X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Magu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Ja już po krzywej i po śniadaniu. Nie było tak źle, czas szybko zleciał. Po wypiciu glukozy bobas się rozszalał i długo tańcował :D

Pani zmierzyła mi cukier glukometrem z żyły i było 100 :/ Ciekawe czy to adekwatny pomiar. Dużo. Mam nadzieję, że w lab nie wyjdzie tyle.

Ja kupiłam pieluszki tetrowe Kokosi, wysoka gramatura, więc bardziej chłonne niż zwykłe i niebielone. Ale ja też patrzyłam pod kątem wielopieluchowania.
    A ręcznik czytałam, że Layette ma bardzo dobre. I są takie piękne. Ale póki co nie kupię, do czasu jak mieszkamy u teściowej. Ta jej pralka czasem zostawia brzydkie plamy na ubraniach. Kupię ręcznik z IKEI. Podobno też jest ok.
    Ja do wielopieluchowania też kupiłam kilka kokosi, ale do szpitala to wezmę raczej zwykłe.
    Ten cukier na czczo tyle? Tak jak tutaj dziewczyny pisały to zazwyczaj glukometr pokazywał więcej niż z żyły.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Ja do wielopieluchowania też kupiłam kilka kokosi, ale do szpitala to wezmę raczej zwykłe.
    Ten cukier na czczo tyle? Tak jak tutaj dziewczyny pisały to zazwyczaj glukometr pokazywał więcej niż z żyły.

Tak na czczo z żyły. Mam nadzieję, że i w moim przypadku okaże się, że glukometr pokazał więcej. Z lab nie mam jeszcze wyniku.

• Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 🙂 mam termin koncowo sierpniowy, dlatego czasem Was podczytuję 😊
    Dzisiaj robiłam krzywa🍬🍭 i bardzo ciekawa jestem wyników..., a jeszcze wczoraj miałam stresujący i męczący dzień.

Widze, ze kompletujecie wyprawki, ja jeszcze poza kocykiem bambusowym nic nie mam. Najpierw sie bałam, a teraz moze juz pora 🤔🙈
    A czy Wy już wszystkie chodzicie lub macie za sobą szkołę rodzenia? ❓
    Mnie położna dopiero na lipiec wpisała i to chyba 2 połowę i myślę czy nie za późno? przecież nawet nie dowiem się co kupić 🤔

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już w domu. Kanapkę to ja już jadłam wychodząc z labu ;) Z glukometra 80.
    Robiłam też morfologię, mocz, tsh i toksoplazmozę, także też jestem ciekawa wyników.

Hej Stokrotka! :) Ja chodziłam do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży, teraz odpuszczam. Też w ostatnim miesiącu, wyprawkę wtedy miałam już mniej więcej ogarniętą, dokupywałam jakieś drobiazgi.

Nalia lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    Dzisiaj robiłam krzywa🍬🍭 i bardzo ciekawa jestem wyników..., a jeszcze wczoraj miałam stresujący i męczący dzień.

Widze, ze kompletujecie wyprawki, ja jeszcze poza kocykiem bambusowym nic nie mam. Najpierw sie bałam, a teraz moze juz pora 🤔🙈
    Mnie położna dopiero na lipiec wpisała i to chyba 2 połowę i myślę czy nie za późno? przecież nawet nie dowiem się co kupić 🤔
    Położne tak sugerują na trzeci trymestr. Ja tak się miałam zapisać, ale jeszcze jakoś mi się nie udało tego zrobić. :D W sumie gdyby nie to, że tam gdzie chce iść szkoła rodzenia prowadzona jest przez Izabelę Dembińską to nie wiem czy bym poszła. Jestem taką osobą, która dużo czyta i lubi wiedzieć i sądzę, że na tyle na ile można się teoretycznie przygotować to jestem przygotowana. Co do opieki nad noworodkiem to tego się nie obawiam specjalnie przy drugim dziecku. Jeśli chodzi o to co kupić to lista do szpitala powinna być na stronie w szpitala, a co do reszty to i tak nie ma jednej uniwersalnej listy wyprawkowej. Co jedna uznaje za rzecz niezbędną przy dziecku dla drugiej będzie zupełnie nieprzydatne. :)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szkołę rodzenia zaczynamy dopiero w lipcu, będzie to bodajże 30 tydzień, chciałam na wcześniejszą edycję w czerwcu, ale nie było już miejsc. Pierwsze dziecko, więc nie wyobrażam sobie bez ;) bo nie wiem czego oczekiwać :D

Co do krzywej, to u mnie glukometr z krwi palca pokazywał 68, a z krwi 80.

Magu
    Opóźniona, jesteście z Warszawy, ja mieszkam pod. Gdzie planujecie rodzić?
    Możecie w prywatnej wiadomości napisać? Dziękuję.

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:

Moja szkoła rodzenia na nfz zaczyna się od skończonego 21 tygodnia ciąży. Najpierw jest 1 godzina tygodniowo przez 6 tygodni, a od 27/28 tygodnia ciąży 2 godziny zajęć tygodniowo.
    Mimo, że rodziłam 2 razy, to zapisałam się dla położnej, która pracuje w tym szpitalu, w którym chcę rodzic.

