Magu wrote:Opóźniona a Tobie ten dopegyt to ginekolog przepisuje? Z tego co mi kardiolog mówiła to są też inne leki, które można w ciąży przyjmować, bo dopegyt to taki lek pierwszego rzutu. Jeśli nie konsultowałaś to może warto z kardiologiem się skonsultować.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Hej jestem po wizycie. Wszystko jest ok. Mała jest mała , ale jeszcze w normie. 24 centyl. Waga 687 g, podwoiła od 6 maja, więc nie jest źle. Dostałam dodatkowy Dopegyt czyli biorę już 5 tabletek
Dalej nic nie przytyłam, waga startowa.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Macie jakąś fajną zgape odnośnie centyli i tygodni ciąży??31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
opóźniona wrote:A jesteś może z Warszawy? Jak tak to do jakiej dr kardiolog chodzisz?
Na mnie dopegyt działa dość krótko - ja mam zalecenie brać przed wizytą u lekarza i zauważyłam, że jak biorę ok. 3 godziny przed wizytą to już na wizycie mam raczej dość wysokie to cisnienie. A ostatnio zapomniałam i wzięłam godzinę przed, doszło pół godziny opóźnienia czyli pomiar był 1,5h po wzięciu tabletki i cisnienie było w porządku.opóźniona lubi tę wiadomość
-
Witajcie, ja właśnie siedzę na krzywej. Wypiłam glukoze na dwa razy bo dziś jak na złość bylam głodna odkad oczy otworzyłam, gdzie śniadanie zawsze na spokojnie po godzinie....
Wczoraj umyłam sama szybe balkonową i nagle brzuch zrobił sie twardy... I tyle z mycia okien było.
Co do pocenia się tam, to tez tak mam że mam mokro jakby mi wody odchodziły... Najgorsze ze mi wlatuje tam powietrze i przy wysiłku wydaje niekontrolowane krępującw dźwięki. Szukałam w internecie czemu czasem zbiera sie powietrze w pochwie ale nic nie znalazłam.
Aha i jeszcze apropo magnezu to jak nie brałam to brzuch twardniał czesto, a jak zaczełam brać to sporadycznie. Przyjmuje aspargin
-
Ach i jeszcze mialam2Was zapytac jakie otulacze i pieluszki tetrowe kupiłyście. Położna mówiła, że w szpitalu trzeba mieć dwie 120x120 bambusowe. Ale ja średnio moge to znaleźć w internecie, polecicie coś?
Z wyprawki poza jakimiś próbkami z paczek i skarpetkami w jednorożce nie mam jeszcze nic. Ale chve jakos od wakacji zacząć to kompletować
-
Beza87 wrote:Ach i jeszcze mialam2Was zapytac jakie otulacze i pieluszki tetrowe kupiłyście. Położna mówiła, że w szpitalu trzeba mieć dwie 120x120 bambusowe. Ale ja średnio moge to znaleźć w internecie, polecicie coś?
Z wyprawki poza jakimiś próbkami z paczek i skarpetkami w jednorożce nie mam jeszcze nic. Ale chve jakos od wakacji zacząć to kompletować