Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 🙃
Leże sobie wczoraj i oglądam laktatory, przychodzi mąż i mówi "oglądasz już laktatory?" 🤔 A ja do niego, to JUŻ? 3 mące zostały nam do spotkania z Młodym. ☺️ do niego to chyba nie dociera, że zaraz będzie ojcem 😄 a już mu nie mówiłam ile kobiet ma całe wyprawki już. A my kilka bodziaków i to co od siostry (fakt faktem sporo tego)
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Beza87 wrote:Polozna mówiła że dlatego jest potrzebna ta wielka pielucha bambusowa bo dziecko czeka nagie w niej na wizyte lekarska.
Tyle sie dowiedziałam 🤔 -
Mum2b wrote:Opozniona 687 g to slabo? Wydaje mi sie, ze to jest w srodku normy jak czytam normy dla 24 tygodnia
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Magu wrote:Dr Agnieszka Kaźmierczak, ona w zasadzie tylko ciężarne przyjmuje, więc ma doświadczenie. Na NFZ przyjmuje w przychodni przyszpitalnej na Lindleya, czekałam tam na wizytę ok. miesiąca. Prywatnie przyjmuje na Łuckiej, tam czekałam chyba nawet dłużej, ale jak sobie włączysz powiadomienia na znanylekarz to jak ktoś odwoła wizytę to wtedy się czasem udaje wskoczyć.
Na mnie dopegyt działa dość krótko - ja mam zalecenie brać przed wizytą u lekarza i zauważyłam, że jak biorę ok. 3 godziny przed wizytą to już na wizycie mam raczej dość wysokie to cisnienie. A ostatnio zapomniałam i wzięłam godzinę przed, doszło pół godziny opóźnienia czyli pomiar był 1,5h po wzięciu tabletki i cisnienie było w porządku.
Według farmakokinetyki Dopegyt osiąga maksymalne stężenie we krwi dopiero po 4 do 6 godzin. Ja mam tak dawki poustawiane mniej więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 09:13
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Mum2b wrote:Dziewczyny a polecacie jakies fajne okrycia kapielowe? Zeby po praniu nie byly szorstkie
My kupiliśmy ze sklepu internetowego baby steps i polecam bardzo 😍
Są mięciutkie, przyjemne 😊
Z tego samego sklepu zamówiliśmy także rożek, kocyk do fotelika samochodowego, pościel, prześcieradła i wszystko jest cudnie miłe w dotyku 😊 -
A do szpitala w torbie spakowane mam pieluszki tetrowe i flanele. Muślin w ogóle do mnie nie przemawia, a bambus nie testowany więc nie kupiłam 🤷♀️
Natomiast ja listę z wyprawką do szpitala dostałam od położnej ze szkoły rodzenia, omówiliśmy ją też i mam spakowane to, co faktycznie się przyda -
opóźniona wrote:Dziękuję, chyba skorzystam i zapiszę się na konsultację.
Według farmakokinetyki Dopegyt osiąga maksymalne stężenie we krwi dopiero po 4 do 6 godzin. Ja ma tak dawki poustawiane mniej więcej.opóźniona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, te które rodziły już przez cc, czy po cięciu na zimno pozwalają na kontakt skóra do skóry czy zabierają dziecko na czas szycia i tata może kangurować, o ile oczywiście będzie mógł być w szpitalu?
Pomyślałam o tym wieczorem i nie mogłam już zasnąć.
z córką miałam cc ratunkowe i narkoze, przywieźli mi ją już ubraną w czapce nawet po kilku godzinach, mocno to przeżyłam, że maleństwo wyciągneli i tak samo leżało bez tulenia. Nie chciałabym znowu tak -
Benus191 wrote:Dziewczyny, te które rodziły już przez cc, czy po cięciu na zimno pozwalają na kontakt skóra do skóry czy zabierają dziecko na czas szycia i tata może kangurować, o ile oczywiście będzie mógł być w szpitalu?
Pomyślałam o tym wieczorem i nie mogłam już zasnąć.
z córką miałam cc ratunkowe i narkoze, przywieźli mi ją już ubraną w czapce nawet po kilku godzinach, mocno to przeżyłam, że maleństwo wyciągneli i tak samo leżało bez tulenia. Nie chciałabym znowu tak -
Polozna mówiła że dlatego jest potrzebna ta wielka pielucha bambusowa bo dziecko czeka nagie w niej na wizyte lekarska.
Tyle sie dowiedziałam 🤔
Wróciłam do domu, zrobiłam smiadanie, zaczęłam jeść i czuje że mi gorąco, poce się, ręce drżą, duszno mi, tak jakby mi wlasnie spadł poziom cukru... Ale juz teraz jest lepiej...
-
nick nieaktualnyJa już po krzywej i po śniadaniu. Nie było tak źle, czas szybko zleciał. Po wypiciu glukozy bobas się rozszalał i długo tańcował
Pani zmierzyła mi cukier glukometrem z żyły i było 100Ciekawe czy to adekwatny pomiar. Dużo. Mam nadzieję, że w lab nie wyjdzie tyle.
Ja kupiłam pieluszki tetrowe Kokosi, wysoka gramatura, więc bardziej chłonne niż zwykłe i niebielone. Ale ja też patrzyłam pod kątem wielopieluchowania.
A ręcznik czytałam, że Layette ma bardzo dobre. I są takie piękne. Ale póki co nie kupię, do czasu jak mieszkamy u teściowej. Ta jej pralka czasem zostawia brzydkie plamy na ubraniach. Kupię ręcznik z IKEI. Podobno też jest ok.Nalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeza87 wrote:Polozna mówiła że dlatego jest potrzebna ta wielka pielucha bambusowa bo dziecko czeka nagie w niej na wizyte lekarska.
Tyle sie dowiedziałam 🤔
Wróciłam do domu, zrobiłam smiadanie, zaczęłam jeść i czuje że mi gorąco, poce się, ręce drżą, duszno mi, tak jakby mi wlasnie spadł poziom cukru... Ale juz teraz jest lepiej...
Dziecko może też w dużej pieluszce tetrowej czekać i kocyku.Są pieluszki tetrowe 80x80, np. marki Little Birds Diapers https://puppidiapers.com/pl/wklady-chlonne/52-pieluszka-tetrowa-3-rozmiary.html#/32-rozmiar-80x80_cm
To bardzo dobra pieluszka tetrowa no i kosztuje około 6 zł. Otulacze są droższe.