Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama Trójki wrote:Ja już po krzywej i po śniadaniu. Nie było tak źle, czas szybko zleciał. Po wypiciu glukozy bobas się rozszalał i długo tańcował
Pani zmierzyła mi cukier glukometrem z żyły i było 100Ciekawe czy to adekwatny pomiar. Dużo. Mam nadzieję, że w lab nie wyjdzie tyle.
Ja kupiłam pieluszki tetrowe Kokosi, wysoka gramatura, więc bardziej chłonne niż zwykłe i niebielone. Ale ja też patrzyłam pod kątem wielopieluchowania.
A ręcznik czytałam, że Layette ma bardzo dobre. I są takie piękne. Ale póki co nie kupię, do czasu jak mieszkamy u teściowej. Ta jej pralka czasem zostawia brzydkie plamy na ubraniach. Kupię ręcznik z IKEI. Podobno też jest ok.
Ten cukier na czczo tyle? Tak jak tutaj dziewczyny pisały to zazwyczaj glukometr pokazywał więcej niż z żyły. -
nick nieaktualnyMagu wrote:Ja do wielopieluchowania też kupiłam kilka kokosi, ale do szpitala to wezmę raczej zwykłe.
Ten cukier na czczo tyle? Tak jak tutaj dziewczyny pisały to zazwyczaj glukometr pokazywał więcej niż z żyły.
Tak na czczo z żyły. Mam nadzieję, że i w moim przypadku okaże się, że glukometr pokazał więcej. Z lab nie mam jeszcze wyniku. -
Hej Dziewczyny 🙂 mam termin koncowo sierpniowy, dlatego czasem Was podczytuję 😊
Dzisiaj robiłam krzywa🍬🍭 i bardzo ciekawa jestem wyników..., a jeszcze wczoraj miałam stresujący i męczący dzień.
Widze, ze kompletujecie wyprawki, ja jeszcze poza kocykiem bambusowym nic nie mam. Najpierw sie bałam, a teraz moze juz pora 🤔🙈
A czy Wy już wszystkie chodzicie lub macie za sobą szkołę rodzenia? ❓
Mnie położna dopiero na lipiec wpisała i to chyba 2 połowę i myślę czy nie za późno? przecież nawet nie dowiem się co kupić 🤔2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Ja też już w domu. Kanapkę to ja już jadłam wychodząc z labu
Z glukometra 80.
Robiłam też morfologię, mocz, tsh i toksoplazmozę, także też jestem ciekawa wyników.
Hej Stokrotka!Ja chodziłam do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży, teraz odpuszczam. Też w ostatnim miesiącu, wyprawkę wtedy miałam już mniej więcej ogarniętą, dokupywałam jakieś drobiazgi.
Nalia lubi tę wiadomość
-
Sto_krotka wrote:Hej Dziewczyny 🙂 mam termin koncowo sierpniowy, dlatego czasem Was podczytuję 😊
Dzisiaj robiłam krzywa🍬🍭 i bardzo ciekawa jestem wyników..., a jeszcze wczoraj miałam stresujący i męczący dzień.
Widze, ze kompletujecie wyprawki, ja jeszcze poza kocykiem bambusowym nic nie mam. Najpierw sie bałam, a teraz moze juz pora 🤔🙈
Mnie położna dopiero na lipiec wpisała i to chyba 2 połowę i myślę czy nie za późno? przecież nawet nie dowiem się co kupić 🤔W sumie gdyby nie to, że tam gdzie chce iść szkoła rodzenia prowadzona jest przez Izabelę Dembińską to nie wiem czy bym poszła. Jestem taką osobą, która dużo czyta i lubi wiedzieć i sądzę, że na tyle na ile można się teoretycznie przygotować to jestem przygotowana. Co do opieki nad noworodkiem to tego się nie obawiam specjalnie przy drugim dziecku. Jeśli chodzi o to co kupić to lista do szpitala powinna być na stronie w szpitala, a co do reszty to i tak nie ma jednej uniwersalnej listy wyprawkowej. Co jedna uznaje za rzecz niezbędną przy dziecku dla drugiej będzie zupełnie nieprzydatne.
-
My szkołę rodzenia zaczynamy dopiero w lipcu, będzie to bodajże 30 tydzień, chciałam na wcześniejszą edycję w czerwcu, ale nie było już miejsc. Pierwsze dziecko, więc nie wyobrażam sobie bez
bo nie wiem czego oczekiwać
Co do krzywej, to u mnie glukometr z krwi palca pokazywał 68, a z krwi 80.