I u nas już od dzisiaj tatusiowie mogą brać udział w zajęciach 😍

Mama Trójki lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wyniki :)

Krzywa cukrowa:
    na czczo 83
    po 1h: 128
    po 2h: 118
    Uff, czyli w normie :)

Morfologia: mimo, że biorę żelazo to hemoglobina jeszcze spadła :/ No i mam niedojrzałe granulocyty ponad normę. Też tak macie?

Etoilka lubi tę wiadomość

• Magu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lestaa wrote:
    My szkołę rodzenia zaczynamy dopiero w lipcu, będzie to bodajże 30 tydzień, chciałam na wcześniejszą edycję w czerwcu, ale nie było już miejsc. Pierwsze dziecko, więc nie wyobrażam sobie bez ;) bo nie wiem czego oczekiwać :D

Co do krzywej, to u mnie glukometr z krwi palca pokazywał 68, a z krwi 80.

Magu
    Opóźniona, jesteście z Warszawy, ja mieszkam pod. Gdzie planujecie rodzić?
    Możecie w prywatnej wiadomości napisać? Dziękuję.
    Jeśli wszystko będzie ok i poród w terminie to chcę rodzić w szpitalu Praskim. Tam urodziłam córkę i opieka była na najwyższym poziomie, położne zajmowały się mną jak własną córką czy siostrą. Tam też pracuje mój lekarz prowadzący. Czytałam też historie o udanych porodach vbac tam, ale wiem, że nie ma jakiegoś mocnego nacisku na sn, jeśli jest potrzeba zrobić cc (a z tego co czytam to tak jest na Madalińskiego na przykład). Gdyby była potrzeba szpitala o wyższym stopniu referencyjności lub poród przed terminem to wtedy prawdopodobnie pojadę do Orłowskiego. Tam tylko warunki lokalowe nie są najlepsze, ale z tego co czytam to dobrzy specjaliści i dobra opieka.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki skrót mają te niedojrzałe granulocyty, bo ja mam wyniki zawsze tymi skrótami i nie wiem gdzie tego szukać. :D

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Są wyniki :)

Morfologia: mimo, że biorę żelazo to hemoglobina jeszcze spadła :/ No i mam niedojrzałe granulocyty ponad normę. Też tak macie?

Ja mam podwyższone niedojrzałe granulocyty, pisałam już na forum. Podobno w ciąży może tak być.

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    A jaki skrót mają te niedojrzałe granulocyty, bo ja mam wyniki zawsze tymi skrótami i nie wiem gdzie tego szukać. :D

Ja mam napisane: niedojrzałe granulocyty IG%

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lestaa wrote:
    Ja mam podwyższone niedojrzałe granulocyty, pisałam już na forum. Podobno w ciąży może tak być.

Dziękuję Ci. Musiało gdzieś mi umknąć ;)

lestaa lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dzisiaj na 16.40. Obawiam się hipotrofii. Mam nadzieję, że mała dobrze rośnie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mocz, TSH i toxo ok. Za to w morfologii się dzieje: podwyższone leukocyty i neutrofile, obniżone limfocyty i eozynofile. Wygląda chyba na jakąś infekcję. Dziś w nocy zaczęło mnie boleć gardło - może to przez to. Dla spokoju sumienia umówiłam się na teleporadę. I powtórzę morfologię jeszcze za 2 tygodnie, przed wizytą.
    Na glukozę jeszcze czekam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 12:31

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie u hematologa. Płytki mi się nawet nieco podniosły od ostatniej morfologii 2 tygodnie temu, z czego przez 12 dni jestem już na heparynie. Do pozostałych wyników też się pani doktor nie przyczepiła, więc jest ok. Kolejna wizyta już na samej końcówce - w 36-37 tygodniu ciąży.

Etoilka lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Kama91 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam już na 2 zajęciach w szkole rodzenia. Prowadzi je położna, do której się zapisałam. Oprócz mnie są jeszcze 2 dziewczyny. Wszystko na NFZ, 2 minuty od mojego domu. Naprawdę jestem w szoku, że tak mi się udało:)
    Położna z dużym stażem Ale widać, że idzie z duchem czasu i lubi swoją pracę, bardzo fajna babka :) A na ostatnie prenatalne jestem zapisana 5 lipca, to będzie 31tc+5dzien.

Etoilka, Mama Trójki, majóweczka83 lubią tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Moja szkoła rodzenia na nfz zaczyna się od skończonego 21 tygodnia ciąży. Najpierw jest 1 godzina tygodniowo przez 6 tygodni, a od 27/28 tygodnia ciąży 2 godziny zajęć tygodniowo.
    Mimo, że rodziłam 2 razy, to zapisałam się dla położnej, która pracuje w tym szpitalu, w którym chcę rodzic.

I u nas już od dzisiaj tatusiowie mogą brać udział w zajęciach 😍
    Ulaa, a gdzie zamierzasz rodzic ? :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejną wizytę za 4 tyg , czyli to będzie 30 tydz i moja lekarka stwierdziła że to jeszcze za wcześnie na te prenatalne 3 trymestru, że lepiej zrobić trochę później. Jakie są widełki ?

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Ja mam kolejną wizytę za 4 tyg , czyli to będzie 30 tydz i moja lekarka stwierdziła że to jeszcze za wcześnie na te prenatalne 3 trymestru, że lepiej zrobić trochę później. Jakie są widełki ?
    Ja pytałam o to lekarza i powiedział, że widełki są 27-32 tydzień, ale optymalnie zrobić w 31-32 tygodniu. Ja jestem zapisana dokładnie 31+0.

Marcia86 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