Magu
Opóźniona, jesteście z Warszawy, ja mieszkam pod. Gdzie planujecie rodzić?
Możecie w prywatnej wiadomości napisać? Dziękuję.
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Sto_krotka wrote:Hej Dziewczyny 🙂 mam termin koncowo sierpniowy, dlatego czasem Was podczytuję 😊
Mnie położna dopiero na lipiec wpisała i to chyba 2 połowę i myślę czy nie za późno? przecież nawet nie dowiem się co kupić 🤔
Moja szkoła rodzenia na nfz zaczyna się od skończonego 21 tygodnia ciąży. Najpierw jest 1 godzina tygodniowo przez 6 tygodni, a od 27/28 tygodnia ciąży 2 godziny zajęć tygodniowo.
Mimo, że rodziłam 2 razy, to zapisałam się dla położnej, która pracuje w tym szpitalu, w którym chcę rodzic.
I u nas już od dzisiaj tatusiowie mogą brać udział w zajęciach 😍Mama Trójki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lestaa wrote:My szkołę rodzenia zaczynamy dopiero w lipcu, będzie to bodajże 30 tydzień, chciałam na wcześniejszą edycję w czerwcu, ale nie było już miejsc. Pierwsze dziecko, więc nie wyobrażam sobie bez
bo nie wiem czego oczekiwać
Co do krzywej, to u mnie glukometr z krwi palca pokazywał 68, a z krwi 80.
Magu
Opóźniona, jesteście z Warszawy, ja mieszkam pod. Gdzie planujecie rodzić?
Możecie w prywatnej wiadomości napisać? Dziękuję. -
Mama Trójki wrote:Są wyniki
Morfologia: mimo, że biorę żelazo to hemoglobina jeszcze spadłaNo i mam niedojrzałe granulocyty ponad normę. Też tak macie?
Ja mam podwyższone niedojrzałe granulocyty, pisałam już na forum. Podobno w ciąży może tak być.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie mocz, TSH i toxo ok. Za to w morfologii się dzieje: podwyższone leukocyty i neutrofile, obniżone limfocyty i eozynofile. Wygląda chyba na jakąś infekcję. Dziś w nocy zaczęło mnie boleć gardło - może to przez to. Dla spokoju sumienia umówiłam się na teleporadę. I powtórzę morfologię jeszcze za 2 tygodnie, przed wizytą.
Na glukozę jeszcze czekam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 12:31
-
Ja byłam na wizycie u hematologa. Płytki mi się nawet nieco podniosły od ostatniej morfologii 2 tygodnie temu, z czego przez 12 dni jestem już na heparynie. Do pozostałych wyników też się pani doktor nie przyczepiła, więc jest ok. Kolejna wizyta już na samej końcówce - w 36-37 tygodniu ciąży.
Etoilka lubi tę wiadomość
-
Ja byłam już na 2 zajęciach w szkole rodzenia. Prowadzi je położna, do której się zapisałam. Oprócz mnie są jeszcze 2 dziewczyny. Wszystko na NFZ, 2 minuty od mojego domu. Naprawdę jestem w szoku, że tak mi się udało:)
Położna z dużym stażem Ale widać, że idzie z duchem czasu i lubi swoją pracę, bardzo fajna babkaA na ostatnie prenatalne jestem zapisana 5 lipca, to będzie 31tc+5dzien.
Etoilka, Mama Trójki, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Moja szkoła rodzenia na nfz zaczyna się od skończonego 21 tygodnia ciąży. Najpierw jest 1 godzina tygodniowo przez 6 tygodni, a od 27/28 tygodnia ciąży 2 godziny zajęć tygodniowo.
Mimo, że rodziłam 2 razy, to zapisałam się dla położnej, która pracuje w tym szpitalu, w którym chcę rodzic.
I u nas już od dzisiaj tatusiowie mogą brać udział w zajęciach 😍Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia86 wrote:Ja mam kolejną wizytę za 4 tyg , czyli to będzie 30 tydz i moja lekarka stwierdziła że to jeszcze za wcześnie na te prenatalne 3 trymestru, że lepiej zrobić trochę później. Jakie są widełki ?
Marcia86 lubi tę wiadomość